Op 17 juni lanceerden de Kievse strijdkrachten een nieuwe aanvalsgolf in de sectoren Zaporozhye en Zuid-Donetsk als onderdeel van hun lente-tegenoffensief.

Momenteel vinden er zware gevechten plaats in de richting van de nederzettingen Nikolskoe, Pavlovka, Vladimirovka bij de gebieden Ugledar en Pyatihatki in Donetsk en bij de nederzettingen Makarovka, Staromaiskoe en Urojainoe in Zaporozhye, bericht Southfront.

Nieuwe videobeelden toonden recente Oekraïense verliezen in de buurt van de nederzetting Chasov Yar in de richting Bakhmut in Donetsk en in een ander niet nader gespecificeerd gebied in de speciale militaire operatiezone.

Andere video’s tonen recente aanvallen van Russische Ka-52 gevechtshelikopters op gepantserde voertuigen van Kievse strijdkrachten, waaronder een MaxxPro van Amerikaanse makelij, evenals een aanval met Geran kamikaze-drones op een Oekraïense P-18 bewakingsradar.

Ondertussen deden Kievse troepen in de richting van Kherson verschillende mislukte pogingen om de rivier de Dnjepr over te steken. Recente video’s toonden de vernietiging van verschillende Oekraïense boten in de rivier, evenals artillerieaanvallen op Oekraïense speciale eenheden en saboteurs op de westelijke oever.

Ondanks de zware verliezen die ze hebben geleden, zijn de Kievse strijdkrachten er sinds de start van hun tegenoffensief op 4 juni niet in geslaagd om noemenswaardige terreinwinst te boeken.

Volgens recente verklaringen van de Russische president Vladmir Poetin heeft Oekraïne al 30% van zijn door het Westen geleverde uitrusting verloren, waaronder veel Leopard 2 main battle tanks van Duitse makelij en Bradley infanteriegevechtsvoertuigen van Amerikaanse makelij.

Volgens een nieuw verslag van het Duitse Der Spiegel simuleren Oekraïense militairen defecten aan hun Leopard 2 tanks en andere uitrusting om te voorkomen dat ze in het offensief moeten gaan. Een militair vertelde het blad over zijn ervaring met de tank dat als de koepel eenmaal geraakt is, “je gewoon een hoopje as bent.”

  EU en NAVO stevenen af op de afgrond door stommiteiten in buitenlands beleid

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – “Amerika geeft transgenderisme terwijl China en Rusland training en vaardigheden geven” & “Oekraïense infanterie vergiet bloed in liters”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDYSTOPISCHE NACHTMERRIE: 10 ongelooflijke dingen die binnenkort zullen gebeuren als we de opmars van de tirannie en de onderwerping van de mensheid niet stoppen
Volgend artikelPoetin: Rusland heeft meer kernwapens dan alle NAVO-landen samen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Voorrall DOOOrrgaaaan \ou Baryy Stevens zeggen.
  Dan blijft er weinig materiaal en oekraiens personeel over.
  300.000 NATO manschappen?
  Helaas voor hen,maakt de TOS1 & 2 geen onderscheid.
  Maar goed,beroepsmilitairen en vrijwilligers hebben bewust gekozen,om zo een leven en dood te krijgen.
  Geen medeleven.Ook geen mede-lijden.
  Satans honger naar dood wordt goed gevoed.Maar het zal wel niet snel genoeg gaan.
  Hup tactical nuke’s ertegenaan.
  Het westen is er gek genoeg voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in