President Vladimir Poetin heeft een wet ondertekend die Rusland in staat zal stellen sancties op te leggen aan buitenlanders die schuldig worden bevonden aan het schenden van de mensenrechten van zijn burgers.

Op vrijdag 4 maart ondertekende Poetin een besluit dat de autoriteiten in staat zal stellen embargo’s op te leggen aan personen uit om het even welk land die misdrijven tegen Russische burgers plegen, bericht Dailyexpose.uk.

“De wet breidt de huidige wetgevende maatregelen uit tot buitenlandse onderdanen en staatlozen die door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op overeenkomstige lijsten worden geplaatst,” zei voorzitter van de commissie voor constitutionele wetgeving en staatsopbouw van de Federatieraad Andrej Klishas.

De nieuwe wetgeving heeft een wet uit 2012, die sancties tegen VS-burgers wegens schending van de vrijheden en mensenrechten van Russische burgers mogelijk maakt, uitgebreid tot alle buitenlandse onderdanen, en ook staatlozen.

Mogelijke strafmaatregelen zijn een inreisverbod in Rusland, een bevriezing van financiële en andere tegoeden, beperkingen op investeringen en zakendeals, en een schorsing uit de raad van bestuur van Russische bedrijven.

Gedeclassificeerde documenten onthullen omvang van militaire hulp van de VS aan Oekraïne

De VS hebben sinds eind vorig jaar hun leveranties van dodelijke hulp aan Oekraïne drastisch opgevoerd, met inbegrip van wapens en uitrusting voor stedelijke gevechten, meldde de Washington Post zaterdag, na inzage van gederubriceerde boekhoudkundige gegevens over transfers en verkopen.

Volgens de documenten van het Pentagon was Washington al vanaf december bezig met het actief uitrusten van de regering in Kiev met shotguns, speciale pakken voor explosievenopruiming en andere artikelen die nuttig zijn voor gevechten in stedelijke gebieden – dat is meer dan twee maanden voordat de Russische invasie plaatsvond.

  Scott Ritter: Ware noorden

En in de afgelopen week zijn de leveringen van Amerikaanse wapens aan Oekraïne verder toegenomen, waarbij Kiev voor het eerst Stinger luchtafweerraketsystemen kreeg en zijn arsenaal anti-tank Javelin raketten opvoerde, naast andere dingen.

De lijst illustreert de grote mate waarin de regering Biden “getracht heeft het Oekraïense leger voor te bereiden op het voeren van een hybride oorlog tegen Rusland,” voegde de Washington Post eraan toe.

Ongeveer $240 miljoen van de $350 miljoen aan dodelijke hulp die eind februari was goedgekeurd, is reeds aan Oekraïne geleverd, volgens een hoge defensie-ambtenaar.

Dit komt bij de ongeveer $200 miljoen aan militaire hulp die Washington eind december voor Oekraïne groen licht gaf, waarbij M141 enkelschots schouder-raketwerpers, M500 shotguns, Mk-19 granaatwerpers, M134 miniguns en ander materiaal naar het land werden gestuurd.

Poetin legt uit waarom de aanval op Oekraïne verder ging dan de Donbass

De Russische president Vladimir Poetin heeft zaterdag gezegd dat hij ervoor gekozen heeft Oekraïne aan te vallen voorbij de grenzen van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk (DPR en LPR) om te voorkomen dat het Westen “eindeloos” “nationalisten en radicalen” voorziet van verschillende middelen, zoals wapens en geld. Hij voegde eraan toe dat de Russische strijdkrachten “praktisch klaar” waren met het vernietigen van Oekraïense militaire terreinen, zoals luchtafweergeschut en wapendepots.

De president verklaarde dat hij de Russische troepen vorige week opdracht had gegeven Oekraïne binnen te vallen om de “reële dreiging” die van Kiev en de NAVO uitgaat, te neutraliseren. Moskou protesteert al lang tegen de westerse militaire infrastructuur langs zijn grenzen en tegen de aspiraties van Oekraïne om lid te worden van het door de VS geleide blok.

  Een Russische Overwinningsvaandel boven de stad Marinka

“Zij begonnen actiever te verkondigen dat zij [Oekraïne] tot de NAVO zullen toelaten. Waar zal dit toe leiden? Alle andere leden van het bondgenootschap moeten Oekraïne steunen in het geval van een militair conflict,” zei Poetin. “Zij zullen de Krim aanvallen, en wij zullen gedwongen worden oorlog te voeren met de NAVO. Begrijpt u de gevolgen?” De president verklaarde dat hij wilde dat Oekraïne een neutraal land zou worden.

Kort na de staatsgreep van 2014 in Kiev stemde De Krim ervoor om Oekraïne te verlaten en zich bij Rusland aan te sluiten. Het was in die periode dat de DPR en LPR zich van Oekraïne afscheidden.

“Laten we kernwapens aanschaffen, zeggen ze [in Oekraïne]. We kunnen het niet zomaar negeren,” zei Poetin, verwijzend naar de opmerking van president Volodymyr Zelensky vorige maand dat Kiev gedwongen zou kunnen worden om zijn status van niet-kernwapenstaat te heroverwegen.

