De leiders van Wit-Rusland, Rusland, Duitsland, Frankrijk en Oekraïne op de top van 11 en 12 februari 2015 in Minsk, Wit-Rusland. © Kremlin.ru

Het Russisch kent een nogal ingewikkeld bijvoeglijk naamwoord недоговороспособны (nedogovorosposobny) waarvoor geen goed Nederlands equivalent bestaat. Letterlijk betekent het zoiets als “niet samen in gesprek om een weg te vinden”; het onhandig gebruikte Nederlandse woord is niet-tot-overeenkomst-in-staat-zijn. De betekenis is “je kunt geen overeenkomst met hen sluiten en zelfs als je dat zou kunnen, zouden ze die verbreken”, schrijft Helmotz Smith.

De Minsk-akkoorden werden onderhandeld tussen Kiev en de afgescheiden regio’s Lugansk en Donetsk met twee varianten in 2014 en 2015. In essentie gingen zij akkoord met een staakt-het-vuren en het begin van onderhandelingen over een vorm van autonomie voor Lugansk en Donetsk binnen de grenzen van Oekraïne. Bij de tweede versie waren Frankrijk (president Hollande) en Duitsland (bondskanselier Angela Merkel) sterk betrokken – zij stonden garant. De rol van Rusland was om Lugansk en Donetsk aan de tafel te krijgen (ze hadden liever onafhankelijkheid of aansluiting bij Rusland gehad). De overeenkomsten zijn nooit van kracht geworden.

Kiev heeft nooit gepretendeerd het te proberen en toenmalig president Porosjenko heeft onlangs toegegeven dat Kiev het alleen zag als een mechanisme om tijd te kopen en dat Donetsk en Lugansk zich konden “verbergen in kelders”. Westerse consumenten/gedupeerden van hun media zouden er alleen over hebben gehoord in de context van In Oekraïne hebben we onder ambassadeur Kurt Volker een inspanning geleverd om de middelen te verschaffen waarmee Rusland zijn verplichtingen in het kader van de Minsk-akkoorden kan nakomen.” Meer leugens – Rusland had geen verplichtingen in het akkoord, de verplichtingen lagen volledig bij Kiev, Donetsk en Lugansk. Rusland leverde de laatste twee aan de tekentafel en Frankrijk en Duitsland zouden de eerste leveren. Als de afspraken waren nagekomen – als Frankrijk en Duitsland druk hadden uitgeoefend op Oekraïne – zouden de inwoners van Kiev nu na een warme douche hun maaltijden bereiden in verlichte kamers en in hun eigen bed slapen. Duizenden mensen zouden nu in leven en gezond zijn.

  Het succes van de Oekraïense psyops is geïsoleerd tot de verloederde imperialistische landen

Poetin zei onlangs tegen een groep moeders van soldaten: “Achteraf gezien zijn we natuurlijk allemaal slim, maar we geloofden dat we tot een vergelijk zouden komen en dat Lugansk en Donetsk zich op de een of andere manier met Oekraïne zouden kunnen herenigen volgens de akkoorden – de akkoorden van Minsk… We waren hier oprecht naar op weg.”

Wat hebben we onlangs geleerd van de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel?

“En het Minsk-akkoord van 2014 was een poging om Oekraïne tijd te geven. Ze gebruikte deze tijd ook om sterker te worden, zoals u vandaag kunt zien. Het Oekraïne van 2014/15 is niet het Oekraïne van vandaag. Zoals u zag in de strijd om Debaltsewe (spoorwegstad in Donbass, Donetsk Oblast, red.) begin 2015, had Poetin hen toen gemakkelijk onder de voet kunnen lopen. En ik betwijfel ten zeerste of de NAVO-landen toen evenveel hadden kunnen doen als nu om Oekraïne te helpen.”

[Sie hat diese Zeit hat auch genutzt, um stärker zu werden, wie man heute sieht. Die Ukraine von 2014/15 ist nicht die Ukraine von heute. Wie man am Kampf um Debalzewe (Eisenbahnerstadt im Donbass, Oblast Donezk, d. Red.) Anfang 2015 gesehen hat, hätte Putin sie damals leicht überrennen können. Und ich bezweifle sehr, dass die Nato-Staaten damals so viel hätten tun können wie heute, um der Ukraine zu helfen.]

Vergelijk dat eens met wat ze destijds zei – We zijn hier om de Minsk-overeenkomst uit te voeren, niet om die in twijfel te trekken“.

