Het omstreden aanbod aan Oekraïne van Henry Kissinger, de veteraan van de Amerikaanse diplomatie, heeft twee betekenissen. Ten eerste raakt het Westen in zijn oorlog op alle fronten tegen Rusland uitgeput, vooral die welke met Oekraïens bloed gevoerd wordt in Oekraïne. Ten tweede is het aanbod echter ook een valstrik voor Rusland, schrijft Daniil Bessonow.

In de Oekraïense media zijn er steeds minder enthousiaste uitroepen in de trant van “De Russische operatie staat op het punt om ten onder te gaan, en wij [Oekraïne] zullen van de ene minuut op de andere in het tegenoffensief gaan”. Dergelijke jingoïstische retoriek van de Oekraïense propagandisten is verdrongen door uitingen van een heel andere stemming.

Nog onlangs had de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmitry Kuleba, de situatie voor de Oekraïense strijdkrachten in de Donbass publiekelijk als “buitengewoon slecht” omschreven. En even later onderwierpen zowel Zelensky’s adviseur Alexei Arestovitsj als de Oekraïense president zelf de Amerikaanse politicus Henry Kissinger aan de scherpst mogelijke kritiek, omdat Kissinger Oekraïne in zijn boodschap op de Top van Davos had opgeroepen tot concessies. Zelensky wees dergelijke eisen categorisch van de hand: “Harde compromissen”, zoals die door de Westerse media voor Oekraïne worden geschetst, zijn volstrekt onaanvaardbaar. Arestovich duwde het “niveau” van de commentaren nog lager, zelfs tot het gebruik van Russische vulgaire taal.

Hij gaf een beoordeling van het optreden van de westerse bondgenoten van Oekraïne, waarbij hij de vele min of meer goedbedoelende raadgevers uit Europa en de VS gore seksuele praktijken aanraadde en hen personen noemde aan wie … hoe zal ik het zacht uitdrukken … pogingen tot enige vorm van intellectuele activiteit van de eenvoudigste soort zijn tot nu toe niet erg succesvol geweest. Tegelijkertijd vinden wij op het internet steeds weer verklaringen van Oekraïense soldaten van de landstrijdkrachten en de vrijwillige territoriale bataljons (d.w.z.: de extreemrechtse milities), die intussen weigeren te vechten, berichten over de ongeoorloofde terugtrekking van sommige eenheden uit hun posities of – omgekeerd – ook berichten volgens welke een of andere eenheid omsingeld is en niet meer kan uitbreken.

  Russische spionnenchef: "Globalistische elites zijn de doctrine van de Gouden Miljard aan het uitrollen"

De façade van de Oekraïense propaganda, die weliswaar een tijdlang met succes stand hield en een zekere superioriteit trachtte aan te tonen, en die superioriteit overal projecteerde – ook al was daar in de verste verte geen spoor van te bekennen – deze propagandafaçade is uiteindelijk gebarsten. Een onophoudelijke stroom van klaagzangen in de teneur van “Alles is geruïneerd!” stroomde door Oekraïne en is nu onophoudelijk aan het stromen. Onlangs verscheen er een video op het internet: het toont buitenlandse “vrijwilligers” die vastzitten in Severodonetsk. Emma Igual van de organisatie “Road to Relief” vertelde aan Oekraïense en pro-Oekraïense media dat voor haar alles duidelijk was: Severodonezk zou niet lang meer gehouden worden.

Ook in de kringen van de Oekraïense propagandisten worden de bravoure-uitspraken over hoe geweldig alles wel niet is, steeds spaarzamer. Zij werden ook uit hun evenwicht gebracht door de overgave van het naziregiment “Azov” in het metallurgische complex “Azostal” in Mariupol, en door de onmogelijkheid om die plannen van de geallieerde strijdkrachten van de Russische Federatie en de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk te verijdelen om op dezelfde manier “plaatselijk” de facties van de Oekraïense strijdkrachten in de Donbass in vele kleine ketels te isoleren en ze één voor één te bewerkken.

Maar om terug te komen op het “inzicht” van Kissinger, wil ik opmerken: mensen als professor Igor Panarin met zijn beoordeling van de initiatieven van Kissinger hebben gelijk, en volkomen gelijk. Van het Westen moet men geen concessies verwachten, zelfs niet van Kissinger – het lijkt veel meer op een valstrik.

  In een wereld vol oorlog en gevaar... Tekenen van hoop

In plaats daarvan moet er consequent een einde gebracht worden aan de speciale operatie en moet de NAVO teruggedrongen worden naar de positie die zij in 1997 innam – anders zal Rusland slechts een zeer tijdelijke verlichting ondervinden, zowel aan de fronten als op de internationale arena. En het zal zo kort zijn dat er niet eens tijd zal zijn om van dit vluchtige ogenblik te genieten.

De toenadering van Kissinger als zodanig toont echter ook aan dat het Westen naar wegen zoekt om het conflict voorlopig op te schorten. De voortdurende miljarden dollars aan financiële injecties in Oekraïne hebben de economieën van zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten merkbaar verzwakt, terwijl hun zelfbedachte anti-Russische sancties niet alleen zouden kunnen leiden tot een economische ineenstorting in sommige van hun eigen landen, maar zelfs tot hongersnood wereldwijd. Het is dus lang niet alleen de Oekraïense volhardingspropaganda die een nederlaag lijdt.

