Vandaag heeft het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken een opmerking gemaakt, officieel, aan de Russische nieuwsdienst Sputnik, die de hele dynamiek betreffende het Rusland-Oekraïne conflict verandert, en de opmerking is angstaanjagend onheilspellend, bericht Hal Turner.

In een commentaar op de situatie en de acties van de Europese Unie en de Verenigde Staten, zei het Ministerie van Buitenlandse Zaken tegen Sputnik: “De veiligheid van het Europese continent is in gevaar door het optreden van de EU in Oekraïne.”

Heeft u dat begrepen? Is dat tot u doorgedrongen? “De veiligheid van het Europese continent is in gevaar door het optreden van de EU in Oekraïne.”

Die opmerking, terloops gemeld door Spoetnik, lijkt aan wie goed oplet over te brengen, dat Europa nu een heel wat ruimere oorlog riskeert over de dingen die het in Oekraïne heeft gedaan, en nog steeds doet.

Het lijkt sommige scherpe waarnemers dat Rusland tot de conclusie komt dat zij misschien heel Europa moeten innemen.

Dat zou natuurlijk een oorlog tussen de NAVO en Rusland betekenen, en wij weten al dat de NAVO in zo’n geval artikel vijf tot zelfverdediging zou uitroepen. Wij weten ook dat als de NAVO artikel vijf zelfverdediging tegen Rusland afkondigt, dat Rusland dan zijn kernwapenarsenaal zal ontketenen. President Vladimir Poetin heeft dit uitdrukkelijk duidelijk gemaakt, met zijn openbare opmerkingen in februari waarin hij zei: “Als de NAVO artikel 5 tegen Rusland afkondigt, zal het een oorlog worden die niemand zal winnen.”

Hij heeft die precieze woorden ook echt gezegd.

Zoals de meeste lezers weten, is de enige “oorlog die niemand zal winnen” een atoomoorlog.

  De militaire achteruitgang van Groot-Brittannië legt de ineenstorting van de geloofwaardigheid en het vermogen van de NAVO bloot

Gezien deze feiten is het geen kleine blunder dat het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken tegen Sputnik zegt: “De veiligheid van het Europese continent is in gevaar door het optreden van de EU in Oekraïne.” Het is geen fout in de formulering of in de vertaling.

Als om de opmerkingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te echoën, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov, in een commentaar aan een ander persbureau TASS, vandaag “Hoogstwaarschijnlijk is er een enorme wereldwijde storm op komst”.

“In veel opzichten zijn daar objectieve redenen voor, maar er zijn ook subjectieve redenen voor deze beginnende storm, die verband houden met absoluut onlogische en vaak absurde besluiten en acties van de autoriteiten in de VS, Europa, de EU en afzonderlijke Europese landen,” zei hij.

Rusland zinspeelt nu, via zijn Ministerie van Buitenlandse Zaken en tegelijkertijd via zijn woordvoerder in het Kremlin, officieel, en in het openbaar, op een oorlog in heel Europa; waarvan wij uit andere verklaringen weten, dat het een nucleaire oorlog zal zijn.

Op 6 september 2022

Klik voor groot

Op 6 september 2022 heeft Rusland de volgende percentages veroverd van wat “Oekraïne” was:”

Lugansk – 100%
Kherson – 94,3%
Zaporozhye – 72,49%
Donetsk – 60,29%
Kharkiv – 33,15%
Mykolaiv – 4,83%

De kaart hierboven geeft de gebieden weer waar het om gaat. Roodachtig is door Rusland gecontroleerd. Groen is de overblijvende administratieve grens van de bepaalde Oblasten (staten) binnen wat Oekraïne was.

De groene gebieden zullen waarschijnlijk ook door Rusland veroverd worden in hun Speciale Militaire Operatie om wat “Oekraïne” was te demilitariseren en te denazificeren.

  Oekraïense Oorlogsmisdaden

Vorige week heeft de Russische president Vladimir Poetin duidelijk gemaakt “dat er in Oekraïne een anti-Russische enclave wordt gebouwd. Het is een bedreiging voor Rusland. Het nieuwe doel van de Speciale Militaire Operatie (SMO) is het elimineren van die dreiging.”