Porosjenko had dus gelijk – het was slechts een vertragingstactiek, de NAVO en Kiev waren nooit van plan te onderhandelen over een regeling waarin Lugansk en Donetsk, binnen Oekraïne, een zekere mate van autonomie zouden genieten en Duitsland was in ieder geval nooit van plan Kiev onder druk te zetten.

  Voorbode van een Brits-Russisch conflict: "Londen zal duur betalen voor de bomaanslag op de Nord Stream-pijpleidingen"

Poetin werd voorgelogen en voor de gek gehouden.

Ik heb drie vragen.

 1. Waarom zou iemand in Rusland ooit nog de moeite nemen om met deze mensen te onderhandelen over wat dan ook?
 2. Waarom zou iemand in de rest van de wereld – China, India, Iran, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid-Amerika – ooit nog de moeite nemen om met deze mensen te onderhandelen over wat dan ook?
 3. Wat bezielde haar om dit nu toe te geven? Een gewetenswroeging? Arrogantie – we zijn nummer één en zullen dat altijd blijven en het kan ons niet schelen wat jullie denken? Je zou denken dat ze na de ramp die Oekraïne en Europa treft omdat zij (en anderen) de diplomatie en onderhandelingen negeerden, haar mond zou houden. (Korybko speculeert over haar motieven.)

Недоговороспособны – zelfs als je denkt dat je een overeenkomst hebt gesloten, proberen ze je gewoon voor de gek te houden.

Andrei:

De vraag is, is Merkel dom? Ze is zeker niet slim en… erg provinciaal. Nu beginnen eencellige “strategen”, voornamelijk mensen die op zijn best RT lezen, te praten over hoe Poetin werd gedupeerd. Dat was hij niet, en het beste bewijs daarvan zijn de Russische media sinds 2015 die vrij goed documenteerden hoe Oekraïne ook door de NAVO werd voorbereid. Dus, voor mensen die niet weten hoe de controle van een land als Rusland wordt gedaan, is het onmogelijk om hen uit te leggen dat zelfs de vooruitgang van SMO het bewijs is dat het Kremlin het überhaupt al wist.

  Zwitserland zet de trend: Wie zijn verwarming te hoog zet, wordt in de gevangenis gegooid

Ik herhaal: de manier waarop Rusland strategisch plant, gaat de ervaringen van het moderne Westen aan de top te boven, laat staan bij leken. En ja, Rusland is in 2014 niet klaar geweest voor een confrontatie met het gecombineerde Westen. Hij is er klaar voor en doet het nu.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De overgrote meerderheid van de mensen in het Westen heeft geen idee van de werkelijkheid waarin zij levenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPatholoog ontvangt ontstoken verkalkte placenta’s van “gevaccineerde” vrouwen vol met spike-eiwitten en antilichamen (video)
Volgend artikelDeze grafiek “vertelt het hele verhaal”: Sterfte onder gevaccineerden tot 145% hoger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

 1. Vrouwen zijn geen leiders, ze zijn volgers. Dit is momenteel duidelijk te waar te nemen op mondiaal, politiek niveau, of het nu de V.S is of Nieuw-Zeeland, etc. Zelfs Meloni blijkt ook onbetrouwbaar door Oekraine als prioriteit te stellen, terwijl Italianen dachten dat Italië voor haar een prioriteit zou zijn. Schoenmaker blijf bij je leest, of beter gezegd: Vrouw, blijf bij je aanrecht.

 2. Het gevolg is dat China en Iran met zekerheid weten dat nato landen zich niet aan afspraken houden. Rusland heeft zich laten bedriegen. China zal deze fout niet maken.
  De sterkste vijand van de VS is China. China is nu dubbel gewaarschuwd en voorbereid.

  • Jij snapt het, doordat dit verhaal naar buiten komt krijgje nu een putin die ook wat meer het schijt gaat krijgen aan duitsland . Ik denk dat deze onthulling de druppel is voor rusland en china en iran.
   De rode vlag die gewapperd heeft en hen vrijspel geeft nu om tot alle besluiten te komen aangaande europa zonder ze te wikken en te wegen en dat is beangstigend.

 3. “Merkel – Onbetrouwbaar”

  Juist de Lutherse dominees dochter, toen zij Bondskanselier was opereerde zij als een crypto-communist en de goedgelovige Duitsers hadden wéér niets in de gaten hoe ze net als de rest van Europa om de tuin werden geleid, de klap op de vuurpijl vond ik toen zij om humanitaire redenen méér dan 1 miljoen moslimasielparasieten binnen liet, de meesten van hen zijn en waren sterke jonge kerels van militaire leeftijd.

