De Kinzhal hypersonische raket op de buik van een MiG-31 jachtbommenwerper van de Russische luchtmacht (VKS)

De militaire departementen van de VS, het VK, Polen en enkele andere NAVO-landen zeggen liever geen woord over wat er begin maart in de buurt van Lviv is gebeurd. Wanneer journalisten, die kennis hebben genomen van de verschrikkelijke calamiteit, de generaals en politici ernaar vragen, is het antwoord ofwel “geen commentaar” ofwel een sluwe verwijzing naar “onwetendheid” over het incident. Maar toch begint de “kat uit de zak” te komen. Verschillende bronnen lekken in toenemende mate informatie naar de westerse en Oekraïense pers, alsook naar de sociale media, die zeer goed aansluit in details en het mogelijk maakt om een geloofwaardig scenario te presenteren van een uiterst pijnlijk drama (zelfs tragedie) voor de NAVO en haar bondgenoten, schrijft Victor Baranets.

De bunker van NAVO-officieren

En dit scenario ziet er als volgt uit. Vlakbij Lviv, honderd meter diep, bevond zich een reservecommandopost van het voormalige militaire district Karpaten. De generaals en kolonels van de NAVO hadden een voorliefde voor deze goed beschermde en met moderne communicatiesystemen uitgeruste bunker toen zij bij het begin van de militaire operaties van de AFU in Donbas (2014) besloten naar de Oekraïense achterhoede te verhuizen, waar het handiger was de bondgenoten in Kiev te raadplegen en samen met hen operatieplannen te ontwikkelen. De geheime ondergrondse locatie gaf de “adviseurs” ook een gevoel van veiligheid, zelfs nadat Moskou had beloofd de beslissingspunten te raken met de start van zijn speciale militaire operatie. Het was in feite een gezamenlijk commando- en controlehoofdkwartier dat bestond uit NAVO-vertegenwoordigers en officieren van het Oekraïense ministerie van Defensie en de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten. Bovendien was dit hoofdkwartier zeer goed afgeschermd door luchtverdedigingssystemen, waardoor de “bewoners” nog meer vertrouwen hadden in hun veiligheid. Bovendien achtten zij zichzelf volledig onkwetsbaar onder een metershoog gewapend betonnen omhulsel.

  Een tijdperk van grote veranderingen is aangebroken

Waarschijnlijk om deze reden ging ook het gevoel van waakzaamheid verloren. Soms verzamelden zich tientallen auto’s bij de ingang van het hoofdkwartier, zelfs op klaarlichte dag, en dit bleef niet onopgemerkt door Russische ruimte-, lucht- en undercoververkenningen. Begin maart wist de Russische generale staf dat er in de “ondergrondse” en in Kiev een aanvalsplan voor de Oekraïense strijdkrachten werd ontwikkeld. Het volstond om het meest gunstige moment te bepalen voor de aanval op het hol van de NAVO-“tak” in de regio Lviv, en om de vliegtaken van de Russische hypersonische “Dagger” grondig te bestuderen. En, natuurlijk, grondig (tot op de minuut) om het tijdstip van opstijgen van de “Dagger”-dragers (gevechtsvliegtuigen MiG-31), de grens van de lancering van deze raketten (zonder de vijandelijke luchtverdedigingszone binnen te gaan) en het “moment” van het raken van het doel te berekenen.

De “Dagger” volbracht de taak

Waarom werden de “Dagger”-raketten gekozen? Omdat een dergelijke bunker onkwetsbaar is voor conventionele raketten. En het had geen zin om de bommenwerpers zelfs met anderhalve of vijf ton bommen naar de locatie te sturen: de Oekraïners zouden de vliegtuigen kunnen neerschieten, en het zou nauwelijks mogelijk zijn om het doel te raken. Een “Dagger” die zelfs vanaf een afstand van 2 duizend kilometer wordt gelanceerd (granaatkop – 500 kg!) gaat met een waanzinnige snelheid (10 of zelfs 15 keer sneller dan geluid!) naar het doel, terwijl er geen luchtverdedigingssysteem ter wereld is dat het zou kunnen onderscheppen. En de “Dagger” is ook een zeer nauwkeurig wapen, een sluipschutter – zijn afwijking van het centrum van het doel – slechts 1 meter! Hij dook vele tientallen meters in de “put” van de eerste raket… En dat is, bedenk, een ton explosieven!

  Alle aardgasstroom op pijpleiding Yamal-Europa stopgezet

“NAVO-officieren ramp in Oekraïne”

Geen van de “leraren en scholieren” die zich in de ondergrondse bunker bevonden heeft het overleefd. En het waren er meer dan 200. Inclusief, zeggen sommige, “goed geïnformeerde” Westerse journalisten, verschillende Amerikaanse generaals en hoge officieren. En er waren ook Britse, Poolse en Oekraïense.

