Ursula von der Leyen is sinds 2019 voorzitter van de Europese Commissie. Foto: EU

Rusland heeft alles in het werk gesteld om Europa bevoorraad te houden. De Europese regeringen, die aan de leiband lopen van het imperiale beleid van de VS, hebben zich ingespannen om hun eigen bevolking te gronde te richten, schrijft Strategic-culture.org.

Vriezende huishoudens, verlammende energiekosten en daarmee gepaard gaande torenhoge voedselrekeningen zijn het resultaat van de oorlogsagenda van de Verenigde Staten en de NAVO ten opzichte van Rusland. Het zomerseizoen heeft in heel Europa (en elders) zinderende hittegolven gebracht, maar over een paar maanden zullen tot 500 miljoen burgers van de Europese Unie te maken krijgen met recordniveaus van ontbering, wanneer het tekort aan gas uit Rusland volledig duidelijk wordt.

Rusland heeft alles in het werk gesteld om Europa bevoorraad te houden. Europese regeringen, die in de greep zijn van het imperiale beleid van de V.S., hebben zich ingespannen om hun eigen bevolking te gronde te richten.

De Hongaarse Minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto heeft tijdens een bezoek aan Moskou een zeldzame toon van gezond verstand laten horen, toen hij verklaarde dat Europa eenvoudig niet kan overleven zonder de Russische energietoevoer. Andere Europese leiders zijn echter verblind door irrationele russofobie en onderdanigheid aan het Amerikaanse dictaat. Er zal een dag van afrekening komen, mits doomsday kan worden vermeden.

Deze aan zichzelf te wijten zelfmoord van de Europese naties is gemandateerd door regeringen die zich hebben neergelegd bij de imperiale agenda van Washington om de confrontatie met Rusland aan te gaan. De oorlog in Oekraïne is het tragische resultaat van een jarenlange, door de VS geleide NAVO-strijdlust tegenover Rusland. Iedereen die die objectieve waarheid durft te beweren, wordt als Kremlin-propagandist verguisd. De westerse openbare discussie en het kritisch denken zijn zo goed als uitgewist. Massale censuur van het internet heeft die uitwissing nog vergroot. Dit online nieuwsportaal, bijvoorbeeld, is op een zwarte lijst geplaatst en geblokkeerd voor lezers in de VS en Europa, door regeringen die beweren de vrije meningsuiting en het onafhankelijk denken hoog te houden.

De niet aflatende oostwaartse expansie van de NAVO en de bewapening van een door de nazi’s bezoedeld Oekraïens regime heeft het huidige conflict en de vernietigende gevolgen veroorzaakt, waaronder problemen met de energie- en voedselvoorziening.

  "Vijandelijke zender" verboden: 50.000 euro boete in Oostenrijk voor verspreiding Russisch nieuws

Zo geobsedeerd door Russofobie en dienstbaarheid aan het agressieve imperialisme van Washington, dwingt de Europese elite haar bevolking tot een ongekende Koude Oorlog, die dreigt uit te lopen op een catastrofale wereldoorlog. Een oorlog die onvermijdelijk tot een nucleaire vuurzee zou leiden.

In plaats van zich van de afgrond te verwijderen, heeft de ongekozen Europese Commissie – de uitvoerende macht van de Europese Unie – deze week alle 27 lidstaten bevolen om het gasverbruik drastisch te verminderen. De bezuinigingen bedragen 15 procent. De maatregelen zijn slechts een vergeefse poging om het onvermijdelijke onheil te verdoezelen van enorme energietekorten die de EU deze winter zullen treffen als gevolg van een drastische vermindering van de invoer van Russische brandstof. Wat de zogenaamde politieke leiding van de EU laat zien, is een meedogenloze veronachtzaming van de levensomstandigheden van haar burgers.

Wij zien hier het hedendaagse equivalent van het sturen van miljoenen mensen naar de modderige, bloederige loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Wij kunnen terugkijken en ons verwonderen over die barbaarsheid en hoe miljoenen daarin zijn meegegaan. Wat is het verschil met de ongevoeligheid en de barbaarsheid van vandaag?

EU-leiders als Ursula von der Leyen beschuldigen Rusland van “energiechantage” en “bewapening van gas”. Maar een dergelijke zondebokvorming is verachtelijk. De crisissituatie is ontstaan doordat de EU blindelings de agenda van Washington heeft gevolgd om decennia van betrouwbare en betaalbare energievoorziening uit Rusland te saboteren. De Nord Stream 2 pijpleiding was vorig jaar technisch klaar om zo’n 55 miljard kubieke meter gas te leveren – dat is ongeveer een derde meer van de vroegere totale levering van Rusland aan de EU. Duitsland heeft ervoor gekozen die pijpleiding op de wenken en intimidaties van Washington te schorsen. Zelfs de reeds functionerende Nord Stream 1 pijpleiding is verstoord door de westerse economische sancties die Rusland zijn opgelegd. Gepland onderhoud aan turbines werd opgehouden en bijna dreigde een volledige stillegging, totdat het Russische Gazprom er donderdag ondanks Westerse hindernissen in slaagde de verbinding te herstellen.

