Als u op zoek bent naar een nieuwsorgaan dat een einde beweert van de speciale operatie in Oekraïne, dan bent u hier niet op de juiste plaats. Dit stuk is geschreven met de bedoeling om te proberen u een verscheidenheid aan informatie te geven die niet op de mainstream nieuwskanalen, westers en Russisch, gemeld wordt, schrijft Larry Johnson.

Ik wil beginnen met het commentaar van de Oostenrijkse kolonel Markus Reisner, dat samenvalt met mijn eigen recente analyse:

De Oostenrijkse kolonel en militair deskundige Markus Reisner verklaarde dat de westerse landen zich ernstig vergissen door te vertrouwen op grote wapenleveranties aan het Oekraïense leger. Volgens Markus Reisner “blijft het Russische leger solide vorderingen maken in zijn offensief tegen de Oekraïense stellingen in de Donbass, en zal het de overwinning in de regio behalen. Dit blijkt uit het feit dat het grootste deel van het grondgebied van de DPR en LPR, met inbegrip van grote steden, reeds onder de controle van het Russische leger is.”

“Rusland controleert ook belangrijke installaties in het zuiden van Oekraïne, aan de oevers van de Zee van Azov.” De Oostenrijkse kolonel voegde er ook aan toe dat “men in het Westen probeert om niet over de duidelijke opmars van de Russische strijdkrachten te praten en dat de Westerse media veel moeite doen om de duidelijke successen van de Russen te verbergen, wat een ernstige vergissing is”.

Markus Reisner benadrukte dat “hij de situatie in Oekraïne volgt vanuit verschillende bronnen, en tot de conclusie komt dat het Westen zich ernstig vergist door te vertrouwen op grote militaire hulpleveranties aan de strijdkrachten van Oekraïne”. Volgens de kolonel “kost het veel tijd om wapens te sturen, en worden deze wapens letterlijk in één dag opgebruikt. En vaker wel dan niet hebben deze westerse wapens niet eens de tijd om in handen te vallen van de Oekraïense militairen aan de frontlinie. Volgens het Amerikaanse ministerie van defensie zijn de wapens die het Westen in de loop van de week naar Oekraïne zendt – binnen een dag verbruikt. Dit betekent dat de Westerse wapens onmiddellijk door de Oekraïners gebruikt worden en dat de meeste van deze wapens door de Russen veroverd of vernietigd worden. Het Russische leger neemt heel veel wapens in beslag”, zei Markus Reisner.

  Het is officieel - De VS en het VK hebben Oekraïne onder druk gezet om een vredesakkoord met Rusland af te wijzen

De Oostenrijkse kolonel vestigde ook de aandacht op de grote professionaliteit van de Russische speciale strijdkrachten, die de Oekraïense troepen tegenwerken. Volgens Markus Reisner “sporen de Russische speciale strijdkrachten met succes groepen van de strijdkrachten van Oekraïne op en neutraliseren ze. Dit betekent dat de aanvoerlijnen voor het offensief van de Russische strijdkrachten in de Donbass niet geschaad worden”.

Hij wees ook op het goed gecoördineerde werk van de infanterie en de artillerie van de Russische strijdkrachten. “Het Russische offensief in de Donbass verloopt momenteel langzaam maar gestaag en grondig, met aanzienlijke steun van de artillerie en de infanterie. Dit is geen teken van zwakte. Het toont veeleer aan dat de tactische groepen van de bataljons nauwer met elkaar samenwerken en centraal worden aangestuurd”,  aldus de Oostenrijkse kolonel en militair deskundige Markus Reisner.

Zonder een functionele luchtmacht en het vermogen om artillerie- en tankeenheden te manoeuvreren, wordt Oekraïne geconfronteerd met een uitputtingsoorlog die het niet kan winnen. Negeer de militaire activiteiten en concentreer u op de economische realiteit waarmee Oekraïne te maken heeft. Hun vermogen om graan te produceren en uit te voeren (een kritieke bron van buitenlandse valuta) is ernstig geschaad. Oekraïne kan niet langer rekenen op containerschepen voor de in- en uitvoer van kritieke goederen. Oekraïne kan dit niet vervangen door vrachtwagenkonvooien uit Polen. Op dit ogenblik is Oekraïne als een soldaat met een bloedende liesslagader. De dood is slechts een kwestie van tijd.

De Oekraïners hebben vandaag (07/05/22) een beetje goed nieuws gekregen, met berichten dat zij een tegenoffensief hebben ingezet ten noorden van Kharkiv. Concentreer u op de rivieren die op de volgende kaart te zien zijn. De Russen trekken zich terug uit posities waardoor zij met de rug naar het water in de val zouden zitten. Maar dit is geen grote overwinning voor Oekraïne. Vanuit Russisch standpunt is het een tactische terugtrekking, zodat hun strijdkrachten de vrijheid behouden om zich in verschillende richtingen te bewegen. Het gevaar voor de Oekraïners is dat zij in de open lucht staan en een potentieel vet doelwit vormen voor Russische artillerie en luchtaanvallen.

  De Oekraïne zinkt - Gooien Westerse elites de handdoek in de ring?

Kharkov tegenoffensief door de Oekraïense strijdkrachten-Rybar SitRep, om 19:00 uur, 6 mei 2022

1- De terugtrekking van de Russische troepen uit de noordoostelijke buitenwijken van Charkov slechts een kwestie van tijd.

2- Nadat een Oekraïense saboteur-rebellengroep de brug over de rivier de Murom, tussen Russkiye Tishki & Tsjerkasskiye Tishki had opgeblazen, werd de dreiging van een omsingeling in een ketel duidelijk.