En hier heb je de “kat uit de zak” die ik al noemde. Pronews, een Grieks nieuwsportaal dat dicht bij het ministerie van Defensie van zijn land staat, vermeldde dat “tientallen buitenlandse officieren werden gedood bij een aanval van Kinnzhal hypersonische raketten op een gezamenlijk Oekraïens-NAVO commando- en communicatiecentrum”. Het was “een ramp voor de NAVO-strijdkrachten in Oekraïne”.

En dat is nog niet alles. Sommige websites in Kiev hebben ook al gekletst: na de ramp werden vertegenwoordigers van het AFU-ministerie van Defensie en Generale Staf ontboden op de Amerikaanse ambassade, waar ze werden berispt “voor onvoldoende beveiliging van het commandocentrum,” en waar ze ook een lijst kregen van de gesneuvelde hoge en senior Amerikaanse officieren en het bevel kregen “om ze naar believen uit de grond te halen.” De lijken van degenen die door de explosies zijn gedood en degenen die zijn gestikt, worden nog steeds uitgegraven…

Volgens “lekken” op Oekraïense sociale netwerken zijn tot nu toe slechts 40 lichamen onder de ruïnes van het verwoeste centrum vandaan gehaald. De rest van de doden ligt nog onder het puin.

Officieel

En hier kunnen we niet anders dan eraan herinneren dat het Russische ministerie van Defensie op 9 maart een bescheiden aankondiging publiceerde in haar officiële Telegramkanaal dat het Russische leger in reactie op de terroristische acties van 2 maart, georganiseerd door het Kievse regime in de regio Bryansk, een massale “vergeldingsaanval” heeft uitgevoerd. Het agentschap benadrukte dat het hypersonische raketsysteem Kinnzhal was gebruikt.

  De lang uitgestelde hulp van de VS aan Oekraïne kan de ineenstorting voorkomen, maar zal Rusland niet terugdringen

Volgens Nikolaj Sorokin, directeur van het Instituut voor de Studie van Nationale Crises, had deze “vergeldingsaanval” overigens nog andere gevolgen. Hij meent dat de vernietiging van de “denktank” van het aanstaande Oekraïense offensief dit wellicht heeft vertraagd. Deze versie heeft zijn redenen. Het offensief wordt immers nog steeds uitgesteld.

Maar waarom zwijgen de hoofdsteden van de NAVO-landen over de verschrikkelijke situatie? Waarschijnlijk omdat ze zich “schamen” om de klap in het gezicht uit Moskou te erkennen. Of omdat het een openlijke bekentenis zou zijn van de actieve deelname van NAVO-troepen aan de vijandelijkheden tegen Rusland.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland geeft eindelijk toe NAVO’s diepe ondergrondse commandobunker in Kiev te hebben vernietigdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat het Bud Light-fiasco onthult over de heersende klasse
Volgend artikel“Dit land zal verdwijnen” – Medvedev dreigt Polen met vernietiging
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. (Rusland heeft 200 NAVO-officieren gedood met Kinzhal-raketten op een geheime bunker)

  Nou en ? Waar blijft die raket bedoeld voor Den-Haag ?? Kom op Poetin !!

 2. fijn dat moeten de russen meer doen de verantwoordelijke officieren en politiekers doden dat zij bang beginnen krijgen inplaats de gewone soldaten

 3. De Russische president Vladimir Poetin had een ontmoeting met minister van Defensie Sergei Shoigu. Het hoofd van het ministerie van Defensie rapporteerde aan de opperbevelhebber over het verloop van de militaire oefeningen van de Pacific Fleet.

  Shoigu zei dat de tweede fase van de verrassingsinspectie van de Pacific Fleet momenteel aan de gang is.

  Kwesties met betrekking tot het waarborgen van de gevechtsstabiliteit van onderzeeërs met strategische raketten en hun paraatheid voor het gebruik van wapens zijn uitgewerkt, en er is begonnen met een tactische luchtverdedigingsoefening.

  Strategische raketdragers zullen naar het centrale deel van de Stille Oceaan vliegen als onderdeel van de verificatie van de Pacifische vloot, zei Shoigu tegen de president.

  Er zullen vertrekken worden uitgevoerd om aanvallen op scheepsgroepen van een schijnvijand te simuleren.

  Op zijn beurt merkte Vladimir Poetin op dat de eerste fase van de audit van de Pacific Fleet op een zeer hoog niveau werd gehouden.

