dat de massale raketaanvallen door Rusland in heel Oekraïne doorgaan en dat er berichten zijn over massale explosies en stroomuitval in Nikolajev en andere plaatsen, plus dat Kiev nog steeds het doelwit is. En, zoals verwacht, zijn alle VSU-pogingen tot “offensieven” afgeslagen met enorme verliezen voor de VSU, waaronder bij Kremennaya en Svatovo (in het Russisch), maar de NAVO – laten we de voorwendsels hier maar achterwege laten – zal proberen zoveel mogelijk kanonnenvoer naar Russische formaties te gooien omdat ze iets nodig hebben, zoals een “doorbraak” in sommige sectoren, omdat de midterms eraan komen en de Russen troepen verzamelen voor voor de hand liggende zaken. De tijd dringt.

Er zijn dus tekenen dat het besef van de grimmige werkelijkheid in Washington D.C. begint door te dringen.

Minister van Defensie Lloyd Austin liet deze week weten dat de VS en hun westerse bondgenoten moeite hebben om gelijke tred te houden met de vraag van Oekraïne naar geavanceerde wapens om de Russische invasie af te slaan. Dat signaal weerspiegelt de slinkende voorraden voor Oekraïne en de vrees in het Witte Huis voor een escalatie die zou kunnen leiden tot een oorlog tussen de VS en Rusland. Het risico van verminderde Amerikaanse voorraden van hoogwaardige munitie is al gemeld sinds de VS begonnen bij te dragen aan de verdediging van Oekraïne. Nu, bijna acht maanden na het begin van de oorlog, zeggen deskundigen, geïnterviewd door Fox News Digital, dat de VS aan of zeer dicht bij het einde is van haar capaciteit om te geven. Zij zijn het erover eens dat de opmerkingen van Austin erop wijzen dat de aanvankelijke stormloop van hoogwaardige munitie zoals HIMAR raketwerpers, Javelin antitankraketten, luchtafweer Stingers en M-777 houwitsers voorbij is. Volgens deze bronnen zijn er twee factoren in het spel die aan deze realiteit bijdragen.

Ik heb jarenlang gezegd – sorry dat ik iedereen eraan herinner – dat de NAVO geen echte oorlog kan voeren met een gelijke tegenstander. Rusland is niet alleen de gelijke, Rusland beschikt over gevechtscapaciteiten waarvan er vele simpelweg nergens in de NAVO voorkomen (inclusief de VS natuurlijk). Dit wordt steeds duidelijker, zowel door operationele en strategische incompetentie van de NAVO-planners als door bekentenissen van dien aard als van Austin of, als u verder leest, van:

  Het conflict in Oekraïne heeft de zwakke punten van de militaire economie van de NAVO-landen blootgelegd

Mark Cancian is een senior adviseur bij het Center for Strategic & International Studies die zeven jaar heeft gewerkt aan DOD-aankopen voor het Office of Management and Budget. Zijn inschatting op basis van voorraadniveaus, industriële capaciteit en informatie van de regering Biden is dat de VS “beperkte” voorraden hebben van HIMAR’s, Javelins, Stingers en M-777 houwitsers. “Er zijn enkele gebieden waar we in feite op de bodem van het vat zitten,” zei hij tegen Fox News Digital. In sommige gevallen betekent dit dat de VS waarschijnlijk aan de vraag van Oekraïne naar wapens zal voldoen door minderwaardige vervangers te sturen, zoals lichtere Howitzers die bruikbaar zijn maar niet wat Oekraïne zoekt. In andere gevallen hebben de VS misschien niet veel te geven – Cancian zei dat er weliswaar sprake van is dat de VS wat meer luchtverdedigingsmateriaal levert, maar dat de VS op dat gebied niet veel kan geven. Cancian zei dat hij de opmerkingen van Austin leest als een teken dat de dagen dat de VS Oekraïne zijn beste spullen geeft, voorbij zijn.

En zeg me niet dat ik daar niet voor gewaarschuwd heb. Een opmerkelijke verandering van toon van de neocons en het Kremlin is ook een aanwijzing dat de grappen voorbij zijn. Eerst kwam de neocon van de neocons en een professionele geschiedvervalser Anne Applebaum met een hilarische verklaring:

MOSKOW, 16 oktober – RIA Novosti. Het Westen begrijpt de gevolgen van een overwinning van Oekraïne in het conflict met Rusland niet en wil daarom een dergelijke uitkomst niet, zei de Amerikaans-Britse journaliste Ann Applebaum op de PGS22-top in Duitsland. Een video van het evenement werd gepubliceerd door het YouTube-kanaal van het analytisch centrum Progressive Zentrum. “Ik ben een paar dagen in Duitsland geweest, en het klopt dat de kwestie van de tanks blijft opduiken. En ik vroeg me af waarom ze niet worden geleverd”, begon ze. Volgens Applebaum ligt de reden in teleurstelling vanwege het feit dat het Westen niet weet hoe een Oekraïense overwinning eruit zal zien. En dit gevoel is niet uniek voor Duitsland, het wordt ervaren in de VS en andere landen. De journalist vroeg zich af of het Westen de overwinning van Oekraïne wil en klaar is voor een dergelijke uitkomst en de gevolgen daarvan. “Hoe zal het Europa veranderen, hoe zal het Rusland veranderen, hoe zal het het machtsevenwicht veranderen? Ik denk dat de situatie met tanks juist hiermee samenhangt,” concludeerde Applebaum.

