Polen maakt het illegaal wat Twitter met Trump deed

1

Polen veroordeelt nu ook het blokkeren van Facebook en Twitter van de Amerikaanse president Donald Trump. Het is censuur en vormt een daad die illegaal zou moeten zijn, aldus vice-minister van Justitie Sebastian Kaleta, meldt RT.

Zoals Frontnieuws eerder meldde, werkt Polen nu aan de ontwikkeling van een anti-censuur wetgeving die gepolitiseerde online giganten zoals Facebook en Twitter zal verbieden om willekeurig rechtse stemmen het zwijgen op te leggen.

Via een speciale rechtbank zullen gebruikers van social media in beroep kunnen gaan tegen censuur en als de rechtbank de post legaal vindt, moet deze worden hersteld door het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het platform.

De onderminister van Justitie Sebastian Kaleta veroordeelt vandaag de blokkade van Donald Trump door de social-mediabedrijven.

De beslissing was politiek gemotiveerde hypocrisie “gelijk aan censuur”, zegt hij in het Poolse Rzeczpospolita.

“Het verwijderen van legaal materiaal is een directe schending van onze anti-censuur wetgeving die moet worden gerespecteerd door de platformen die in Polen actief zijn”, gaat hij verder.

De Poolse premier Mateusz Morawiecki veroordeelt ook de internetcensuur van internetgiganten.

“Algoritmen of eigenaren van netwerkgiganten mogen niet beslissen welke meningen goed of fout zijn. Censuur van de vrijheid van meningsuiting, wat totalitaire en autoritaire regimes doen, is nu terug in de vorm van een commercieel mechanisme om degenen die anders denken te bestrijden”, schrijft hij op Facebook.

Netwerkbedrijven die zich niet aan de nieuwe wetgeving in Polen houden, krijgen een boete van 1,8 miljoen euro per verkeerd gecensureerde en niet herstelde post.

In Nederland heeft de regering Rutte de blokkering van Trump niet veroordeeld.

Internet lacht om deze BLM-foto waarop bijna alleen blanken demonstreren voor diversiteit

  Na verkiezingscensuur: miljoenen gebruikers vluchten naar Twitter-uitdager
Vorig artikelAlarm van immunologen: Astra Zeneca vaccin niet effectief genoeg
Volgend artikel“We zien niets verontrustends”, zegt Noorse geneesmiddelenregulator, na 13 sterfgevallen in verband met Pfizer-vaccin injecties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Het blokkeren van president Trump op Twitter en Feestboek is een teken van zwakte ! Iemand zou je ‘t zwijgen moeten kunnen opleggen middels argumenten , dat is niet gebeurd , dus…………erg zwak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in