© blueforce4116 / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Voor misschien de eerste keer in zijn recente geschiedenis heeft Rusland aangekondigd dat het nucleaire aanvallen tegen landen van de EU en de NAVO aan het simuleren is. Alles wijst erop dat de politieke en militaire leiding van Rusland besloten heeft een stap verder te gaan in Oekraïne, waardoor de toepassing van de “escalatie voor de-escalatie”-doctrine op het oorlogstoneel komt, bericht Hal Turner.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie werd de nucleaire aanval gesimuleerd door de ballistische Iskander-M systemen die in Kaliningrad zijn opgesteld.

Van daaruit zou Rusland Polen, Zweden, de Baltische staten en Berlijn kunnen treffen.

Volgens de verklaring heeft Rusland “elektronische lanceringen” van Iskander mobiele ballistische raketten met kernkoppen uitgevoerd in de buurt van de Russische grens met de EU-leden Litouwen en Polen.

“Russische strijdkrachten hebben enkelvoudige en meervoudige aanvallen uitgeoefend op doelen zoals raketsystemen, luchthavens, defensie-infrastructuur, militaire uitrusting en commandoposten,” aldus de verklaring.

De betrokken eenheden voerden ook “acties uit in omstandigheden van radioactiviteit en chemische besmetting”.

Meer dan 100 soldaten namen deel aan de oefeningen.

Gisteren zei de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu dat het Russische leger wapentransporten die van de NAVO naar Oekraïne komen, zou beschouwen als legitieme militaire doelen die vernietigd moeten worden.

“De Verenigde Staten en de NAVO blijven wapens naar Oekraïne sturen. Ik wil erop wijzen dat elke overbrenging van de NAVO naar het Oekraïense leger een legitiem doelwit is en vernietigd moet worden,” aldus de Russische minister van Defensie.

ZAL DIT “NUCLEAIR GAAN?

Wat is de mogelijkheid dat een Derde Wereldoorlog, die nu al op Oekraïense bodem woedt, escaleert tot nucleair?

  Oekraïens beloofde tegenoffensief gedoemd tot een totale mislukking

• Op 25 april 2022 zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dat de dreiging van een kernoorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten niet verdwenen is, reëel is en niet onderschat moet worden.

• De volgende dag zei Margarita Simonyan in de uitzending van het televisieprogramma van de officiële propagandist van het Kremlin, Vladimir Solovjev, dat president Poetin volgens haar liever kernwapens zou gebruiken in Oekraïne dan dat hij daar het onderspit zou delven:

“Uiteindelijk zal dit alles eindigen met een nucleaire aanval,” zei zij.

• Twee dagen later werd ook live op de Russische televisie uitgezonden hoe de intercontinentale ballistische raket RS-24 Sarmat ICBM van de nieuwste generatie in 106 tot 200 seconden de hoofdsteden van vooraanstaande Europese landen zou kunnen raken. De vertegenwoordiger van de LDPR-fractie in de Staatsdoema, Alexei Zhuravlev, merkte op:

“Wat is het probleem, één “Sarmat” raket en de Britse eilanden zullen niet meer bestaan.

• Op dezelfde dag, 28 april, heeft Margarita Simonyan, in haar profiel op een populair sociaal netwerk, Kiev gedreigd met een nucleaire aanval als reactie op de aanvallen van de strijdkrachten van Oekraïne op Russisch grondgebied:

“Welke keus geven jullie ons, idioten?” Volledige vernietiging van de rest van Oekraïne? Nucleaire aanval? ” zei zij karakteristiek.

• Op 29 april sprak Sergej Mironov, leider van de factie Rechtvaardig Rusland in het parlement, over de mogelijkheid van een nucleaire aanval op het Verenigd Koninkrijk:

• Op 30 april heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, zijn bezorgdheid geuit over het feit dat Oekraïne misschien een kernwapenarsenaal zou willen verwerven, dat een dodelijke bedreiging voor Rusland zou kunnen vormen.

In 2000 heeft Rusland het idee ontwikkeld om kernwapens te gebruiken, ook “beperkt gebruik” met het oog op een grootschalige niet-nucleaire aanval. Dit gebeurde in de context van de NAVO-bombardementen op Servië en de instabiliteit in Tsjetsjenië.

In de nieuwe militaire doctrine van de Russische Federatie werden 4 soorten gewapende conflicten onderscheiden:

• een soortgelijke intensiteit als de oorlog in Tsjetsjenië,

• plaatselijk, zoals de veldtocht van 2008 in Georgië,

• regionaal, waaronder blijkbaar ook de operatie valt die nu in Oekraïne plaatsvindt

• en wereldwijd.

