TheDigitalArtist / Pixabay

De hele wereld wacht met ingehouden adem op het onvermijdelijke Iraanse antwoord op de aanval op haar consulaat/ambassadeursresidentie in Damascus door de bijbelse psychopaten die verantwoordelijk zijn voor de genocide in Gaza.

Elke dag die voorbijgaat, gehuld in een aura van geheimzinnigheid, verraadt de immensiteit van de uitdaging: het mogelijk asymmetrische antwoord moet tegelijkertijd symbolisch, inhoudelijk, overtuigend, redelijk en rationeel zijn. Dat maakt Tel Aviv helemaal hysterisch en de beslissende instanties van de Hegemon extreem jeukerig, schrijft Pepe Escobar.

Iedereen met een functionerend brein weet dat deze natte droom van een stunt vanuit het oogpunt van hardcore zionisten en Amerikaanse christelijke zio-cons een serieuze provocatie was, bedoeld om de VS te betrekken bij het lang gekoesterde Israëlische plan om een beslissende slag te slaan tegen zowel Hezbollah als Teheran.

De stafchef van de IDF, Herzi Halevi, gaf het spel bijna helemaal weg toen hij afgelopen zondag zei dat “we opereren in samenwerking met de VS en strategische partners in de regio.”

Vertaling: vertrouw nooit op de Hegemon, zelfs nu het idee wordt geopperd – via Zwitserse bemiddelaars – dat Washington zich niet zal bemoeien met het antwoord van Teheran op Tel Aviv. Je hoeft je alleen maar de “garanties” van Washington aan Saddam Hoessein voor de eerste Golfoorlog te herinneren.

Het is onmogelijk om de toezeggingen van de Hegemon achter de schermen voor waar aan te nemen. Het Witte Huis en het Pentagon geven deze “garanties” af en toe aan Moskou telkens als Kiev diep in de Russische Federatie toeslaat met behulp van satellietinformatie van de VS en het VK, logistiek, wapens en met de NAVO in de facto operationele controle.

De staatsterreuraanval op Damascus, die het Verdrag van Wenen inzake diplomatieke onschendbaarheid verscheurde, was cruciaal ook een aanval op zowel de uitgebreide BRICS als de Shanghai Cooperation Organization (SCO). Iran is lid van beide multilaterale organisaties en heeft bovendien strategische partnerschappen met zowel Rusland als China.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1777986830442418178

Het is dus geen wonder dat het leiderschap in zowel Beijing als Moskou zorgvuldig alle mogelijke repercussies van de volgende Iraanse zet overweegt.

De doelbewuste escalatie van Tel Aviv – als het gaat om het uitbreiden van de oorlog in West-Azië – weerspiegelt toevallig een andere escalatie: De NAVO heeft geen uitweg in Oekraïne behalve door te verdubbelen, zonder het einde in zicht.

Dat begon met de steevast buiten zijn boekje gaande minister van Buitenlandse Zaken Little Tony Blinken die officieel bevestigde dat Oekraïne lid zal worden (cursief van mij) van de NAVO. Waarvan elk functionerend brein weet dat het vertaald kan worden als de routekaart naar een hete oorlog tussen Rusland en de NAVO met ongelooflijk ernstige gevolgen.

Little Blinkie’s criminele onverantwoordelijkheid werd naar behoren opgepikt en weerklonk door het Frans-Britse duo, zoals verwoord door de Britse minister van Buitenlandse Zaken David “van Arabië” Cameron en de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stephane Sejourne: “Als Oekraïne verliest, verliezen we allemaal.”

  T-14 Armata betreedt het slagveld

Dat hadden ze tenminste goed (cursief van mij) – al duurde het een eeuwigheid om de naderende kosmische vernedering van de NAVO goed te formuleren.

“Dubbele oppositie” naar “Dubbele afschrikking”

Laten we nu overschakelen van clowneske bijrolspelers naar de volwassenen in de kamer. Zoals in de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi die eerder deze week samen in Peking letterlijk elk gloeiend dossier bespraken.

Lavrov en Wang konden niet duidelijker zijn over wat er in het verschiet ligt voor het strategisch partnerschap tussen Rusland en China.

Ze zullen samen alle kwesties met betrekking tot Euraziatische veiligheid bespreken.

Ze zullen, in de woorden van Lavrov, gaan voor “dubbele oppositie” om tegenwicht te bieden aan de “dubbele afschrikking” van het Westen.

Ze zullen elke poging van de gebruikelijke verdachten om “de natuurlijke loop van de geschiedenis te vertragen” tegengaan.