  Dit bedrog van Merkel werd natuurlijk weer door het Angelo Amerikaanse zionisme geïmplementeerd om Europa op zijn minst te destabiliseren, de gevolgen kunt u ook in onze grote steden zien, vooral wanneer het Marokkaanse Nationale elftal een wedstrijd wint of verliest.

  Er bestaat geen goedmoediger, maar ook geen lichtgeloviger volk dan het Duitse. Ik hoefde nooit verdeeldheid onder hen te zaaien. Ik hoefde alleen maar mijn netten te spannen en ze liepen er als schuw wild in. Onderling hebben ze elkaar gewurgd, en ze dachten hun plicht te doen. Er is geen dwazer volk op aarde. Geen leugen kan grof genoeg bedacht worden: de Duitsers geloven hem. Om een leuze, die men hen gaf, vervolgden ze hun eigen landgenoten met grotere verbittering dan hun werkelijke vijanden.

  – Napoleon Bonaparte

  • Yup, maar in die zin is ze niet meer dan een ordinaire wefhoer. Landverrader met zwakke ruggengraat. Zou me niet verwonderen als ze eindigt in een zuur vat.🙊

  • Merkel was officier in het oost duitse leger; dat betekent dat ze OF hoog in de partij was, OF hoog in de Stasi.
   En toch stemden de moffen op haar….

   Net na de val van de muur was ik in de buurt van Leipzig. De politie werd gecontroleerd; Stasi werd eruit getrapt–zeiden de moffen.
   Ikke: wie bepaalt dat? Een commissie van 7 man.
   Ikke: wie controleert die commissie?
   Stomme Hollander weet je het weer beter???

   Ja dus.Eenweek later was op de radio,dat 5 van de 7 zelfStasi waren….
   Moffen zijn niet zo slim…

   • Alle hogere functionarissen in de DDR werden geselecteerd op volgzaamheid. Bij een middelbare school examen werd van de leerlingen verwacht een FDJ (“jonge socialisten”) shirt te dragen, anders geen diploma ondanks voldoende cijfers.
    Het gevolg hiervan is dat ondanks dat de DDR niet meer bestaat bijna alle mensen met een hogere functie op gehoorzaamheid aan het regime zijn uitgezocht.

    Merkels ouders zijn in de jaren ’50, haar kindertijd, vrijwillig uit ‘idealisme’ van de BRD naar de DDR geëmigreerd. De toelatingseisen waren bijzonder streng en gezinnen werden een jaar lang in een speciaal ‘observatie huis’ 24/7 gemonitord/afgeluisterd. Zonder uitgesproken enthousiasme voor ‘het systeem’ was het niet mogelijk als ‘burger in de DDR’ toegelaten te worden.

  • @Grikke,
   Vrouwen zijn niet geschapen om te vechten, maar om kinderen te baren om zo de mensheid in stand te houden en te behoeden voor uitsterven, helaas is het niet anders.
   Vrouwen kunnen wel leiders zijn, maar heel weinigen zijn in staat tot een helicopter view.
   Als ik kijk hoe de domme wef-mutsen in Finland, Nieuw Zealand, merkel, de vrouwelijke ministers van defensie zoals die in NL met haar JabJum laarzen stond te geilen dan zijn argumenten niet meer nodig lijkt mij. Vrouwen zijn wel veel arglistiger dan mannen en daardoor gevaarlijker mede omdat ook ineens emoties hard kunnen gaan meespelen waardoor ze een vorm van ontoerekeningsvatbaarheid krijgen.

   • Prejudice and ignorance they walk hand in hand, nummer van Rush, erg toepasbaar op uw gekozen woorden Henkie, bent u misschien van Henk&Ingrid?
    Groet aan u met een lach!

    • Maar Henkie heeft wel gelijk! Heeft juist met biologische kennis te maken.
     Vrouwen hebben andere hormoontjes, waardoor ze niet ruimtelijk kunnen denken.
     Dat is zoals het is.

   • Plus hun maandelijkse perioden waardoor ze compleet van hun padje zijn.
    Na de overgang komen de opvliegers, dus weer ontoerekeningsvatbaar.

   • Maar als jij in mijn weg staat als de oorlog uitbreekt en revolutie in nederland ga je toch net zo hard aan mijn riek. Zonder pardon.🧜‍♀️
    Niet dat ik de vredige kerstsfeer wil verpesten. Maar als je mij dwarsligt in tijden van nood……🙅‍♀️No merci.

