Office of the President of Russia / Kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 4.0)

Rusland en Noord-Korea hebben net een wederzijds defensiepact beklonken tijdens de reis van president Poetin naar Pyongyang, die volgde op het bezoek van zijn tegenhanger Kim Jong Un aan Vladivostok afgelopen september, dat hier werd geanalyseerd. Deze overeenkomst is om drie fundamentele redenen een geopolitieke game-changer: het verhoogt de inzet van het gevaarlijke spelletje nuclear chicken van de VS met Rusland in Oekraïne, versnelt het “Draaipunt” van de VS (terug) naar Azië en kan zo China en de VS in een escalatiespiraal brengen die de Nieuwe Koude Oorlog buiten Europa brengt, schrijft Andrew Korybko.

De eerste uitkomst kan worden geïnterpreteerd als een van de beloofde asymmetrische reacties van Rusland op de bewapening van Oekraïne door het Westen. Als Rusland een militaire doorbraak over de frontlinies bereikt die door sommige NAVO-leden wordt gebruikt als voorwendsel om een conventionele interventie te beginnen die een Cubaans-achtige crisis in Europa op de spits drijft, dan zou Noord-Korea zelf zo’n crisis in Azië kunnen uitlokken om de VS te herinneren aan het principe van “Mutually Assured Destruction” (MAD).

Dmitry Suslov, een expert van de Valdai Club, die ook lid is van de Russische Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid en adjunct-directeur van Wereldeconomie en Internationale Politiek aan de Hogere School voor Economie in Moskou, publiceerde een stuk op RT waarin hij opmerkte dat de VS “hun angst voor de paddestoelwolk zijn verloren.” Hij stelde daarom een “demonstratieve” kernproef voor om de Westerse oorlogsstokers weer wat verstand bij te brengen, maar het nieuwe Russische wederzijdse defensiepact met Noord-Korea zou hetzelfde doel kunnen dienen.

  Media besteedden veel aandacht aan de dood van Alexei Navalny, maar negeerden de dood van Gonzalo Lira volledig - HIER IS WAAROM

In de westerse mentaliteit staat Noord-Korea synoniem voor nucleaire angst en de Derde Wereldoorlog, dus de wetenschap dat het land uit solidariteit met Rusland symmetrisch zou kunnen escaleren in Azië als reactie op een escalatie van de VS in Europa, zou Amerikaanse beleidsmakers wel eens twee keer kunnen doen nadenken over het overschrijden van Ruslands rode lijnen. Het is immers al moeilijk genoeg om de escalatieladder in één Cuba-achtige crisis te managen, laat staan twee op precies hetzelfde moment aan tegenovergestelde uiteinden van Eurazië.

Wat betreft het tweede punt over het versnellen van het “Draaipunt” van de VS (terug) naar Azië: dit proces is al aan de gang, zoals blijkt uit de manier waarop de VS de strop rond China in de eerste eilandenketen aanhaalt door middel van de nieuw gevormde “Squad” met Australië, de Filippijnen en Japan. Toch houden de VS nog steeds vast aan hun politieke fantasie om Rusland een strategische nederlaag toe te brengen. Dat is de reden waarom hun na 2022 opgevoerde militaire aanwezigheid in Europa nog niet is teruggeschroefd en omgebogen naar Azië.

Als Rusland begint met regelmatige oefeningen met Noord-Korea en hightech militair materieel aan dat land overdraagt, dan zouden de VS zich gedwongen kunnen voelen om hun “Draaipunt” (terug) naar Azië te versnellen ten koste van het handhaven van de druk op Rusland in Europa. De abrupte herschikking van de aandacht van de VS zou sommige NAVO-bondgenoten kunnen doen nadenken over een conventionele interventie in Oekraïne, omdat de VS dit misschien niet langer goedkeurt vanwege de moeilijkheid om de nieuwe spanningen in verband met Noord-Korea in goede banen te leiden.

  In video: Oekraïense commandanten verbieden evacuatie van dode kameraden

En tot slot zou elke tastbare vooruitgang in het versnellen van het “Draaipunt” van de VS (terug) naar Azië de kans verkleinen dat de VS en China op korte termijn hun banden normaliseren, omdat het een zichzelf onderhoudende escalatiecyclus zou kunnen katalyseren als China reageert op de stappen van de VS en de VS vervolgens reageert op die van China, enzovoort, enzovoort. De VS kunnen er niet mee instemmen om hun militaire aanwezigheid in Noordoost-Azië terug te schroeven als onderdeel van een speculatief groot compromis met China vanwege de kwalitatief verbeterde dreiging die uitgaat van het door Rusland gesteunde Noord-Korea.

Aangezien het onwaarschijnlijk is dat China ooit zou instemmen met een scheve overeenkomst met de VS in ruil voor het normaliseren van hun banden of op zijn minst het verminderen van de Amerikaanse druk op de Volksrepubliek, zoals een overeenkomst die een voorspelbaar versterkte Amerikaanse militaire aanwezigheid in Noordoost-Azië zou behouden, kan dit scenario worden uitgesloten. In dat geval kunnen de Chinees-Amerikaanse banden gemakkelijk vast komen te zitten in een zichzelf in stand houdende cyclus van wederzijdse escalatie, met als gevolg dat Azië snel de plaats van Europa inneemt als het belangrijkste theater van de Nieuwe Koude Oorlog.

