Overal in Europa beginnen protesten wegens de stijgende energiekosten, en dit is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg, want leiders in heel Europa waarschuwen dat een totale economische ineenstorting op handen kan zijn, terwijl zij zich voorbereiden op massale sociale onrust in de komende weken, schrijft Brian Shilhavy.

De Belgische Eerste Minister Alexander De Croo is één van de laatste leiders die de waarschuwing laat horen, zoals hij verklaarde in een interview met Bloomberg News:

Nog een paar weken zoals deze en de Europese economie zal gewoon volledig tot stilstand komen. Daarvan herstellen zal veel gecompliceerder zijn dan nu in te grijpen in de gasmarkten.

Het risico daarvan is de-industrialisatie en ernstig gevaar voor fundamentele sociale onrust.

Ik zie eerlijk gezegd geen andere keus dan marktinterventies te doen. Wij krijgen geen tweede kans om als 450 miljoen Europeanen te bewijzen dat wij de zaken in handen nemen. Wat u vandaag ziet, is een massale drainage van welvaart uit de Europese Unie.

“Ingrijpen in de gasmarkten” betekent natuurlijk precies datgene doen wat de Europese regeringen en de regering van de V.S. de laatste jaren hebben gedaan, namelijk hun Centrale Banken meer geld laten creëren om falende industrieën te redden en de mensen “stimulus”-cheques te sturen.

Er is slechts één groot probleem met deze strategie: zij zal niet meer energie opleveren, en zij zal inflatie veroorzaken, mogelijk hyperinflatie, zodat de kosten van al het andere, ook van voedsel, de pan uit zullen rijzen. Het is alsof je benzine op een vuur gooit en hoopt dat het daardoor dooft.

De mensen zullen dus hoe dan ook lijden, en zij zullen hun frustraties afreageren op de regering. En hoewel wij het afgelopen jaar of zo massale protesten hebben gezien tegen de COVID-maatregelen, hebben wij nog niet het soort sociale onrust gezien dat zal ontstaan wanneer de mensen geen voedsel meer kunnen kopen en met de hongerdood bedreigd worden.

  Biden en Amerika hebben een groot China probleem

Duizenden mensen zijn dit weekend in Oostenrijk de straat op gegaan, en de mensen worden zich ervan bewust dat dit niet de schuld van Rusland is, maar van de sancties tegen Rusland.

Vrijdag vond een spoedvergadering van de energieministers van de EU plaats, en er bleken scherpe meningsverschillen te zijn over de sancties tegen Rusland en over de vraag wie er schuld heeft aan de energiecrisis in Europa:

Een spoedvergadering van de energieministers van de EU op vrijdag, die bedoeld was om zowel de energiebedrijven als het Europese publiek gerust te stellen over de sterk stijgende prijzen en de sterk gespannen aanvoer als gevolg van de Russische tegenmaatregelen in antwoord op de westerse sancties, is wankel en gebroken van start gegaan. In plaats van iemand ergens van gerust te stellen, is het nu al duidelijk dat de kwestie van een voorgestelde bovengrens voor de gasprijzen het blok alleen maar verder heeft verdeeld, net als dezelfde eerdere kwestie met olie.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto heeft het voortouw genomen door te wijzen op de gebrekkige logica van het plan, en erop gewezen dat de terugslag erger zou zijn dan de steek die Rusland krijgt toegediend. “Indien uitsluitend voor Russisch gas prijsbeperkingen zouden worden opgelegd, zou dat uiteraard leiden tot een onmiddellijke stopzetting van de Russische gasleveranties. Er is geen Nobelprijs voor nodig om dat in te zien,” zei hij.

In navolging van eerdere woorden van de Hongaarse leider Viktor Orbán, zei hij: “Het plan om uitsluitend voor Russisch gas dat via pijpleidingen komt, een prijsplafond in te stellen, druist volledig in tegen de Europese en Hongaarse belangen.”