Nu President Poetin dat gezegd heeft, moet de wereld zich afvragen of er überhaupt nog wel een “Oekraïne” zal zijn? Immers, als “Oekraïne” nu een “bedreiging voor Rusland” is die “geëlimineerd” gaat worden, dan lijkt het logisch dat er eigenlijk geen entiteit meer zal ZIJN die “Oekraïne” heet, als dit conflict voorbij is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bereid u voor om kou te lijden… De elitaire machthebbers van de EU geven een grimmige nieuwe betekenis aan de Koude OorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMensen denken dat zij de waarheid willen weten: maar kunnen zij de waarheid aan?
Volgend artikelMOET U ZIEN: “Denkt u dat dit eerlijk is?” – Moderna CEO en AstraZeneca functionaris onthullen schokkende geheimen van COVID-vaccins nadat Roemeens parlementslid Cristian Terheș hen ondervraagd heeft
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Jippieee! ik ga meteen een aantal cirkels op mijn dak schilderen, met in het russcisch “doel” (цель) erop zodat het hopelijk snel voorbij is. Alles beter dan te verhongeren, of door je buren verraden te worden en met je gezin uit huis gesleept te worden, naar de kampen voor exterminatie. Slava Russia!

 2. Met dat gevaar voor Europa kan natuurlijk ook de ineenstorting van economieën en de gevolgen daarvan bedoeld worden.
  En met de wereldwijde storm de opstanden die hier en daar al plaats vinden 🙄
  Ik denk dat Poetin slim genoeg is om niet vol in aanval te gaan, alleen al omdat het ‘pief, oaf, poef’ van her Nederlandse leger té afschrikwekkend is 🙂

  • Volgens mij heb je gelijk.
   Om de economie in de EU op de knieën te krijgen kunnen ze gewoon het, de landen die Russische olie en gas kopen, verbieden om die producten door te verkopen aan EU landen(zoals nu blijkbaar vaak het geval is). Het westen heeft bij veel landen haatgevoelens opgeroepen door al de oorlogen en andere manieren van inmenging in de politiek van landen dat er zeker empathie is bij veel landen om daaraan gevolg te geven.

   • “Om de economie in de EU op de knieën te krijgen kunnen ze gewoon het, de landen die Russische olie en gas kopen, verbieden om die producten door te verkopen aan EU landen”

    Kansloos. Je kunt een persoon/land niet verbieden een gekocht product door te verkopen. Indien een product is betaald staat het de eigenaar vrij om ermee te doen wat hij wil en heeft de oorspronkelijke verkoper geen recht van spreken meer. Bovendien zullen er altijd manieren gevonden worden om het onderhuids te doen als dat nodig mocht blijken.

    • Nou beste Mensen

     Verwisseld dan eens de batterij zelf van een gekochte in eigendom hebbende telefoon maar

     Lukt niet hè
     Zo slaafs afhankelijk zijn zowel de Europese als de Rest van de Wereld Burgers gemaakt
     De verbeeldende Wezens bazen van de Wereld kunnen doen en laten naar eigen dunk wat ze maar willen
     Niks staat hun duimbreed in de weg
     Zoals Bill Gates & Kornuiten

     Dank U

 3. als dit klopt word het misschien tijd voor de bevolking om zelf echt in te grijpen en die ophitsers in de westerse politiek op te ruimen. want die russen hoef ik nou ook weer niet in mn achtertuin

 4. Rare mannen die Russen. Hooguit 5 dagen dan is Europa weggevaagd. De geschiedenis herhaald zich, worden we weer door de Russen bevrijd ? Maar dit keer van de politieke klungels die hier alles kapot maken!!

