Eerder vandaag berichtte het Russische nieuwsagentschap Kommersant over Amerikaans-Russische onderhandelingen in Turkije:

Zoals bekend werd aan “Kommersant”, vinden vandaag, 14 november, onderhandelingen plaats tussen de Russische en Amerikaanse delegaties in Ankara, de hoofdstad van Turkije. Directeur van de buitenlandse inlichtingendienst Sergei Naryshkin is van Russische zijde naar Ankara gevlogen.

Deze bijeenkomst is niet eerder publiekelijk aangekondigd. De bron heeft tot nu toe geweigerd details over de gesprekken te verstrekken.

Perssecretaris van de Russische president Dmitry Peskov zei dat hij de informatie over de gesprekken in Ankara kon bevestigen noch ontkennen.

De laatste keer dat de Russische en Amerikaanse delegaties in Genève bijeenkwamen was op 10 januari voor besprekingen over veiligheidsgaranties. Het uitblijven van praktische resultaten van het onderhandelingsproces in januari wordt vaak gezien als een diplomatieke voorwaarde voor het uitbreken van de vijandelijkheden in Oekraïne.

De Amerikaanse tegenhanger van Sergei Naryshkin is CIA-directeur Bill Burns.

Rusland vraagt al lang om de onderhandelingen:

In de afgelopen maand is de volley van oproepen tot onderhandelingen van Poetin toegenomen. Op 30 september riep Poetin Kiev op “terug te keren naar de onderhandelingstafel.” Op 11 oktober zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov dat Rusland “bereid is om met de Verenigde Staten of Turkije te onderhandelen over manieren om de oorlog te beëindigen.” Twee dagen later zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov dat Moskou “openstaat voor onderhandelingen om onze doelstellingen te bereiken.” Op 26 oktober stuurde Poetin via president Umaro Mokhtar Sissoco Embalo van Guinee-Bissau een boodschap aan Zelenski, waarin hij zei dat “hij wenst en vindt dat er een rechtstreekse dialoog tussen uw twee landen moet plaatsvinden.” Op 30 oktober zei Lavrov dat Rusland “bereid is te luisteren naar onze westerse collega’s als zij een ander verzoek indienen om een gesprek te organiseren,” zolang de veiligheidsbehoeften van Rusland in aanmerking worden genomen. En op 1 november zei Poetin dat zich “noodzakelijke voorwaarden” zouden kunnen voordoen die een katalysator voor gesprekken zouden zijn.

Aan Amerikaanse zijde had slechts één stem onlangs publiekelijk aangedrongen op het starten van onderhandelingen:

Gen. Mark Milley, de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff. Volgens Amerikaanse functionarissen heeft Milley “tijdens interne vergaderingen duidelijk gemaakt dat de Oekraïners op het slagveld niet meer hebben bereikt dan ze redelijkerwijs konden verwachten voordat de winter aanbreekt, en dat ze dus moeten proberen hun verworvenheden te consolideren aan de onderhandelingstafel.

De Amerikaanse topgeneraal heeft geen geheim gemaakt van zijn standpunt. “Als er een kans is om te onderhandelen, als er vrede kan worden bereikt, grijp die dan aan,” verklaarde Milley deze week in een openbare toespraak.

Eind vorige week meldde de Wall Street Journal dat meer leden van de regering Biden het met dat standpunt eens waren:

  Netanyahu's TWEE genociden

Terwijl Oekraïne Kherson herovert, kijken de VS naar diplomatie voordat de winter het momentum vertraagt

Amerikaanse wapens stromen, maar functionarissen in Washington vragen zich af hoeveel grondgebied beide partijen kunnen winnen. Oekraïense steden, waaronder Kiev, hebben de straatverlichting uitgeschakeld om energie te besparen na Russische aanvallen op elektriciteitscentrales.

Na de herovering door Oekraïne van Kherson, een van de meest verbluffende overwinningen in de oorlog, hebben hoge Amerikaanse functionarissen Kiev aangespoord om na te denken over vredesbesprekingen voor het geval de winter de vaart eruit haalt.

Het naderende begin van de winter – in combinatie met de vrees voor inflatie als gevolg van de stijgende energie- en voedselprijzen, de miljarden dollars aan wapens die al in Oekraïne zijn gepompt en de tienduizenden slachtoffers aan beide zijden – heeft in Washington de aanzet gegeven tot een mogelijk keerpunt in de oorlog, die nu al negen maanden duurt.

