Welnu, dat zijn de woorden van Giulia Carbonaro, die voor Newsweek schrijft, en citeert uit een artikel in de Times of London van Larisa Brown, de Russen zitten in GROTE, GROTE problemen:

In een artikel dat woensdag gepubliceerd werd, vertelden analisten aan The Times dat zij geloven dat Rusland in de afgelopen twee maanden van oorlog al zoveel van zijn militaire kracht heeft opgebrand, dat het “jaren” kan duren voordat het Kremlin weer zo’n invasie van een buurland kan bevelen.

Mark Cancian, een senior adviseur bij de Washingtonse denktank Center for Strategic and International Studies, vertelde de Britse krant dat volgens schattingen Rusland sinds het begin van de invasie op 24 februari al het equivalent van twee jaar tankproductie, een jaar vliegtuigvoorraad en waarschijnlijk verscheidene jaren raketproductie zou kunnen hebben verloren.

Daar duikt dat vervelende woordje, “SCHATTING”, weer op. Het woord “schatting” is academische taal voor “Wilde Gok”. Wat een echte analist zou doen, is specifieke geografische coördinaten bepalen waar de Oekraïners Russische tanks hebben uitgeschakeld, en dan beelden van bovenaf gebruiken om ofwel die verliezen te bevestigen, ofwel na te gaan of dat er werkelijk tanks op die plaats waren, schrijft Sonar21.com.

Deze krankjorume analisten houden zich nog steeds wanhopig vast aan een vals narratief:

Het in Londen gevestigde International Institute for Strategic Studies (IISS) en de in Santa Monica gevestigde politieke denktank RAND schatten dat Rusland bij het begin van de oorlog in februari in totaal ongeveer 2.700 tanks had. Oryx schat dat Rusland tot nu toe 571 tanks in Oekraïne verloren heeft, bovenop 4 marineschepen, 38 helikopters, 26 vliegtuigen en honderden pantservoertuigen.

Dergelijke verliezen dwongen Rusland ertoe zijn troepen vorige maand terug te trekken uit het gebied rond Kiev en het offensief te heroriënteren naar de regio Donbas, die nu het verklaarde doel is van de Russische campagne in Oekraïne.

Ik wil de vaste lezers van dit blog niet vervelen, maar ik moet een punt herhalen dat ik al in verschillende artikelen heb benadrukt. Twee weken na de start van de Russische “speciale militaire operatie” zou een colonne Russische tanks en vrachtwagens (naar schatting minstens 40 kilometer lang) ten noorden van Kiev “vastgelopen” zijn. OP GEEN ENKEL MOMENT HEBBEN DE MILITAIREN VAN OEKRAÏNE DIE COLONNE AANGEVALLEN EN TANKS VERNIETIGD, DIE SITTING DUCKS WAREN. En hoe verklaarden deze geniale analisten de stilstaande Russische colonne? De leunstoelgeneraals verklaarden dat het een teken van Russische onbekwaamheid was, omdat de tanks zonder benzine kwamen te zitten. Het was een logistiek fiasco volgens hen.

  Oekraïners in Groot-Brittannië moeten zich registreren voor militaire dienst

De Westerse inlichtingendienst blijft volhouden dat de Russen verslagen waren door een hardnekkig Oekraïens leger en gedwongen waren zich uit Kiev terug te trekken. Dat is een sprookje. De Russen bleven op hun plaats totdat zij een aanzienlijk contingent van het Oekraïense leger naar stellingen rond Kiev hadden getrokken en hebben zich toen ordelijk teruggetrokken (zonder brandstofgebrek of grote verliezen te lijden).

Die troepen zijn nu opnieuw gepositioneerd in de Donbas-regio en elimineren Oekraïense troepen. Er is videobewijs. Hier ziet u een massale overgave van Oekraïners in de buurt van Izyum:

Pro-Oekraïense reporter Anders Aslund tweette deze pretbederver:

“De Oorlog: Oekraïne heeft in de afgelopen dagen tegenslag gekend. Een hoge Oekraïense ambtenaar kondigde gisteren aan dat Russische troepen een deel van de regio Kharkiv hadden ingenomen. Gisteren kondigde Rusland aan dat het de hele regio Kherson heeft veroverd. Geen enkele Oekraïense opmars. Niet goed.”

“Rusland voert het tempo van het offensief in Oekraïne in alle richtingen op,” – aldus de voorzitter van het Oekraïense Ministerie van Defensie Oleksandr Motuzyanyk. Blijkbaar hebben zelfs de strijdkrachten van Oekraïne genoeg van de sussende leugens van Arestovich.”