Voeg daarbij de bevestiging dat president Poetin en president Xi in 2024 minstens twee bilaterale ontmoetingen zullen hebben: op de SCO-top in juni en op de BRICS-top in oktober.

In een notendop: de honden van de eeuwige oorlogen blaffen terwijl de Euraziatische integratiekaravaan verder marcheert.

Zowel Lavrov als Wang maakten heel duidelijk dat het strategisch partnerschap tussen Rusland en China, terwijl het “de natuurlijke loop van de geschiedenis” volgt, zal blijven zoeken naar een manier om de Oekraïense tragedie op te lossen, rekening houdend met de belangen van Rusland.

Vertaling: De NAVO kan maar beter wakker worden en smell the coffee.

Deze bilaterale bijeenkomst op FM-niveau in Beijing is het zoveelste grafische bewijs van de huidige tektonische verschuiving in wat de Chinezen gewoonlijk omschrijven als de “correlatie van krachten in de wereld”. Volgende maand – dat is al bevestigd – is het de beurt aan Poetin om Beijing te bezoeken.

Het is nooit genoeg om te onthouden dat Poetin op 4 februari 2022, ook in Peking, persoonlijk aan Xi uitlegde waarom de uitbreiding van de NAVO/Hegemon in Oekraïne totaal onaanvaardbaar was voor Rusland. Xi begreep om praktische redenen wat er op het spel stond en verzette zich vervolgens niet tegen de SMO.

Deze keer kon Lavrov niet anders dan verwijzen naar het 12-punten vredesplan voor Oekraïne dat vorig jaar door Beijing werd voorgesteld en waarin de onderliggende oorzaken worden aangepakt “in de eerste plaats in de context van het waarborgen van ondeelbare veiligheid, ook in Europa en de rest van de wereld.”

Jullie “overcapaciteit” maakt me gek

Zowel Teheran als Moskou staan voor een serieuze uitdaging als het gaat om de bedoelingen van de Hegemon. Het is onmogelijk om met zekerheid te concluderen dat Washington niet op de hoogte was van de aanval van Tel Aviv op Iran in Damascus – ook al is het contra-intuïtief om te geloven dat de Democraten in een verkiezingsjaar vrijwillig een nare oorlog in West-Azië, uitgelokt door Israël, zouden aanwakkeren.

  Hoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?

Toch is er altijd de mogelijkheid dat de door het Witte Huis gesteunde genocide in Gaza op het punt staat het kader van een confrontatie tussen Israël en Iran/As van Verzet te extrapoleren – aangezien de Hegemon de facto op talloze niveaus betrokken is.

Laten we, om deze spanning te verlichten, iets introduceren wat onder de gegeven omstandigheden kan worden opgevat als komische opluchting: het “Yellin’ Yellen gaat op China”-avontuur.

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen ging naar Beijing om in wezen twee bedreigingen af te leveren (dit is tenslotte de Hegemon).

 1. Yellen zei dat Chinese bedrijven “aanzienlijke gevolgen” kunnen ondervinden als ze “materiële steun verlenen aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne.”

2. Yellen beschuldigde Chinese bedrijven van “overcapaciteit” – vooral als het gaat om de elektrische voertuigen (EV) industrie (overigens zijn 18 van de top 20 EV bedrijven in de wereld Chinees).

Het is voorspelbaar dat de Chinezen de hele show met nauwelijks verhulde geeuwen van tafel veegden, erop wijzend dat de Hegemon gewoon niet kan omgaan met het concurrentievoordeel van China, dus nemen ze hun toevlucht tot weer een ander geval van “de-risking” hype.

Kortom: het gaat allemaal om nauwelijks verhuld protectionisme. De Chinese minister van Handel Wang Wentao kwam meteen ter zake: Het voordeel van China is gebaseerd op innovatie, niet op subsidies. Anderen voegden daar nog twee sleutelfactoren aan toe: de efficiëntie van toeleveringsketens en ultradynamische marktconcurrentie. EV staan in China, samen met lithiumbatterijen en zonnecellen, bekend als de nieuwe “three major items”.

Het theaterstuk van Yellin’ Yellen in Beijing zou gemakkelijk moeten worden geïdentificeerd als de zoveelste wanhopige zet van een voormalige hypermacht die niet langer militaire suprematie geniet; geen dominante MICIMATT (the military-industrial-congressional-intelligence-media-academia-think tank complex, in de briljante formulering van Ray McGovern); geen volledig gecontroleerde logistiek en scheepvaartroutes; geen onkwetsbare oliedollar; geen afgedwongen, ongedifferentieerde angst voor sancties; en bovenal, zelfs niet de angst voor de angst zelf, die in het hele Zuiden is vervangen door woede en volslagen minachting voor de imperiale steun aan de genocide in Gaza.

