Zijn aanbod van amnestie en ballingschap naar Wit-Rusland was geen teken van zwakte zoals de mainstream media en sommigen in de Alt-Media beweerden, maar een bewijs dat de Russische leider de situatie volledig onder controle had en krachtig genoeg was om er een einde aan te maken zonder het bloedvergieten dat het Westen wilde.

De couppoging van Prigozhin had nooit een realistische kans van slagen gehad nadat het Russische volk en zijn elite zich achter president Poetin hadden geschaard tegenover de ongekende uitdaging die de Wagner-chef hem dit weekend stelde. De enige overwinnaar in een nieuwe “Slag om Moskou” zouden de existentiële vijanden van hun land zijn geweest, en daarom gaf de leider de muiters genadig een laatste kans om hun leven te redden door in ballingschap te gaan in Wit-Rusland, waarna de aanklachten tegen hen zouden worden ingetrokken, schrijft Andrew Korybko.

In tegenstelling tot de draai die de Mainstream Media (MSM) en zelfs sommigen in de Alt-Media Gemeenschap (AMG) aan deze uitkomst geven, was het niet president Poetin die zijn hoofd boog, maar Prigozjin. Er was geen enkele manier waarop de muiters de formidabele verdediging rond Moskou hadden kunnen doorbreken als onderdeel van het militaire noodplan voor een dergelijk scenario, laat staan dat ze de hoofdstad hadden kunnen innemen als de nieuwe heersers van Rusland. Ze namen deze deal wijselijk aan, waarschijnlijk nadat Prigozhin zich realiseerde dat zijn strijders niet geïnteresseerd waren in een staatsgreep.

De meesten van hen waren immers blijkbaar zo gehersenspoeld dat ze dachten dat dit gewoon een zogenaamde “anti-corruptie” campagne was die de goedkeuring had van de militaire elite en de inlichtingendienst van het land, met een knipoog van president Poetin zelf. Naar verluidt werden hun mobiele telefoons afgenomen voordat Prigozhin het bevel gaf om naar Moskou te marcheren, maar ze zouden er op de een of andere manier uiteindelijk achter zijn gekomen dat de opperbevelhebber hen die ochtend in zijn nationale toespraak vertelde dat ze onmiddellijk moesten stoppen.

  Video: Oekraïense soldaten geven zich over aan Russen in Kreminna na luchtlandingstroepen aanval

Dit zou hen overduidelijk zijn geworden toen ze de hoofdstad naderden en de geïmproviseerde wegversperringen zagen die in hun weg waren gelegd, die aangaven dat hun “anti-corruptie” campagne niet volgens plan verliep. Deze helden van Novorossiya, die hun leven riskeerden voor hun Moederland, wilden het bloed van hun landgenoten niet vergieten omwille van de ambities van één man, waarvan Prigozjin op de hoogte zou zijn geraakt toen het nieuws van de eerdere toespraak van president Poetin zich in hun gelederen verspreidde.

Bovenstaande beoordeling werd verder uitgewerkt in de volgende analyses die op zaterdag werden gepubliceerd:

* “Het verraad van Prigozhin is onaanvaardbaar ongeacht iemands mening over de speciale operatie

* “De poging tot staatsgreep van Prigozhin brengt het risico met zich mee dat Rusland een nederlaag uit de kaken van de overwinning grijpt

* “Westerlingen die voor Prigozjin juichen, willen een nieuwe wereldoorlog

* “Prigozhin voert een vooraf geplande staatsgreep uit, geen ‘anti-corruptie’-campagne zoals hij beweert

Er zal nu wat meer inzicht worden gedeeld over dit incident om verkeerde percepties erover te corrigeren.

Populaire AMG influencer Pepe Escobar publiceerde vorige maand een viraal artikel waarin ten onrechte werd gespeculeerd dat de loyaliteit van FSB-directeur Bortnikov aan Rusland een “speciaal twistpunt” zou zijn. Het artikel werd al ontkracht in de eerste van de vier hyperlinkanalyses hierboven, maar de punten verdienen het om opnieuw aangehaald te worden in de nasleep van de gebeurtenissen van dit weekend. In tegenstelling tot wat Escobars publiek door zijn artikel had moeten geloven, was de FSB de eerste tak van de Russische staat die zich tegen de staatsgreep van Prigozjin verzette.