 5. We zullen zien hoe de toestand is als de herfst intreedt en het weer regenachtig wordt. Daarna volgt de vorst en wie kan voorspellen wat er dan gebeurt? In Europa heeft Italië nu meteen een even draconische sanering nodig als Griekenland tijdens de eerste Eurocrisis. Vertel dat maar aan de Italianen die nu al hun levensonderhoud niet kunnen betalen, en het wordt nog erger. Dat wordt dan de tweede Eurocrisis, die krijgen we er bovenop. Ik zie Europa in chaos vervallen tenzij voedsel en energie weer aan normale prijzen te koop zijn. Als dat niet gebeurt krijg je overal opstanden. Europa dreigt uit elkaar te vallen.
  En de Serven roeren zich weer, ook dat nog.

 6. Ja hoeveel rode lijnen kunnen Amerika, EU en de NAVO nog gaan overschrijden voordat de Russische beer zijn klauwen in het decadente Westen zet en hun uit elkaar rukt, met alle middelen die de beer tot zijn beschikking heeft, een maal heeft het voorgedaan dat een Russische militair Stanislav Petrov, dat was de man die een Derde Wereldoorlog voorkwam.

  Als Russische militair had hij in 1983 de leiding in een luchtverdedigingsbunker toen hij midden in de nacht vijf raketten op Rusland zag afkomen. Op de radarbeelden was te zien dat de raketten uit de Verenigde Staten op het zijn land werden afgevuurd. “De machine gaf aan dat het 100 procent zeker was dat de raketten eraan kwamen”

  Hoeveel rode lijnen kunnen er nog overschreden worden voordat Armageddon arriveert?
  https://www.frontnieuws.com/hoeveel-rode-lijnen-kunnen-er-nog-overschreden-worden-voordat-armageddon-arriveert/

  Russische parlementsleden zeggen op TV: “Vier Sarmat-raketten kunnen de hele VS wegvagen en één het VK”
  https://www.frontnieuws.com/russische-parlementsleden-zeggen-op-tv-vier-sarmat-raketten-kunnen-de-hele-vs-wegvagen-en-een-het-vk/

  NAVO stuurt aan op Kaliningrad CATASTROPHE door Rusland te provoceren tot een wereldwijde atoomoorlog
  https://www.frontnieuws.com/navo-stuurt-aan-op-kaliningrad-catastrophe-door-rusland-te-provoceren-tot-een-wereldwijde-atoomoorlog/

  HOE EN WAAROM TURKIJE DE NAVO, DE VS EN DE EU EEN MES IN DE BUIK STEEKT OVER OEKRAÏNE

  Wie denkt u dat een gemiddelde islamitische gelovige als grotere vijand ziet, de Rus of de Jood? Even los van de belangen achter de schermen en de politieke agenda’s, is de gemiddelde islamitische burger waarschijnlijk meer anti Joods dan anti Russisch.

  Nu wil het feit dat de Oekraïense president Zelensky nadrukkelijk heeft gesteld van Joodse komaf te zijn om van zijn nazi stigma af te komen.

  Hoe denkt u dat de gemiddelde inwoner van Turkije tegen de oorlog in Oekraïne aankijkt, wetende dat Rusland een aardsvijand is, dat de Krim nog steeds historisch als Ottomaans gebied wordt beschouwd en dat Zelensky zijn nazi bestempeling afwijst (terwijl Turkije en Duitsland een verbond hadden in de tweede wereldoorlog), maar ook nog eens Joods is?

  Wie denkt u dat de Turken kiezen als ze tussen, de inmiddels belangrijke partner in crime geworden, Poetin of Zelenzky (plus de NAVO en de EU) moeten kiezen?

  Welnu, de VS heeft Fetullah Gülen, die volgens Turkije achter de Fetö terreurbeweging zit en die door hen verantwoordelijk wordt gehouden voor de couppoging in 2016, nooit uitgeleverd. De VS heeft Turkije uit haar F-35 programma gegooid en de VS heeft Turkije in Syrië dwarsgezeten door de Koerdische YPG strijders te bewapenen.
  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/hoe-en-waarom-turkije-de-navo-de-vs-en-de-eu-een-mes-in-de-buik-steekt-over-oekraine/

 7. Nederland wordt toch allang gechemtraild door het eigen leger. Voor het afslachten van je eigen volk heb je de Russen niet nodig. Die hoeven alleen maar achterover te leunen met popcorn en Wodka in de hand en het nederlandse leger aan te moedigen. Kijk maar naar die mooie streepjes in de lucht.

