Toen ik nadacht over de langverwachte toespraak van Poetin voor de nationale vergadering van Rusland werd ik getroffen door een aantal overeenkomsten met de Onafhankelijkheidsverklaring van Jefferson. Wat bedoel ik daarmee? Jefferson begon met zijn iconische preambule (d.w.z.: We hold these truths to be self-evident …) en vervolgde met een aanklacht tegen Groot-Brittannië, die de basis vormde voor de opstand van de koloniën:

De geschiedenis van de huidige Koning van Groot-Brittannië is een geschiedenis van herhaalde verwondingen en usurpaties, die allemaal als direct doel hebben de vestiging van een absolute Tirannie over deze Staten. Om dit te bewijzen, moeten de feiten worden voorgelegd aan een openhartige wereld. – Declaration of Independence: A Transcription

Dat is precies wat Poetin deed in de eerste 45 minuten van zijn toespraak – hij presenteerde de “geschiedenis van herhaalde verwondingen en usurpaties” door de Verenigde Staten en de NAVO die Rusland ertoe dwongen de speciale militaire operatie uit te voeren. Dit zijn enkele van de belangrijkste punten:

Rusland heeft er alles aan gedaan om het probleem in Oekraïne met vreedzame middelen op te lossen. Maar de verklaringen van de westerse leiders bleken een vervalsing en een leugen.

Het Westen leverde wapens, trainde de nationalistische bataljons. Nog voor het begin van de SMO waren er onderhandelingen gaande over de levering van luchtverdedigingssystemen en vliegtuigen. Wij herinneren ons de pogingen van Kiev om kernwapens te verkrijgen.

De Verenigde Staten plaatsten bases en biologische laboratoria bij onze grenzen, beheersten het theater van militaire operaties, bereidden Oekraïne voor op een grote oorlog.

We kregen een weigering op alle fundamentele standpunten. Het werd duidelijk dat het startsein voor de uitvoering van de agressie was gegeven. De dreiging werd met de dag groter. In februari 2022 was alles klaar voor de volgende strafactie van Kiev in de Donbass.

Ze sparen kosten noch moeite om onrust en staatsgrepen over de hele wereld aan te moedigen. Op een conferentie in München kreeg Rusland de schuld zodat iedereen zou vergeten wat het Westen de afgelopen decennia had gedaan. Hele regio’s verkeren in chaos. Amerikaanse deskundigen zeggen dat als gevolg van de oorlogen die de Verenigde Staten na 2001 hebben ontketend, meer dan 900.000 mensen zijn omgekomen en meer dan 38 miljoen mensen zijn gevlucht.

In de jaren 1930 opende het Westen de weg naar de macht in Duitsland voor de nazi’s, vandaag maken ze een “anti-Rusland” Oekraïne, dit project gaat terug tot de 19e eeuw, Oostenrijk-Hongarije, Polen voedde het om historische gebieden van ons land af te scheuren.

Poetin schakelde vervolgens een andere versnelling in en stelde rode lijnen vast die het huidige conflict zullen doen escaleren van demilitarisering en denazificering van Oekraïne tot een grootschalige oorlog als de Verenigde Staten en de NAVO de oorlog blijven financieren en Oekraïne blijven bewapenen met geavanceerdere wapens. Poetin zei:

  Hoe de elektriciteitsoorlog de kaart van Oekraïne hertekend - in zwart

Hoe meer westerse langeafstandssystemen naar Oekraïne zullen komen, hoe verder wij gedwongen zullen worden om de dreiging van onze grenzen af te wenden.

Het doel van het Westen is om Rusland een strategische nederlaag toe te brengen, om voor eens en altijd een einde aan ons te maken. Wij zullen dienovereenkomstig reageren, want het gaat om het bestaan van ons land.

Wij herinneren ons welke problemen de late Sovjeteconomie kende. De Russische economie werd gecreëerd op basis van de markt. Uiteindelijk werd onze economie echter gericht op het Westen, omdat het bedrijfsleven gericht was op de verkoop van grondstoffen en het maken van snelle winsten. Het heeft jaren geduurd om deze trend te doorbreken, en we hebben een zichtbare verandering bewerkstelligd.

Het beeld van het Westen als veilige haven bleek vals te zijn. Degenen die Rusland alleen als een bron van inkomsten zagen, hebben veel verloren. In het Westen werden ze gewoon bestolen.

Begin februari werd een NAVO-verklaring afgelegd met de feitelijke eis dat Moskou “terugkeert naar de uitvoering van het strategische offensieve wapenverdrag”, inclusief het toelaten van inspecties van onze installaties. We weten dat het Westen betrokken is bij de pogingen van Kiev om onze strategische luchtmachtbases aan te vallen. Nu willen ze nog steeds onze defensie-installaties inspecteren? Dit klinkt als onzin.

