haberlernet NET / Flickr / (PDM 1.0)

Rusland overweegt “asymmetrische” maatregelen tegen de sponsors van Kiev vanwege het gebruik door Oekraïne van door het Westen geleverde wapens tegen zijn grondgebied, heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd.

De opmerkingen van de Russische leider kwamen woensdag tijdens een bijeenkomst met hoofden van internationale nieuwsagentschappen, in de marge van het St Petersburg International Economic Forum (SPIEF), bericht RT.

Petersburg International Economic Forum (SPIEF). “We maken ons in dit opzicht geen illusies,” voegde Poetin eraan toe, zijn eerdere opmerkingen herhalend dat Oekraïense troepen misschien de trekker overhalen, maar dat de VS en hun bondgenoten de inlichtingen en doelwitinformatie leveren.

Rusland zal reageren door de luchtverdediging te versterken en deze raketten te vernietigen, zei Poetin.

“Ten tweede, als iemand het mogelijk acht om dergelijke wapens aan het oorlogsgebied te leveren, om ons grondgebied aan te vallen… waarom zouden wij dan niet soortgelijke wapens leveren aan die regio’s in de wereld, waar ze gebruikt zullen worden tegen gevoelige locaties van deze landen?” voegde de Russische president eraan toe. “We kunnen asymmetrisch reageren. We zullen erover nadenken.”

Als het Westen blijft escaleren, zullen dergelijke acties “de internationale betrekkingen volledig vernietigen en de internationale veiligheid ondermijnen,” merkte Poetin op.

“Als we zien dat deze landen worden meegetrokken in een oorlog tegen ons, en dit is hun directe deelname aan de oorlog tegen Rusland, dan behouden we ons het recht voor om op een soortgelijke manier te handelen. Dit is een recept voor zeer ernstige problemen,” waarschuwde hij.

De Russische president bracht ook naar voren dat er al militaire instructeurs en adviseurs van NAVO-landen zijn ingezet in Oekraïne en dat een aantal van hen is gedood bij Russische aanvallen.

  Door bemiddeling van China herstellen Iran en Saudi-Arabië hun banden - Er zijn winnaars en verliezers

De VS en hun bondgenoten hebben volgehouden dat het leveren van wapens en uitrusting aan Oekraïne hen geen partij maakt in het conflict met Rusland, en hebben bepaalde beperkingen op het gebruik ervan gehandhaafd om die perceptie te behouden. Vorige maand, toen Russische troepen begonnen op te rukken naar Charkov, begon Oekraïne echter te eisen dat deze regels werden versoepeld. Een door de Britten geleide drukcampagne leidde er uiteindelijk toe dat Washington aan de wensen van Kiev voldeed.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nederlandse journaliste belandt op Oekraïense “dodenlijst” na onthullingen over oorlogsmisdaden!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTopstudie toont aan dat het sterftecijfer onder gevaccineerde mensen verdubbeld ten opzichte van ongevaccineerde mensen
Volgend artikelVideo: Oekraïense special forces met Russische gevangenen vallen in Russische hinderlaag – Geen Oekraïner heeft het overleefd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Er zijn genoeg Zuid-Amerikaanse landen die maar al te graag de VS willen bombarderen. Weten ze gelijk hoe dat is. Ze hebben overal en nergens oorlog gevoerd om de VS te beschermen. Laten ze nu maar zien hoe dat is om in eigen land te worden aangevalln.

  • Zo is dat inderdaad
   Bijna elke Amerikaan voelt zich onaantastbaar door hun geografische ligging.
   Je zou bijna verwachten dat dit een pijnlijke les wordt en een soort gerechtigheid.
   Maar, helaas is deze uitkomst juist de natte droom van de Globalisten.

  • De VS worden reeds massaal ‘aangevallen’ door de rest van Amerika.
   Net als Europa, worden de VS overspoeld met miljoenen gelukzoekers en criminelen.
   De blanken christenen zullen, net als die in Oekranazïe, worden vernietigd of vervangen.
   Het spel loopt al generaties, waarbij we nu de finale mogen meemaken.

  • Idd, te beginnen met de Mexicaanse cartels alleen al, ook al zijn ze nu al machtig. Geef ze echt militaire raketten who cares, laat ze Texas ed. aanvallen, maak hun leven een hel, zoals ze in veel landen gedaan hebben.

 2. als de VS zo doorgaat zal Rusland dat ook doen .
  en oorlogsmateriaal leveren aan vijandige landen van de VS .
  dus er zal nergens ter wereld nog een basis van de VS veilig zijn .
  gedaan met overal te domineren en te stelen.

 3. Poetin op z’n best: in de schijnwerpers op de praatstoel. Maar echt zéggen doet hij per saldo eigenlijk niets.

  ‘Asymmetrische maatregelen, waarover we zullen nadenken’.
  Die zijn in feite al 75 jaar aan de orde van de dag tussen de twee ‘blokken’. Als geopolitiek spel in een eindeloze Koude Oorlog.

  De twee partijen lopen duidelijk op kousenvoeten en hebben blijkbaar veel ontzag voor elkaar. Dan is het ook logisch dat ze elkaar real time op de hoogte houden van de wederzijdse ontwikkelingen. En zijn steeds steviger wordende dreigementen (vanaf de zijlijn) niet meer dan poppenkast voor de bühne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in