 8. Ze willen hier in het westen hebben dat we niet meer kunnen zeggen … ik ben een Hollander of Belg daarom al die migranten. Ik voel me jaren en jaren al geen Nederlander of Europeaan meer, dus vecht ik wel samen met de Russen. Zelf denk ik niet dat het nucleair gaat worden want er zal geen winnaar zijn en land wordt daardoor onbewoonbaar.
  Het Kremlin en of China kan beter huurmoordenaars richting europa sturen die onze corrupte leiders afmaken.

 9. Beste Mr Poetin,
  Kom gerust af. Wij zullen u met heel veel plezier de weg wijzen naar wie u eerst mag gaan : Den Haag, Brussel Parijs, Berlijn.
  Maar begin zeker eerst met Tante Ursula en nonkel Schwab.

  Wij kunnen niet wachten tot u komt.

  vriendelijke groet,
  Het verdrukt , bijna volledig doodgespoten, EU volk

 10. Ik denk dat de Russische regering hier een directe reactie geeft op de alarmerende uitspraken van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken (die het niet langer kan schelen wat haar kiezers eigenlijk van haar beleid denken), mevrouw Baerbock en de beschieting van de kerncentrale. Mevrouw Baerbock klonk als nazi-propaganda in het voorjaar van 1945 toen de nazi’s overal borden ophingen “Overgave? Nooit!”. Ze moedigt Kiev zeker aan om tot het uiterste te gaan en die kerncentrale op te blazen die verwoestende gevolgen zou hebben voor heel Europa zonder dat er al een Russische reactie nodig is.

 11. Misschien heb ik het fout, maar ik lees de opmerking een beetje anders. De directe koppeling van deze uitspraak en de ‘oorlog die niemand zal winnen’ is nog niet hardop uitgesproken.
  Dus misschien is deze uitspraak een waarschuwing dat Rusland goed heeft opgelet hoe de VS overal ter wereld ‘verzetsstrijders’ en groeperingen heeft opgezet rn dat Rusland dat spel ook kan spelen.
  Stel gewoon eens even dat Rusland via wat stropoppetjes de in Europa aanwezige moslimgroeperingen gaat bewapenen en opruien? En ook een aantal lokale afscheidingsbewegingen? Ook dan is er in mum van tijd oorlog overal in Europa, alleen is het dan een kwestie van opstanden / burgeroorlog zoals in het Midden-Oosten. Na 1 of 2 jaar zal de eventueel overgebleven niet-moslim bevolking maar wat graag zien dat de Russen de orde gaan herstellen.
  Plus dat het dan binnen de NAVO blijft. Rusland heeft veel steun binnen de VN, dus een NAVO aanval lokt dan zeer waarschijnlijk een tegenreactie op van de rest van de wereld.
  Trouwens, waarmee zou de NAVO wat moeten doen dan? Heel de NAVO heeft een enorm deel van hun wapens laten opfikken in Ukraine en dat kan niet zomaar worden vervangen.wat er is, is verouderd enslecht onderhouden. Geld is er ook niet. Het nieuwe Britse vliegdekschip was na de eerste dag op haar maagdenreis al lek. De Amerikaanse F35 (JSF) heeft nog steeds een waslijst aan problemen.
  Geen enkel NAVO land heeft ervaring met een landoorlog, laat staan wat voor soort oorlog dan ook tegen een serieuze tegenstander.
  Als de NAVO wil beginnen zal dat zo ongeveer met kernwapens moeten zijn, ze hebben niks anders dat zelfs maar een kleine kans van slagen heeft. Alleen de eerste lancering al zou goed kunnen uitdraaien op gelijke reacties van Rusland, China, India, Pakistan, Iran en met Chinese hulp misschien Noord Korea

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in