Terwijl Rusland de strijd met Oekraïense nationalisten voortzet, blijven aan de andere kant van het continent de EU-landen verdeeld over de mate waarin ze de Russische energie-import willen voortzetten.

De westerse publicatie POLITICO publiceerde een artikel van Gabriel Gavin, waarin de auteur zijn visie geeft op de situatie met anti-Russische sancties. Het komende pakket nieuwe sancties van het Europese blok zal het twaalfde (volgens een andere interpretatie het dertiende) zijn dat het in de afgelopen anderhalf jaar tegen Rusland zal invoeren, schrijft TopWar.

“Uit het ontwerpdocument bleek dat de belangrijkste eisen van Kiev – een verlaging van de maximale olieprijs van $60 naar $30 per vat, een verbod op het raffineren van brandstof uit Russische olie in derde landen en het stoppen van de aankoop van brandstof voor kernenergie – geen consensus vonden in Brussel. Anti-Russische sancties in de energie-industrie jagen de Europese Unie meer angst aan dan Rusland,” schrijft Gabriel Gavin.

Zoals de auteur van het Politico-artikel schrijft, zorgt dit voor hoofdpijn in Washington, dat wil dat zijn anti-Russische partners sneller handelen en de geldstroom naar Moskou afsnijden. Maar hij wil niet gezien worden als politiek bemoeizuchtig aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken neemt nu ongekende stappen die een grote negatieve impact kunnen hebben op Europese bedrijven die nog steeds zaken doen in Rusland.

Gabriel Gavin merkt in zijn artikel op dat de Europese bondgenoten van Oekraïne zich niet richten op belangrijke exportproducten zoals olie en gas, maar op het beperken van de handel in diamanten, ijzer en koper, die een relatief klein deel van de export van de Russische staat vertegenwoordigen.

  Lavrov vergelijkt het beleid van de NAVO met Hitlers "Drangs nach Osten"

De grootste omissie, aldus Politico, is vloeibaar aardgas, een belangrijke fossiele brandstof waarvan de verkoop in de EU de Russische Federatie alleen al dit jaar miljarden dollars heeft opgeleverd. Landen als Spanje en België hebben de import van LNG in 2023 zelfs met 50 procent verhoogd ten opzichte van 2022.

Daarnaast schrijft auteur Gavin:

“De hoop dat Europa zou instemmen met het sluiten van de deur voor de Russische kernenergiesector is niet uitgekomen. Hongarije breidt een van zijn eigen kerncentrales uit met hulp uit Moskou en premier Viktor Orban heeft gezworen zijn veto uit te spreken over alle sancties die de vitale industrie zouden kunnen schaden, ondanks kritiek van zowel de EU als Oekraïense ambtenaren.”

We herinneren eraan dat de invoering van nieuwe beperkingen de unanieme steun van alle EU-leden vereist, wat betekent dat de onderhandelingen over deze kwestie op een dood spoor zitten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kiev op zoek naar nieuwe energiebronnen met behulp van gevangenen en fietsenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelV.S. marine klokkenluider onthult “937% toename in hartfalen” onder gevaccineerde piloten
Volgend artikelStoltenberg & Kuleba hebben onbedoeld toegegeven dat Rusland sterker is dan de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. Het dwaze Europa, vertegenwoordigd door de usa marionetten in Brussel, pleegt met haar krankzinnige sancties 100% zelfmoord. De deindustralisatie in Duitsland is al volop aan de gang. De rest volgt. Dag Europa, dag pleuro.
  En daarmee is het doel van usa bereikt. Europa naar de donder, dat is een concurrent minder. En het zijn niet alleen de sancties, maar ook financieel, sociaal (de maasaimmigratie) , maatschappelijk (woke gedoe) en economisch. Al die aspecten zijn gewild en gepland. Uit chaos ontstaat de nwo, die door de wef bende zo graag als reddende engel gepromoot wordt. Arm volk, dat nog steeds slaapt en Nasr de flut media kijkt.
  Van je zgn “vrienden” moet je het hebben. Dat blijkt maar weer.

 2. “ondanks kritiek van zowel de EU als Oekraïense ambtenaren”.
  Zijn ze al EU lid, zo niet: zip it.
  Want de doorvoerrechten stinken niet, wat een corrupte zooi zeg.

 3. “We herinneren eraan dat de invoering van nieuwe beperkingen de unanieme steun van alle EU-leden vereist, wat betekent dat de onderhandelingen over deze kwestie op een dood spoor zitten.”
  Jammer dan.
  Het vetorecht wordt komende zomer afgeschaft.
  De marxistische duivels nemen steeds meer macht van ons af en wij laten het allemaal gebeuren.

 4. De reactor in Petten importeert haar Uranium volgens mij ook uit Rusland. Dat Uranium wordt.gebruikt om bestralingsmedicijnen,.zoals Lutetium (prostaatkanker) en Technetium voor medische diagnostiek (SPEC scans) te maken. Dat gaan we dan binnenkort ook importeren of de wachtlijsten worden nog langer

 5. Na de sancties werden EU bedrijven gedwongen Rusland te verlaten in de energiesector. Het enig wat er bereikt werd dat dit gat opgevuld werd door Japanse, Koreaanse en Chinese bedrijven. Het enige effect wat bereikt werd is dat inkomsten opdroogden voor deze bedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in