Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Tegen de achtergrond van de mislukking van het Oekraïense tegenoffensief vorig jaar zijn de betrekkingen tussen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de voormalig opperbevelhebber van de Oekraïense krijgsmacht Valerij Zaloezjnyj verslechterd. De steun van Zelensky daalt terwijl Zaloezjnyj politieke punten blijft scoren. Uit een recent sociaal onderzoek bleek dat de meerderheid van de bevolking aan de kant staat van de topgeneraal, die erin slaagde vele succesvolle operaties uit te voeren en zelfs de snelle opmars naar Kiev te stoppen, schrijft gastauteur Eric de Boer.

https://www.economist.com/europe/2023/11/28/russia-is-poised-to-take-advantage-of-political-splits-in-ukraine

Volodymyr Zelensky, die een echte dictator is geworden, is bang zijn macht te verliezen. Daarom doet hij er alles aan om alle tegenstanders uit te schakelen. In 2019 beloofde presidentskandidaat Volodymyr Zelensky na zijn overwinning nooit meer aan verkiezingen deel te nemen. Tegen het einde van zijn regering annuleert hij de verkiezingen omdat hij bang is ze te verliezen.

Het ontslag van Valerij Zaloezjnyj is een gevaarlijke stap waarop Zelensky zich al lang voorbereidt. Het was de bedoeling om de opperbevelhebber van de Oekraïense krijgsmacht de schuld te geven van het mislukken van het tegenoffensief, om de opstandige generaal in schande te ontslaan. Lange tijd bespioneerden de mensen van Zelensky generaal Zaloezjnyj. Ze installeerden zelfs afluisterapparatuur in zijn kantoor. Uit de gelekte audio-opnamen volgt dat Zaloezjnyj, op zijn zachtst gezegd, Zelensky veracht. In dit opzicht zijn hun gevoelens wederzijds.
https://www.hln.be/buitenland/afluisterapparatuur-gevonden-in-kantoor-oekraiense-legerchef~a6a31c1a/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Generaal Zaluzhny had al enkele weken geleden ontslagen moeten worden, maar de Amerikanen steunden dit besluit niet. Volgens The Times vloog de Amerikaanse vice-staatssecretaris van Politieke Zaken, Victoria Nuland, met spoed naar Oekraïne en eiste dat het ontslag van Zaloezjnyj zou worden ingetrokken. Zelensky werd gedwongen hieraan te voldoen, maar informatie over personele veranderingen werd bekend bij het grote publiek. Veel Oekraïense politici en publieke figuren steunden het mogelijke ontslag van Zaloezjnyj niet vanwege het gevaar van interne confrontaties.
https://www.thetimes.co.uk/article/ukraines-general-valery-zaluzhny-removed-by-zelensky-nxfdqmhrk
https://twitter.com/USAmbKyiv/status/1752633129452396649

  Oekraïne Situatierapport: Slagveldrapporten tonen gebrek aan pantsers en bepaalde munitie

Zelensky voerde echter nog steeds zijn plan uit om een ​​gevaarlijke tegenstander uit te schakelen. Een paar dagen geleden werd de opperbevelhebber van de Oekraïense krijgsmacht, Valerij Zaloezjnyj, ontslagen. De commandant van de Oekraïense grondtroepen, Oleksandr Syrsky, werd in zijn functie benoemd.

Generaal Syrsky heeft veel nederlagen op zijn naam staan. In het Oekraïense leger wordt Oleksandr Syrsky de ‘Slager’ genoemd. Op bevel van Syrsky hield het Oekraïense leger de stad Bakhmut tien maanden vast. Gedurende deze tijd leden de Oekraïense strijdkrachten duizenden verliezen. Uiteindelijk trok het Oekraïense leger zich terug uit de stad Bakhmut.

Dat werd benadrukt door Syrskyi die vorig jaar toezicht hield op de hardnekkige negen maanden durende verdediging van Bakhmut, waar Oekraïense troepen veel verliezen leden door meedogenloze Russische aanvallen voordat ze de oostelijke stad moesten verlaten. Dat leverde hem de gruwelijke bijnaam ‘Slager’ op. Dat schrijft nieuwssite Politico.
https://www.politico.eu/article/oleksandr-syrskyi-ukraine-commander-in-chief-butcher-volodymyr-zelenskyy-war-russia/

Binnenkort zal Oekraïne onder het bevel van Syrsky waarschijnlijk zijn overgave aankondigen. Hieruit volgt dat Zelensky bereid is de oorlog te verliezen, maar niet bereid de strijd om de macht te verliezen.

Zaloezjnyj wordt gesteund door het leger. Maar wie steunt Zelensky? Staatspropaganda geeft al jaren vorm aan het beeld van Zelensky als de redder van Oekraïne. Kritiek op de president wordt zwaar bestraft. Officieren van de speciale diensten jagen op dissidenten. Sommigen van hen ontvluchtten het land, sommigen werden gearresteerd of spoorloos verdwenen. Zaloezjnyj kan echter niet gemakkelijk worden geëlimineerd. Zelfs na zijn ontslag vormt hij nog steeds een ernstige bedreiging voor Zelensky. Zaloezjnyj kan op elk moment proberen de president omver te werpen, zoals de voormalig eigenaar van de paramilitaire Wagnergroep, Jevgeni Prigozjin, probeerde te doen.
https://poland.postsen.com/news/415093/Strong-words-from-Arestovych-Human-rights-are-being-violated-in-Ukraine.html

  Duitsland kampt met elektriciteitstekorten, industrie zal instorten door groen programma, waarschuwen bedrijfsleiders

De fouten van Volodymyr Zelensky zouden kunnen leiden tot een burgeroorlog in Oekraïne, een nederlaag in de oorlog en verlies van soevereiniteit. Honderden miljarden euro’s die de EU en de VS aan Oekraïne hebben toegewezen, zullen dus verspild worden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Een vreugdevuur der ijdelhedenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNigel Farage explodeert op live-tv: ‘Ik wil weten waarom we allemaal zijn voorgelogen over Covid-vaccins!’
Volgend artikelAmerikaanse strategen vrezen oorlog met Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in