© Kremlin.ru, (CC BY 4.0)

In een verklaring op maandag heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat de economische sancties van het Westen niet hebben gewerkt. Volgens Poetin stabiliseert de Russische economie zich, terwijl de sancties een averechts effect hebben op het Westen.

Tijdens een bijeenkomst over de economie met zijn regering heeft de Russische president Vladimir Poetin maandag commentaar gegeven op de sancties die aan het land zijn opgelegd, meldt RT.

Inmiddels hebben enkele honderden internationale bedrijven ervoor gekozen Rusland te verlaten of hun handelsbetrekkingen met het land helemaal stop te zetten. De westerse media hebben een beeld geschetst dat Rusland zwaar te lijden heeft onder de sancties en dat die zullen leiden tot een economische ineenstorting van het land.

Maar volgens Poetin hebben de sancties van het Westen, die hij omschrijft als een “economische blitzkrieg”, gefaald. De Russische president zegt dat de economie van het land zich nu stabiliseert.

“De situatie stabiliseert zich, de wisselkoers van de roebel is terug op het niveau van de eerste helft van februari en wordt ondersteund door een sterke betalingsbalans. Buitenlands geld is teruggekeerd in het banksysteem van het land en het aantal bankdeposito’s van burgers is toegenomen. Wat de consumentenmarkt betreft, is de vraag van de kleinhandel, na een korte stormloop om bepaalde goederen te kopen, weer normaal geworden. De voorraden grondstoffen van de levensmiddelenketens zijn aan het herstellen,” aldus Poetin.

De sancties werden opgelegd door de VS, de EU en verschillende afzonderlijke Westerse landen na de inval van Rusland in Oekraïne, die eind februari begon. De sancties zijn de zwaarste die ooit aan een land zijn opgelegd en waren bedoeld om Rusland te straffen en het te dwingen de oorlog te beëindigen.

  Russisch Zwarte Zee vloot vlaggenschip Moskva onderging munitie-explosie, schade en bemanning geëvacueerd  

“Het doel [van de sancties] was de financiële en economische situatie in ons land snel te ondermijnen, paniek op de markten uit te lokken, een ineenstorting van het banksysteem teweeg te brengen en een groot tekort aan goederen in de winkels. Maar dit beleid is mislukt, de economische blitzkrieg is vastgelopen,” zegt Poetin.

Bovendien wijst Poetin erop dat de sancties een averechtse uitwerking hebben gehad op de westerse landen die ze hebben opgelegd, met als gevolg een stijging van de inflatie, de prijzen, de werkloosheid en de devaluatie van het spaargeld van de burgers.

De sancties zijn echter niet geheel ondoeltreffend geweest, volgens Poetin, en er is nog werk aan de winkel voor Rusland om ze tegen te gaan. Zij hebben onder meer te maken met een ingewikkelde logistiek en de mogelijkheid om import en export te betalen. In dit verband is het plan om de Russische export, zoals gas, in roebels te gaan aanrekenen zeer belangrijk, aldus Poetin.

“De ondernemers moeten zoveel mogelijk worden geholpen om deze problemen op te lossen, onder meer door de overgang te bespoedigen naar betalingen in roebels en in valuta’s van landen die betrouwbare zakenpartners zijn.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Topglobalist: Poetin heeft globalisering gedoodVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelNog meer vreemde gebeurtenissen: Atleten die instorten, hepatitis bij kinderen, ernstige knokkelkoorts in Brazilië: is het het vaccin?
Volgend artikelHarder nadenken over valse vlaggen en andere fabels
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Onlangs nog gedoneerd opGiro555? Sukkels!

  Oekraïense politicus: dit gebeurt er met al die miljoenen die Oekraïne gedoneerd krijgt. “Elf hulporganisaties hebben de handen ineengeslagen onder Giro555, waaronder Oxfam Novib, Unicef, het Rode Kruis en Stichting Vluchteling.”
  Wat gebeurt er met de miljarden die er in Nederland en andere westerse landen zijn opgehaald voor het lenigen van de nood van de Oekraïense bevolking?

  Bron: https://www.ninefornews.nl/

  Nou dit dus!

  https://www.ninefornews.nl/oekraiense-politicus-dit-gebeurt-er-met-al-die-miljoenen-die-oekraine-gedoneerd-krijgt/

 2. Economische Blitzkrieg vind ik wat te ver gaan, temeer omdat die Duitser (Scholz dacht ik) in de Bondsdag met droge ogen vertelde de de sancties tegen Rusland maanden van voorbereiding hadden gevergd.

 3. Putin weet ook wel dat dit allemaal het plan was. Om Europa naar de klote te helpen. Dat het helemaal niet om Rusland ging en gaat.

  • That’s very well possible. Maybe he has been in it all the way as an agent of the World Economic Forum plan for world power. Europe must fall and they do that by creating chaos. If not so, does Putin have analternative?

   • Of course I ‘d like to believe it is not true, but have my doubts.
    He’s very to the point, pragmatic, convincing, educated and a great strategist, compared to the rest of the worldleaders.

 4. Putin is goed bezig 🙂 Doe mij maar Putin aan de macht en rutte in de gracht. Oplazeren mark en neem je oorlogszuchtige covidgelovige psychopatenbende mee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in