De Verenigde Staten en de NAVO zeggen openlijk dat het hun doel is Rusland een strategische nederlaag toe te brengen, en tegelijkertijd gaan ze om onze installaties heen rijden? Ik heb een decreet ondertekend om nieuwe strategische grondsystemen in gevechtsgereedheid te stellen. Laten we ze daar binnen?

Een week geleden heb ik een decreet ondertekend om de nieuwste grondgebonden raketsystemen in gevechtsgereedheid te stellen.

Rusland schort zijn deelname aan het strategische offensieve wapenverdrag op.

Terwijl Poetin zijn actieplan uitsprak, hebben de Russen naar verluidt de Amerikaanse ambassadeur ontboden op het ministerie van Buitenlandse Zaken en een krachtige boodschap overhandigd:

  Er is een grote oorlog op komst

In de aan de ambassadeur overhandigde protestnota wordt benadrukt dat het pompen van wapens aan de Oekraïense strijdkrachten en de overdracht van doelaanwijzingen voor aanvallen op de Russische militaire en civiele infrastructuur duidelijk de inconsistentie en onwaarheid aantonen van de beweringen van Amerikaanse zijde dat de Verenigde Staten geen partij zijn in het conflict. Ook wordt aangegeven dat de wapens die aan Kiev worden geleverd, alsmede het dienstpersoneel, waaronder Amerikaanse burgers, een legitiem doelwit vormen.

In dit verband werd de ambassadeur verteld dat de huidige agressieve koers van de Verenigde Staten om de confrontatie met Rusland op alle gebieden te verdiepen, contraproductief is. In het bijzonder werd opgemerkt dat Washington, om de situatie te de-escaleren, stappen moet nemen die de terugtrekking van het leger en materieel van de VS-NAVO inhouden, alsmede de stopzetting van vijandige anti-Russische activiteiten.

De Russische kant benadrukte ook dat de Verenigde Staten uitleg moeten geven over de explosies op de Nord Stream 1 en Nord Stream 2 gaspijpleidingen en zich niet moeten mengen in een objectief onderzoek om de verantwoordelijken te identificeren. – Russisch MvD

Dit betekent dat Rusland de Verenigde Staten laat weten dat Moskou Amerika ter verantwoording zal roepen en dat alle Amerikaanse militairen en apparatuur in Oekraïne zullen worden behandeld als legitieme doelwitten. Terwijl ik het commentaar op deze toespraak bekeek, zag ik dat niemand de nieuwe “rode lijn” van Rusland opmerkte, schrijft Larry Johnson.

Vóór het begin van Ruslands speciale militaire operatie in februari 2022 geloofden velen in de Russische regering, waaronder Poetin, dat zij te goeder trouw met het Westen konden onderhandelen. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de oorlogszuchtige retoriek van politici in Washington en de Europese heersende klasse hebben de Russen ervan overtuigd dat de traditionele diplomatie dood is. Rusland vecht voor zijn bestaan.

  Oostenrijkse kanselier krabbelt plotseling terug na verwerpen neutraliteit

Of u het daarmee eens bent, doet niet ter zake. Het is wat de Russische leiders geloven, niet alleen Poetin. Het Westen maakt een fatale fout als het de woorden van Poetin van gisteren negeert.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin – Westerse “Elites” leven in een “Droomwereld”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden’s glorie-uurtje en mislukkingen in Warschau (Video’s)
Volgend artikelIn de geest van de Russische Totale Oorlog – Uiteenzetting over hoe de Russische doctrine voor oorlogsvoering verschilt van die van het Westen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Epische toespraak van Baudet en de Kamerleden weten er niks inhoudelijks tegen in te brengen behalve dan het roepen van Russische propaganda wat volkomen bullshit is omdat de zaken die Baudet aanvoert allemaal verifieerbaar zijn. Het westen heeft Rusland verraden met de Minsk akkoorden. Amerika heeft de Nordstream opgeblazen. Amerika wilde nooit diplomatie. De Tweede Kamer likt in grote getale de laarzen van Washington en dat is diep triest. Dat Europa zelf het risico loopt om zelfs in een nucleaire oorlog te eindigen zal ze aan hun anus oxideren. Hoe hebben ze het zover kunnen laten komen?

  ‘Filmpje! Thierry Baudet (FVD) tegen Oekraïense minister: ‘Kies voor vrede!’
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/filmpje-thierry-baudet-fvd-tegen-oekraiense-minister-kies-voor-vrede

   • Er is inderdaad altijd een leger van trollen aanwezig en het zijn trollen omdat er bij hen nooit zoiets is als voortschrijdend inzicht zelfs niet na jaren. Elke dag zijn ze zogenaamd alle informatie die ze dag ervoor van ons hebben gekregen totaal ‘vergeten’. Ze zijn echt uiterst vermoeiend maar vergeet niet dat als Rusland zijn doel heeft behaald zijn wij degene die het hardst lachen.