De Duitse journalist Julian Röpcke schoof aan met een soortgelijke duistere visie:

In de buurt van Kramatorsk

Deze beelden zijn nog onthutsender wat betreft het lijden van de Oekraïense troepen die door de Russen gedood zijn (WAARSCHUWING, SCHOKKENDE BEELDEN!):

 

Hier is het voor en na van een Oekraïense verschanste stelling. Let op de rol die de Russische drone speelt bij het lokaliseren van de plaats om aan te vallen:

  Het Rijk der Leugens slaat terug... Uitzonderlijke doofpotaffaire van Nord Stream terrorisme

Mijn bedoeling is niet om gratuite oorlogsporno te laten zien. Het is een verschrikkelijke zaak. En ik sluit niet uit dat dit geraffineerde Russische propaganda kan zijn. Ik wil dat u dit ziet en het dan vergelijkt met wat Oekraïne niet plaatst. Ik heb geen soortgelijke video’s gezien van Oekraïense troepen die Russische stellingen verwoesten. Waarom? In de eerste paar weken van de Russische Speciale Militaire Operatie hebben de Oekraïners een paar van zulke video’s gepost (verschillende daarvan waren in scène gezette propagandastukken). Nu niet meer. Ik denk dat het komt omdat de Oekraïners niet in de positie zijn om hun hoofd uit hun bunkers te steken en het risico te lopen in de eeuwigheid opgeblazen te worden. Als u een andere verklaring kunt bedenken, laat het ons weten.

Nog een laatste opmerking over de Verenigde Staten die Stingers – d.w.z. een schoudervuurwapen – naar Oekraïne verschepen. Begrijpt u dat dit 41 jaar oude technologie is. Het werd voor het eerst ingevoerd in 1981 en was oorspronkelijk bedoeld om gebruikt te worden tegen helikopters en vliegtuigen met vaste vleugels die van een vliegveld landen of opstijgen. Ja, het is wel wat bijgewerkt, maar het is niet ontworpen om vliegtuigen met vaste vleugels van een leger van de eerste wereld uit te schakelen. En de Russen zijn een leger van de eerste wereld. Ook al zijn er bijna 2000 Stingers naar Oekraïne gestuurd, zij hebben een te verwaarlozen effect gehad op het schaden van de Russen.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

  Scott Ritter: Fase drie in Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russen blijven verpulveren
Volgend artikelMaak kennis met de COVIDIANEN SEKTE: Een apocalyptische medisch-extremistische groep tirannen wier fanatieke volgelingen deelnemen aan genocide door vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. De US heeft toegeven dat het verspreiden van “onjuiste informatie” een deel van de verdediging is. Is eigenlijk nooit anders geweest, elke oorlog of conflict zal altijd in het voordeel van het thuisfront worden gegeven, totdat men niet anders kan.

  • Ja beelden zijn ook al lang niet meer te vertrouwen van de leiders over de gehele wereld wisten wij het al en kijk naar de dodenherdenking en wat zien wij de grootste boeven zitten vooraan zij genieten er werkelijk van en dan heb ik hen niet over de aandacht die zij krijgen maar meer om het verraad dat zij de laatst twee jaar naar het volk gedaan, Rutte was in zijn nopjes en Willem dag kon ik maar mee doen want wij van het koningshuis houden zo van jagen en zeker op mensen maar het laf en angstig volk ik herhaal het nogmaals zij zullen ook hun deel krijgen daar ben ik zeker van.

 2. Je kunt aan alles zien dat de EU wanhopig is.

  Als er iemand failliet is dan is het de EU en zeker niet Rusland.

  Europa is totaal de regie kwijt. Ze maken de ene kolossale fout na de andere.
  Zijn in de val getrapt die Amerika voor ze heeft uitgezet.Die val is met MH17 uitgezet. Wie nog steeds geloofd dat Rusland schuldig is aan MH17 moet goed naar deze video kijken. Het is een video van 7 jaar geleden die opgenomen is op de dag dat MH17 is neergehaald :

  https://youtu.be/nkTRJgDkNFg

  MH17 ongeluk was net enkele uren oud. Hoe weet ze daar al dat de separatisten het vliegtuig hebben neergeschoten en hoe weet ze daar al dat Rusland die raket heeft geleverd?
  Rusland heeft er ook totaal geen voordeel bij om zoiets te doen maar Amerika des te meer.

