Politieagent: “Ik heb weinig hoop dat het ooit weer goed komt”

10

Ik leg als politieagent met 8 jaar ervaring deze verklaring af bij de BPOC2020 omdat ik vind dat bekend moet worden hoe het er binnen het politiekorps en dan met name binnen de eenheid waar ik werk aan toe gaat sinds de coronacrisis verleden jaar begon.

Niet dat ik hoop heb dat het goed komt. Het is duidelijk dat het korps in opdracht van de
overheid toewerkt naar steeds repressiever optreden naar de burgers. We zijn als agenten
geen handhavers van de wet meer. We zijn mini-dictators die meewerken aan het uitvoeren
van een beleid dat steeds repressiever wordt en vrijheden en rechten, zoals het
demonstratierecht, drastisch inperkt.

Er wordt van mij verwacht dat ik burgers bekeur die na de avondklok op straat zijn, of die
zonder mondkapje boodschappen doen. Dat ik rondhangende jongeren verbaliseer. Dat ik
burgers die gebruik maken van het recht om te demonstreren met geweld verhinder van dat recht gebruik te maken. Dat ik om 6 uur in de ochtend burgers van hun bed licht wegens opruiing omdat zij op social media oproepen je niet aan de maatregelen te houden.

Ik heb een dame van 85 aangehouden omdat zij een poster voor het raam had hangen
waarop stond dat corona een leugen is. Ik heb een oude man verwijderd uit het ziekenhuis
die voor controle van zijn hartaandoening kwam maar geen mondkapje droeg omdat dat
juist voor hem een risico vormde. De ontheffing die hij bij zich droeg, ondertekend door zijn huisarts, maakte niets uit. Hij moest weg.

Ik heb meegewerkt aan een inval in een achtertuin waar 8 mensen gezellig bij elkaar waren. De buren hadden gebeld, en wij kwamen opdraven om ze te bekeuren. Ze waren de
verjaardag van een meisje dat die dag 10 was geworden aan het vieren. Het arme kind was
volledig in paniek toen wij ouders meenamen wegens belediging omdat ze geroepen hadden dat we dictators waren.

  Voormalig hoofdwetenschapper Pfizer waarschuwt dat er "iets heel ergs aan de hand is"

Ik heb een jongen van 13 uit de klas gesleurd die geen mondkapje droeg. De rector had ons gebeld.

Ik kan natuurlijk nog wel even doorgaan, en anekdotes opnoemen van wat ik dagelijks als
agent moet doen, maar wanneer ik dit zo achter elkaar opnoem zal het u wel duidelijk zijn
dat het woord ‘gewetensbezwaard’ voor mij te zacht is uitgedrukt. Ik werk mee aan het
implementeren van een repressief bewind.

In het begin besefte ik dat niet direct. Er was immers een levensgevaarlijk virus dat
bestreden moest worden. Dat burgers daar wat vrijheden voor in moesten leveren klonk niet meer dan logisch.

Maar langzamerhand werd duidelijk dat het nooit meer normaal zou worden. Integendeel,
het werd alleen maar erger, met wat zogenaamde versoepelingen tussendoor. Intussen is
mij en met mij mijn collega’s duidelijk gemaakt door de leiding dat we moeten wennen aan
streng optreden, en ons er mentaal voor moeten wapenen dat we de nieuwe wetten zonder
coulance moeten afdwingen bij de burger. Er is ons verteld dat wanneer we daar niet tegen
konden ander werk moesten gaan zoeken.

Mijn direct leidinggevende maakte pas geleden de opmerking dat ‘het korps door natuurlijke selectie gezuiverd zou worden van de zwakke broeders die het beleid niet uit konden of wilde voeren. Die stappen vanzelf op of worden op de keien gezet’.

Ik ben dus zo’n zwakke broeder. Want ik kan én ik wil het niet meer. Het is onmenselijk. Hier ben ik geen agent voor geworden. Maar ik kan u vertellen dat het gros van de agenten het gewoon doet en blijft doen. Of omdat ze niet ontslagen willen worden, of omdat ze er
volledig achter staan burgers te terroriseren.

  "Donkere ochtend, een bedreiging voor de samenleving"... "Onze 9/11": Links rouwt om verpletterende verkiezingsoverwinning voor populistische veteraan Geert Wilders

Ik besluit zoals ik begon: ik heb weinig hoop dat het ooit weer goed komt.

Maart 2021

Deze verklaring mag schriftelijk en anoniem gepubliceerd worden.

Bron (pdf)

*Deze verklaring is op schrift gesteld aan de hand van het mondelinge verhoor. Omdat
gebruik is gemaakt van transcriptiesoftware kan er sprake zijn van taal- en/of spellingfouten, waarvoor onze excuses.