Binnenkort zullen de Europese media het plotseling onverwachte Oekraïense voorbeeld moeten volgen om met “goede” verklaringen voor hun burgers te komen – namelijk waarom die burgers plotseling en voortaan twee keer zoveel moeten betalen voor basisvoedingsmiddelen, verwarming of brandstof vanwege de hulp aan Oekraïne. Dat zal net zo moeilijk zijn als aan de echtgenotes van de gemobiliseerden uit Oekraïne proberen uit te leggen hoe goed zij het nu hebben in het Oekraïense leger en welke geweldige houwitsers uit de VS of van de Italianen er nu in het arsenaal zijn. Wanneer hun mannen vastzitten in een ketel, met onvoldoende proviand en slecht bewapend, of in voorarrest zitten als deserteurs, werkt zelfs de propaganda van Arestovitsj niet meer.

  Von der Leyen stelt 18 miljard euro voor Oekraïne in het vooruitzicht

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is er werkelijk aan de hand in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe ECHTE agenda achter de gecreëerde voedselcrisis
Volgend artikelPoetin roept het Oekraïense leger op om Zelensky-regime omver te werpen – “Terroristen en een bende drugsverslaafden en neonazi’s”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. De Oekraïnse dreiging is al vervangen door de fins/Zweedse nato dreiging, deze bevindt zich dichter bij st petersburg /Moskou. De Oekraïne is daardoor minder van belang. Het genetische wapenonderziek in biolabs is nu in wat ik lees overgeplaatst naar Indonesië, dus de Russen en Chinezen plus VS bevolking, plus eu bevolking kunnen daar niet bij, geen controles mogelijk.
  Probleem voor nato al opgelost.

 2. De rasintrigant en adrenochroomslurper Henry Kissinger (1923) blijft tot Magere Hein hem komt halen de wereld bestoken met zijn bizarre ideeën. Deze Rockefeller-protégée was veiligheidsadviseur (1969 – 1973) onder president Nixon en minister van Buitenlandse zaken tot 1977.
  Hij was een spin in het web bij vele zaakjes die het daglicht niet konden velen en het bekendste voorbeeld is zijn betrokkenheid bij de staatsgreep in Chili op 11.09.1973 tegen de democratisch gekozen president Allende. In datzelfde jaar heeft hij in samenspraak met de CIA (Criminals In Action) groen licht gegeven aan de Argentijnse regering o.l.v. van de uit ballingschap in Spanje teruggekeerde Juan Perón (1895 – 1974) voor de smerige oorlog tegen politieke tegenstanders. Gevangenen werden o.a. vanuit een vliegtuig in zee gedumpt.
  Hij is ook nog hoogleraar geweest aan Harvard University en heeft o.a. les gegeven aan de latere minister van Buitenlandse Zaken tussen 2003 – 2007 Ben Bot.
  Sinds 1982 schraapt hij met Kissinger Associates Inc zijn kostje bij elkaar door het geven van royaal betaalde adviezen over internationale betrekkingen in de ruimste zin des woords aan bedrijven en naties.

  • Vanmorgen vertelde de manager in een mooi hotel in Korce, Albania dat dit smerige zwijn hier opereert om geld wit te wassen met zijn zgn foundations voor goede doelen voor het land. Ook zei hij dat de mensen in de rij stonden voor die vuile gifspuit, het zieke globale experiment.

   Een Albanese vriend zei dat Soros al 30 jaar aan het kloten is om de cultuur en tradities hier kapot te maken (o.m. dmv de publieke sexuele ophemelingen). Hij zei dat de Soros zoon de zaken overneemt. Dus het houdt nooit op tot de hele wereld verkloot is en ze geen waarde meer kunnen jatten. Nienand houdt ze tegen want ze pikken allemaal een graantje mee. Het EU geld was ook door die bloedzuiger bedacht. Hoe roei je die schoften uit. Hoe behouden we een wereld met verschillende tradities en culturen. Die parasieten zuigen overal het bloed uit voor geld. Nog meer geld.

 3. “De voortdurende miljarden dollars aan financiële injecties in Oekraïne hebben de economieën van zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten merkbaar verzwakt”

  Dat komt niet als gevolg van een geldprobleem. Dat creëren ze met een druk op de knop en met die papiertjes kopen ze dan dure grondstoffen in Afrika van door hen geïnstalleerde democratische regimes. De vraag is wel of het militair apparaat en het militair industrieel complex voldoende grondstoffen zal hebben om deze oorlog te winnen. Straks gaan alle grondstoffen naar defensie. Als dat niet voldoende blijkt te zijn, dan zouden ze wel eens meer kunnen verliezen dan Oekraine.

 4. half onzin dit artikel zoals: “De voortdurende miljarden dollars aan financiële injecties in Oekraïne hebben de economieën van zowel de Europese Unie als de Verenigde Staten merkbaar verzwakt”

  of “Oekraïense soldaten van de landstrijdkrachten en de vrijwillige territoriale bataljons (d.w.z.: de extreemrechtse milities)”

  aantal dingen kloppen wel maar deze schrijver is een…. ((( ((( ? LMAO.

  • Ben jij een troll🤨
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
   Je maakt echt geen invloed hier, mensen zoals jij zijn dom.😂😂😂😂😂😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in