Rusland viel op 24 februari zijn buurland binnen, met het argument dat het de DPR en LPR verdedigde. Poetin beweerde ook dat hij streefde naar de “demilitarisering en denazificatie” van het land.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU, NAVO, Al-Qaeda sluiten zich aan bij de oorlog aan de kant van de Oekraïense nazi’sVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHoe Rusland een tegenactie zal ondernemen tegen de oorlogsverklaring van de V.S./EU – De komende Europese ineenstorting
Volgend artikelDRINGEND: NAVO-konvooien op weg naar Oekraïne? – Is president Selenskij naar de Amerikaanse ambassade in Warschau gevlucht?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Opnieuw een georkestreerde oorlog die al vele jaren eerder begon dan gewone burgers in het Westen enig idee had. George Soros heeft het over overname beginnend in Hongarije, Polen, China, Ukraine toen de Sovjet Unie in elkaar stortte. Hij heeft het ook over zijn geplande Soros Empire. De oorlog is al 8 jaar bezig. Donbass totaal kapot gebombardeerd. Enkele ouderen en hele kleine kinderen, de rest van de burgers is dood of weggetrokken. En NL hield zijn bek en probeerde via een referendum een alliantie met een land in oorlog door te drukken. Toen NL NEE zei, deed Rutte toch zijn zin en ging er gewoon mee door. Precies zoals Lissabon treaty ipv EU grondwet.

 2. De timing van deze oorlog is opvallend. Het gelazer met de Oekr wel of niet in de NAVO is al sinds rond 2008 aan de gang. Rusland’s positie is echter duidelijk in deze zaak: ze willen geen VS gecontroleerde NAVO bedreigingen in hun achtertuin. Ze gaan er vooralsnog goed mee om. Echter, qua timing en strategie lijkt het gewoon op het vervolg van de covid aanval – lang doorgaan, veel angst zaaien, schapen meesleuren in de demagogie en het het bedrog.

  Wat ook opvallend is dat Rusland (1) GEEN mRNA gif heeft ingespoten in zijn bevolking. En (2) slechts 1 5G paal heeft, die staat in Moskou. Vraagt niemand zich af waarom die twee zaken van belang zijn? (nogmaals, bestudeer die Ookla 5G wereld kaart goed.)

  Wat ook opvallend is dat Putin beschaafde normen hanteert – waaronder een afkeer voor de perverse transgender en pedofilie shit, en waaronder een afkeer voor de gewelddadige neo-nazi beweging die kleine kinderen op zware wapens traint. Vraagt niemand zich af waarom dat niet normaal zou zijn?

  Het kan dus zijn dat Putin met de timing van deze invasie net zo goed een WEF hoer is als Rutte. Maar het lijkt er niet op. De timing, en de duur van dit conflict wijzen er wel op dat er meer smerigheid speelt, in de grotten van het WEF. Het verschil met de covid aanval was “als jij niet meedoet, dan mag je niet meer naar de kroeg!” nu is het “als jij niet meedoet, tonen we je de beelden van afgeslachte medemensen!” Wat wordt de volgende “als jij niet meedoet” ?

  De Trein des Doods dendert door. Ongeacht of Putin nu wel of niet een WEF hoer is. En als jij die trein niet stopt, dan arriveer jij straks ook op het eindpunt Het Nieuwe Abnormaal, met je digitale identeit die jou koud berooft van alles. Inclusief je leven. Ga nog wat klokken luiden voor de Oekraine, en sleep wat zielige lieve jochies je huis in met kalishnikovs in hun lieve welpen-rugzakjes.

  Hier nogmaal de timeline:
  Tijdlijn
  • 27 januari
  Het overleg dat de Commissie sinds november 2020 met de lidstaten binnen het e-gezondheidsnetwerk voert, mondt uit in afspraken over een digitaal vaccinatiecertificaat.
  • 17 maart
  De Commissie komt met een wetsvoorstel voor een gemeenschappelijk kader voor een EU-certificaat.
  • 14 april
  De Raad verleent toestemming om met het Europees Parlement over het voorstel te onderhandelen.
  • 22 april
  De vertegenwoordigers van de lidstaten in het e-gezondheidsnetwerk worden het eens over de technische specificaties van het systeem, wat nodig is om dit in de hele EU te kunnen invoeren.
  • 7 mei
  De Commissie start een proef met het EU-systeem, de zogenaamde EU-gateway, waarmee de EU-certificaten kunnen worden gecontroleerd.
  • 20 mei
  Het Europees Parlement en de Raad bereiken overeenstemming over het digitaal EU-COVID-certificaat.
  • 1 juni
  De EU-gateway, de onderlinge koppeling van nationale systemen, gaat live.
  • 1-30 juni
  Aanloopfase: de lidstaten mogen het digitaal EU-COVID-certificaat invoeren als ze er klaar voor zijn om certificaten af te geven en te controleren en dit ook juridisch geregeld hebben.
  • Midden juni
  De aanbeveling van de Raad over reizen binnen de EU wordt herzien.
  • 1 juli
  Het digitaal EU-COVID-certificaat wordt in de hele EU ingevoerd.
  • 1 juli – 12 september
  Overgangsfase: is een lidstaat er nog niet klaar voor, dan mag deze nog andere formaten gebruiken die door de overige lidstaten in principe moeten worden aanvaard.

  https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13375-Extension-of-EU-Digital-COVID-Certificate-Regulation_nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in