Huurlingen uit de hele wereld waren aan boord van de neergeschoten Oekraïense helikopter Beeld: screenshot

Op 2 mei heeft het Russische Ministerie van Defensie commentaar gegeven op de instroom van buitenlandse strijders in Oekraïne: “Wij merken op dat sinds begin mei de toevloed van buitenlandse huurlingen naar Oekraïne, die bereid zijn deel te nemen aan vijandelijkheden tegen de Russische strijdkrachten, vrijwel is opgehouden.”

“Volgens de beschikbare gegevens is het totale aantal buitenlandse huurlingen in Oekraïne vandaag bijna gehalveerd – van 6,6 tot 3,5 duizend personen. Tegelijkertijd is het aantal huurlingen in de gevechtseenheden van de Strijdkrachten van Oekraïne en de Nationale Garde in de Donbas met ordes van grootte gedaald.

Honderden buitenlandse huurlingen in Oekraïne zijn door Russische hoge-precisie lange-afstandswapens vernietigd, kort nadat zij waren aangekomen op de plaatsen waar zij bijscholing en coördinatie van tactische eenheden volgden.

Maar de meeste huurlingen werden wegens het lage niveau van de opleiding en het gebrek aan echte gevechtservaring in de gevechtszone vernietigd.

Afzonderlijk vestigen wij de aandacht op het feit dat de commandanten van de eenheden van de Strijdkrachten van Oekraïne en de Nationale Garde van Oekraïne, waartoe huurlingen behoorden, in een poging om de verliezen van hun militairen te beperken, de buitenlanders niet sparen. Gevangengenomen huurlingen worden ondervraagd en zij getuigen dat zij in de eerste plaats geofferd zijn. Doordat het regime in Kiev de verliezen verzwijgt en er geen stoffelijke overschotten zijn, weten de familieleden van de huurlingen in de landen waar zij wonen niet van hun dood.

Geconfronteerd met een reële gevechtssituatie en zware verliezen onder de strijdkrachten van Oekraïne, de Nationale Garde en buitenlanders, geeft een aanzienlijk aantal huurlingen er de voorkeur aan het grondgebied van Oekraïne zo snel mogelijk te verlaten, maar het regime in Kiev verhindert hen op alle mogelijke manieren naar het buitenland te vertrekken.

  Dnjepr verandert in rivier des doods voor Oekraïense militairen (Video's 18+)

Ik herinner u eraan dat volgens het internationaal humanitair recht huurlingen geen combattanten zijn, en dat het beste wat hen te wachten staat strafrechtelijke verantwoordelijkheid is.

De dringende pogingen van het Kievse regime om huurlingen rechtsbescherming te garanderen, door hen op te nemen in de lijst van militaire eenheden van de Strijdkrachten van Oekraïne of de Nationale Garde, of door hen nieuwe paspoorten als Oekraïense burgers af te geven, zullen geen van hen redden.”

Via Southfront.org.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een Zweed die de Russische aanval op een NAVO-trainingskamp overleefde, spreekt zich uitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe globalisten hebben een nieuw offensief gelanceerd tegen de burgers van de Aarde
Volgend artikelDe ineenstorting van het wereldvoedselsysteem – massale hongersnood en wereldwijde sterfte is nu op handen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Typische berichtgeving met een Russisch tintje, maar ik steun Rusland dus vind het niet erg. Het is waarschijnlijker dat de huurlingen dit hellhole zijn ontvlucht.

  2. Voor canadezen een wortel van 60.000 dollar per mnd. Voor Afrikanen miniumloon wat heel wat meer is dan ze daar kunnen verdienen en kindsoldaten kunnen niets anders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in