Het grote verschil is dat Moskou nu het beperkte gebruik van kernwapens niet alleen in het vierde, maar ook in het derde niveau van het conflict heeft opgenomen. Het doel is de tegenstander te dwingen de reeds begonnen vijandelijkheden te staken met de dreiging van verdere nucleaire escalatie.

Dit concept wordt “escalatie voor de-escalatie” genoemd.

De meest schokkende bevinding is dat volgens het Russische dogma de hele rechtsgrondslag voor het gebruik van kernwapens door Rusland in dit conflict bestaat.

De vraag is, of Rusland kernwapens durft te gebruiken, en zo ja, waar hij zal toeslaan.

Als Rusland Oekraïne niet formeel de oorlog verklaart om een rechtsgrondslag te hebben voor het gebruik van kernwapens (je kunt niet kernwapens droppen op een land waarmee je niet in oorlog bent), dan blijft er maar één optie over:

  Zware dagen in het verschiet, of waarom Oekraïne-zeloten verdoemd zijn

Eerst een NAVO-wapenkonvooi treffen en in geval van een tegenaanval kernwapens gebruiken.

Het nr. 1 doelwit schijnt een “Europees land” te zijn dat Oekraïne helpt.

Dat zou bijvoorbeeld Polen of Roemenië kunnen zijn.

Laten we niet vergeten dat Rusland beweert dat Oekraïense gevechtsvliegtuigen opstijgen vanaf Roemeense vliegvelden. Via zijn grondgebied en het naburige Moldavië worden brandstof en munitie geleverd voor de behoeften van de strijdkrachten van Oekraïne.

Roemeense militairen kunnen rechtstreeks betrokken zijn bij het tot zinken brengen van het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zeevloot.

Maar nogmaals, om dat te laten gebeuren moet Rusland Oekraïne formeel de oorlog verklaren, om later te beweren dat “Roemenië Oekraïne helpt en dus actief deelneemt aan de oorlog tegen Moskou.”

Rusland is op zo’n keuze georiënteerd. Dat is waarschijnlijk de reden waarom voor de Iskander-M simulatie gekozen is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Let op: Ze leggen ALLEMAAL het fundament … Wij zijn in gevaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse minister van Binnenlandse Zaken: Burgers moeten noodrantsoenen gaan aanleggen
Volgend artikelNee, het is GEEN “nepnieuws”. Het is nazi-propaganda
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

  • Waarom niet? De Russen kunnen beter de Britten als eerste uitschakelen dan dat de Britten als eersten hun Trident atoomwapens afvuren op de miljoenen stad Moskou.

 1. Hoeft niet gelijk een kernbom te zijn, maar een beetje leuke maat bom en dan vooral op Brussel, dat lost dan in ieder geval veel rottigheid op voor alle EU landen en inwoners. En dan nog natuurlijk Londen,parijs, washington etc….

 2. Volgens mij gaan Amerika, EU en NATO ervan uit dat Rusland zijn kernwapens niet gaat inzetten tegen Amerika en Europese doelen, ben ervan overtuigd dat Rusland nu internationaal gezien met zijn rug naar de muur staat en Poetin en zijn militaire adviseurs nu een tandje hoger gaan, feitelijk hebben alle betrokken partijen in de Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland de hakken stevig in het zand gezet.

  Alle belanghebbende landen plus de NAVO kunnen niet zonder gezichtsverlies op hun schreden terugkeren, niet meer voor de regime change situatie in 2014 Maidanplein revolutie uitgelokt door de CIA met een budget van ruim 5 miljard US Dollars, ook het inlegvelletje van de MinPres Rutte deed een duit in het zakje dat wij allen nu zien escaleren, Duck and Cover?

 3. Die Hal Turner praat alleen maar over nucleare aanvallen.
  Ik ben wel een beetje flauw van die man, een amerikaan die alleen stookt en angst zaait.
  Wat voor expertise heeft die hij?
  Scott Ritter daarintegen is een expert wat Rusland aangaat en zeker op militaire conficten.
  Ik hoor hem er nooit over, waarom? , omdat het niet iets is wat te gebeuren staat.
  De Russen staan nog LANG NIET met de rug tegen de muur.
  En daar komt bij ze leggen de complete militaire infrastructuur van heel Europa in een paar uur in de as.
  Laat je niet gek maken door die hysterische geindoctrineerde holbewoner uit de US.

 4. Ritter wordt er ook al lang van verdacht te zijn gerekruteerd door de Sovjets “die hem in de maling namen met een vrouw met wie hij uiteindelijk zou trouwen”, tweette de voormalige Amerikaanse inlichtingenofficier en hoofdredacteur van Newsweek , Naveed Jamali, donderdag.