  Poetin: Maak nog geen plannen voor de wederopbouw van Oekraïne

De FSB publiceerde zaterdagochtend vroeg een verklaring waarin zijn acties werden beschreven als “een steek in de rug”, waarvan de taal enkele uren later door de voormalige directeur-president werd herhaald in zijn nationale toespraak, toen hij het een “mes in de rug” noemde. Zoals u kunt zien, hadden Escobars roekeloze speculaties over de loyaliteit van Bortnikov geen basis in de realiteit, aangezien president Poetin de woorden van deze ambtenaar zozeer respecteerde dat hij ervoor zorgde dat ze later diezelfde dag aan hun meer dan 145 miljoen landgenoten werden versterkt.

Het andere deel van de toespraak van de Russische leider om over na te denken was zijn bewering dat de deelnemers “door bedrog of bedreigingen in dit criminele avontuur waren meegesleurd op het pad van een ernstige misdaad – een gewapende muiterij.” President Poetin voegde er vervolgens aan toe dat dit “verraad is tegen ons land, ons volk en de gemeenschappelijke zaak waarvoor soldaten en commandanten van de Wagner Groep schouder aan schouder vochten en stierven, samen met onze andere eenheden en troepen.”

Het belang om hier de aandacht op te vestigen is om aan te tonen waarom president Poetin hen genadig een laatste kans gaf om hun leven te redden, omdat hij geloofde dat deze helden van Novorossiya gemanipuleerd werden door Prigozjins “opgeblazen ambities en persoonlijke belangen”. Zijn aanbod van amnestie en ballingschap naar Wit-Rusland was geen teken van zwakte zoals de MSM en sommigen in het AMG beweerden, maar een bewijs dat de Russische leider de situatie volledig onder controle had en machtig genoeg was om er een einde aan te maken zonder het bloedvergieten dat het Westen wilde.

  Poetin maakt duidelijk wat er van Oekraïne overblijft na afloop van speciale operatie

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerlingen die juichen voor Prigozjin willen een nieuwe wereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPrigozhin’s gok – Verraad onder een andere naam
Volgend artikelHandel in menselijke organen en kinderprostitutie in Oekraïne: Kan het alleen Rusland’s Maria Zakharova nog iets schelen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Zal allemaal best wel, ik hebt eens op de kaart gekeken hoe dicht Vilnius bij de wit Russische grens ligt, ben benieuwd of er actie komt op 11/07 Wagner is nu helemaal los van Rusland, misschien neemt ome P zijn pilletjes niet op 11 juli en gaat rate dingen doen…erg spannend allemaal

 2. Ik mag hopen dat dit alles met een “sisser” afloopt! Wat bezielt zo’n man? Byzar dat hij “geradicaliseerd” is!
  Wat hebben ze die man aangeboden? De hemel? Ik snap er niets meer van!

  • Misschien is die man gewoon doorgedraaid. Immers alle doden en gewonden aan zijn kant, rusten deels toch op zijn verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat die last hem te zwaar werd. 1000 opties. Geen idee wat de juiste is

  • Het officiële verhaal lijkt mij nogal onwaarschijnlijk. Het ziet er uit als een toneelstuk.
   Wat als dit al langer het plan was? Dat Wagner, als hun werk erop zat, zou uitwijken naar Wit-Rusland om een Poolse dreiging te stuiten en een extra front vlakbij Kiev te vormen. Lijkt mij nogal vreemd dat uitwijken naar de trouwste bondgenoot van Putin niet erg voor de hand ligt als je ruzie hebt gemaakt met Putin.
   Maar ik weet het ook niet.

  • het schijnt dat hij afgeschoten is. door wie? dat blijft voorlopig even erg vaag.
   hij en de oprichter van Wagner zaten beiden in hetzelfde vliegtuig dat “neerstortte” mechanisch falen? sabotage? opzet? pech?
   Maar wie weet is hij in de zevende hemel of de zesde hel.

 3. De Duitse journalist Alina Lipp die had interviews met de Wagner strijders die geen media training achter de rug hebben en natuurlijk plaats ik een kritische noot de Duitse journaille komt uit een Westerse mal en zijn zó links als een deur, laat nu “toevallig” de links/liberale burger die vroeger als een man achter de Sovjet Unie stonden radicaal 180° hun ideologie veranderd hebben, ze haten Rusland/Poetin en alles waarvoor hij staat, in mijn opinie een gekunsteld interview dat allen de Westerse MSM dient.

