Bundestag 's nachts verlicht. Foto: Christian Lue / Pixabay

Iedereen die durft te klagen over de gasprijzen, die het afgelopen jaar minstens verzesvoudigd zijn, wordt in Duitsland als verrader bestempeld. In werkelijkheid weten veel gezinnen niet hoe ze warm moeten blijven omdat ze zich geen verwarming meer kunnen veroorloven, bericht Freewestmedia.com.

De Bondsdag daarentegen wordt verwarmd op kosten van de belastingbetaler. Ondanks deze luxe klaagt de prominente politica van de Groene Partij, Renate Künast, er publiekelijk over dat zij zich oncomfortabel en koud voelt.

Op Twitter klaagde de 66-jarige dat ze nu “gekleed in een jas en met een derde beker warm water – ook om haar handen te verwarmen – op kantoor zit.” Ze betwijfelde of de warmte-instelling daadwerkelijk “19 graden” was. Alle openbare gebouwen worden momenteel op deze temperatuur verwarmd om energie te besparen. “Volgende week kom ik met een deken, warmwaterkruik en muts,” voegde ze eraan toe.

Geen sympathie voor Künast

De groene politica, die een maandelijkse toelage van 10.323,29 euro ontvangt en al 20 jaar lid is van de Bondsdag, verwachtte sympathie van haar volgelingen, maar kreeg in plaats daarvan hoon en spot. Een schoolhoofd antwoordde: “Ik lach stilletjes en kan de hoon nauwelijks weerstaan… We doen dit al voor de derde winter op de scholen. En wie kan het wat schelen? Geen politici.”

Een ander merkte op: “Draag volgende week de hele dag een FFP2-masker, dan weet je zelf wat je de leerlingen maandenlang hebt aangedaan.” Een ander schreef aan de voormalige bondsminister: “Beste mevrouw Künast, thuis verwarm ik momenteel nog steeds alleen de badkamer. Omdat ik bang ben voor de kosten. Helaas heb ik momenteel geen sympathie voor u.”

En een voormalige wiskundeprofessor merkte op: “Goed, u kunt het koud hebben omdat u de redenering van uw eigen groenheid volgt. Maar er hier over klagen? Dit is bijna een anti-verkiezingscampagne. Gele kaart!”

Groenen houden vast aan hun beleid

In verschillende Duitse steden zijn al energiebesparende maatregelen genomen vanwege het dreigende gastekort. De federale regering heeft bedrijven, gemeenten en burgers daar onlangs toe aangespoord.

  Verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken over referenda

In de Nedersaksische deelstaathoofdstad Hannover kunnen volgens informatie van het RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) alleen nog koude douches worden genomen in zwembaden en sporthallen. Het nieuwe stadhuis, musea en andere bezienswaardigheden zijn ’s nachts niet meer verlicht en openbare fonteinen zijn uitgeschakeld. Verder zijn er fabriekssluitingen gepland tussen Kerstmis en Nieuwjaar en wordt de verwarming in openbare gebouwen op een laag pitje gezet.

De federale hoofdstad Berlijn heeft aan het begin van het buitenzwembadseizoen van dit jaar de watertemperatuur verlaagd. Eén graad in binnenbaden en twee graden in buitenbaden. Ook de baden in de steden Fulda, Dresden en Regensburg volgen deze weg.

Talrijke andere maatregelen zijn gepland voor de burgers

De grootste woningaanbieder van Duitsland, Vonovia, kondigde begin juli aan de temperaturen in haar appartementen in Hamburg ’s nachts te verhogen tot maximaal 17 graden. De Hamburgse woningbouwvereniging SAGA plant soortgelijke maatregelen. In hun 137.000 appartementen mag de verwarmingstemperatuur binnenkort nog maar maximaal 22 graden zijn.

In München overweegt men het ondertussen zonder straatverlichting te stellen, meldt het radiostation Antenne Bayern. Er is al geen warm water in stadskantoren en twee oude, buiten gebruik gestelde oliebranders zijn voor de zekerheid weer in werking gesteld. Ondertussen kondigde Regensburg aan dat de verkeerslichten ’s nachts worden uitgeschakeld.

De stad Gotha in Thüringen zal binnenkort de verwarming in jeugdhuizen, gebouwen van het stadsbestuur en de stadsbibliotheek uitschakelen. In de deelstaathoofdstad Erfurt werd in het najaar een afschaffing van warm water in sportfaciliteiten aangekondigd.

