De spoorwegblokkade van Kaliningrad is duidelijk een opzet om te proberen Rusland uit te lokken tot een “aanval” op een NAVO-lid (Litouwen), zodat de NAVO en de VS een grootscheepse militaire aanval op Rusland kunnen rechtvaardigen. Opnieuw zijn de neocons van plan om de wereld in een wereldwijde thermonucleaire oorlog te storten om het Westen te vernietigen, terwijl zij proberen dictatoriale controle te houden over de natuurlijke hulpbronnen en het monetaire stelsel van de wereld, schrijft Mike Adams.

Om de volledige dynamiek van wat er gebeurt te begrijpen, moet u eerst de geografie van Kaliningrad leren kennen. Dit Russische gebied ligt aan de Baltische Zee, en biedt Rusland het hele jaar door de enige toegang tot de oceaan die niet een deel van het jaar bevroren is. Kaliningrad is echter ingesloten door land, en is niet fysiek verbonden met het Russische vasteland. Er loopt een spoorweg door Litouwen, die Kaliningrad met Rusland verbindt. Deze spoorwegdoorgang bestaat al tientallen jaren en is door Litouwen altijd gerespecteerd als Ruslands recht van doorgang om Kaliningrad te bevoorraden.

Zie deze kaart uit Encyclopedia Britannica. Kaliningrad ligt ongeveer in het midden van deze kaart, ten westen van Litouwen:

De spoorwegblokkade van Litouwen

Onder druk van de NAVO en de VS heeft Litouwen (een land dat lid is van de NAVO) nu ongeveer de helft van de vracht op die spoorweg geblokkeerd, en daarmee in wezen een illegale oorlogstijd blokkade van Kaliningrad afgekondigd. Dit is een oorlogsdaad tegen Rusland, en het is in strijd met de EU-regels die vrije toegang over de grenzen toestaan.

Rusland heeft een onmiddellijke opheffing van de blokkade geëist, waarbij het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd: “Als in de nabije toekomst de doorvoer van vracht tussen de regio Kaliningrad en de rest van het grondgebied van de Russische Federatie door Litouwen niet volledig wordt hersteld, dan behoudt Rusland zich het recht voor om maatregelen te nemen om zijn nationale belangen te beschermen.” (Bron)

Kaliningrad herbergt kernraketten voor de korte afstand die Polen en Duitsland kunnen bereiken

  Groot-Brittannië's gloednieuwe vliegdekschip wordt gestript nadat defecten het buiten dienst stellen

Kaliningrad is gunstig gelegen om Rusland in staat te stellen denial-of-area militaire machtsprojectie te bereiken over het grootste deel van de Baltische republieken, die een groot deel van Duitsland en Polen omvatten, zelfs met behulp van korte-afstandsraketten. Rusland beschikt over de meest geavanceerde en gemoderniseerde raketsystemen ter wereld, waaronder de “Iskander” raket met een bereik van 500 km. De Iskander-raketten worden gelanceerd vanaf voertuigen en zijn dus mobiel.

Het Iskander raketsysteem kan kernkoppen dragen. Het kan ook conventionele explosieven dragen en zelfs brandstof-lucht explosieven (thermobarische explosieven) die bunkers kunnen binnendringen. WorldCrunch.com:

“Vladimir Poetin heeft zijn nucleaire strijdkrachten in staat van paraatheid gebracht – een schok voor velen, maar nog meer voor degenen die net over de Poolse grens van Kaliningrad wonen waar Russische kernraketten zijn gestationeerd, die gericht zijn op Europese hoofdsteden van Warschau tot Berlijn. De regio, die geografisch van Rusland gescheiden is en aan de Oostzee ligt, is voor Moskou van vitaal belang als het erom gaat Europa te bedreigen – met kernwapens in het bijzonder.”

NationalInterest.org schrijft ook over de Iskander raketsystemen en waarom zij een belangrijke rol spelen. In een artikel getiteld, “Why Russia’s Iskander SRBM in Kaliningrad Is Such a Big Deal,” legt de website uit:

“Vanuit Kaliningrad kan de Iskander doelen raken in Polen, delen van Oost-Duitsland, Zuid-Zweden, Letland, Litouwen, en Estland, Wit-Rusland, en een groot deel van de Oostzee. … Vanuit de exclave kan Rusland doelen treffen in het grootste deel van de Oostzee, waardoor een belangrijke scheepvaartroute wordt bedreigd, en NAVO-doelwitten treffen.”