Feit is dat het “westen” een tekort heeft aan munitie die het aan Oekraïne kan leveren. Daarom kopen de VS 100.000 155mm artilleriegranaten van Zuid-Korea:

Er zijn onderhandelingen gaande tussen de VS en Koreaanse bedrijven om munitie te exporteren, om het tekort aan voorraden 155mm-munitie in de VS aan te vullen”, aldus het ministerie. Het Pentagon zei in een verklaring dat het “in gesprek” was over “mogelijke verkoop” van munitie door de VS vanuit Zuid-Korea.

Maar verklaringen van Zuid-Korea en de VS maken duidelijk dat de deal, waar al maanden aan gewerkt wordt, nog niet rond is. De aankoop van zo’n grote voorraad artilleriemunitie ligt zeer gevoelig voor Zuid-Korea, vooral gezien de recente raketlanceringen en wapentests van Noord-Korea.

100.000 artillerierondes een “grote voorraad” noemen is een lachertje. Het is minder dan wat het Russische leger in twee dagen verbruikt.

Het “westen” heeft momenteel niet langer de industriële capaciteit om de producten te maken die nodig zijn in een langdurige oorlog met hoge intensiteit. Het zou die capaciteit opnieuw kunnen opbouwen, maar dat zou een enorme hoeveelheid geld en langetermijnverplichtingen vereisen om aanzienlijke hoeveelheden van dergelijke producten te kopen.

Zonder een constante aanvoer van grote hoeveelheden munitie is het gedaan met het Oekraïense leger.

De regering Biden heeft nu bevestigd dat CIA-hoofd Burns een ontmoeting heeft gehad met Naryshkin. Maar zij liegt over de inhoud van de gesprekken:

  Een korte toelichting op de huidige Russische tactische doctrine

William J. Burns, de directeur van de Central Intelligence Agency, heeft maandag in Turkije zijn Russische ambtgenoot ontmoet om Rusland te waarschuwen tegen het gebruik van kernwapens in Oekraïne, aldus een woordvoerder van het Witte Huis.

De Nationale Veiligheidsraad zei dat de ontmoeting van de heer Burns in Ankara geenszins bedoeld was om te onderhandelen of een regeling van de oorlog in Oekraïne te bespreken. Oekraïne was van tevoren ingelicht over de reis, zei de woordvoerder.

President Biden heeft benadrukt dat Oekraïne, en niet de Verenigde Staten, zal bepalen of en wanneer er onderhandelingen beginnen om de oorlog te beëindigen.

Rusland heeft niet gedreigd met het gebruik van kernwapens. Er is geen reden om dat te doen en veel goede redenen om ze niet te gebruiken. Het zou vooral China en andere Russische bondgenoten van zich vervreemden. Het waren in feite de VS die nucleaire paniekverhalen verspreidden in een van hun andere pogingen om Rusland zwart te maken. De VS weet natuurlijk dat er geen gevaar bestaat dat Rusland kernwapens zou gebruiken en het is waarschijnlijk dat Burns er niet eens over heeft gesproken.

Er zijn genoeg andere problemen. De elektriciteitssituatie in Oekraïne verslechtert naarmate het kouder wordt. Zo’n 40% tot 50% van het 330 kilovolt-netwerk ligt plat en er zullen er nog meer uitvallen.

Wat de VS nodig hebben is meer tijd voor Oekraïne om de schade te herstellen en voor de productie en levering van meer wapens en munitie. Zij hebben een pauze in de oorlog nodig. Ze mogen hopen op een soort staakt-het-vuren tijdens de winter. Het is zeer waarschijnlijk dat Burns naar Ankara is gegaan om daarover te praten.

Zeker, de regering-Biden heeft geen belang bij een beëindiging van de oorlog. Zij zet een hoofdkwartier op in Duitsland, waar een generaal met drie sterren en zijn staf de Amerikaanse inspanningen in de voorlopig proxy-oorlog tegen Rusland zullen leiden. Er wordt beweerd dat het nieuwe commando verantwoordelijk zal zijn voor de bevoorrading van Oekraïne. Dat is waarschijnlijk niet waar:

Het Pentagon zet een generaal van 3 sterren aan het hoofd van oorlogsoperaties – niet van bevoorrading. En je hebt geen Hoofdkwartierstaf van 300 man nodig om een Controle te doen. Het is een Hoofdkwartier Staf. We gaan oorlog voeren tegen Rusland, tenzij het Amerikaanse volk een manier vindt om het te stoppen!