Polen en Oekraïne hebben ook de aanvoer van Russisch gas via pijpleidingen over land afgesneden, die de EU bevoorraadden.

  De VS maakt plannen voor de nasleep van de oorlog in Oekraïne

Door eenzijdige Westerse sancties tegen Russische banken was Moskou genoodzaakt betaling voor de gasexport in roebels te vragen. Sommige Europese landen hebben geweigerd aan die nieuwe redelijke betalingsregeling te voldoen en hebben er dus voor gekozen de aankoop van Russisch gas te verspelen.

Al tientallen jaren heeft Rusland bewezen een betrouwbare partner te zijn bij de levering van betaalbaar en overvloedig gas en olie aan de Europese Unie. Dat strategisch partnerschap voor de energievoorziening was en het fundament van de Europese economieën. De Duitse industrieën en de exportgeleide economie die de rest van de EU aandrijft, gedijden op Russische energie. Pervers genoeg heeft de Europese politieke elite zich vernederd om zich aan te sluiten bij de Amerikaanse imperiale belangen, in plaats van de belangen van de Europese bevolking te beschermen. Tot zover de representatieve democratie!

Het naakte eigenbelang van de V.S. om Europa zijn eigen duurdere gas te verkopen is overduidelijk. Alleen een dwaas, of een instrument, zou het tegendeel kunnen beweren.

Zoals reeds in vorige SCF-redactionele artikelen werd opgemerkt, hangen de hegemoniale ambities van Washington om de wereld te overheersen en zijn falende kapitalistische macht te redden, in doorslaggevende mate af van het voeren van een nieuwe Koude Oorlog tegen Rusland en China. De wereld wordt door deze misdadige ambitie in levensgevaarlijke wanorde gebracht. Lachwekkend genoeg houden de Europese leiders de pretentie van onafhankelijkheid en wereldinvloed hoog. Zij zijn niets anders dan zielige lakeien van de Amerikaanse macht, die hun bevolking daarbij gewillig opofferen.

De wanhoop van het Amerikaanse regime en zijn Europese volgelingen is zo groot, dat hun samenlevingen door de economische ineenstorting op de rand van de afgrond balanceren. Hun roekeloze oorlogszucht tegenover Rusland (en China) verergert en versnelt hun eigen ineenstorting. Het echte gevaar is dat de VS en hun NAVO handlangers nu gokken op een escalatie van de oorlog in Oekraïne als een manier om de ondergang van hun eigen naties af te wenden – een ondergang die zij zelf teweeggebracht hebben.

Op een veiligheidsconferentie deze week in Aspen, Colorado, waarschuwde de Britse MI6-chef dat “de winter eraan komt” en dat de Westerse vastberadenheid zwaar op de proef zal worden gesteld door de cascade van maatschappelijke ontberingen als gevolg van energie-uitval. Richard Moore drong aan op nog meer wapenleveranties aan het regime in Kiev – bovenop de reeds gespannen situatie. Zijn redenering is, net als die van anderen in de NAVO-as, om een proxy-oorlog met Rusland te verdubbelen om binnenlandse repercussies en de ineenstorting van het westelijke front onder het bevel van Washington af te wenden. De toekomst zelf van de door de V.S. geleide NAVO-as staat op het spel.

  Scott Ritter: Waarom Rusland nog steeds zal winnen, ondanks de winst van Oekraïne

Dat betekent dat naarmate de Europese en Amerikaanse burgers meer ontberingen lijden door het moedwillige oorlogszuchtige optreden van hun leiders tegen Rusland, diezelfde Westerse despoten alles zullen inzetten op een laatste offensief tegen Rusland via Oekraïne. Politiek en diplomatie zijn verlaten. De oorlog in Oekraïne zal alleen maar erger worden, juist omdat de Westerse elites een existentieel conflict aan het verliezen zijn. Uiteindelijk is hun conflict een intern conflict, dat te maken heeft met de instandhouding van hun eigen afbrokkelende inherente macht om over hun massa’s te heersen. Dat is op zijn beurt een gevolg van het historisch falen van hun kapitalistische economieën. Militarisme en oorlog worden, net als in vroegere tijden van mislukking, weer naar boven gehaald als wanhopige “oplossing” voor hun falen.