Er zijn in Kaliningrad kernraketten voor de korte afstand gesignaleerd die helemaal teruggaan tot 2011. Via NonProliferation.org:

“Tien jaar geleden, bijna op de dag nauwkeurig, berichtte The Washington Times dat Rusland mogelijk kernkoppen voor korte afstand grondlanceerraketten Tochka-U (SS-23) naar Kaliningrad had verplaatst… De SS-23’s in Kaliningrad die in 2001 een punt van zorg waren, zijn er nog steeds, maar recente berichten voegen een nieuwe wending toe: de extra aanwezigheid van nieuwe Iskander grondlanceerraketten met het bereik van bijna 500 km.”

Waar het op neerkomt? Wie met Kaliningrad rotzooit, riskeert represailles via de zeer capabele raketten van Rusland.

  Oekraïne-oorlog en Russische roulette: Het Westen vernietigt zichzelf met de sancties

Ontmoet de Russische RS-24 YARS ICBM’s

Maak uzelf vertrouwd met de volgende afbeelding die de raketcapaciteiten van Rusland toont. De afbeelding is afkomstig van het Center for Strategic International Studies:

Uit deze afbeelding blijkt dat Iskander raketten Polen, Duitsland en verscheidene andere Baltische naties kunnen bereiken. Het laat ook zien, wat nog belangrijker is, dat de RS-24 YARS ICBM’s van Rusland (genoteerd als “SS-29 YARS” in de grafiek, die de NAVO-aanduidingen gebruikt) het hele vasteland van de Verenigde Staten kunnen bereiken, plus heel Europa. (De VS is lichtwit in de afbeelding hierboven, een beetje moeilijk te zien, maar u ziet ze wel als u ernaar zoekt).

In feite kunnen de Russische ICBM’s elk doel op het noordelijk halfrond van de planeet Aarde bereiken.

Wat u moet weten over het RS-24 YARS systeem is dat:

 • Het vliegt met Mach 20.
 • Het kan door geen enkel bekend raketafweersysteem van de VS of de NAVO tegengehouden worden.
 • Het kan tijdens zijn vlucht ontwijkende manoeuvres uitvoeren, waardoor het onderschepping kan vermijden.
 • Het kan meerdere MIRV’s (nuclear re-rentry vehicles) inzetten, die elk een ander doel treffen.
 • Rusland zou naar verluidt tientallen of zelfs honderden van deze raketten in gereedheid hebben.

Met andere woorden, op het moment dat Rusland besluit dat het West-Europa en de VS van de kaart van de geschiedenis wil vegen, kan het dat gemakkelijk doen met de RS-24 YARS raketten. En dan hoeft het nog niet eens de SARMAT ICBM’s te gebruiken, die nog groter zijn en bij de terugkeer Hypersonic Glide Vehicles (HGV’s) kunnen inzetten.

De NAVO en de VS misrekenen zich gruwelijk op de uitkomst van een wereldoorlog met Rusland

Het punt van dit alles is dat terwijl de VS en de NAVO – beide geleid door krankzinnige, machtsgeile neocons die geen rechtsstaat, geen internationale verdragen en geen nationale soevereiniteit respecteren – denken dat zij Rusland kunnen verslaan in een wereldwijde thermonucleaire oorlog, zij net zo’n waanvoorstelling hebben als toen zij probeerden Rusland schade toe te brengen met economische sancties die alleen maar de westerse naties hebben verwoest.

  NAVO's “Rode Lijnen”

Als Biden Poetin dwingt tot een nucleaire verdediging van Kaliningrad en Rusland, zullen de Verenigde Staten en de NAVO volkomen vernietigd worden door het Russische kernwapenarsenaal, zelfs als dat betekent dat Rusland een vergeldingsaanval moet opvangen (die het kan overleven dankzij anti-ICBM afweersystemen en een netwerk van fall-out schuilkelders).