Het hoofdkwartier betekent dat de VS een zeer lange en grotere oorlog plant.

  Rusland roept 130.000+ jonge mannen op om in het leger te gaan, terwijl Poetin een oorlog van langere duur in Oost-Europa plant

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft gezegd dat een Russische overwinning in het conflict in Oekraïne een nederlaag voor de NAVO zou betekenen en dat zij een dergelijke uitkomst niet kan toestaan.

Als je niet kunt toestaan dat iets gebeurt dat al grotendeels verzekerd is, zul je iets heel ernstigs moeten doen om dat resultaat te voorkomen. De NAVO is niet eensgezind genoeg om oorlog te voeren. Maar de kans op een rechtstreeks conflict wordt met de dag groter. De VS en enkele Oost-Europese landen zullen hun eigen troepen naar Oekraïne moeten sturen.

Het Amerikaanse publiek is nog niet klaar voor een dergelijke stap en het zal meer tijd kosten om zover te komen.

Dat is nog een reden waarom de VS de oorlog voorlopig zouden willen pauzeren. Maar het is onwaarschijnlijk dat Rusland in een dergelijke zwendel trapt. Een staakt-het-vuren zou het Oekraïense leger in staat stellen weer wat sterker te worden en meer verdedigingslinies op te bouwen.

Na de mobilisatie van reservisten in september zal Rusland spoedig over de nodige strijdkrachten beschikken om de Oekraïense frontlinies te doorbreken en vervolgens diep achter die linies aan te vallen. Zodra de grond bevriest zal het klaar zijn om te gaan. Elke pauze nu zou een latere aanval bemoeilijken.

Er komt nu geen staakt-het-vuren, maar de besprekingen zijn sowieso goed. Beide partijen moeten hun best doen om ze gaande te houden.

Rusland heeft veel gevraagd: een terugtrekking van de NAVO naar de positie van 1997, vier delen van Oekraïne die deel gaan uitmaken van Rusland, een garantie dat Oekraïne nooit tot de NAVO zal toetreden. De VS is zeker niet bereid om zich tot die stappen te verplichten – althans nog niet.

Het zal tijd en veel meer gesprekken vergen voordat de VS tot bezinning komen en de nodige concessies doen om het conflict te beëindigen.

Ook moet het Oekraïense leger, en iedereen die zich daarbij aansluit, op het slagveld worden verslagen. Rusland kan dat als het zich daarop concentreert.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom Rusland tegen de “Nieuwe Wereldorde” strijden moetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïens leger lijdt zware verliezen in strijd om Pavlovka, regio Ugledar (Video’s 18+)
Volgend artikelDe laatste Slag om de Wereld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Rusland zou als het goed is op zijn standpunten voor 24 februari 2022 moeten blijven staan, het demilariseren en denazificeren van Oerkrïne want anders was alles voor niets geweest de vele doden en gewonden militairen aan beide zijde van de strijdende partijen. Een grootgedeelte van Oekraïne zou opgeofferd moeten worden als bufferzone en de havenstad Odessa zou om tactische redenen ingenomen moeten worden zodat Oekraïne geen aanvoer meer kan krijgen via de Zwarte Zee en de belangrijke infrastructuur zoals krachtcentales en de spoorweg verbindingen van het Westen van Oekraïne en Polen permanent bewaakt of liever plat gegooid dienen te worden, door de complete hulp vanuit de Westerse vazalstaten een no go maken.

 2. Er valt niks te onderhandelen.
  Rusland is daar om haar burgers te verdedigen.

  Daarto id de-militairisering en de-nazificering een absoluut must.
  Een bepaalde streek–incl. Odessa–moet definitief bij RF worden ingelijfd.

  Om extreme bezettingskosten te vermijden: dreigen met extreme represailles, als de Oekies toch weer beginnen; bv het totaal platgooien van een stad.
  ———————————–
  De manier om de oorlog te stoppen: volledige overgave door de oekies.
  Hun keus.

 3. Geeft Rusland toe dan is gewoon een afgang, nee Rusland moet geen duimbreed toegeven, voor mij en ik denk bij veel meer mensen ook moet de Navo vernietigd worden anders zal er niets veranderen en met een paar maanden begint het opnieuw en erger, de Navo en partners hebben wel Laten zien wat hun woord geven betekent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in