   • Laten we het erop houden dat dit over het algemeen geldt maar dat er zoals altijd wel enkele uitzonderingen zijn.
    Ondanks haar gebreken, ben ik al bij best nog wel een fan van Margie Thatcher.
    Zowel het bekene van de mijnwerkersstaking als de overwinning in de Falklandsoorlog op dik 10.000km afstand zijn toch wel prestaties om u tegen te zeggen, alsook haar EU scepticisme en “I want my money back” en daar nog in slagen ook.
    Goed, … onder vrouwen is leiderschap misschien dun gezaaid, maar ze bestaan wel degelijk, de tantes die hun mannetje kunnen staan in een mannewereld vol bullies als vakbondsleiders en warmbloedige Latino oorlogshitsers.

  • Zeker foei!

   Vrouwen zijn inderdaad geen leiders, dat klopt dus, maar zeker ook niet altijd volgers.
   Als het ze uitkomt of afhankelijk van stemmingswisselingen kunnen ze volger zijn of opeens weer niet.
   Dat is nooit met zekerheid te zeggen.

 4. Ik wacht nog op een goede reactie op de vraag “Noem een voorbeeld waarbij een vrouw de rol van leider met succes en tevredenheid heeft vervuld”.

  Als die er zijn, dan was het geen vrouw maar een woke transgender wezen.

  En als het echt een vrouw was, dan was de kans groot dat boven haar alsnog iemand de touwtjes in handen heeft en is ze dus immer geen leider.

  Maar dat geeft ook niet. Vrouwen spelen een hele andere rol in onze samenleving dan mannen. Hoe graag ze de natuur ook willen tegenwerken en hoe graag ze hun gelijk ook willen staven door het te proberen. Het werkt niet.

  Een wijs man zei ooit: “De waarde van een vrouw in de maatschappij is het hoogst als ze kinderen baart en voor ze zorgt en met gezonde normen en waarden opvoed. Ze kunnen de rol van militair, advocaat of dokter vervullen. Geen enkel probleem. Maar de hoogste waarde van een vrouw is voor eeuwig en altijd die van een goede moeder.”

  En die man die mocht zijn maatschappij daar niet op inrichten. Die mocht geen maatschappij hebben waar hypotheken werden afgelost in kwart delen per kind. Bij 4 kinderen was het huis hypotheekvrij. Iedereen had werk naar kennis, kunde, vakmanschap, ervaring en motivatie. Dat mocht ook niet. Scholen, zorg en andere voorzieningen waren door de staat gefinancieerd. Maar door de burgers ingevuld.

  Dat is dus wat anders dan communisme. Maar zo’n maatschappij werd onmogelijk gemaakt. En wel door de mensen die je niet mag noemen. Je weet wel, de Voldemort mensen.

  • In 1945 was die man zo’n 56 jaar. Merkel is van 1954. Denk je het echt? Denk je echt dat die man op z’n 65e nog wel even een mini-mensje op de wereld heeft laten komen?

 5. Er was in begin jaren 90 in NL op tv een serie van een stuk of 10 uitzendingen bij RTL: het heette: “brainsex”…
  De hele vrome gemeenschap van femenisten en sociaal werkers zweeg stil……

  Een femeniste is een vrouw die zich vermant.
  (met hangtieten en tril billen heeft ze weinig andere keus)
  —————————————————————————————–
  Maar mannen moeten voorzichtig zijn.
  Chantage is vrouwengedrag
  “Zeg mark, weet je nog 32 jaar geleden….. en zo rolde Miepie de politiek in.
  Via bed, in de tijd dat ze er nog leuk uitzag….

 6. In Groningen is veel armoede; logisch met links bestuur.
  Maar de RUG stelde wel 19 vrouwelijke hoogleraren aan ZONDER leerstoel.
  Het aantal tieten moest omhoog….

  Was het niet leuker geweest die loonkosten te verdelen onder bijstandvrouwen?

 7. Zijn er toch wel een paar te noemen:
  Indira ghandi – india
  Golda meir – israel
  Isabel peron – argentinie

  Punt is in zo’n persoon komen zeer diverse kwaliteiten & Belangen samen,
  Moet goede strateeg zijn, maar ook operationeel sterk
  (Moet niet struikelen over kleinigheden)
  En dan alle facties aan bod laten komen
  En eigen informatie en machts positie bewaken verbeteren uitbouwen.
  Dit is niet iets wat je alleen in je uppie presteert, eerder een dirigent van een politiek orkest.

  Kortom deze drie waren toch zeker wel kanjers en kortstondige geen etalage poppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in