Medische dictatuur

Vorig artikelBill Gates gaat veertig staatshoofden vertellen wat ze moeten doen om klimaatverandering te stoppen
Volgend artikelHier is de “stervende Poetin criticus” pull-ups aan het doen in de gevangenis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Deze agent is er eentje zoals dat hele korps had moeten zijn. Het getuigt ook, dat opnieuw het kabinet zwijgt en niet transparent is. Dat het kabinet een andere agenda er op na houdt. In mijn privé sfeer heb ik ook talloze voorbeelden van hoe het NIET moet. Voor de meest krankzinnige voorvalletjes worden goedwillende burgers zeer streng aangepakt. Daarnaast zitten agenten in de beroemde NOS programma’s keihard te liegen over het fenomeen Romeo’s. Alleen al dat dit fenomeen uit het niets is opgericht bewijst de aversie tegen de burgers. Een oorlog voeren tegen je eigen bevolking is het meest domme wat je kan bedenken, je krijgt het keihard terug. In voor streng maar rechtvaardig, maar wat ik nu zie kan gewoon niet. In mijn jeugd pikte je weleens een appeltje uit een boomgaard of waar dan ook. Een stevige reprimande en desnoods een uurtje verkeersles op het politiebureau waren de maatregelen. Toen was er ook respect. Nu fietst mijn zoontje met zijn telefoon in de hand ZONDER te bellen of te SMS-en en kreeg een boete van 200 euro omdat hij ook zijn identiteitsbewijs niet kon tonen. Bam, keihard, zero tolerance. En dan verwachten ze bij Opsporing Verzocht dat je de politie gaat helpen met het boeven vangen omdat ze zelf koffie zitten te drinken? Al die kleine wreveltjes die ze bij de burgers opwekken zorgen dus voor een haatcultuur jegens de politie. Odf alleen al zo’n foto van een agent die met getrokken pistool voor een boer staat doet mij walgen. Ik ben het met deze agent eens en mocht er ooit een tribunaal komen dan hoop ik dat ze allereerst al die leidinggevenden de neus gaan was met alle foute agenten erbij die dan roepen dat ze het niet “gewußt haben”. Maar bovenal dat hele zooitje op het Binnenhof leeg vegen. Onvoorstelbaar ook dat VVD kiezers nog steeds op Neerlands grootste leugenaar bleven stemmen en NOG! Daar hebben mijn ouders niet voor gevochten in WO II. Er moet een omslag komen anders zijn we indaar reddeloos verloren.

 2. Sorry voor de typefouten, zelfs mijn toetsenbord is al fout bezig. Volgens mij is de koffie van die agenten eroverheen geweest en plakken de toetsen.

  • Ik denk dat je heel boos bent. Dat ben ik ook. En je zegt het goed. Ik wist niets af over die Romeo’s – wat een rare naam voor dat fenomeen trouwens. Dus dat weet ik nu ook. Zieker dan zieke zooi. Als je primitievelingen wapens geeft, dan is de civiliteit verloren.

 3. Het “machogedrag ” van de nieuw lichting politie agenten, toen de nationale politie corp’s zijn intrede deed is schrikbarend uit de hand gelopen, het behulpzaam en dienstverlenend tot het volk hebben ze uit hun handboek verwijderd.
  ” geef een uniform, en ze lopen naast hun schoenen ”
  Uitzonderingen daargelaten.
  De hoofdschuldige in principe is de minister, die geeft opdracht aan politiecorpsleiding, en die geven de opdrachten verder die ze opvolgen moeten.
  Het is triest dat er agenten zijn die door hun gewetenswroeging, niet meer gebruik kunnen maken van hun vertrouwenspersoon, omdat hij de privacy van de agenten die bij hun het beklag doen, met voeten schend.
  Het is geen democratie meer; ik leef en wij allen in een “verkapte Dictatuur “

 4. De agressie van het mensbeest is aangewakkerd door de despoten. De primitievelingen met wapens hebben nu de macht en mogen hun voorheen verborgen haat voor de medemens nu de vrije loop laten. Er zijn minder haatvolle mensen dan haters. En dat zal de oorzaak worden van de ondergang van de mens. Inclusief die ratten bij de politie. Rutte & Co roepen alle haters op om haat en chaos te zaaien. En niemand in de regering doet er wat aan om het te stoppen. Ook je maatje Baudet niet.

 5. P.s. Ook al heeft die agent berouw, en ik waardeer zijn oprechtheid hierin, ik vind het verhaal kotsmisselijk makend. Ik had altijd wel veel respect voor de NLse agenten. Maar als het klopt waar hij het over heeft, dan verdient dit soort kerels het daglicht niet. Ik vrees dat het alleen maar erger gaat worden in NederLaLaLand. Piet Hein leeft.

 6. Indien geschreven door een Agent , hoop ik dat het vele agenten zal beinvloeden en uiteindelijk kiezen voor hun eigen familie

 7. Dit gedrag van deze dappere dienders is ook toegepast bij mijn zoon van 15 jaar. 7 man voor 1 jongen. Ik zeg niet dat het een engeltje is. Maar 7 volwassenen op 1 kind is wel erg kort door de bocht. Alleen zonder maatjes en hun knuppeltje en pistooltje zijn deze nsb ers niets waard.
  Jammer dat deze knuppels niet snappen dat zijzelf ook worden afgedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in