  Mosterd na de maaltijd…!

  Dit zeggen Wagnerstrijders zelf over de ‘opstand’ tegen Poetin

  De Duitse journalist Alina Lipp was vrijdag en zaterdag in Rostov, waar de Wagner Group was neergestreken. Ze sprak vele uren met Wagner-soldaten.

  Alle soldaten waren vriendelijk en beantwoordden rustig de vragen van passanten. Soldaten van het Russische leger zijn over het algemeen zwijgzaam, merkt Lipp op.

  Het overgrote deel van de lokale bevolking staat achter Wagner. Inwoners van Rostov brachten de soldaten eten en drinken, en jonge mannen vroegen waar ze zich kunnen aanmelden.

  https://www.ninefornews.nl/dit-zeggen-wagnerstrijders-zelf-over-de-opstand-tegen-poetin/

 4. Wellicht is het een futuristisch schijngevecht van twee partijen en is de draagkracht inzicht en absolute scherpte van Poetin nogal overduidelijk bewezen.
  Ik geloof in de samenwerking van deze twee heren op dit schokkende niveau van wat we gezien hebben de afgelopen 2 dagen, uiteindelijk hebben beiden hun doel bereikt.
  Wellicht een voorbereiding op grotere aanpak en grensoverschrijdende ingreep, wellicht een nucleair antwoord, waartoe vs navo europa steeds Rusland toe pressen provoceren.
  De mediahype van gister en eergister heeft de westerse media totaal ontmaskert als verraders van eigen volk en absolute misleiding in elk artikel dat zij leveren
  Dit mediaspektakel schemerde al meer dan een jaar, trap niet in de mainstream beerputten

  • Frontnieuws juni 25, 2023 at 15:57

   Hij heeft interessante artikelen net zoals je het zei de artikelen worden steeds waanzinniger van aard, de Matrix trilogie is er niets bij vergeleken, bij mij staat zijn website op hold.

   • Dat is omdat de wereld volgens mij veel waanzinniger is dan wij weten. Maar je hoeft het niet zomaar te geloven, geloof NOOIT zomaar iets. Ga altijd eerst op onderzoek uit. Wat ik in ieder geval niet vertrouw zijn mensen die andermans artikelen meteen nonsens noemen zonder onderbouwing. Sta overal voor open, maar check alles! Hoe meer verschillende meningen je leest (je blijft makkelijk hangen in je eigen bubbel waar iedereen het met je eens is) hoe beter je kan overzien hoe de wereld in elkaar zit. En blijf leren, elke dag 😉

    • @Frontnieuws: Of het nu de rechtsen zijn of de linksen, de globalisten of de groenen, Oost of West, cowboys, indianen of kozakken, als het om geopolitiek en de wereld- of staatsheerschappij gaat is het toch wel een beetje naïef en wereldvreemd om te denken dat mensenlevens er toe doen.

  • ik moet van vrijland niet veel hebben, het feit is wel dat wagner, of toch een detachement ontzettend dicht bij kiev gedetacheerd is ….zo’n 100 km verwijderd….dit zou hen de kans geven een front te openen die een directe bedreiging kan vormen voor kiev….
   en dan is er nog het feit dat er een aantal mensen opgepakt zijn wegens vermeend (hoog)verraad….
   hooggeplaatste militairen zowel als burgers….
   een ding is duidelijk..er is meer aan de hand dan wat het officiële verhaal (of dat nu westers of russisch is) ons vertelt….
   putin speelt 4D schaak en is altijd drie tot vier zetten vooruit aan het denken, dus het is mij ook niet zo onwaarschijnlijk dat daar een ‘spel’ gespeeld werd om vermeende verraders uit te roken EN hen (wagner) een legitieme reden te geven om uit te wijken naar belarus (100 km van kiev)…..
   maar dit is slechts mijn mening…ik kan er natuurlijk radicaal verkeerd in zijn….

   • Er zijn zoveel simpele dingen die niet kloppen. Volgens ons nieuws MSM en AM moeten alle mannen in Oekraïne meevechten. Kijk dit filmpje van vorige maand en zie hoeveel mannen daar gewoon rondlopen. Op z’n minst opvallend toch?

    https://youtu.be/cQg-h58zcRk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in