Voor de tweede keer in enkele dagen tijd heeft het Oekraïense leger een Russisch productieplatform in de Zwarte Zee beschoten. Dit zou een enorme milieuramp kunnen veroorzaken. Kiev speelt een gevaarlijk spel met het kwetsbare ecosysteem, schrijft Report24.news.

Oekraïense troepen hebben een boorplatform in de Zwarte Zee aangevallen dat eigendom is van de olie- en gasmaatschappij Chernomorneftegaz op de Krim. Dit is de tweede aanval op offshore energie-infrastructuur op de Krim in een week tijd. Het helikopterplatform van het booreiland Tavrida, dat in 1995 gebouwd is, werd in het weekeinde door een raket geraakt, waarbij een gat van bijna 5 meter doorsnee ontstond, zo meldden Russische media. In tegenstelling tot de vorige raketaanval, waarbij drie gewonden werden bevestigd en zeven personen nog worden vermist, werden bij deze aanval geen slachtoffers gemeld.

Afgelopen maandag bevestigde Oekraïne de aanval op twee platforms die door Chernomorneftegas werden geëxploiteerd. Die zijn sinds de terugkeer van de Krim naar Rusland in 2014 eigendom van staatsbedrijf Naftogaz. De Oekraïense autoriteiten hebben Rusland ervan beschuldigd ten minste drie gasproductieplatforms in de Zwarte Zee te gebruiken als locaties voor luchtverdediging en radarinstallaties om de raketaanvallen te rechtvaardigen. Volgens Russische bronnen werden bij de eerste aanval drie installaties getroffen, waaronder de Tavrida. Een van de zogenaamde Boyko torens werd naar verluidt volledig verwoest.

Tsjernomorneftegaz is sinds 2014 onderworpen aan sancties van de Verenigde Staten en de Europese Unie. Volgens Offshore Energy zei militair deskundige Oleg Shdanov dat de torens als de “oren en ogen van de Russische Zwarte Zeevloot” waren. Russische troepen hadden radio-stoorapparatuur aan het gasplatform bevestigd, waardoor het voor Oekraïne onmogelijk was een volledig beeld van het gebied te krijgen, vertelde Andriy Zagorodnyuk, een voormalige Oekraïense minister van defensie, aan The New York Times. Hij voegde eraan toe dat de Oekraïense aanvallen erop zouden kunnen wijzen dat Oekraïne van westerse bondgenoten marinewapens heeft ontvangen.

  Rusland maakt de dood bekend van 20 "Amerikaanse huurlingen" bij luchtaanval in Charkov

De Oekraïners spelen echter een gevaarlijk spel. In het ergste geval zou de hele regio bij de Krim te maken kunnen krijgen met een enorme olielekkage, waardoor het kwetsbare ecosysteem van de Zwarte Zee zou worden beschadigd. Dit heeft nu al te lijden onder een tekort aan zuurstof en vervuiling door industrie, vuilnis en massatoerisme. Als het Oekraïense leger een olielek veroorzaakt, zouden de gevolgen fataal zijn.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSancties – wie schaadt wie?
Volgend artikelDe Britse premier parafraseerde 1984’s “Oorlog Is Vrede” tijdens zijn ontmoeting met Macron
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  1. Hey links tuig,gaan jullie nu ook demonstreren voor het klimaat mits ze de booreilanden te grazen nemen? En dan liggen ze hier te zijken met hun nep stikstof beleid.Man man man, het wordt tijd voor een grote vette bom.

  2. Dat ze een hekel aan de mensheid hebben is duidelijk. Maar dat het vijanden van het ecosysteem zijn is nu ook duidelijk. Spelen met vuur die WEF sadisten.

    • De spuitjes gaan uiteindelijk wel goed zijn voor het ecosysteem, daarom moeten we alle WEFfers ook minstens tien spuitjes gaan geven. 10 van elk merk èn serie natuurlijk. Mouwen opstropen, meneer Rutte.

  3. Wat ik niet snap is waarom die platforms geen bescherming hebben van Russische marine boten die daar waken, waarom laat putin die platforms zo onbeschermd liggen.

  4. De platformen zijn niet militaire en dus niet belangrijk, Rusland is zo bewapend dat ze andere zaken goed beschermen, met China samen is is het onverslaanbaar, en ook wel zonder China wel. Vergeet niet deze man is een super strateeg 😍, gewoon heel Oekraïne opeisen en klaar en beter voor alle mensen die daar wonen, maak al CIA van kant en de regering en lever iedereen het bewijs van wat daar werkelijk gebeurt.

  5. Simpel. Laat Poetin een bericht sturen naar de Nato.
    “als er een doel wordt aangevallen buiten de Oekraine, sturen wij een massa vernietigings wapen op Kiev”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in