© Kremlin.ru

Hoewel hij nog niet heeft aangegeven welke goederen aan banden zullen worden gelegd, heeft de Russische president Vladimir Poetin beloofd dat binnenkort de uitvoer van sommige grondstoffen en basisproducten verboden zal worden als reactie op de westerse sancties tegen de Federatie.

In een decreet dat dinsdagavond 8 maart werd uitgevaardigd, gaf Poetin het Russische kabinet twee dagen de tijd om met een lijst te komen van landen die onder het verbod zullen vallen. De aankondiging kwam enkele uren nadat “president” Joe Biden van de Verenigde Staten een verbod op de invoer van Russische olie had aangekondigd, schrijft Ethan Huff.

Hoewel de gasprijzen reeds de pan uit rijzen, waardoor de werkende armen van het westen erger getroffen worden dan wie dan ook, besloten de handlangers van Biden dat het tijd was om die situatie nog erger te maken door hun ver-pis-wedstrijd met Poetin te laten escaleren.

De Europese Unie, die door de NAVO gecontroleerd wordt, kondigde ook aan dat de invoer van Russisch aardgas dit jaar met twee derde verminderd zal worden, als vergelding voor Poetin’s aanvallen op door het Pentagon gecontroleerde biowapenlaboratoria.

Het Verenigd Koninkrijk, dat ook door de Deep State gecontroleerd wordt, is van plan om tegen eind 2022 de Russische olie-import geheel af te bouwen.

“Rusland is de op twee na grootste olieproducent ter wereld en de grootste exporteur van aardgas,” meldt de Wall Street Journal. “De exporten voeden de Russische economie en men is van mening dat het Westen er te afhankelijk van is om er gemakkelijk mee te stoppen. De inval in Oekraïne heeft die dynamiek veranderd.”

  Toezien hoe Washington een nucleaire oorlog ontketent

Zal de oorlog nucleair worden?

Aangezien Rusland ook een belangrijke wereldleverancier is van granen en metalen, zoals aluminium, nikkel en palladium, wordt verwacht dat deze tot de goederen zouden kunnen behoren waarvan het kabinet van Poetin de uitvoer beperkt.

Een algeheel uitvoerverbod zou de wereldmarkten voor grondstoffen kunnen ontwrichten, zo beweren sommige berichten. De recente “wurging” van nikkel wordt daar al mee op één lijn gesteld, ook al is het uitvoerverbod nog niet ingegaan.

Het Kremlin zegt dat het doel van het exportverbod voor grondstoffen is “de veiligheid van de Russische Federatie en de ononderbroken werking van de industrie te verzekeren.” Het zal tot 31 december duren, aldus het decreet.

Oekraïne heeft ook een verbod ingesteld op de uitvoer van belangrijke grondstoffen zoals tarwe en andere granen.

De “broodmand van Europa”, zoals het vaak genoemd wordt, heeft besloten zijn voedsel vast te houden tot het conflict afgelopen is, wat slecht nieuws is voor landen als Egypte die er afhankelijk van zijn voor tarwe en andere granen.

Maar liefst 20 procent van de maïs in de wereld komt uit Rusland en Oekraïne, samen met 12 procent van alle calorieën die in het algemeen verhandeld worden.

“Dit betekent dat alle zendingen van landbouwgoederen uit Oekraïne zijn stopgezet, en dat de handelaren in grondstoffen elders zullen moeten zoeken,” onthult het bericht.

Dit alles begint meer een economische oorlog te worden dan een echte oorlog met wapens. Wij hebben wel wat horen praten over de grote N (nucleair), maar tot nu toe lijkt alles te maken te hebben met de markten en Wall Street.

  Willen we omwille van Oekraïne sterven?

“Laten we allemaal hopen en bidden dat het niet nucleair wordt,” schreef iemand op Natural News over de richting die het zou kunnen uitgaan. “Dat Bill Gates hier in de VS landbouwgrond opkoopt is al erg genoeg.”

“Er is wijdverspreide woede en verontwaardiging in het Westen over mensen en vrije media die niet automatisch anti-Poetin en anti-Rusland zijn,” schreef iemand anders.

“Er wordt massaal steun betuigd aan het WEF/Nazi-regime in Kiev. Niet zo vreemd eigenlijk, gezien het feit dat dit soort extremistische haatzaaierij van de vorige president [Petro Porosjenko], waarin hij letterlijk aankondigde dat hij de Russischtalige bevolking bruut zou onderdrukken, altijd genegeerd zijn.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Strenge economische sancties tegen Rusland zullen de economische zelfmoord van het Westen inluidenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelZal het Russisch-Oekraïense conflict eindigen met de ineenstorting van de westerse beschaving?
Volgend artikelDr. Vernon Coleman: “Deugdsignalering is de nieuwe plaag”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

  • Nee, waarschijnlijk niet. Maar deze oorlog wordt door het WEF weer een “small window of opportunity” gezien om “the great reset” sneller door te voeren door een totale chaos in de grondstoffen markt aan te wakkeren. Komt ze alleen maar goed uit. Wij domme westerlingen trappen daar vol in, denkende dat we Rusland schaden terwijl het juist andersom is.