Jozef Síkela, de Tsjechische minister van energie, die de vergadering voorzat, ging er op een krijgshaftige toon in met het spreken over het voeren van een “energieoorlog”, waar waarschijnlijk geen overeenkomstige actie tegenover zal staan (die zal er ook niet komen): “Wij zijn in een energieoorlog met Rusland. Poetin probeert, door de markt te manipuleren, de sociale vrede in onze landen te breken, onze manier van leven aan te tasten en onze economieën aan te vallen.”

Síkela zei dat de ministers hoopten tegen het einde van de dag “een duidelijke boodschap te kunnen sturen die de markten tot bedaren zal brengen”. Dit terwijl in de loop van de zes maanden durende oorlog in Oekraïne de Russische gasleveranties aan de gezamenlijke EU met 80% zijn verminderd, te midden van onheilspellende waarschuwingen dat “de winter voor de deur staat”.

En toch, met Italië, Polen, Hongarije en Griekenland als de meest uitgesproken tegenstanders van zo’n bovengrens onder de tenminste 10 EU-landen die hun bedenkingen hebben geuit, merkt FT op dat sommige regeringen “waarschuwen dat het provoceren van Rusland president Vladimir Poetin ertoe zou kunnen aanzetten de leveringen aan Europa volledig stop te zetten.” (Bron.)

Intussen heeft de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zacharova, de VS de schuld gegeven van het veroorzaken van de energiecrisis in Europa, door te verklaren dat hun sancties tegen Rusland economische “zelfmoord” veroorzaken.

  Ruslands asymmetrische respons

Rusland heeft onlangs de regering van de Verenigde Staten ervan beschuldigd een energiecrisis in Europa te hebben ontketend. Volgens een bericht van Press TV is Rusland van mening dat de VS de Europese leiders aanmoedigen om “suïcidale” stappen te zetten, zoals het sanctioneren van Rusland vanwege zijn militaire inval in Oekraïne.

De woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, gaf tijdens het Oostelijk Economisch Forum in Vladivostok op 6 augustus 2022 de VS de schuld van het veroorzaken van de energiecrisis in Europa. Haar uitspraken kwamen nadat Rusland de Nord Stream 1 pijpleiding, die Russisch gas aan Europa leverde, had gesloten. Zij zinspeelde op de door de VS geleide sancties, naast technische problemen, voor het stilleggen van de pijpleiding.

Zacharova zei dat de VS een langetermijnstrategie hebben gehad om de energiebanden tussen Rusland en belangrijke Europese actoren, zoals Duitsland, volledig te vernietigen. Sinds het Sovjettijdperk is Rusland een betrouwbare energieleverancier van Europa geweest

“De dominantie van Washington heeft de overhand gekregen,” zei Zakharova tegen Reuters. “In de Europese Unie zijn politieke krachten aan de macht gekomen die de rol van ‘schapen-provocateurs’ spelen.”

“Het is absolute zelfmoord, maar het lijkt erop dat ze dit zullen moeten doorstaan,” vervolgde zij. (Bron.)

Afgaande op sommige borden die dit weekend door demonstranten in Oostenrijk werden meegedragen, lijkt het erop dat sommigen onder het publiek in Europa ook tot dit standpunt beginnen te komen.

In juni van dit jaar publiceerden wij twee artikelen, geschreven door Sam Parker van Behind the News Network, en ook hij geeft de VS de schuld van de huidige omstandigheden in Europa, niet Rusland.

  Je weet dat het slecht wordt voor Oekraïne wanneer MSM de propaganda betwist

Hij deed zelfs de gewaagde uitspraak dat Rusland niet de vijand van Amerika is, maar dat Europa dat wel is.

Beide artikelen zijn de moeite van het lezen waard:

De Derde Wereldoorlog is begonnen – Hoe zijn wij hier gekomen en Wat volgt? Een niet-westers perspectief

Onder de demonstranten in Oostenrijk werd dit weekend een schijnbegrafenisstoet opgevoerd om te protesteren tegen de sterfte onder kinderen door het COVID-vaccin, waarbij sommigen kleine doodskistjes droegen om de kinderen voor te stellen die na de injecties gestorven waren.