    • Ik bid dat alles zo uitkomt dat wij eindelijk hard kunnen gaan lachen, want tot nu toe krijg ik elke dag meer moeite om nog te lachen. Godzijdank zijn er nog websites als FN. Duizend maal dank voor alle inspanningen Rommel.

 2. De engelsen hebben de burgeroorlog in de USA in de praktijk verloren, daarna hebben ze Abraham Lincoln laten liquideren en een handpop geïnstalleerd. Deze werkwijze hebben ze vervolgens wereldwijd toegepast. De engelsen hebben WO1 en WO2 in scène gezet om Europa te veroveren en Israël te stichten. Het vaticaan bestuurd Engeland en Israël bestuurd het vaticaan. En dit is allemaal ontstaan uit de Khazaren die zich voordoen als joden. Deze Khazaren hebben het hele westen geïnfiltreerd. Koningshuizen, geheime genootschappen, religie, banken, overheden, scholen, wetenschap etc etc eindeloos etc… ze hebben alles in het westen overgenomen. Adriaan heeft volgens mij al eens gezegd dat de Khazaren ooit in Oekraïne zijn begonnen om de wereld over te nemen. Althans… dit is wat ik er tot nu toe van maak. We zijn in oorlog met het kwaad. The biggest trick the devil ever pulled, was convincing he doesn’t exist. En feitelijk bestaat de duivel ook niet. Het gaat om ons ego vs onze ziel… angst vs liefde. De demonen waarmee we in oorlog zijn, hebben alleen hun ego’s ontwikkeld en leven dus uit permanente angst. Alles is gericht op het gedoofd houden van de vlam/het licht der liefde. De demonen zijn doodsbang voor liefde, want ze liefde zal hun levens obv angst beëindigen en de ego’s kunnen zich niet inbeelden wat dat betekent en daarom zijn ze doodsbang. De vijand is letterlijk doodsangstig om hun spullen en hun rijkdom te verliezen, in de ogen van egoisten zijn rijkdom en spullen het leven, meer is het leven niet voor egoïsten. Zielen weten wel beter, dat liefde boven spullen en rijkdom staan. We zullen alles moeten verliezen om uit ons egoïsme te komen en terug bij onze ziel/de liefde te komen.

 3. De VS heeft zich altijd boven de rest gesteld. Met de Marshall plan hadden ze Europa een financiële injectie gegeven om hun economie op te bouwen. Daarvoor staan ze nog steeds bij de VS in de schuld. In principe zijn de EU landen na WO II de vazalstaten van de VS geworden en nog steeds. Daarom voeren ze op VS(NAVO) bevel alle opdrachten uit. Wat nog belangrijker is, is dat na WO II de New World Order werd geïnstalleerd met het oprichten van de VN door de Rockefeller’s. Daarmee werd de VS ondersteund in hun drang naar zelf benoemde hegemonie,1850, over de “wereld”. Sinds dat tijdstip is de westerse bevolking in slaap gesust, “The American Dream”! Je moet in slaap zijn om te dromen!

 4. Vs en EU zijn de wereld oorlog begonnen ,( olv AH) ws met het plan erachter voor die geweldige WHO, nato, etc om invloed uit te oefenen wereldwijd. Met hun ‘ liefdadigheid’ / ‘investeringen’ nooit meer oorlog; VS grootste oorlog aanvoerder in geschiedenis. Voor grond( stoffen) uitbreiding ideologie.
  En staat Israël op te richten (anderen eruit gezet) met PR.

  • Gussie, Den Haag heeft het van de Israëli afgekeken gewoon tegen de boeren ; oprotten land is van ons
   Tegen ons , verplaatsing bevolking, opzouten .
   Bij andere landen gaat het drastischer; aardbevingen, paar raketten er bovenop
   Of oorlog ‘ je gaat dood voor het goede doel , je land ‘
   Zoiets als; je neemt een spuit voor je medemens. Anders ben je asociaal.
   Projectie en acteerwerk is hen met de paplepel ingegeven.

 5. Poetin had het in een van zijn speeches al over ‘De Demonen’, een boek van Fjodor Dostojevski geïnspireerd op een anekdote in de Bijbel waar een groep demonen in een kudde varkens werd gedreven die zich daarop in de afgrond storten. In de roman van Dostojevski zijn de boze geesten vooral buitenlandse cultuurinvloeden.
  Je komt er niet onderuit.

  • In deze context. Waarom eind 2022 schapen overal in cirkels gingen lopen is ook geen toeval.
   In heel China begonnen hierna de protesten. Ze herkenden zich in de situatie. In het Westen waren het niet de schapen maar de mieren die in kringetjes rondliepen. Maar ze waren hier nog niet slim genoeg om zichzelf erin te herkennen.

 6. President Putin zet met diepgang uiteen, hoe hij over alles denkt.
  Indrukwekkend.

  Een kwaliteit die in de “Westerse wereld” ontbreekt en weggegooid is …..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in