De westerse burgers ontdekken – en betalen duur voor – de grimmige realiteit van de Koude Oorlog. In plaats van verantwoording af te leggen voor roekeloze, misdadige machinaties, proberen de krankzinnige misleiders er nu een Hete Oorlog van te maken.

Een catastrofe is niet onvermijdelijk. Het wordt zeker het hof gemaakt. Maar de mensen kunnen de afgrond vermijden door de controle uit handen van hun misdadige heersers te nemen. Een historische keuze in de richting ligt op de loer. De westerse wanbestuurders proberen te voorkomen dat een juiste keuze wordt gemaakt door oorlog te ontketenen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Apenpokken” circuleren alleen in landen waar het Pfizer Vaccin is verspreid & wordt gebruikt om een Technocratische Grote Reset te bevorderen
Volgend artikelDe wereld is de afgelopen 27 maanden “fundamenteel veranderd” door angst, intimidatie, en politieke controle – Wie, wat en waarom?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Dont give a fuck.Ik kan het aan.Vrees alleen voor de bejaarden en kinderen.Bring it on.Niemand zet een spuit in mijn reet.Vies goor crepule.

  • Reactie verwijderd.
   FRONTNIEUWS is tegen geweld. FRONTNIEUWS streeft naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

 2. Wacht maar, als mensen niets meer te eten, of geen warmte of warm water, elektra meer hebben.
  Dan gaan mensen rare dingen doen. Kijken of die bollebozen nog zo’n grote bek hebben….!!

  • Ik verwacht helemaal niets van ons laf volk helaas ook honger en kou zal hun schaapjes gedrag niet veranderen het zal steeds grotere vormen gaan aan nemen het volk is net als de moslims gehersenspoeld en hebben geen enkele eigen waarde mee ze zijn bang om iets dat niet bestaat corona ze zijn laf en hielen likkers van het huidig kabinet je ziet nu juist in deze tijd hoeveel VVD ers werkelijk zijn NSB’ers zijn dat zijn er heel veel ze zijn bang om iets van hun hebzucht in te leveren en houden zich vast aan een leugenaar als Rutte of deze man iets heeft met het volk hoe gek kan je dan zijn.

 3. Denk je nu echt dat de Nederlanders het pikken van pinokkio Rutte en Kut Kraag dat ze hier zich laten verhongeren , NEE
  Opstand komt en hoop zo veel mogelijk en die mensen die zo trouw waren op pinokkio Rutte en kozotten beleven dan dan andere tijden , maar niet van voorspoed

  • Precies Treeg ze denken er mee weg te komen maar het gaat ze niet lukken. De wereld is aan het ontwaken en
   ze hebben altijd vanuit de schaduw gewerkt maar staan nu vol in het licht.
   Kijk wereldwijd alle mensen die opstaan ze lijken heel zeker maar ze zijn bang en worden elke dag banger.
   Laat ze maar pushen en doorgaan ze maken het met de dag erger voor zichzelf…

   Wij zijn met veel hun maar een handje vol het komt wel goed…

   • ze hebben de tanks ,raketten .leger .politie onder bevel .waarom denk je dat ze altijd wapenwetten verscherpen, ze willen geen wapens in het volk, ingegeven door hun toekomstplannen

 4. Kou lijden ?
  Nee hoor, ik stook al mijn hele leven met hout, en hee; de protesten zijn begonnen. Daar was de elite net bang voor toen ze in 2020 begonnen.
  Lik op stuk.

  • Nee, de zogenaamde elite wist dit dondersgoed. Wat er gaat gebeuren in Europa, is al gebeurd in Sri Lanka. De boze bevolking kwam in opstand, joeg de president weg. En nu zit er een andere WEF pop, die demonstreren verbiedt, die alleen laat tanken met een corona app, die met geleend geld de boel weer op poten zet. Orde uit Chaos. Chaos is wat ze willen!!!

   • Zo is het. En dat willen ze in Europa ook, ons uitlokken tot we aanvallen. De Sri Lankanen zijn erin getuind al konden ze ook niet anders.
    Daarom moeten we ons hier gedeisd houden en samen opgaan.
    Huur snipers die de klootzakken één voor één afschieten maar geen volksopstand want dat is precies waar ze ons op afsturen. Dan creëren we zelf de door hen zo gewenste chaos.