  “Vandaag hebben we duidelijke prioriteiten voor het gebruik van de strijdkrachten, en dit betreft vooral de Oekraïense richting”, zei de president.

  – Russische lente

 4. Tucker Carlson: Uitgelekte documenten onthullen Biden-admin, media liegen; VS in oorlog met Rusland en Oekraïne verliest

  ‘Dit is een hete oorlog tussen de twee primaire nucleaire supermachten op aarde en toch is deze oorlog nooit formeel verklaard’, legde de FoxNews-presentator uit. ‘Deze oorlog is een schending van de Amerikaanse wet. Het is een misdaad.’

  https://www.lifesitenews.com/news/tucker-carlson-leaked-docs-reveal-biden-admin-media-are-lying-us-at-war-with-russia-and-ukraine-is-losing/ ?

     • Dit filmpje heb ik 8 jaar geleden al gedeeld en er kwam 0 commentaar op.
      Daarna nog heel vaak gedeeld en de Nederlanders blijven lekker slapen.
      Dit koningshuis zit onrechtmatig op de troon.
      Vergelijk Willempje eens met Jaap van Dissel,ze lijken heel veel op elkaar vooral op de leeftijd van de nep koning nu,Trixi zou met een scheve schaats geschaatst hebben.
      Juliana is geen bloedverwant van Wilhelmina zij kreeg een kind met het syndroom van Down en zij is geruild voor een meisje wat dezelfde dag geboren is.
      Prins Hendrik was onvruchtbaar doordat hij een soa had opgelopen daar kwamen ook geen kinderen er werd een kind gekocht.
      Alles wat koningshuis betreft is nep al van de 18de eeuw

    • Gaat niet door.. Hebben alleen maar een grote bek. Mijn Opa zei vroegen tegen mij. De echte machthebbers die de grootste bek hebben, schijten meer in hun broek, dan op het schijthuis.

 5. Samengevat: de Russische beer is boos en haalt hypersonische uit.
  De Chinese draak is inmiddels wakker gemaakt, begint zich te irriteren en heeft ook hypersonische raketten.
  Het westen heeft helaas chronisch een plaat voor zijn kop. “helaas” want ik woon in het westen en heb nul procent zin in oorlog en de bijkomende ellende.
  Nu Rusland en China al 10 – 20 jaar chronisch beledigd en bedrogen worden door het westen, zullen ze in het oosten momenteel een beetje boos zijn.
  Ik hoop dat Rusland barmhartigheid toont naar onze bevolking. We zullen het nodig hebben.

  • Ik vraag elke zondag in mijn kerk, heel nederig maar wel dringend, dat het Licht ons beschermen mogen tegen al het kwaad dat over ons is afgeroepen.
   Ik leef en handel zoveel als mogelijk los van de criminele overheid.
   Maar ik kan niet alles.
   Daarom probeer ik me te verbinden met andere vrije mensen, op deze wijze.

 6. Is er bewijs voor dit bericht, als er tientallen westerse hoge piefen en journalisten zijn omgekomen waarom zijn er dan geen overlijdensberichten ?

 7. Een positief aspect, voor het eerst in de geschiedenis van oorlog zijn de organisatoren van oorlog niet meer veilig. De afstand, de luchtverdediging, hoe diep of hoe dik het beton van een bunker, het maakt niet meer uit.
  Het Russische leger hoeft zich niet meer te richten op een leger, niet op een bevolking, maar ze kunnen direct mikken op de leiding van hun tegenstander. Dit is een historische gebeurtenis. Met een aantal hypersonische raketten maakt het niet uit of Rutte / Kaag of Willem Alexander in hun bunker zitten, want de kinzhal gaat er dwars doorheen.
  Hopelijk is ww3 de oorlog waarin de bevolking veilig blijft en hun leiders niet.
  Ik vermoed dat deze zomer de vredesbesprekingen zullen starten. (voordat de leiders dit heugelijke feit beseffen duurt even)

  • Vermoedelijk en hopelijk krijg je gelijk, de VS en zijn Nazikameraden, de Russen weten er wel raad mee, in de vorige eeuw al, moge die soldaten en slachtoffers van die Nazi Duitsers voor altijd herdacht worden, bij mij thuis en wel op 9 mei, de overwinning op Nazi Duitsland, hoera,hoera,hoera!!!

 8. Dan verwacht ik toch, dat een paar nabestaanden de openbaarheid zullen zoeken.
  Maar het is een goede zaak dat met name de buitenlanders in Oekiestan worden aangevallen, want wie wilde er ook al weer oorlog daar?

  Juist.
  Als je een slang dood wil hebben moet je de kop eraf hakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in