Gewoon een smakeloze Griekse tragedie remix

Wederom is het aan de onschatbare Michael Hudson om het allemaal kort en bondig samen te vatten:

“Het officiële standpunt van de VS erkent dat het geen industriële exporteur meer kan zijn, maar hoe gaat het de internationale betalingen in evenwicht brengen om de wisselkoers van de dollar te ondersteunen? De oplossing is rent-seeking. Dat is waarom de Verenigde Staten zeggen, nou, wat is de belangrijkste nieuwe rent-seeking kans in de wereldhandel? Dat is informatietechnologie en computertechnologie.

Daarom vechten de Verenigde Staten zo hard tegen China en heeft president Biden keer op keer gezegd dat China vijand nummer één is. Eerst was het gericht tegen Huawei voor de 5G-communicatie, en nu probeert het Europa en Amerikaanse en Taiwanese exporteurs ervan te weerhouden een computerchip naar China te exporteren, en Nederlanders ervan te weerhouden chipgraveermachines naar China te exporteren. Men gelooft dat op de een of andere manier de Verenigde Staten, als ze kunnen voorkomen dat andere landen high-tech intellectuele eigendomsrechten produceren, andere landen afhankelijk zullen worden.

Rent-seeking betekent echt afhankelijkheid van andere landen als ze geen keuze hebben om je veel meer geld te betalen dan de werkelijke productiekosten. Dat is huur, de prijs boven de waarde. Omdat de Verenigde Staten niet kunnen concurreren op waarde vanwege de hoge kosten van levensonderhoud en arbeid hier, kunnen ze alleen huur monopoliseren.

China heeft zich niet laten afschrikken. China is de Verenigde Staten voorbijgestreefd en produceert zijn eigen etsmachines, zijn eigen computerchips. De vraag is, wat gaat de rest van de wereld doen? Nou, de rest van de wereld betekent aan de ene kant de mondiale meerderheid, Eurazië, de BRICS+, en aan de andere kant West-Europa. West-Europa bevindt zich in het midden van dit alles. Gaat het echt afzien van de veel goedkopere Chinese export tegen kostprijs, inclusief de normale winst, of laat het zich opsluiten in Amerikaanse technologie voor huur-extractie, niet alleen voor computerchips maar ook voor militaire wapens?”

Beeldend leverde deze bewogen week de zoveelste huiler op: Xi ontving Lavrov officieel toen Yellin’ Yellen nog in Peking was. Chinese geleerden merken op dat de positie van Peking in een ingewikkelde triade bewonderenswaardig flexibel is, vergeleken met de vicieuze impasse van de betrekkingen tussen de VS en Rusland.

  Hoe Propaganda te planten: "Poetin is verzwakt. Rusland brokkelt af."

Niemand weet hoe de impasse kan worden doorbroken. Wat wel duidelijk is, is dat het leiderschap van Rusland en China, net als dat van Iran, heel goed weet welke gevaren er op het schaakbord schuilen als de gebruikelijke verdachten alles op alles lijken te zetten, zelfs als ze weten dat ze kansloos zijn, te weinig produceren, in de minderheid zijn en te slim af zijn.

Het is inderdaad een smakeloze remix van Griekse tragedies, maar dan zonder de pathos en grandeur van Sophocles, met alleen maar een stelletje gemene, brute types die zich storten op hun niets ontziende, zelf toegebrachte ondergang.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin en Xi ‘houden van hun landen’ – TrumpVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelYuval Noah Harari: ‘Als de zondvloed komt’ zal de Elite ‘een ark bouwen’ en ‘de rest laten verdrinken’
Volgend artikelAls je dacht dat hulp bij zelfdoding een snelle, pijnloze dood zou garanderen, zullen gegevens uit Oregon je aan het denken zetten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. In een mooi scenario;

  Rusland lijft Oekraïne (Khazaria) in en vermorzeld daarmee de de kop van de Europese en de USA slang.

  Iran gaat Israël ontmaskeren als hoofdkwartier van de satanisten en de kop van de slang diplomatiek vertrappen om de hele regio te bevrijden van de satanisten die Israël gijzelen zoals de satanisten alle westerse landen gijzelen. Iran laat Israël in zijn eigen zwaard vallen door uiterst beheerst te blijven, terwijl de satanisten als hondsdolle bavianen door hun kooi vliegen.

  China gaat hetzelfde doen met de hele Taiwan kwestie en de USA.

  Samen laten ze de hele mensheid zien dat het westen een hondsdolle idioot is die als een junkie overal alles wil roven en iedereen wil vermoorden die ze beroven… iedereen dus.

