© Sergey Bobylev/TASS

Rusland zal zijn kernwapens alleen gebruiken als het geconfronteerd wordt met een existentiële dreiging, zei de Russische president Vladimir Poetin tijdens het Sint Petersburg Internationaal Economisch Forum (SPIEF) op 16 juni.

In antwoord op een vraag over zijn standpunt over het gebruik van tactische kernwapens met een geringe capaciteit als afschrikmiddel, benadrukte Poetin dat zijn houding tegenover het idee om dergelijke wapens te gebruiken “negatief” was en wees hij op de nucleaire doctrine van Moskou, bericht Southfront.

“Kernwapens zijn gemaakt om onze veiligheid in de breedste zin van het woord en het bestaan van de Russische staat te garanderen. Maar ten eerste hebben we die behoefte niet, en ten tweede verlaagt alleen al het feit dat we dit onderwerp bespreken de drempel voor het gebruik van kernwapens,” zei hij volgens RT.

De Russische president voegde eraan toe dat Moskou geen gesprekken over nucleaire ontwapening met het Westen zal aangaan, omdat het verminderen van het wapenarsenaal het land in een nadelige positie zou brengen.

“Wij bezitten meer van dat soort wapens dan de NAVO-landen. Zij weten dat en proberen ons altijd over te halen om onderhandelingen over vermindering te beginnen. De ballen voor hen, weet je, zoals onze mensen zeggen,” zei de president.

Met betrekking tot het stationeren van Russische kernwapens in Wit-Rusland, zei Poetin dat de hele partij tegen het einde van het jaar zal worden gestationeerd.

“Zoals u weet, hebben we gesprekken gevoerd met onze uniestaat, met president [van Wit-Rusland Alexander] Loekasjenko over het inzetten van een deel van deze tactische wapens op Wit-Russisch grondgebied. Het is gebeurd – de eerste kernkoppen zijn afgeleverd op Wit-Russisch grondgebied. Dit is de eerste batch. We zullen dit werk tegen het einde van dit jaar afronden,” zei hij.

Poetin zei dat deze maatregel als afschrikmiddel zal dienen “zodat iedereen die erover denkt om ons strategisch te raken, dit feit niet zal vergeten.”

  Meer dan 50 landen stemmen tegen anti-nazisme VN-maatregel

Over het Oekraïense tegenoffensief in de speciale militaire operatiezone zei Poetin dat het Russische leger 30% van de westerse pantserwagens heeft vernietigd die aan de Kievse strijdkrachten zijn geleverd, en dat het zal doorgaan met vernietigen.

“Wij zijn het niet die weigeren om een dialoog met hen [westerse landen] te voeren: ze hebben deze dialoog gewoon verplaatst naar de sfeer van wapenleveranties. Maar we zullen alles wat ze geleverd hebben in brand steken en kijken wat ze daarna gaan doen,” zei de Russische leider in antwoord op vragen op het forum. “Ongeveer 30% van de geleverde zware bepantsering is al vernietigd. Ik heb het niet alleen over Bradleys en Leopards. Maar liefst 218 tanks, waaronder Leopards, en 418 pantservoertuigen, waaronder Bradleys, zijn de totale hoeveelheid. Maar er bestaat geen twijfel over dat dit proces zal doorgaan.”

De Russische president voegde eraan toe dat Oekraïne er beter aan zou hebben gedaan om “een andere weg in te slaan en te zoeken naar vreedzame middelen om het geschil op te lossen. Maar zover is het tot nu toe niet gekomen en we zien dat ze op het slagveld een overwinning proberen te behalen.”

“Laat ze het maar proberen. We zullen zien wat er uit hun pogingen komt. Tot nu toe falen ze en zullen ze nauwelijks iets bereiken,” voegde hij eraan toe.

Verder benadrukte Poetin dat Rusland altijd militair zal reageren op Oekraïense aanvallen op zijn grondgebied. Hij merkte echter op dat de vergelding niet altijd breed wordt gerapporteerd.

“We raken militaire doelen met zeer nauwkeurige langeafstandswapens en wapens met een hoog rendement en slagen daarin. Het is genoeg om wapenopslagplaatsen, magazijnen en kazernes met personeel, waaronder buitenlandse huurlingen, vernietigd te zien worden … Er volgt altijd een vergelding. We vermijden gewoon om het vaak als laatste nieuws te presenteren, maar deze vergelding ligt gevoelig en de vijand weet dit,” zei hij.