Door te proberen Rusland in een oorlog met de NAVO te dwingen, duwen de onwettige, misdadige kartelleiders van de VS (Biden, Obama, Clinton, Nuland, enz.) de hele wereld in de zeer reële mogelijkheid van een nucleaire apocalyps en het einde van het leven zoals wij dat op de planeet Aarde kennen. Belangrijk is dat de VS zo’n wereldoorlog zwaar zullen verliezen, en dat de hele wereld eindelijk zal zien hoe zwak, pathetisch en “woke” het Amerikaanse Pentagon geworden is. Het Amerikaanse leger is volstrekt niet in staat om zelfs maar een één-frontoorlog met Rusland te winnen, om nog maar te zwijgen van een tweefrontenoorlog met Rusland en China samen. En het Pentagon maakt zich veel meer zorgen over het betalen van transgenderoperaties voor woke soldaten dan over het daadwerkelijk leren vechten van mannen.

Daarom moeten wij nu meteen de misdadigers arresteren die de verkiezingen van 2020 gestolen hebben. Hen uit de macht zetten. Hen vervolgen. Ons terugtrekken van de afgrond van een kernoorlog met Rusland en het bestaansrecht van Rusland als soevereine natie met eigen belangen en invloedssfeer herbevestigen.

Toch zien wij geen enkel bewijs dat de neocon waanzinnigen die het Biden-regime leiden, ook maar enige bereidheid hebben om het bestaansrecht van Rusland te erkennen. De hele wereld staat dus aan de rand van een ramp.

Verkiezingen hebben gevolgen, en gestolen verkiezingen hebben catastrofale gevolgen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Rusland bereidt nucleaire aanval voor vanuit Kaliningrad tegen Europese/NAVO-doelwittenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID-19 vaccin schaadt zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid
Volgend artikelVaccinzeloot vergeleek ongevaccineerden met menselijke uitwerpselen… Vaccindood
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

     • Zeg maar jij hoor. Enne, doe je eigen onderzoek in plaats van blablabla te roeptoeteren en mij je handje vast te laten houden.
      Als je dat zo graag hebt verwijs ik je naar jouw overheid. Niet de mijne overigens. Doe meteen trutte de groeten.

      • Ik raad je tevens aan wat over freemasons te lezen en hun handgebaren en dan goed te kijken naar video’s en plaatjes van deze en andere figuren. Zij staan NIET aan onze kant. Trouwens aan welke kant sta jij?

 1. “Daarom moeten wij nu meteen de misdadigers arresteren die de verkiezingen van 2020 gestolen hebben.”
  “Toch zien wij geen enkel bewijs dat de neocon waanzinnigen die het Biden-regime leiden”

  wie zouden die misdadigers zijn?

  • Hou nou eens op met dat achterlijke Q gedoe. Deze beweging is er alleen maar om je koest te houden en je te laten denken dat er iemand of iets is dat je zal redden. WAKE THE FU.CK UP!

 2. Aangezien Rusland graag historische fouten wil herstellen kunnen zij de Krim hebben.
  Königsberg kan dan terug naar Duitsland of Polen. De inwoners krijgen een enkeltje Siberië.

  • Wat een onzin. De Krim heeft zichzelf afgescheden, Rusland hielp daar alleen maar mee. Bovendien wilde de meerderheid van de de inwoners van de Krim zelf bij Rusland horen. Dat is heel wat anders wat u voorstelt dat alle inwoners van Kalliningrgad gedeporteerd zouden moeten worden naar Siberie om het weer om te kunnen dopen tot Duits Konigsberg.

 3. Artikel lijkt me een beetje overdreven vooralsnog. Litouwen doet mee aan pesterijen en Rusland kan waarschijnlijk Kaliningrad bevoorraden per boot. Bovendien kan Kaliningrad (met zijn 65 inwoners per vierkante kilometer – oppervlakte 1/3 van Nederland of even groot als Vlaanderen, Nederland 508 per kilometer, dus tien keer meer, en etnisch homogene bevolking) zichzelf voldoende van voedsel voorzien. Geen noodzaak om daarvoor een wereldoorlog te beginnen… bovendien stort de EU nog voor de kerst finaal in

 4. Helaas en misschien is het voor het V.S. kartel , aantrekkelijker onder gronds te gaan na de derde nucleaire wereld oorlog , dan zich te stellen voor hun daden .