Aangezien de enige oplossing die de Europese regeringen aandragen erin bestaat alleen maar meer geld te creëren om op het probleem te gooien, is dit een enorme crisis die nog maar aan het begin lijkt te staan, met het ergste nog voor de boeg, en het zal niet alleen Europa zijn dat lijdt in deze onderling verbonden wereldeconomie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: “Het Westen heeft gefaald met zijn economische oorlog”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video: Buitenlandse huurling gedood aan Oekraïens front
Volgend artikelOekraïne: Is de totale oorlog begonnen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Ik geloof dat de gasprijs in Nederland 2 maal zo hoog zijn als in Duitsland en België.
  Als er een maximumprijs zou komen dan zal deze gasprijs nog lager zijn dan de Duitse of Belgische.
  Onze regering zal dat nooit goedvinden

 2. Gewoon allemaal het gas eruit flikkeren, terug naar hout en als je kan kolen…….er is een reden ik een woning met schouw wilde hebben.
  En met elektra het zelfde als dat de spuigaten uitloopt, dan maar minder, geen internet, koelkast, leven met de zon. Het is een manier, mijn overgrootmoeder kon, dan het ook kan ik het ook. Dan maar meer wassen, inmaken op de houtkachel, fermenteren en zouten….kelder weer gebruiken voor alleen maar eten, de hele mikmak, pomp aanslaan etc etc…
  Ik ben het gezeik van de afgelopen 3.5 jaar zo zat dat ik hier serieus overzit na te denken.
  Een ding weet ik zeker dat ik liever met veel meer minder ga doen, dan dat ik door jullie geld-hoererij de grond in laat boren.
  En zolang ik nog een redelijk inkomen, huis en eten heb blijf ik achter dit keyboard zitten. Vul rest zelf maar in….
  Ja laat mij maar wapperende wappie zijn, fuck it, ik ben het spug echt zat!!
  Geen spuit, Geen kamp. Punt uit.
  Laat me verdomme toch met rust!!!!
  Elite psychos.
  Ik ben voor een culling van de Elite, de meeste vervuilende verslindende, energie verkwistende ,monsters die er zijn.

 3. Kan mij iemand vertellen waarom er altijd nog zoiets als de Formule 1 etc..in tijden als deze plaatsvinden??
  Tijdens Pandemic, Energie te kort, Oorlogen, reisbeperkingen, voedsel te kort??
  Waarom??
  Jaja, ik weet het brood en spelen, maar dat is niet wat ik bedoel.

  • De term brood & spelen komt uit de koker van de Romeinse schrijver Juvenalis. Hou het volk zoet met o.a. het Eurovisiesongfestival, tennis (o.a. Wimbledon, Roland Garros) & formule 1 waar ‘onze’ Max Verstappen (rijdend onder nummer 33*) mag schitteren en afgelopen weekend landgenoot Nyck de Vries ook van de partij in het Italiaanse Monza. Ik vergeet nog het komende WK voetbal dit najaar met een record aantal deelnemers.
   Door beelden/ info via de Mockingbird press/ msm / social media 24/7 aan de mensheid / sheeple/ goyim voor te schotelen blijven ze verdoofd en gaan ze niet op onderzoek uit naar wat er daadwerkelijk aan de hand is op deze planeet.
   * 33 is een meestergetal van de vrijmetselaars. President J.F. Kennedy is op 22.11.1963 in Dallas vermoord tijdens een staatsgreep > 22 + 11 = 33. 33 is het ultieme meestergetal, omdat het verwijst naar de leeftijd die Jeshua bin Joseph (Jezus Christus) op aarde zou hebben bereikt.

 4. Als Europa niet kan opkomen voor de belangen van haar burgers door politici met andere loyaliteiten dan dewelke ze voor gekozen zijn met oogluikend toestemming van de meerderheid verdient het deze pijnlijke ondergang.

 5. Protesten zijn waardeloos. Alle sociale veranderingen komen uit de loop van een geweer.
  Lenin.

  Waar rede zwijgt, begint de knuppel te spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in