LOL! Zie je, dat is wat er gebeurt als je geen serieuze opleiding hebt en je hele leven lang onzin schrijft over onderwerpen waar zij en haar kring (neocons) geen verstand van hebben. Je weet wel – echte oorlog, echte economie, echte geopolitiek enz. Ondertussen heeft Peskov vandaag officieel verklaard dat de NAVO rechtstreeks betrokken is bij Oekraïne en dat de hulp van de NAVO de situatie voor Rusland bemoeilijkt (aangezien het hele NAVO-potentieel achter deze oorlog staat), maar hij benadrukte ook dat het de uitkomst niet verandert en dat de doelen van de SMO zullen worden bereikt (in het Russisch). Ondertussen beginnen de eerste gevechtsvliegtuigen en eenheden van de ongeveer 9.000 Russische militairen Wit-Rusland binnen te stromen om een nieuwe gecombineerde wapengroepering in Wit-Rusland op te zetten (in het Russisch) voor het geval dat, knipoog, knipoog. De kern van deze groepering zal nog steeds Armed Forces of Belarus zijn, maar wie weet waarvoor die Iskanders, SU-35’s, enz. daarheen worden vervoerd. Nah, ik neem u in de maling. Het is zowel om Wit-Rusland te stabiliseren en allerlei geestelijk ontoereikende mensen uit sommige NAVO-landen af te schrikken als natuurlijk om een “lichte” druk uit te oefenen op het noorden van Oekraïne. Daarom wordt deze Regionale Groepering van Troepen (RGV) in het leven geroepen.

  Hoofd Pentagon: Als Oekraïne wordt verslagen, zal de NAVO in oorlog zijn met Rusland

Al met al dus enkele interessante ontwikkelingen en vergeet niet WAAROM er referenda zijn gehouden – juist daarom, om een nieuw militair district te vormen en krachten te verzamelen voor de opmars langs de kusten van de Zwarte Zee. Maar zoals ik voortdurend benadruk – citeer mij niet op dat punt – denkt de Russische generale staf op een ander vlak en kunnen wij voor verrassingen komen te staan. Maar dit snelle overzicht kan u een glimp geven van het “denken” van de NAVO-planners, die iets, wat dan ook nodig hebben om hun mislukte “offensieven” te laten zien en om op de een of andere manier de gruwelijke staat van dienst van het door de VS gemaakte wapentuig (plus van andere schoothondjes) in echte gevechtsomstandigheden te verdoezelen. Er zal worden gesproken over de goed gedocumenteerde volslagen mislukking van de Amerikaanse AGM-88 HARM-raketten tegen de Russische luchtverdediging, maar we moeten geduld hebben en wachten tot het actieve deel van de SMO is afgerond en de antiterroristische operaties van de FSB en de MVD op de voorgrond staan. Uiteindelijk is terrorisme het enige type oorlog waarin het gecombineerde Westen uitblinkt.


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een oorlog met Rusland zou anders zijn dan alles wat de VS en de NAVO ooit hebben meegemaaktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Dingen worden nooit meer normaal
Volgend artikelKIJK: WEF-sprekers maken grappen over ontvolking
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Het befaamde militaire industriële complex van de US is, bij gebrek aan een echte tegenstander, door de decennia heen geëvolueerd in een producent van “weinig voor veel”.
  De culminatie van dit proces is de beruchte F-35 “Joint Strike Fighter”; onbetaalbaar, onbetrouwbaar, en niet functioneel.
  Het enige waar het ding in uitblinkt is het verplaatsen van westerse defensiebudgetten naar de zakken van de aandeelhouders van Lockheed-Martin.
  En verder heeft die hele sector ook geen “oorlogsproductie” capaciteit meer maar enkel “vredesproductie” capaciteit, simpelweg omdat niet gebruikte productie capaciteit wel centjes kost maar niets oplevert, en daar houden de verwende aandeelhouders nu eenmaal niet van.
  Het resultaat is vervolgens dat je dan een oorlog zult moeten vechten met hetgeen je op voorraad hebt, en het meest achterlijke wat je dan kunt doen is een geheel onnodige uitputtingsoorlog uitlokken tegen een technologisch minimaal gelijkwaardige tegenstander die a) meer voorraad heft als jij en b) wel nog over de productiecapaciteit beschikt om die voorraden weer snel aan te vullen.
  Biden en zijn “Democrats” zijn vervolgens zo achterlijk…

 2. Het zou kunnen dat de gevechtscapaciteit die – na onmin – uit Saudi Arabië wordt teruggetrokken door de US worden overgebracht naar Oekraine: HIMARS en dergelijke.

 3. Het enige dat de NAVO kan doen is onder leiding van Amerika de rest van de NAVO landen hun soldaten laten afschieten. Dat is waar het op neer zal komen, kanonnenvoer en op het belangrijkste stuk geen inbreng of mede zeggenschap. Je kan net zo goed gewoon slaven houden…

 4. België is al bezig, soldaten samen met soldaten uit alle navo-landen te trainen, voor mocht het nodig zijn op te treden tegen Rusland.

 5. Zal geen traan laten voor elke navo bodybag…Als nu actief in dienst bent bij deze club ben je gewoon elite kanonnenvoer en geen beschermer van ons westerlingen. Punt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in