Rusland gaat zijn munitieproductie drastisch opvoeren, aldus president Vladimir Poetin, die eraan toevoegde dat westerse wapenleveranties aan Kiev de onvermijdelijke uitkomst van het conflict in Oekraïne alleen maar zullen vertragen, bericht RT.

In een zaterdag uitgezonden interview met Russia 1 TV werd Poetin gevraagd naar zijn commentaar op de westerse plannen om Oekraïne te steunen met een miljoen extra artilleriegranaten.

De president omschreef de hoeveelheid als “zeer aanzienlijk”, maar verklaarde dat volgens de gegevens van Moskou de VS momenteel 14.000-15.000 artilleriegranaten per maand produceren, terwijl het Oekraïense leger tot 5.000 granaten per dag gebruikt. “Volgend jaar… [is de VS van plan] maar liefst 42.000 te produceren, en 75.000 in 2025.”

Poetin zei echter dat de troepen van Moskou veel meer munitie hebben gebruikt dan Oekraïne, en dat het ministerie van Defensie en de generale staf “zelfs bepaalde beperkingen hebben moeten invoeren.”

“Het productieniveau van Rusland en zijn militair-industrieel complex ontwikkelen zich in een zeer snel tempo, wat voor velen onverwacht was,” zei hij. Terwijl meerdere westerse landen Oekraïne van munitie zullen voorzien,” zal de Russische productiesector in zijn eentje drie keer zoveel munitie produceren voor dezelfde periode”, aldus de president.

Poetin merkte ook op dat de westerse “aanstichters” van het conflict van plan zijn meer dan 400 tanks naar Oekraïne te sturen. “De situatie is hier hetzelfde als met de munitie. In die periode zullen wij meer dan 1.600 [tanks] produceren en moderniseren,” zei hij, eraan toevoegend dat het totale aantal meer dan drie keer zo groot zal zijn als dat van Oekraïne.

  Scott Ritter: Amerika's zinkende imperium probeert Rusland en China naar de ondergang mee te sleuren

Poetin verklaarde dat de wapenleveranties aan Oekraïne Rusland alleen zorgen baren omdat ze “een poging zijn om het conflict te verlengen” en “alleen maar zullen leiden tot een grotere tragedie en niets meer.”

De opmerkingen van de president komen nadat de voormalige Russische president Dmitry Medvedev, die nu plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad is, deze week verklaarde dat Moskou de militaire productie snel heeft opgevoerd, ondanks de westerse sancties en de beweringen dat Rusland zonder wapens zit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het einde van de Westerse overheersingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe oorlog in Irak 20 jaar later… Collectief Westers geheugenverlies over de Anglo-Amerikaanse misdaad van de eeuw
Volgend artikel21 VIDEO’S van instortingen op het podium en live in de uitzending
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. Ze hebben de grondstoffen en ze kunnen produceren, europa heeft geen grondstoffen en heeft zijn productie in de afgelopen decennia naar elders verplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in