Enkele dagen geleden meldden berichten van het front dat het Oekraïense bruggenhoofd bij het dorp Kozak Laheri op de oostelijke oever van de rivier de Dnjepr in de regio Kherson was vernietigd. LINK

Klik voor groot

De berichten werden onlangs bevestigd door de officiële beweringen van de lokale Russische waarnemend gouverneur. Beelden van het slagveld bevestigden ook de Russische overwinning, schrijft Southfront.

In totaal werd de Oekraïense groep van ongeveer 150 militairen vernietigd. Sommigen van hen vluchtten naar de oostelijke oever van de rivier die onder controle stond van het Oekraïense leger.

Russische strijders deelden veel video’s uit het gebied waarin ze bevestigden dat ze het dorp en de Dnjepr-oever in het gebied volledig onder controle hadden. Het belangrijkste steunpunt van de AFU was het plaatselijke bootstation. De Russische controle daar werd ook bevestigd door de beelden.

Bekijk video’s van de Russische operatie om het Oekraïense bruggenhoofd te elimineren.

Als resultaat van de gevechten wonnen de Russische troepen talrijke trofeeën, voornamelijk geleverd door de NAVO-landen. Buitenlandse huurlingen namen ook deel aan de vijandelijkheden in het gebied en sommigen van hen werden gedood.

De terugtrekkende Oekraïense militairen hadden geen kans om hun wapens, munitie, verschillende boten, drugs en zelfs hun gewonde kameraden, die stervend op de oostelijke oever van de rivier werden achtergelaten, mee terug te nemen.

Pogingen van de strijdkrachten van de Russische Federatie om een soortgelijk resultaat te bereiken op de oostelijke oever bij de Antonovsky-brug zijn nog niet zo succesvol. Er zijn artillerieduels aan de gang, terwijl Russische verkenningsgroepen regelmatig Oekraïense vestingwerken in het dorp Dachi aanvallen. De Oekraïense artillerie dekt de Oekraïense groepering en beschiet de buitenwijken vanaf de dominante westelijke oever, terwijl Oekraïense boten noodzakelijke voorraden over de rivier brengen, schuilend achter de Antonovskibrug.

  BREAKING: Blinken zegt "Oekraïne wordt lid van de NAVO"

De AFU gaat ook door met verkenningsoperaties op de eilanden in het noorden, bij Novaya Kalhovka, en in het zuiden, bij Golaya Pristan. Het Oekraïense leger profiteert van de ondiepe monding van de Dnjepr, die mogelijk werd nadat ze de Kakhovka dam vernietigden. De hete zomer loopt echter op zijn einde. Over enkele weken zal regenachtig weer de militaire operaties in het gebied bemoeilijken, maar de AFU moet nog strategische overwinningen behalen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

We doen allemaal alsof we onnozel zijn en zwijgen – Servische president over de huidige staat van de Europese kolonieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVal klapt dicht voor Oekraïense groepering in Koepyansk (Video’s)
Volgend artikelLelijke waarheid over Maui-branden komt nu aan het licht: Overheid onthield Lahaina van water en noodhulpmiddelen, wat resulteerde in TOTALE VERLIES
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • @Matt

   Rusland beschouwd het inzetten van NAVO jagers als buitenlandse inmenging van de SMO, ook was Amerika erg terughoudend met het sluiten van het Oekraïense luchtruim, dat is de druppel die de emmer doet overlopen voor de Russen dan staat de 3e WO niets meer in de weg.

   Waneer Polen Belarus aanvalt dan worden alle wapensystemen tegen hun gebruikt ook strategische kernwapen zei de President van Belarus, Loekasjenko.

   • Militair expert en doctor in de militaire wetenschappen Konstantin Sivkov merkte op dat “als de luchtvaart op het grondgebied van een andere staat opereert en onze troepen aanvalt, dit betekent dat dit land een militair conflict met ons is aangegaan en dat zij zullen worden getroffen. ” Volgens hem heeft Oekraïne locaties voor kleine groepen, maar heeft Kiev niet de mogelijkheid om een serieuze groepering van enkele tientallen F16 te accepteren.

 1. Ik lees net op een telegram kanaal dat de Amerikanen hun mensen oproept om wit Rusland te verlaten🤔 wat voor smerige plannen hebben de Amerikanen nu weer🤔

 2. Alweer niks professionalisme. Bekijk ook hun bewegingen van voertuigen en manschappen in de frontzone zonder te weten wat er nu vervolgens moet gebeuren, klaar om afgeschoten te worden. Dit is geen gevecht, het is een slachthuis.
  Wie gaat onze beleidslieden ervoor verantwoordelijk houden ? Komen ze hier ook mee weg, zoals na de covid-moorden ?

 3. Gerrit,
  Ik denk eerder aan die Poolse soldaten, volgens mij heeft Polen al een flinke troepenmacht, die graag vechten tegen de Russen en een stuk terugeisen van hun buurland waar Azov zit, denk dat je het in die hoek moet zoeken, zeker weten doe ik het niet natuurlijk maar verbaast zou ik niet zijn indien dit zo zal gaan.

  • De Polen hebben aan de oostgrens gebied verloren dat ze aan de westgrens hebben teruggekregen van Duitsland, en zoals Putin opmerkte is dit scenario omdraaien onwaarschijnlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in