  Jamali zei dat Ritter zijn vrouw in 1988 ontmoette toen hij in de Sovjet-Unie wapeninspectie deed. Zijn vrouw Marina Ritter maakte deel uit van een groep ‘jonge meisjes’ die werd voorgesteld aan Amerikaanse inspecteurs. The New York Times meldde dat de FBI Marina voortdurend ondervroeg, omdat de dienst dacht dat ze een voormalig KGB -agent was. Ritter beschreef het onderzoek naar zijn vrouw als “intimidatie”.

  Datzelfde Times -rapport vermeldt dat Ritter in een Yahoo-chatroom werd gevonden door een politieagent uit Pennsylvania die online op zoek was naar seksuele roofdieren. De officier deed zich voor als een 15-jarig meisje, dat Ritter naar verluidt zei dat hij haar “erg leuk” vond, maar niet in de problemen wilde komen. Ritter deelde meer expliciete berichten met het meisje en masturbeerde in de online chat. Nadat de officier zei dat het het ’15-jarige meisje’ was, gaf Ritter zichzelf aan, schuldig aan zes aanklachten, waaronder onwettig contact met een minderjarige.

  https://www.newsweek.com/scott-ritters-twitter-reinstated-after-suspension-over-ukraine-remarks-1695834

 5. Of je nu conventioneel of nucleair vernietigd maakt toch ook niet meer uit. Men zal oneerlijkheid schreeuwen en armageddon. Maarja het is wel oorlog en een proxy-oorlog ook nog. Zolang het in de Oekraine blijft heh. We kunnen achteraf nog terugvallen op het feit dat we Oekraine toch niet bij de EU wilde hebben. Rusland moet maar eens laten zien dat het echt serieus is, ze hebben steeds minder te verliezen en steeds meer steun!

  • Dit is zeer verontrustend nieuws, Adriaan, ik las het toen de klok 11:11 sloeg. Wat zijn ze aan het bekokstoven…? Dit moeten we echt in de gaten houden, net zoals de schrijver zegt “If you love freedom, it is time to fight like hell.”

  • P.s. ik hoop dat FN dit ook oppakt. Ik maak me hier meer zorgen om dan die maffe oorlog en het gekraai over kernaanvallen. Als die lui zich zorgen zouden maken over kernaanvallen, dan zouden ze de 2030 niet versnellen. Waar zij zich zorgen over maken, is dat Rusland de hegemonie gaat worden, waar het wel op lijkt, inclusief de annexatie van EU. Van mij mogen ze.

   • Mee eens Immortal, denk dat het feit is dat Rusland aan de winnende hand is, de leiders van de EU, VS en NAVO bevelhebbers kunnen eenvoudig het gewoon niet uitleggen aan het lam geprikte publiek, het verlies van Oekraïne is een nachtmerrie scenario voor het westen, een deceptie van het ergste soort. Met de versnelde uitrol van de VN en WEF agenda proberen ze ons de mond te snoeren.

    Het technotronische tijdperk omvat de geleidelijke opkomst van een meer gecontroleerde samenleving. Zo’n samenleving zou worden gedomineerd door een elite, ongeremd door traditionele waarden. Binnenkort zal het mogelijk zijn om bijna continu toezicht te houden op elke burger en om volledige dossiers up-to-date te houden met zelfs de meest persoonlijke informatie over de burger. Deze bestanden zullen onmiddellijk door de autoriteiten worden opgehaald.

    ― Zbigniew Brzezinski

 6. Of, en dat is een grote ‘of’, we plaatsen eens een artikel zonder schrijffouten.
  Of toch tenminste in de titel en de koptekst.

  Veel succes daarmee.

 7. Leuke angstzaaierij weer. De echte oorlog wordt allang en enkel in Cyber (en op je schermpje) uitgevochten en meer niet. Dat is waar het allemaal om gaat; tech, robots, drones en zelfrijdende voertuigen.

  Rusland en ook China stellen geen ene fuck voor en hebben een zeer armoedig wapen arsenaal en zeker geen ” atoombommen”, voor zover die sowieso bestaan. Dus het enige dat ze kunnen doen is bluffen of false flat operaties uitvoeren. Er is maar 1 militaire macht en dat is Amerika en als Amerika zegt dat het klaar is, dan is het klaar.

  • Paralel(l)e Pipo, uitgeraasd?

   Als je iets schrijft probeer het dan in goed Nederlands en zonder fouten te doen en vervolgens liefst alleen informatie waarvan je zeker weet dat het geen slap geleuter is.