 5. Ik denk als de knop om het lanceren van kernwapens eenmaal is ingedrukt dat dan ook alle kernwapens op elkaar worden afgeschoten.
  Er zijn zoveel kernwapens dat ze de aarde tig keer kunnen vernietigen.

  De elite zal zich wel verschuilen in ondergrondse schuilkelders. Maar wat is er na z’n aanval nog over van de aarde. De straling zal enorm zijn en al het leven vernietigd.

  Wie zal gaan produceren voor de elite, wie gaat er grond verbouwen ( als er nog iets in leven is ) Deze elite kunnen zelf helemaal niets.

  Als het gebeurt dan ok. Dan gaan we naar het hiernamaals waar het vele malen mooier en beter is.

  MIJ MAKEN ZE ER NIET BANG MEE !!!!!

 6. Tja,

  Het schijnt toch bij de meeste mensen (ook hier!!) nog steeds niet door te dringen dat we bang mogen zijn voor alles en nog wat echter doe me een lol en denk eens ff logisch na!

  Zet de knop op de linkerwang waaronder alles wat men in de verdommingsfabrieken, ook wel SCHOLEN genoemd in de volksmond, geleerd heeft en aan “kennis” heeft opgedaan tot en met NU helemaal op nul en draai dan op de rechterwang de knop LOGICA op Full Power!!!

  Ik heb het al vele malen gezegd…….ER BESTAAN GEEN KERNWAPENS welke RADIOACTIEF spul over de mensheid strooien!

  Er bestaan geen “ICBM’s” welke van Moskou naar pak ‘m beet Californië in de VS kunnen vliegen.

  Hiroshima en Nagasaki zijn niet “geatoombomd”…….

  Leer jullie geschiedenis eens correct en trek DAARNA conclusies!
  Er zullen wel vragen komen hoe ik bij deze onzin kom…..cois….zo zei het.

  Maar zelf eens wat ECHT ONDERZOEK DOEN zou geen kwaad kunnen.

  Ma man man! Wat een onzin allemaal met die akketoombompaddestoelonzin!

  Even nadenken alvorens reactie te geven en indien reactie daan graag op de inhoud met goed onderbouwde weerlegging van de FEITEN!

  En alvorens te reageren…..even kijken bij wiki hoe lang de radio-actieve HALVERINGSTIJD van verrijkt uranium cq plutonium is. Dan even wiki raadplegen hoe lang na de zgnd A-bom drop op beide Japanse steden er weer begonnen is met de opbouw ervan en hier dan de knop LOGICA OP FULL POWER.

  En waarom zo’n heisa inzake de zogenaamde “raketcrisis”(hahahahahahahaha) in 1963 op Cuba omdat zgnd Raketten op Cuba werden geplaatst door de “boze Russen” als ze ICBM’s hadden welke van Moskou…….nou ja……Capiche!

  Think people, think…..this whole shit is FEARPORN! What else!!!

  Google ook nog maar eens op Galen Winsor….iemand die zijn hele leven gewerkt heeft in en aan “kerncentrales” alwaar hij altijd zwom in het heerlijke en altijd op een constante temperatuur zijn van het bakkie water waarin de “splijtstaven” hingen om gekoeld te worden……..EN DIT LAATSTE KLOPT DAN WEER WEL.

  Mooi nietwaar…..die fearporn welke alle regeringen ter wereld tegelijkertijd over hetgeen men mensheid noemt uit strooien…….misschien is dit verschrikkelijk enge NIET BESTAANDE “virus” ook wel onder de noemer FEARPORN te plaatsen of…………

  Fijne avond verder!
  Gladiator

 7. Oorlog was altijd heel rendabel voor USA; zie het stelen vande enorme hoeveelheden goud in Irak en Libie.
  Maar deze ronde: nee dus.
  Het verschil: de supersonische raketjes van Poetin, met name de Satan 2.

  Nu zouden ze voor de eerste keer hun trekken thuis krijgen….letterlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in