  • Van Joodse afkomst, tijdens de joodse bolsjevistische communistische revolutie, de meest Slaven afgeslacht, incl de Holodomor in de Ukraine, uiteindelijk allemaal Vrij Metselaars. gezellig op de foto tussen israelische Rabbi, is dat idd de vraag. En de totale Sovjet unie doen instorten, vervangen door het Soros Empire, zoals die zelf in een interview met Fareed Zakaria zegt, en tegelijkertijd alle Europese staten vernietigen alsmede het gehele blanke ras, te vervangen door zij van een specifieke groep met volledig, en daarvan afstammend EU DNA. Welke zieke geesten hebben dit ooit kunnen bedenken. Een docu op YT liet al zien hoe dezelfde specifieke groep alle politici in de UK selecteerde en hen die niet met hen sympathiseerden eruit flikkerden. Volledig onder controle. Vlgs Trump recent ook het amerikaanse congress volledig aangestuurd, en vlgs Trump terecht, luister naar zijn Appah speech dan had je het van te voren geweten, door dezelfde specifieke groep. Tijdens WW II afgesproken, toegezegd als dezelfde specifieke groep erin zou slagen de USA WW II in te trekken. Het Amerikaanse volk had daar geen trek in. Gaf dus geen toestemming. Daar schijnt het steeds om te gaan. Vooraankondigingen via MSM en films, die markt ook volledig in handen van dezelfde specifieke groep. Mijn wens is dat zij die denken bij die specifieke groep in naam te horen eindelijk eens wakker worden. Velen denken nog steeds dat zij geroepen zijn de wereld te genezen. Hoog tijd. Introspectie altijd heel belangrijk.

  • Dit is ook wat ik in vraag heb gesteld ook victor orban heeft op de schoolbanken bij Klaus gezeten,maar niet iedereen die in harverd heeft gestudeerd is advocaat of dokter geworden

 1. Perfect
  De Wel Edele Heer Putin past zich precies aan
  Dat zal de Nazaten van de Canibalen , Barbaren , Rovers , Moordenaars te land ter Zee in de Lucht zacht genaamd Zee Rovers Columbus & Kornuiten de Europeanen die hunzelf hebben omgedoopt tot Amerikanen een lesje leren .

  Dank U .

  • Degenen die daarvoor in Amerika woonden dan weer de slachters van de Roodharige Reuzen. Opsluiten in hun stenen heuvels en dan de brand erin. Ook niet heel gezellig. Een docu van de Maori, in Nieuw Zeeland geeft wat meer toelichting op wie die reuzen waren. Verborgen in de wouden, is de vraag wat daaraan vooraf ging. Wat die vlucht veroorzaakte. De Tuatha, zoals nu de Tuatha De Danann in Ierland genoemd, reisden wereld wijd in vliegende toestellen. De God Appollo oa naar Hyperborea in het Noorden. Onze werkelijke menselijjke geschiedenis verborgen, na de vernietiging van de bibliotheek van Alexandria???? ontoegankelijk, ws in catacomben van het Vaticaan, met alleen de Septuagint, christelijke bijbel die het vuur overleefde. Hoe onwaarschijnlijk en ws een valse vlag. zoals zo vele in onze geschiedenis.

  • Zolang dat klootjesvolk het allemaal toelaat mogen ze niet te hard klagen. Is er al iemand ergens iets aan het organiseren om bv in Den Haag te protesteren tegen dit debiele beleid en het propageren van oorlog? Nee toch?
   Is er van het klootjesvolk al een serieus deel bezig om te werken aan zelfvoorziening, of ten minste voorraden aan te leggen? Ik vraag het me af.
   Datzelfde klootjesvolk dat als schapen hun maskers droegen, hun mouwen opstroopten voor onnodige experimentele prikken tegen een flinke griep denkt ook nu niet voor zichzelf, maar verwacht dat de schaapherders-overheid alles wel voor ze zal regelen. Als je nooit zelf wat doet krijg je wat een ander wil geven. In dit geval oorlog, hongersnood en energie-tekort.

   • Johan, wat hebben we bereikt met al die demonstraties en rechtszaken tegen deze roverheid. Zeg het mij.

    Er is helaas maar een mogelijkheid en dat is een opstand. Ben wars van geweld maar soms zul je moeten. Met mijn 70 ga ik dat niet meer doen. De jeugd en dat wat oudere jeugd zal zich moeten gaan verbinden in een sterk verzet. Dat daar doden bij zullen vallen is inherent. Als ik wist dat ik met een enkele bom de wereld zou kunnen redden offerde ik me op.

    • Vergeet het populaire Petitie idee niet, daar heeft de democratisch gekozen overheid ook schijt aan, ze beschouwen ons als lastige insecten en daarom verdelgt de overheid ons stapje voor stapje.