   “false flat” is dat waar je woont? Toch maar even de woningbouwvereniging waarschuwen. Amerika, waar je natuurlijk de VS mee bedoelt, zijn een land dat door plundering van het land door de rijke bovenlaag geheel afgegleden is tot aan derde wereld niveau. Een derde van de bruggen in het land staan er slecht voor, soms tot op instorten aan toe, en de overige infrastructuur is er niet veel beter aan toe. Denk daarbij aan de deplorabele toestand van hun rails- en treineninfrastructuur of elektriciteitsnetwerk.

   Verscheidene van hun oudere ballistische missielsystemen moesten tot voor kort nog middels floppydisks geboot en aan de gang geslingerd worden en het falen van de Iron-dome in Israhell en de verdediging van de oliecentrales die aangevallen zijn door Yemen heeft aangetoond dat de luchtafweersystemen uit de VS zo goed als waardeloos zijn. De Russische systemen daarentegen worden zelfs door de kenners in de VS geprezen.

   De VS heeft veruit het grootste militaire budget van de wereld maar het publieke geheim is dat daar zo veel door de contractors en andere hebberigen van wordt afgeroomd dat er voor werkelijke vernieuwing en kwaliteit van wapensystemen niet veel over blijft.

   Na het falen van de duurste jet van de Yanks, de F-22, in Syrië, is het laatste nieuws dat het beestje uitgefaseerd gaat worden. M.a.w. langzaamaan naar de sloop. Dat is maar beter ook, want wat kan je verwachten van een vliegtuig dat voor elk actief vlieguur zo’n 35 uur service behoeft? Zeker niet de oorlog mee winnen.

   De Yanks kunnen geen eigen wapens meer fabriceren of ontwikkelen zonder electronica en voornamelijk integrated circuits uit Azië en met name China. Jouw Amerika is done, en hoeft alleen nog maar een paar domme streken uit te halen voordat het licht daar letterlijk uit gaat. Van mij mag het.

   • Ja, het is allemaal wat met de bruggen in Amerika en met de taalinstellingen op mijn toetsenbord. Het is om te huilen.. 🙁

    Ik heb helemaal niets met Amerika, eh..de Verenigde Staten behalve dat hun Constitution in de basis nog steeds een vrijere gedachte heeft dan de Europese communistische regels en wetten die langzaam tot aan Rusland worden uitgerold. Het enige dat ik al keer op keer onder deze sensatie nieuwsberichten probeer aan te geven dat er helemaal geen oorlog is en ook helemaal geen oorlog komt. Het is een theaterstukje waar de mainstreammedia en de alternatieve media wederom van alles omheen draaien en Jan met de Pet zich onnodig in laat meeslepen. De surveilance-state wordt in de tussentijd rustig verder in de achtergrond uitgerold door, inderdaad, private contractors.

    • PP en Casse:
     De VS constitutie is inderdaad nog intact. Itt de infra in dat land. In de jaren 80 vond ik het al redelijk ‘derdewereld” in uiterlijk en inborst, met hier en daar stabiele oases van intellect en schoonheid. Maar het is er al met al niet beter op geworden. Dat is waar wat Casse zegt. Maar mijn punt hier is, dat ik vrees dat als het werkelijk is zoals jij het beschrijft, PP, dat die red alert van Adriaan ons grote parten gaat spelen: de uitrol van de communistische regels en wetten hier in EU onder de vervroegde uitvoering van Agenda2030. Ik hoop dat ik niet de enige zal zijn die zich hier meer in gaat verdiepen en mensen op de hoogte brengt. Die gluiperds zien dat het ‘laat’ aan het worden is, en ze versnellen hun pas. Rusland gooit dus duidelijk roet in het eten van die globalisten criminelen, maar het is ook niet zo dat ze ‘ons’ gaan redden van die waanzin. Dus.. hoe moeten we verder?

  • Zeker, als die luitjes bij de meeting zijn aangekomen in hun 1500 privé jets zoals de laatste keer, dan één klein privé jetje from Russia with love er bovenop.

 8. Polen en Roemenie willen Rusland in Oekraine aanvallen, gesteund door Nato.
  Ze zijn er werkelijk stom genoeg voor.

  Als Poetin civilizatie wil matsen: eerst eentje op Davos, eentje op Brussel, eentje op Den Haag en eentje op de opslag van atoomwapens in Turkije.
  ——————-
  Een WO3 is onvermijdelijk.
  Een nucleaire WO3 is logisch te verwachten door de stompzinnigheid van lnks, die zo graag vriendje zijn van nazis…..

 9. ultieme russofobia
  de enige die iets over het gebruik van kernbommen te zeggen heeft is lavrov.
  Cntrl+F Lavrov, dan zie je dat wat hij erover zegt bij lange na geen bedreiging is.
  dat fronnieuws zulke kul deelt zegt veel over het vermogen om kul van kwaliteit te scheiden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in