3- Russische legerleiding besloot RF eenheden terug te trekken uit Tsirkuny, Tsjerkasskiye Tisjki, & Liptsy.

4- De vooruitgeschoven eenheden van de Oekraïense strijdkrachten trokken in de ochtend van 6 mei 2022 Liptsy binnen. Op dat moment waren er geen Russische troepen meer in de nederzetting: de eenheden hadden zich teruggetrokken naar het noorden. Op dit moment controleren de Russische troepen een bufferzone van 7-8 km ten noorden van Charkov.

5- Oekraïense troepen voeren een zachistka (dweiloperatie tegen burgers) uit. Oekraïense eenheden breken in kelders in, controleren de mobiele telefoons van de plaatselijke bewoners, en zijn op zoek naar agenten en informanten van de Russische strijdkrachten.

Nu volgt het tactische beeld aan het zuidfront. De Russen boeken hier meer succes. Als zij Orekhov in handen krijgen, kunnen zij Zaporozhye binnentrekken en een bedreiging vormen voor de Oekraïense troepen die het gebied ten noorden van hen bezetten. Dit betekent dat de Oekraïners onder verhoogde druk zullen komen te staan om niet omsingeld te worden.

1- In Mariupol hebben de Russische troepen de terrikon (kunstmatige slakkenberg) aan de zuidoostelijke rand van het industriecomplex Azovstal in handen gekregen. De aanvallen op de stellingen van de Azov (Oekraïense neonazistische Nationale Garde regiment) gaan onverminderd door. Na het eisen van een ruil tegen voedsel van de burgers die zij als menselijk schild gegijzeld houden, zijn de nationalisten van Azov als terroristen gecategoriseerd.

  CNN: Enorme Explosie boven Kiev was Russen die Oekraïense Luchtmacht Su-27 neerschoten (Video)

2- Russische strijdkrachten voeren voortdurend aanvallen uit op Gulyai Pole en Orekhov. Dit zijn twee van de voornaamste versterkte bolwerken van de Oekraïense strijdkrachten in dit deel van het conflict. Zodra de Oekraïense verdedigingslinies bij Gulayi Pole doorbroken zijn, zal een verder offensief in de richting van de noordelijke geallieerde groepering, die vanuit het noorden oprukt naar Slavyansk, mogelijk worden.

3- Westelijk van Orekhov hebben de Russische troepen de kleine nederzetting Shcherbaki ingenomen. De controle over Orekhov zou de deur openzetten voor een offensief op Zaporozhye (het administratieve centrum van de regio Zaporozhye).

4- Op de grenslijn tussen Novoukrainka-Ugledar-Sladkoye hebben de Russische troepen de frontlijn geëgaliseerd.

De benarde toestand van degenen die voor Oekraïne vechten is niet prettig. In de volgende video ziet u een aantal schijnbaar gelukkige Georgische huurlingen dollen, totdat zij getroffen worden door een artillerie-inslag.

Georgische troepen en Russische artillerie

De volgende video laat zien hoe de Russen drones gebruiken als een oog in de lucht om de Oekraïense grondposities te lokaliseren. De S-300 luchtafweereenheid wordt uitgeschakeld.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: De “Dodenfase” (Twaalf feiten)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFrank Harrington dreef de spot met ongevaccineerden: Agressieve na-injectiekanker vastgesteld, overlijdt drie weken later
Volgend artikelRusland niet in staat om nog een oorlog te voeren na catastrofale militaire verliezen? (Video’s 18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Alle Russische kranten die ik vertaald in het Nederlands lees, melden vandaag omvangrijke vernietigingen van VS en NATO materiëel + uitschakeling van personeel.

  RAMBLER:
  “…
  Bovendien heeft het Russische ministerie van Defensie vandaag de vernietiging aangekondigd van verschillende grote ladingen westers militair materieel dat Oekraïne heeft ontvangen . Het laatste grote nieuws over de vijandelijkheden in Oekraïne staat in de Gazeta.Ru-recensie. Об этом сообщает “Рамблер”. Далее: https://news.rambler.ru/politics/48616015/?utm_content=mnews_media&utm_medium=read_more&utm_source=copylink

  …”

   • Feiten:Met de verovering van Marioepol is het volledige kustgebied van de Azovzee in Russische handen. De strijd om Donetsk en Lugansk vordert gestaag, en in een volgende fase wordt het kroonjuweel van Oekraïne, de havenstad Odessa aan de Zwarte Zee, ingenomen, waarmee Oekraïne volledig van de zee zal zijn afgesloten.

 2. Is logisch dat de Russen zendingen in de gaten houden, vernietigen of in beslag nemen.
  Tegenwoordig met informatie–zelfs ongewild, drones, satelieten, agenten.

  Een scheepslading–of vliegtuiglading kan niet ongezien binnen komen.

  het wijste wat Oekraine kan doen: volledige overgave.
  Maar dat past de snuivende Zelensky niet….dus de bevolking moet dood en het land totaal vernietigd.
  Om de kosten van oorlog terug te halen, heeft RU alleen land nodig; de wereld heeft graan nodig.

  • <Realiseer je wel dat het (deels) overnemen van een failed state die bij dan ook nog eens half aan snot geschoten zal zijn een heel erg dure grap is. Oekraïne was voor zichzelf al een bodemloze put, dus het zal heel wat reorganisatie en jaren noeste arbeid vergen voordat Novorossia en Malorossia voor Rusland winstgevend zullen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in