In Noorwegen zijn ten minste 13 mensen gestorven aan de bijwerkingen van het Pfizer/BioNTech Covid-19 vaccin, zo heeft de nationale geneesmiddelenregulator onthuld. Allemaal waren het kwetsbare en oudere mensen die ongewoon sterke reacties hadden op de injecties, meldt RT.

Noorwegen lanceerde zijn Covid-19 immunisatieprogramma op 27 december, met inbegrip van bewoners van verpleeghuizen die op de prioriteitenlijst staan. Sindsdien zijn 23 mensen kort na de injecties overleden. Noorse medici zijn reeds deze gevallen aan het evalueren en hebben 13 van hen in verband gebracht met de bijwerkingen van het vaccin, volgens de lokale media.

“We zien niets verontrustends aan deze cijfers. Alle sterfgevallen zijn bij oudere en kwetsbare mensen met onderliggende ziekten”, verklaart Dr. Steinar Madsen, de medisch directeur van de nationale geneesmiddelenregulator, het Noorse Geneesmiddelenbureau.

Voor de context, Noorwegen heeft een bevolking van iets meer dan 5,3 miljoen mensen. Madsen zei onlangs dat elke week tussen de 350 en 400 mensen sterven in de verpleeghuizen van het land, toen hij voorspelde dat sommige ouderen misschien niet goed zullen reageren op het vaccin.

Naast de mensen die stierven, waren er ook 29 ontvangers van vaccins die aanzienlijke bijwerkingen hadden ontwikkeld, waaronder negen ernstige gevallen en zeven milde gevallen, zo meldt de ambtenaar. Alle Covid-19 vaccins kunnen bijwerkingen veroorzaken zoals koorts en misselijkheid.

Het Noorse Instituut voor Volksgezondheid heeft eerder deze week zijn vaccinatierichtlijnen voor Covid-19 aangepast aan de nieuwe gegevens. Het document instrueert nu medici om de verpleeghuisbewoners grondig te evalueren voordat ze het vaccin krijgen. Voor zeer zieke mensen die naar verwachting niet lang zullen leven, kan het voordeel van de injectie “marginaal of te verwaarlozen” zijn, aldus de nieuwe richtlijnen.

Noors virusonderzoeker: het Coronavirus komt uit een laboratorium

  Britten sceptisch tegen Covid-19 vaccin - een op de drie slaat het af
Vorig artikelPolen maakt het illegaal wat Twitter met Trump deed
Volgend artikelNa de censuur – Amerikaanse internetprovider blokkeert Facebook en Twitter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Volgens het CBS zijn er hier 15.000 meer mensen overleden door corona die verder in geen enkele tabel zijn terug te vinden.
  Elke tabel die ik gezien heb laat juist zien dat het ongeveer hetzelfde is zo als afgelopen jaren.
  Dus niet in eens 1000den mensen meer die zijn overleden.
  Alles doen ze er aan om de angst maar levend te houden onder de mensen.

 2. Mensen worden voorgelogen. Zo is dat hele getal van 95% effectief dat door de BigPharma wordt rondgebazuind absolute quatsch.
  Als in een groep van 1000 proefpersonen die het vaccin hebben gehad 50 personen hebt die toch besmet raken dan LIJKT dat 95% effectief. Echter, slechts als men er van uit gaat dat anders iedereen besmet zou worden.
  Wanneer we het gaan vergelijken met hun eigen controle groep dan blijkt dat er in die controle groep ongeveer 100 mensen besmet raakten.
  De groep die is ingeent bewijst dus dat 1000 inentingen dus 50 gevallen voorkomen (50 ipv 100 gevallen in de controlegroep). Dat maakt het 5% effectief, toch even een ander verhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in