 5. Een maat voor niets. Gewoon twee tegengestelde wereld- en mensbeelden waartussen geen overeenkomst gevonden kan worden, nog versterkt door tegengestelde economische en geopolitieke belangen.
  Overigens als de gaskraan dichtgaat is er maar één land dat echt zonder valt: Duitsland. De anderen worden wel geconfronteerd met het veel duurder worden van gas alle energie, maar vallen zeker niet zonder. Nu wordt er gevraagd dat wij allemaal minder gaan gebruiken om de Duitsers een Weimar-moment te besparen.
  Benieuwd hoe ver het zal gaan maar de Gele Hesjes zullen in geen geval koud douchen om de Moffen een warme kerst te gunnen.
  En zo wordt de EU uit elkaar gespeeld.

 6. Je vraagt je af wanneer de Europese bevolking de ‘Hooivorken’ gaan invetten en de eerste ongekozen EU-leden van dat ongekozen parlement eraan rijgen. Van de jeugd hoeven we geen medewerking te verwachten, maar er zullen toch zat ‘Babyboomers’ zijn die het voortouw nemen?

  • Dat gebeurt pas als de mensen niets meer te verliezen hebben.
   Nu denken de meesten nog dat het wel meevalt, dat als ze braaf zijn alles wel goedkomt.
   Pas als ze de derde winter weer in de kou zitten, hun kinderen wegteren van de honger, ze hun huis verliezen en niets meer mogen of kunnen doen gaan hun ogen misschien open. En dan is het te laat. Want dan is er geen geld, middelen en energie om nog tegenstand te bieden.
   Dat weten de leiders en daarom drukken ze nu in deze eindfase ook zo hysterisch door. Voor hen is het nu of nooit. Want als de bevoling zich verenigt omdat het eindelijk gaat inzien, dan zijn de rapen gaar.

   • Ik heb zo het vermoeden dat ze nu niet zolang meer rustig blijven nu Schwab de ministers opdracht gaf om de auto,s langzaam weg te nemen ,de mensen kunneen lopen of met openbaar vervoer meent hij.Ik laat me verrassen

 7. Ben ik blij dat ik net dekbedden heb gekocht met 50% korting bij het kruidvat…….kruiken heb ik nog, ketels en een kachel ook. hooivorken check…..
  Wat een idiote wereld.

 8. Als idd de moffen en de fransen zonder gak komen en het wordt een koude winter: misschien komt er dan iets goeds uit; misschien worden de linksen eruit getrapt of tegen de muur gezet (verdiend) maar misschien valt Brussel…..

  Deze week zet ik een vlaggen mast; de NL vlag ondersteboven met een zwarte rand erom heen….

   • VVD, D66, PvdA, SP, GPV, CU…….allemaal linksen, die via regeer akkoord parlement buiten spel zetten.

    Dan–om promotie te maken-is het een hele plus als je homo bent.

 9. Ursula V.D Leyen en Claus Schwab zouden zij ook straks koud en honger hebben en ik stel de vraag aan de schaapjes en de VVD’ers of zijn zij er van vrij gesproken en wat te denken van de paleizen van Willem de landloper ja en Fransje Timmermans zal het zeker niet koud hebben of honger want die is meestal tocht vlieg reizen naar warme landen maken en hij krijg dit ook nog goed betaald 135.000 euro p.jaar zonder verblijf kosten .
  De politie die het klein meisje mishandeld heeft met de hoogdruk spuit was een bedreiging voor hem in zijn pantservoertuig maar als wij als ouders ons kind een corrigerende tik geven op zijn vod worden wij als criminelen behandeld maar als zij schieten op jonge kinderen was het zelf verdediging hoe mag zo een smeerlap een pistool dragen en nu zeg men dat hij over spannen was dan juist moet meteen zo iemand zijn vuurwapen in genomen worden.

 10. Ben gewend in de kou te leven .
  Ik ontweek mensen met de kachel aan kwam niet binnen .
  En nog weet ik zeker dat de wederom van de daken geschreeuwde horrorwinter er weer aankomt ik geen moeite heb om dat te overleven . Kou kan je tegen kleden en goede voorzorg kan je goed de winter doorstaan . Warmte niet je kunt alles uittrekken tot je vel aan toe (als je je beklap maar ophoud 😁) verleden op het schip leefde we ook met 4 graden boven nul in de stuurhut , totaal geen probleem . Laat maar weer komen hoor > Heb jaren gezworven in woonwagen in de bergen op 900 mtr stonden de ijspegels binnen op het plafond .. gezond als het maar kan . Het gross van de huidige mens is compleet vertrut en verwend met de kachel en altijd alles aanwezig .
  Groeten .

 11. Ik heb zo het vermoeden dat ze nu niet zolang meer rustig blijven nu Schwab de ministers opdracht gaf om de auto,s langzaam weg te nemen ,de mensen kunneen lopen of met openbaar vervoer meent hij.Ik laat me verrassen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in