De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag een decreet ondertekend over een nieuwe versie van het Russische concept voor buitenlands beleid, waarin de VS worden genoemd als de belangrijkste bedreiging voor de veiligheid van Rusland en “de rechtvaardige ontwikkeling van de mensheid,” bericht CNN.

“Moskou beschouwt de koers van Washington als de belangrijkste bron van risico’s voor zijn eigen en internationale veiligheid, voor de vrede en de rechtvaardige ontwikkeling van de mensheid als geheel,” luidt het document.

“Het nieuwe concept van buitenlands beleid voorziet in de mogelijkheid van symmetrische en asymmetrische maatregelen als reactie op onvriendelijke acties tegen de Russische Federatie,” zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov nadat hij Poetin de bijgewerkte doctrine had overhandigd.

Het 42 pagina’s tellende document schetst de belangrijkste doelstellingen van het buitenlands beleid van Moskou, waaronder de versterking van de militaire samenwerking met bondgenoten en de eliminatie van de Amerikaanse dominantie in wereldzaken.

Het document maakt geen directe melding van Oekraïne, ook al zet Rusland zijn grootschalige invasie van het land voort, maar zegt wel dat “Moskou het proces intensiveert van registratie in het kader van het internationaal recht van zijn staatsgrens en jurisdictie over de gebieden die het controleert.”

“Het belangrijkste doel in het nabije buitenland is de regio te veranderen in een zone van vrede, goed nabuurschap en welvaart,” vervolgt het document.

Volgens het document ziet Moskou ook “risico’s van verergering van conflicten waarbij grote landen betrokken zijn, evenals de escalatie ervan in een lokale of mondiale oorlog. De factor kracht bepaalt in toenemende mate de betrekkingen tussen landen.”

Rusland zal zich ook richten op het verdiepen van de banden met India en China en op meer samenwerking met Latijns-Amerikaanse landen.

Helikopter met buitenlandse huurlingen neergeschoten boven Mariupol - Frankrijk woedend

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is er voor nodig om het Westen het ware (nazi-)gezicht van Banderastan te laten zien?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeen dubbele standaarden en straffeloosheid meer. Het Westen provoceert Rusland. Resultaat: Kernwapens in Wit-Rusland aan NAVO-grenzen
Volgend artikelONTVOLKING: Wereldwijd meer dan 2 miljoen oversterftegevallen sinds de invoering van de covid-19 injecties
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. “Rusland categoriseert de VS als belangrijkste bedreiging voor zijn veiligheid in nieuwe doctrine voor buitenlands beleid”…..en volgt daarin nog ruim 80 andere landen….

  Ik realiseerde mij vanochtend dat de filmpjes waarin Oekraïense drones Russische soldaten in de loopgraven bombarderen en dat filmen in vele gevallen een misdrijf registreren. Immers, als eenmaal een soldaat gewond is geraakt en je blijft ze bombarderen terwijl ze al zwaar gewond zijn en niet meer kunnen vechten, bijvoorbeeld door een voet die eraf vliegt, terwijl je zelf elders zit en dus geen direct gevaar van de persoon te duchten hebt, dan pleeg je een misdrijf. Zeker als dat van afstand gebeurd en je duidelijk kunt zien dat iemand is uitgeschakeld. Benieuwd of al die Oekraïense drone bestuurders ook worden gedagvaard bij het internationaal gerechtshof in Den Haag…..

  De Geneefse conventie heeft dit soort praktijken duidelijk als misdaad in het verdrag staan. Nou heeft de halve wereld en vooral onze helft als het uitkomt scheijt aan afspraken, verdragen en andere overeenkomsten….dus wat zijn wij eigenlijk waard…?

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Geneefse_Conventies

  • Heb eens wrang moeten glimlachen om uw edel motief over de letter van de conventie want wat zijn zo’n teksten waard in de barbarij dat oorlog voeren is? Als op het slagveld een panzer in brand geschoten geraakt dan wordt de weerloze bemanning die eruit kruipt door de omliggende infanteristen onmiddellijk gedood want net ervoor waren zij het die met hun rupsbanden over gewonde makkers reden. Met de bajonet een vijandelijke bunker binnenstormen waar een granaat is ingegooid en dat soort mensen als wilde beesten kan je niet in spelregeltjes vatten. We moeten ons als mens het verstand en geweten diep schamen. De oorlogstribunalen zijn dan hoogmissen van wraak.