Kiev moet begrijpen dat Moskou bij aanhoudende aanvallen op Russisch grondgebied zal overwegen om een “sanitaire cordon” in Oekraïne te creëren, waarschuwde de Russische president.

  Smeken voor de Apocalypse: Biden provoceert Poetin om steden van de VS en de NAVO aan te vallen met nieuwe langeafstandswapens, waaronder mogelijk kernwapens of EMP-wapens

“Als deze aanvallen op onze aangrenzende gebieden doorgaan, zullen we overwegen om een ‘sanitaire cordon’ op Oekraïens grondgebied te creëren. Ze moeten gewoon beseffen waar ze naartoe gaan,” zei hij.

De SPIEF, die van 14 tot 17 juni loopt, is het grootste jaarlijkse economische en zakelijke evenement in Rusland. Het hoofdonderwerp van het forum van dit jaar is “Soevereine ontwikkeling als basis voor een rechtvaardige wereld: De krachten bundelen voor toekomstige generaties”.

De opmerkingen van Poetin laten geen verschuiving zien in de houding van Rusland ten opzichte van het conflict in Oekraïne en de verslechterende relaties met het Westen. Moskou is blijkbaar nog steeds vastbesloten om alle doelstellingen van de speciale militaire operaties militair of met diplomatie te bereiken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De laatste dwaasheid van de westerse wereld – Poetin 9 mei speechVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKievse strijdkrachten lanceren nieuwe golf van aanvallen in Zaporozhye, delen van Donetsk (Video’s)
Volgend artikelNederlands Forum voor Democratie doorbreekt de mediablokkade
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  • 2 dagen oud nieuws.Vold de HT al een hele tijd.Ze zijn redelijk realistisch in tegenstelling tot
   de westerse media.Adriaan vind je het niet raar dat de media zo vol overtuiging staan te liegen?
   Er is 1 ding waar je wel op kunt vertrouwen en dat is statistiek.
   Maar ja,als ze zo graag de feiten manipuleren en Gonzalez Lira zit in het gevang wie kan wat controleren?
   Onze ogen en oren zijn nu van Patrick Lancaster independent journalist/
   https://youtu.be/26eTvTKqRUE
   Een ware held!

 1. Wat een man is dat toch Poetin..een wereldleider..nooit gezien in de geschiedenis..en wat een sterk volk.. het 🇷🇺 volk…

 2. Het westen volgt de bevelen op van het apparaat, dit onderhandelt niet het voert enkel zijn programma af. Deze A.I. kan dan ook niet af geschrikt worden door wat dan ook. Zolang het niet vernietigd wordt zal het doorgaan met zijn programma. Elk wel denkende had allang de handdoek in de ring gegooid en was aan het onderhandelen gegaan. Maar een A.I. kan dat niet, kent die dingen niet zoals het menselijke overlevingsdrang te denken. Je kunt geen gevoelens en/of veronderstellingen van wat het beste zou zijn, van te voren programmeren. Daar zijn geen variabele van op welke situatie punten dat dan moeten plaats vinden. Om het westen enigszins te kunnen begrijpen als andersdenkende, moet je alles als een voorgeprogrammeerde apparaat gaan interpreteren en dan nog kent niemand die broncode. Alle menselijke logica is verdwenen in het westen. Zolang jij aan hun regels voldoet is het goed, maar ben jij niet voorspelbaar en niet te interpreteren door je handelingen. Dan heeft elke NPC er moeite mee. We moeten ons realiseren dat alle gevaccineerde al gekoppeld zijn aan de mainstream A.I., zonder dat zij het zich beseffen. Deze zijn als ware al versmolten met het apparaat. Die kun je niet wakker meer maken. Zij hebben hun definitieve keus al een paar jaar terug al gemaakt. Meer dan de helft van de bevolking zal met alles mee gaan, omdat zij niets anders meer kunnen. Hun eigen wil zal steeds verder afnemen, zo ook steeds minder menselijk worden. dat realiseer ik maar al te goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in