Bondsdag bespaart geen energie

Mogelijk heeft Künast gelogen over de kou op haar werkplek. Ondanks alle oproepen aan de burgers is de Bondsdag al enkele weken overdag fel verlicht en wordt hij altijd verwarmd of gekoeld tot 22 graden, het hele jaar door. Bovendien straalt het parlementsgebouw elke avond in felle kleuren. Bondsdagvoorzitter Bärbel Bas (SPD) organiseerde onlangs zelfs een lichtshow met muziek uit 30 luidsprekers. Dit kostte 12.500 euro per dag, meldde de krant Bild, wat de voorzitter van de vereniging van belastingbetalers, Rainer Holznagel, ertoe aanzette op te merken: “Water preken en wijn drinken.”

Terwijl de regering de burgers voortdurend oproept om te besparen, blijft zij ministeries en federale agentschappen maar oppompen. Volgens de ontwerpbegroting van de verkeerslichtcoalitie komen er meer dan 7.000 goedbetaalde nieuwe banen bij.

  EU staat op het punt de "realiteit" van de sancties tegen Rusland onder ogen te zien - Hongarije

Het is nu duidelijk: als de Bondsdag volgende week de begroting voor 2023 aanneemt, zijn er in totaal 4.769 extra banen bijgekomen. Midden in de crisis breidt de rood-groene stoplichtcoalitie het staatsapparaat uit. In totaal hebben SPD, Groenen en FDP er sinds het begin van de regering 1.742 nieuwe posten bij ministeries en federale instanties bij gekregen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De winter komt eraan: Bent u bereid tot armoede te vervallen voor Vladimir Zelensky en zijn regering?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOpnieuw massale raketaanvallen op Oekraïne – Lichten uit, geen water en binnenkort geen warmte (Video’s)
Volgend artikelVonnis in de zaak MH17 chrash – showproces en parodie op justitie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Groen is de nieuwe definitie van gek zijn, gestoord en terreur gebruiken als politiek instrument.

  Nog een leuke binnenkomer deze ochtend…https://www.telegraaf.nl/nieuws/1569523164/amsterdam-grijpt-in-bij-statushouderscomplexen-na-heftige-incidenten

  Ieder normaal mens had dit bij aanvang al ge3zien maar volgens Groen Terreur is er een boel positiefs….als realiteit totaal word ontkend. de Grune in Duitsland zijn net zo gek, en macht en gekte is ene recept voor ellende.

  collectieve zelfdoding zou voor Groen Links de beste optie zijn, en laat nu net bij
  Groen Links het hoogste percentage zelfdodingen plaats vinden….alleen gewoon sterven zonder lastig te zijn schijnt een onmogelijkheid te zijn.

  Ik proost het nieuwe jaar in met een record aantal uitstappende Groen Linksers….vuil tuig.

  Wanneer beginnen de VVDers en de D66 aanhangers? Vuil hypocriet gajus….

  “De Hamburgse woningbouwvereniging SAGA plant soortgelijke maatregelen. In hun 137.000 appartementen mag de verwarmingstemperatuur binnenkort nog maar maximaal 22 graden zijn.”
  bij 23 graden is de ideale temperatuur voor bacteriën bereikt…verklaard wel waarom al het ongedierte in Bonn zit…:
  “Ondanks alle oproepen aan de burgers is de Bondsdag al enkele weken overdag fel verlicht en wordt hij altijd verwarmd of gekoeld tot 22 graden, het hele jaar door.”

  “Geen sympathie voor Künast
  De groene politica, die een maandelijkse toelage van 10.323,29 euro ontvangt en al 20 jaar lid is van de Bondsdag, verwachtte sympathie van haar volgelingen, maar kreeg in plaats daarvan hoon en spot.”
  Veel geld voor het veroorzaken van ellende en chaos….vroeger had je mensen die dat gratis deden….