Kortom, het Russische wederzijdse defensiepact met Noord-Korea is een geopolitieke game-changer vanwege de manier waarop het China en de VS waarschijnlijk zal opsluiten in een escalatiespiraal, die in het voordeel van het Kremlin werkt door de voorwaarden te scheppen voor het verlichten van de Amerikaanse druk op het Kremlin in Europa. Het zal echter tijd kosten om zich te manifesteren, dus de VS kan voor die tijd escaleren in Oekraïne en/of een ander front openen in Eurazië (bijv. Centraal-Azië en/of de zuidelijke Kaukasus), dus alles kan nog erger worden voordat het beter wordt.

  VS Militair deskundige: Rusland moet grote overwinningen behalen in Donbass, moet zich aanpassen aan nieuw NAVO-spel

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wees over vijf jaar klaar voor oorlog met China, Rusland, Iran en Noord-Korea – waarschuwt Britse regeringVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky’s ‘vredesconferentie’ zal de geschiedenis ingaan, maar niet op de manier die je zou denken
Volgend artikelTalloze bizarre & ongebruikelijke huidaandoeningen ontstaan na Covid vaccinatie – meerdere casestudies gerapporteerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Toen ik het woord Filipijnen hoorde , bij de BRICS , dacht ik; dat is vreemd.
  Lijkt mij ook een Toneelvereniging dit land.
  Mogelijk ‘ covid als rol ‘ hierin
  Een koningshuis trapt mi niet in dit SCRIPT.
  Global is een wereldwijde voorgekauwde eenheidsworst voor de “ adel “ nu heet dit anders.
  Mogelijk speelden andere zaken een rol.
  We leven nog steeds in Romeinse tijden.
  Met dezelfde strategieën, ruimer opgezet.

  Waar men zich druk over maakt
  Noord Korea , ook vreemd .
  VS heeft bijna de hele wereld in zijn broekzak zitten ; landen die er niet in zitten heeft men zwaar gedupeerd .
  Het zijn ONZE ideeën, ideologie ; anders ben je “ OUT” zie Syrië, ze roven alles weg.
  Flanzen hoaxen ‘ theater producties ‘ over ‘ slechte Syriërs’ in het buitenland.

  Kleuterschool niveau,
  Toneelstukjes van B kwaliteit.
  Met dit Mentale niveau kun je alles verwachten.

  • Alles wat men mi in de VS , EU nodig heeft
   Komt met ‘ bakken ‘ binnen via de BRICS
   Fillipijnen of welk ander land .
   Het op de export prijs+ incalculeren, lijkt mij een redelijke optie.

 2. Wanneer kan Rusland rechtstreeks betrokken raken bij de Chinese oorlog tegen de Verenigde Staten? De deskundige legde het uit
  Auteur: Pavel Shishkin, redacteur

  Expert Ishchenko legde uit wat de deelname van de Russische Federatie aan de oorlog tussen de VS en China bepaalt

  Politicoloog Rostislav Ishchenko beantwoordde een vraag over de mogelijke directe deelname van Rusland aan een militair conflict in de regio Azië-Pacific.

  “Zolang het conflict tussen China en de Verenigde Staten voortduurt in het proxy-schema van ‘China versus de Filipijnen’ en ‘China versus Taiwan’, zal Rusland hier niet direct door worden getroffen. Er zal economische en diplomatieke steun zijn van China, maar militaire betrokkenheid is uitgesloten.”
  zegt de politicoloog.
  Hij merkt op dat zodra de Verenigde Staten zelf bij dit conflict betrokken raken, de vraag rijst of Rusland op elk moment bereid is een gewapende confrontatie aan te gaan. Feit is dat Rusland volgens Ishchenko niet kan toestaan dat China wordt verslagen.

  “We hopen natuurlijk dat China op eigen kracht kan winnen, maar de Verenigde Staten hebben veel bondgenoten en het zal heel moeilijk zijn om van hen te winnen. Daarom denk ik niet dat Rusland haast zal hebben om een dergelijk conflict aan te gaan, maar dat het voortdurend klaar zal zijn. Als het conflict een nucleair conflict heeft, dan moeten we Amerika natuurlijk in de gaten houden en een einde maken aan het conflict.”
  de politicoloog rondde zijn gedachte af

 3. Ik heb nauwlettend gevolgd hoe Rusland meer dan twintig jaar lang geprobeerd om samen te werken met Het Westen, maar ze werden met de nek aangekeken omdat ze niet onderdanig waren aan de Anglo-Amerikanen die sowieso denken alles te moeten en kunnen controleren en manipuleren. Meer dan twintig jaar lang wordt Rusland langs alle kanten belegerd en geïnfiltreerd. Nu is er iets om geslagen en timmert Rusland aan een machtig tegenblok met alle “vrienden” van Het Westen die op het lijstje staan om verpletterd te worden.

  • Het bondgenootschap tussen Rusland en China is een goede evolutie, vroeger zette de US China op tegen Rusland, dat is nu voorbij , de frank is gevallen in China en nu vormen beide een machtig blok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in