  Ze zegt ook dat het Europese volk niet zo anti-Russisch is en dat ze nu met sancties zullen antwoorden en olie gaan boycotten.
  Hillary Clinton legt in deze video zo klaar als een klontje uit wat nu gaande is.

  Amerika, England, EU en NATO hebben deze oorlog lang van te voren gepland. Op 28 februari was de planning dat Oekraïne Rusland aan zou vallen. Poetin wist hiervan en wilde dit niet afwachten en had informatie waar de grootste wapen depots waren. Dat is ook de reden waarom Poetin op diverse plaatsen tegelijk met de operatie is begonnen. Poetin heeft voor honderden miljarden aan wapens en munitie buitgemaakt die het westen hadden geleverd. Nadat die depots waren buitgemaakt is poetin zich gaan her groeperen en is nu gestaag de opmars aan het uitvoeren.

  https://www.jimstoneindia.com/pagesq22022/weapons.html

  De hele opzet van Amerika, England, EU en NATO is mislukt en proberen … nu het te laat is…. de schade en gezichtsverlies te beperken.

  Door de sancties verdient Rusland nu 7 maal meer aan zijn olie en gas en staat de Roebel veel hoger dan voor de oorlog. Waar de euro en de dollar met de dag minder waard worden.

  Dat was ook de val die Amerika voor de EU had geplaatst. Nu de EU geen olie en gas meer wil van Rusland kunnen ze alleen aankloppen bij Amerika want alle andere olie producerende landen liggen ook sancties op , Venezuela, Iran.
  De EU is al failliet en moeten nu de kosten betalen van het openbreken van de Aziatische contracten met Amerika en moeten ook nog een extra premie gaan betalen. Plus dat de olieprijs nog ver door gaat stijgen op het moment in China de lockdowns afgelopen zijn en de industrie daar weer op gang gaat komen.

  Maak je borst maar nat want ik denk dat voor het eind van het jaar alles totaal in zal storten en er armoede en honger zal ontstaan.
  Maar nogmaals het meeste is gepland alleen gooit Poetin nu zand in de motor en we weten al dat VN, WHO, WEF,IMF EN EU een tandje bij gaan zetten om agenda 2030 uit te voeren .

 3. Als RU aan het verliezen zou zijn, zou het nukes gebruiken; maar als verliezer weggaan; dat zal nooit gebeuren.

  P.s. Vroeger hadden ze een goede oplossing voor wijven als HC; 500kg hout, een paal, stuk touw, een lucifer.

 4. Ik geloof nooit dat Rusland meer dan 10% van zijn totale leger aan materieel en manschappen heeft ingezet in Oekraine, misschien zelfs nog geen 1%. Het leger van Rusland is groot, echt immens groot. Als Putin zou willen veegt hij heel het leger in Europa en Amerika van de wereldkaart. Waarom hij dat niet doet? Waarom wel? Hij wil geen nucliaire oorlog, hij wil met rust gelaten worden. Het zijn die psychopaten aan de top in Europa en USA die gevaarlijk zijn en wereldwijd oorlogen beginnen en in stand houden. Niet Putin, niet Rusland.

 5. Ik vind het vreselijk wat daar gebeurt, zeker voor de gewone bevolking. Maar de yanks maken één grote fout, deze oorlog als dat escaleert wordt ook uit gevochten op Amerikaans grond gebied. Ze krijgen de prijs van hun wandaden dubbel en dwars terug.

 6. Dat Rusland de oorlog verliest is pure propaganda.De steeds zwaardere wapens die het Westen levert worden aan de grens vernietigd of kunnen het slagveld niet bereiken. Inmenging in de strijd door derden wordt door de Russische strijdkrachten met harde hand afgestraft, zelfs in NAVO-landen, zo liet Moskou weten. Met de verovering van Marioepol is het volledige kustgebied van de Azovzee in Russische handen. De strijd om Donetsk en Lugansk vordert gestaag, en in een volgende fase wordt het kroonjuweel van Oekraïne, de havenstad Odessa aan de Zwarte Zee, ingenomen, waarmee Oekraïne volledig van de zee zal zijn afgesloten.https://zlj13051967.wordpress.com/2022/04/30/om-de-derde-wereldoorlog-en-de-kernaanval-op-rusland-af-te-wenden-en-het-herstel-van-nazilanden-te-voorkomen-besloot-de-russische-overheid-orde-op-zaken-te-stellen-in-de-oekraine/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in