  Ik ben na jaren van overpeinzing tot de conclusie gekomen dat Groen Links aanhangers en Veganisten gek zijn en een gevaar voor de maatschappij…

  • Beste Mensen

   Sommige mensen hebben echt Rust nodig
   Ontspannen maar ….
   Geen kopzorgen maken
   Laat gebeuren wat gebeurt
   Alles wat ook moge gebeuren is
   Of Goed Of Slecht
   Het is nooit deze wel en die niet

   Dus Veganisten dat zijn dus die genen die alles met Rust willen proberen te laten
   Die kijken op een andere niveau
   Immers die gunnen alles het beste

   Tenminste als men weet wat Veganist zijn inhoud

   Dank U

 2. Modern wonen… geen deuren meer, geen gordijnen, geen schouw, space space space.

  Vroeger leefde iedereen in de keuken, lekker gezellig ronde de Leuvense stoof, met een gezelschapsspel, baden in een zinken kuip op zaterdag. En een luisterspel op de radio.

  Geen geld om op café te gaan, maar de wekelijkse kaartavond met een “pot” voor de versnaperingen.

  Those were the days…
  ( btw, is origineel een Russisch lied)

  • Those Were the Days” is a song credited to Gene Raskin, who put a new English lyric to the Russian romance song “Дорогой длинною” (literally “By the long road”), composed by Boris Fomin (1900–1948) with words by the poet Konstantin Podrevsky.

 3. “Groen parlementslid klaagt over “koude Bundestag”

  Tja de manisch depressieve, achtervolgingswaanzinnige Renate Künast kan over hetvolgende item ook weer lekker gaan zeiken

  De Doema heeft een wet aangenomen die LGBT-propaganda, pedofilie en geslachtsverandering verbiedt

  “De beslissing zal onze kinderen helpen beschermen tegen de duisternis die door de Verenigde Staten en Europese staten wordt verspreid”, zei voorzitter Volodin.

  De Doema heeft in derde lezing een wet aangenomen die LGBT-propaganda, pedofilie en geslachtsverandering in de media, films, advertenties en boeken verbiedt.

  De voorzitter van het lagerhuis van het Russische parlement, Vyacheslav Volodin, benadrukte dat vanaf nu elke propaganda van niet-traditionele seksuele relaties in Rusland verboden is.

  “De verantwoordelijkheid dreigt voor elke propaganda van niet-traditionele seksuele relaties. Er is ook een verbod ingevoerd op het promoten van pedofilie en geslachtsverandering.

  De boetes zullen oplopen tot 10 miljoen roebel.

  De oplossing zal onze kinderen, de toekomst van het land, beschermen tegen de duisternis die wordt verspreid door de Verenigde Staten en Europese staten. We hebben onze eigen tradities en waarden”, zei Volodin.

  https://rusvesna.su/news/1669279816

 4. Beste Mensen

  Hun met 19° C en de Burgers gedwongen gehersenspoeld opleggen genoegen te moeten nemen met 17°C
  Lekker
  En …..
  De Domme Massa huppelt achter Al die Gestoorde Gasten aan
  Lekker laten hersen spoelen

  En vooral niet vergeten
  Ga over en weer springen van Doolhofjes in die Labyrint genaamd Sekten
  Dus Jojowen Joden word Christen
  Christen word Islamist stapt men echt in dikke Mist enzovoorts
  Niet vergeten over en weer blijven springen
  Maar blijft vooral vastklampend hangen in die doolhoven

  Dat geeft U allen een zekerheid een uithoudings vermogen
  Om als een bikkel over en weer te kunnen blijven springen
  Door het springen blijft het lichaam tenminste warm door de dag

  Immers een Schimmel
  In dit geval een HersenSchimmel komt een belichaming heus niet verwarmen
  Eerder om te vernietigen dat belichaming
  Met andere woorden :
  Sekten leiden tot Ziekten
  Waanbeeldingen Wangedragingen
  Zie Hilly Billy Gates en vrienden hebben zich uit die cocon-netjes ontpopt tot ZOMBIES VAMPIEREN Dracullas
  Grootsten der grote Bloedzuigers

  Dank U

 5. Het is wel duidelijk dat Renate Künast alleen maar in zichzelf is geïnteresseerd. Andere mensen kunnen voor haar de pot op. Zo zitten de Groenen nu eenmaal in elkaar. Een andere prominent van de groenen, Joschka Fischer, heeft in zijn activisten verleden een politieman, vader van 2 kinderen, levend verbrand met een molotov-coctail. Toen dit bekend werd mocht dit misbaksel zijn zetel houden. De Duitse Groenen zijn, net als hun Nederlandse collega’s tuig van de richel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in