   • Met 600.000 tegen de amerikaanse kruisraketten op NL grond. Lubbers zou ze weghalen. Nooit gebeurd en recent vervangen door de meest moderne. gericht op Rusland. Waarom is er nog nooit een preemptive strike geweest? Spelen ze allemaal onder 1 hoedje. Allemaal Vrij Metselaars. Is de wereldmacht al lang overgenomen? Behorend tot het klootjesvolk, nazaat van afgeslachte franse Hugenoten, vecht ik nog even door op een ander energetisch niveau. Demonstraties afgezworen na geconcludeerd te hebben dat ze zinloos waren en de onderdrukking van de machthebbers ondersteunden en mogelijk maakten. Ondertussen heeft dat klootjesvolk niet eens het moraal om normale regels zoals hondenpoep, niet roken bij het bushokje waar een tegel Rookvrij ligt, op te volgen. Misschien is voor de evolutie van deze planeet, het Universum het ook wel klaar. Klootjesvolk doet niets om te veranderen. Vlgs de Kogi indianen konden we de planeet nog redden door voor de rivieren te zorgen. Chemtrailen ineens niet meer non stop nu de Lockdown afgelopen is en nog wordt het klootjesvolk niet wakker. Mijn geinjecteerde buurvrouw promoot de booster naar haar zoon. Nog maar een paar jaar geleden was ze voorstandster van alternatieve geneeskunde. Spreek ik haar op straat, krijg ik hoofdpijn, keelpijn. Dus misschien is die zichzelf verspreidende injectie al lang in gebruik en worden we allemaal geinfekteerd met genetische therapie en grapheen oxide.

 2. Weet je ik heb ontdekt dat veel jongeren tussen de 18 en 30 gewoon hun leven doen en zeggen we zien wel.
  Dus daar is weinig van te verwachten

  • Daar was voor het merendeel al niets van te verwachten. De laatste maanden lopen groepjes door mijn straat die agressief en bedreigend overkomen. Zelfs de ondergrondse vuilnisbak moet het ontgelden. Alsof ze alleen nog maar destructief bezig kunnen zijn.

 3. ““Er wordt massaal steun betuigd aan het WEF/Nazi-regime in Kiev. Niet zo vreemd eigenlijk, gezien het feit dat dit soort extremistische haatzaaierij van de vorige president [Petro Porosjenko]”

  nazi’s lol, allemaal ferengi..

 4. Dit is toch geweldig. Ik zal er misschien zelf ook problemen door gaan krijgen, maar dat kan me niet schelen. Dit zal die arrogante westerlingen een lesje leren misschien. Krijgen ze een koekje van eigen deeg. Goed gedaan Poetin!!

 5. De zware prijsstijgingen en toenemende tekorten zijn NIET het gevolg van de oorlog in Oekraïne maar WEL het gevolg van de sancties die onze (?) politici opleggen aan Rusland.
  Als ‘onze’ politici uit deugdsignaliserende solidariteit sancties willen opleggen aan Rusland, dat ze dan zelf opdraaien voor de economische gevolgen ervan in plaats van de bevolking, die ze (beweren te) vertegenwoordigen, er voor te laten opdraaien.
  Onze politici zijn verkozen om in de eerste plaats onze eigen belangen te verdedigen.
  Sancties opleggen waarvan de gevolgen twee keer zo hard in onze eigen vel snijden als in het vel van de Russische beer, dienen zeker niet het belang van de eigen bevolking, integendeel!

 6. Wat een ongelooflijke arrogantie. Jarenlang de ene sanctie na de andere opleggen aan Rusland en dan sancties in omgekeerde vorm beslissen. Niet de export naar.. maar de import van… en dan ook nog Rusland dicteren wat, hoeveel en voor hoelang zij “mogen” leveren. Alsof zij deze orders van Biden/Johnson gaan gehoorzamen. Bovendien is er blokkering van betalingen in gang gezet. Geen betaling geen levering. Ligt dus in de lijn van verwachting dat ze zeggen, bekijk t maar, dan stoppen we wel direct met alles.
  Dan wordt het lijden in last, 1 x raden wie er de schuld van gaat krijgen.

  Maak mij niet wijs dat onze WEF leiders dit ook niet kunnen voorzien, zo dom zijn ze nu ook weer niet. Dus lijkt de gevolgtrekking dat het bewust wordt uitgelokt en zij de publieke opinie zo proberen te draaien dat zijzelf hun handen in onschuld wassen. Het lag toch al in de bedoeling om genocide te versnellen door mensen zonder voedsel en in de kou te gaan zetten. Nu nog een paar, door Schwab beloofde cyber atack-jes en een nieuwe ronde prikken (met de belofte dat ze deze keer wèl gaan werken, écht waar) en er wordt grote vooruitgang geboekt op hun agenda.

  Heb gehoord dat Oekraïense vluchtelingen verplicht moeten worden gevaccineerd. Komen die even van de regen in de drup zeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in