 2. De westerse katers (usa en de usa- schoothondjes in EUROPA) zitten door hun eigen gevoerde beleid heel erg in het nauw. En we weten dat een kat, dus ook deze twee katers, rare bokkensprongen kan en gaat maken. Denken die westerse idiote lijers ( geen leiders) nu echt dat ze nog steeds de wereld hegemonie bezitten. Heel de westerse wereld is compleet failliet en voor die lijers is er maar één uitweg: pang, pang gaan roepen, dus oorlog voeren. De dwazen vallen in hun eigen zwaard. Arm volk dat deze lijers heeft en ook nog zou moeten gehoorzamen. NOT.
  Volk, trap niet in de flut hoerenmedia, die alleen maar neerschrijven wat de Roverheid dicteert en dus onzin is. Draai het geschetste beeld 180 graden om, dat komt beter met de realiteit overeen.
  Tip voor de westerse lijers: streef verdomme naar vrede ipv steeds de meest krankzinnige oorlogen te voeren met honderduizenden slachtoffers. Erken dat jullie beleid van de afgelopen decennia niet goed was. Helaas zal dat nooit gebeuren. De echte machthebbers achter de Pipo,s in de regeringen, willen de macht over alle landen, alle grondstoffen. Nog meer dollars, nog meer macht. Waanzinnig.
  En de lijers moeten hun bevelen uitvoeren, want anders….. Is het geld, chantage of beiden??
  Wie het weet mag het zeggen.

 3. Ex-CIA Gordon Duff: Iran kan de Amerikaanse economie opblazen

  En Rusland heeft doemscenario-wapens geplant voor beide Amerikaanse kusten

  VT veroordeelt de ETNISCHE ZUIVERING VAN PALESTIJNEN door de VS/Israël
  $ 280 MILJARD AMERIKAANSE BELASTINGDOLLARS GEÏNVESTEERD sinds 1948 in Amerikaans/Israëlische etnische zuiverings- en bezettingsoperatie; $ 150 miljard aan directe ‘hulp’ en $ 130 miljard aan ‘offense’-contracten.
  Bron: Ambassade van Israël, Washington, DC en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

  De Russen hebben voor de kust van de VS een Poseidon-torpedo die ze waarschijnlijk ongeveer negen maanden geleden hebben geplant. Dat is een tsunami-bom van 200 megaton. Ze hebben er zogenaamd vijf voor de VS geplant. En dat zou een radioactieve zee (golf) sturen die bijna tot aan Mississippi zou reiken, maar bijna iedereen in het oosten van de Verenigde Staten zou doden. 1.500 meter hoog, 4.500 voet lang, eigenlijk groter, denk ik. Meters, denk ik, vallen uiteen in ongeveer 39,22 inch of wat dan ook.

  Dat is als een doemsdagwapen in Dr. Strangelove.

  Het is precies wat het is. De Russen plaatsten er negen op de Belgorod, de enorme onderzeeër waar ze twintig jaar aan hadden gewerkt en die ze ongeveer een jaar geleden hadden ingezet. Deze torpedo’s zijn 90 voet lang. Ze hebben kernmotoren. Ze hebben enorme kernwapens, de grootste kernwapens. Het is een thermonucleair wapen met vijf fasen.

  Ongeveer zestig jaar geleden werd op een eiland ten noorden van Rusland een bom van 50 megaton tot ontploffing gebracht. En mensen kregen brandwonden op 300 kilometer afstand en braken ruiten op 500 kilometer afstand. Dit is vier keer groter dan dat. En we hebben ze voor de oostkust en de westkust. Mijn zorg is dat, en dit is, ik de documenten hierover heb gezien en ze op de Intel Drop heb gepubliceerd. Als degene die de Russen in het Caribisch gebied hebben geplant – en we kunnen deze of zoiets niet onschadelijk kunnen maken – blijven ze voor altijd op de bodem totdat ze worden geactiveerd. Wij kunnen er niets aan doen.

  Bron: https://www.vtforeignpolicy.com/2024/04/ex-cia-gordon-duff-iran-can-blow-up-us-economy/

 4. “We zullen Amerika innemen zonder een schot te lossen. We hoeven de VS niet binnen te vallen. We zullen jullie van binnenuit vernietigen.”

  Nikita Chroesjtsjov, premier van de Sovjet-Unie

  18-11-1956

 5. diplomatieke onschendbaarheid OK VOOR NEDERLAND AFSCHAFFEN GEWOON VERANDWOORDING AFLEGGEN EN STRAFBAAR MAKEN VOOR AL DE REGERING

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in