   • Hoogmissen van wraak….nee, complete afschuiving van eigen schuld op de verliezer.

    Amerikanen die na D Day in Frankrijk waren verkrachtten overal de vrouwen, er is zelfs een geval opgetekend van een Amerikaanse generaal die tijdens de wandeling in Cherbourg een groep Amerikaanse soldaten een Franse vrouw zag verkrachtten en doorliep….en wat te denken van de huichelachtige Marokkaanse vlag bij bevrijding en doden herdenking…..https://nl.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

    Nee, de winnaars zijn niet per definitie nobel en de verliezers niet per definitie slecht…alles is grijs….de winnaar bepaald even hoe de geschiedenis word doorgegeven, een blauwdruk voor meer ellende…

 2. Rusland categoriseert de VS als belangrijkste bedreiging voor zijn veiligheid in nieuwe doctrine voor buitenlands beleid”…..en volgt daarin nog ruim 80 andere landen….
  Het is wel 1 april, maar ik weetdat DIT geen grap is.
  Voor betekend dit dat er naar een waarschijnlijkheid van 100% bommen op vs grondgebied gaan vallen.
  Oh wat een feest is dat 🙂

 3. De Russen en andere landen ook op deez aardkloot, begrijpen inmiddels wel dat de VS en zijn Nazipartners het Grote Kwaad op aarde zijn, de Indianen zijn er al eeuwen achter hoor trouwens!!!

  • Trek het liever breder naar alle Angelsaksen. Zoals de Engelsen met de Ieren en de Afrikaander boeren zijn omgegaan… De Welshmen en Schotten zijn ook niet voor niets nogal anti-engels. De Schotten hebben er verschillende oorlogen tegen gevoerd. In de Zuid vonden de Engelsen bij de 2e boerenoorlog het concentratiekamp uit. Tienduizenden vrouwen en kinderen van Afrikaanders kwamen er in erbarmelijke omstandigheden om. De Australiërs hebben de aboriginals bijna uitgeroeid, en de oorspronkelijke Tasmaniërs GEHEEL! Ze werden vanuit de evolutietheorie van hun Darwin als minderwaardig beschouwd. Zo afschuwelijk allemaal.

 4. Hoeveel oorlogen hebben de Russen op andermans grondgebied uitgevochten!?
  De grondstoffen hebben ze zelf.

  Stalin……..is Rutte een beter mens? Communisme………doen wij het beter dan!?
  Ideologie…… hebben we er nog een?……of drijven we mee op de stroom van de Stix . Het laatste is het makkelijkst, zo te zien de laatste tijd .

  Dit is de eindtijd……en ik ben blij dat ik mijn handgereedschap nog heb .

  • Stalin was geen Rus maar een Georgiër. En de Oekraïener Nikita Chroetsjov stal de Krim van Rusland en gaf die aan zijn Oekraïene.

 5. Vandaag vernam ik dat Finland navo-lid wordt. Het Turkse parlement (dat van Erdogan mocht beslissen) is gezwicht. Dit betekent m.i. dat het nu slechts een kwestie van aftellen naar WW III, die een kernoorlog zal zijn, is. De Amerikaanse bloedhonden zullen, nu het hun in de Oekraïene richting Moskou niet zal lukken, nu St. Petersburg (5,1 mln. inwoners) onder kernraketbedreiging plaatsen op een wel zo korte afstand, dat de Russen veel te weinig tijd zullen hebben om ze neer te halen, ook al gaat het niet om hypersonische raketten. Preventief zal Rusland die bases elimineren, wat, anders dan bij de SMO in Oekraïene, een aanval op een navo-lidstaat zal zijn, waardoor de hele navo in de oorlog zal worden betrokken. We gaan er allemaal aan. Prettige avond nog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in