© Kremlin.Ru

De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag het Oekraïense leger opgeroepen om de regering omver te werpen, waarvan hij de leiders omschreef als “terroristen” en “een bende drugsverslaafden en neonazi’s”, bericht Themoscowtimes.com.

Poetin beschuldigde ook “Oekraïense nationalisten” van het inzetten van zware wapens in woonwijken van grote steden om het Russische leger te provoceren.

In een televisietoespraak spoorde hij de Oekraïense militairen aan om “de macht in eigen handen te nemen.”

“Het lijkt erop dat het voor ons gemakkelijker zal zijn om het met u eens te zijn dan met deze bende drugsverslaafden en neonazi’s,” zei hij, verwijzend naar de leiding in Kiev onder president Volodymyr Zelensky.

Poetin zei dat Oekraïense “nationalisten” voorbereidingen troffen om meerdere raketwerpers in te zetten in woonwijken van Oekraïense steden, waaronder Kiev en de noordoostelijke stad Kharkiv.

De leiders van Oekraïne gedragen zich “zoals terroristen overal ter wereld: zij verschuilen zich achter mensen in de hoop dat zij dan Rusland de schuld kunnen geven van burgerslachtoffers.”

“Het is bekend dat dit gebeurt op aanraden van buitenlandse adviseurs, voornamelijk Amerikaanse adviseurs,” zei Poetin.

Afzonderlijk zei Poetins woordvoerder Dmitry Peskov over de vermeende inzet: “Wij beschouwen de situatie als uiterst gevaarlijk.”

Poetin en Russische topambtenaren hebben gezegd dat de troepen van Moskou alleen gericht zijn tegen ultra-nationalisten in Oekraïne.

Poetin prees ook de Russische troepen en zei dat zij op een “moedige en professionele manier” te werk gingen.

“Zij lossen met succes de belangrijkste taak op om de veiligheid van ons volk en ons Vaderland te waarborgen,” zei Poetin.

  Bedank Poetin voor het stoppen van de COVID-hoax

In een conferentiegesprek met verslaggevers beschuldigde Peskov de Oekraïense autoriteiten ervan te weigeren gesprekken met de Russen in Wit-Rusland te voeren, zoals eerder door Moskou was gesuggereerd.

“Na een korte pauze zeiden de Oekraïners dat ze nu naar Warschau willen gaan,” zei Peskov. “En nu zijn ze incommunicado gegaan.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet voorstel van Kissinger aan Oekraïne: Het Westen is buiten adem – en zet een nieuwe val voor Rusland
Volgend artikelRapport: India koopt goedkope gesanctioneerde Russische olie op en verkoopt die met enorme winsten aan de VS en de EU
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Die schoften opereren zelf veilig vanuit de usa en isgrael. Walgelijke terroristenbende…. Al eeuwen…dat niemand het nog in de gaten heeft behalve Putin. Zo was de 911 ook door hun leven in elkaar gezet. Het zijn de smerigste mensen op Aarde. Ware duivels.

 2. Hoe langer dat gezeik met de Oekraïne ende corona en nu weer de apenpokken duurt ga ik meer en meer over naar de Russische cultuur. Bovendien merk ik dat meer mensen hetzelfde denken. Het apelazarus met die westerse apenkool. Probeer eens De Russian ark of Detskaya met Anna Netrebko en valery Gergiev. U bent gelijk genezen van dat Westerse mentaal vuil

 3. Waarom zien bij ons in Nederland niet wat er aan de hand is er gebeuren rare dingen deze gecreëerde uitsluiting van Rusland waar wij door USA in zijn betrokken
  Omdat wij geen eigen inzicht hebben en klakkeloos hier in zijn getrapt met gevolgen die niet te overzien zijn
  Dood en verderf wordt er gezaaid

 4. Als ze enig verstand hadden deden ze dat.
  Maar dat zal niet gebeuren.

  Zij denken dat ze als nazi veel sympathie zullen krijgen van europa,
  Van sommige landen dus wel….

 5. Ons kabinet bestaat uit landverraders en medeplichtigen daaraan.
  Denk even aan het volgende:
  –afbraak van rechtsysteem voor lagere inkomens
  –toelaten van moslim “vluchtelingen”vlgs treaty met Saoudia 1974, en treaty of Barcelona 1995
  –het voorrang geven aan waardeloze nep-vluchteligen bij woningen en financieringen
  –behandeling van klokkenluiders
  –sluiten ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, terwijl vraag stijgt
  –zie het complete corona gebeuren
  –zie het volgen van de WEF
  –zie het steunen van terroristen en BLM (Palestijnen, Witte Helmen, Isis)
  –zie het steunen van Oekraine
  –zie–en dat is nog het duidelijkste: de toeslagen affaire

  En zie het massieve kiezersbedrog, het “systeem”van regeerakkoord, waarmee de hele tweede kamer buiten spel wordt gezet en de kiezers gekleineerd.

 6. Zie ook Srebenica; waar de mogelijkheden van bevelhebbers niet werden genoemd;
  waar niet werd genoemd wat de reden was van de terechte massa executies door de Serven
  en waarom de F16 niet kwamen opdagen….(omdat de Franse bevelhebber van de Nato gechanteerd werd met twee franse piloten in krijgsgevangenschap)
  De totale afbreuk van enig echte nieuwsgaring; de massa media 100% onder D66 controle; afschaffen van referendum;

  In periode 1940-1945 was er meer recht in NL

  De landverraders verantwoordelijk voor een en ander zouden opgehangen moeten worden; maar ze worden dus herkozen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in