India koopt goedkope gesanctioneerde Russische olie op, raffineert die, en verkoopt ze dan met enorme winsten aan de VS en de EU, volgens een bericht in de Wall Street Journal.

De VS heeft India met tegenzin toestemming gegeven om Russische olie te kopen, omdat India gedreigd heeft hun bondgenootschap met Amerika te laten vallen en bondgenoot te worden van China, als de VS het waagt hen te sanctioneren, bericht Chris Menahan.

Terwijl de Amerikanen en Europeanen gedwongen worden recordprijzen voor benzine te betalen als “de kosten van het opkomen voor de vrijheid,” koopt de vrije natie India olie van Rusland voor maar liefst $35 per vat en verkoopt die aan ons terug in een hilarisch arbitrageschema.

Uit WSJ, “Russian Oil Producers Stay One Step Ahead of Sanctions”:

Europa heeft zojuist zijn strengste sancties tot nu toe tegen Russische ruwe olie ingesteld, maar verladers en raffinadeurs krijgen de olie op de markt door de oorsprong ervan te verdoezelen. Enkele brandstoffen die gedeeltelijk van Russische ruwe olie gemaakt zouden zijn, zijn vorige maand in New York en New Jersey aan land gekomen.

De ladingen werden door het Suezkanaal en over de Atlantische Oceaan aangevoerd vanuit Indiase raffinaderijen, die grote kopers van Russische olie zijn geworden, volgens scheepvaartgegevens, gegevens van Refinitiv en analyses van de in Helsinki gevestigde denktank Centre for Research on Energy and Clean Air.

[…] [India’s] invoer is sinds het begin van de oorlog omhooggeschoten tot 800.000 vaten per dag, vergeleken met 30.000 vaten per dag daarvoor, volgens het gegevensbedrijf voor grondstoffenmarkten Kpler.

  The Washington Post: Biden zal "een wereldwijde recessie en toenemende honger" aanvaarden om Rusland te stoppen

[…] Een raffinaderij die eigendom is van de Indiase energiegigant Reliance Industries Ltd. kocht in mei zeven keer meer Russische ruwe olie dan voor de oorlog, wat neerkomt op een vijfde van haar totale inname, volgens Kpler.

Reliance charterde een olietanker voor een lading alkylaat, een bestanddeel van benzine, die op 21 april uit de nabijgelegen haven van Sikka vertrok, zonder een geplande bestemming. Drie dagen later werkte het zijn gegevens bij met een Amerikaanse haven en voer het over, om zijn lading op 22 mei in New York te lossen.

“Wat er waarschijnlijk gebeurd is, is dat Reliance een afgeprijsde lading Russische ruwe olie heeft aangenomen, die geraffineerd heeft en het product vervolgens op de korte-termijnmarkt verkocht, waar het een Amerikaanse koper vond,” zei Lauri Myllyvirta, hoofdanalist bij het Centre for Research on Energy and Clean Air. […]

Reliance heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. De gemeenschappelijke financieel directeur, Srikanth Venkatachari, zei in een briefing op 6 mei dat het bedrijf de kosten van grondstoffen geminimaliseerd heeft door “arbitragevaten” in te kopen.

De Indiase uitvoer van geraffineerde olieproducten, gestimuleerd door goedkope Russische leveranties, is sinds het begin van de oorlog sterk toegenomen. De dagelijkse zendingen naar Europa zijn met een derde gestegen en die naar de V.S. met 43% op kwartaalbasis.

Wij zijn werkelijk de sukkels van de wereld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

12 Nachtmerrieachtige economische trends die wij in de tweede helft van 2022 mogen verwachtenVolg Frontnieuws op Telegram

  De kadavergeur van Azovstal - Wat de catacomben van Azovstal verbergen

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin roept het Oekraïense leger op om Zelensky-regime omver te werpen – “Terroristen en een bende drugsverslaafden en neonazi’s”
Volgend artikelDe WEF Grote Reset slangen kruipen samen in Davos
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. ¨ Wij zijn werkelijk de sukkels van de wereld. ”
  Dit is net even teveel algemeen, wat er moest staan is:
  Onze regeringen zijn de grootste OMGEKOCHTE SUKKELS van de wereld.
  Geen democratie meer, geen invloed meer.
  De “Young Global Leaders” zijn met leugens en bedrog aan de macht gekomen.
  WIJ het gewone volk zijn en worden dubbel genaait
  De bende van de WEF veroorzaakt de ellende.

  • Ja dat was al bekend dat Rusland via achterdeuren de olie kwijt wordt en zodoende vanuit India in Europa komt Brussel slaapt rechtop en denkt dat ze Rusland op de knieen krijgt met waanzin boycotten maar ook zij weten dat die olie allang via achterdeuren Europa bereikt maar maken dat niet bekend Was dat niet zo dan stonden miljoenen auto’s en vliegtuigen stil en aan de grond (dat is toch normaal het gevolg zou men denken!!??) De dupe is Jan met de pet die olie en benzine peperduur betalen alsmede het voedselprobleem dubbel en dik betalen moet en al zijn spaargeld dat hij de afgelopen twee jaren heeft bespaart vanwege coronapas en coronawaanzin verboden nog even niet merkt dat het geld langzaam opgaat in de levensbehoeften benodigheden!!!!!!!!!!!! Eind dit jaar zal de coronapas en verboden weer worden ingevoerd door de corrupte regeringen om Jan met pet weer eronder te krijgen Het vervelende is dat de schaapachtigen de geldwolven en volksmoordenaars weer gezapig zullen volgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. De embargo-olie wordt met discounts gewoon verkocht aan de landen die het embargo hebben ingesteld, alleen dan op de zwarte markt. Die z.g. ‘olie boycot’ is slechts een gespeelde poppenkast voor de bühne. Rusland lacht zich krom en verkoopt hun olie toch wel. Bovendien las ik gisteren een artikel dat de OPEC hun olieproductie flink hebben opgeschroefd, dus van een tekort is geen sprake. De hoge gas-/olie-/voedselprijzen zijn onderdeel van het plan om de economie te slopen onder het mom van “ze kreet riezet”.

  • Oh als dat zo is, wat zijn we dan ongelooflijk genaaid… En Rusland doet gewoon mee aan de Great Reshit??? Damn it….

 3. Ik kan het ze niet kwalijk nemen. De zoete wraak werd ze door die hufters vrijwillig overhandigd. En wij betalen er voor.

 4. Zo gaat het altijd al. Als land A geboycot wordt door land B, dan voert land A zijn goederen naar land C en die mengt het met goederen uit land D. Waar land C het vervolgens exporteert naar land B. Alleen land B betaald daar dan wel een veel hogere prijs voor, dan als het rechtstreeks van land A zou hebben geïmporteerd van voor de boycot. Zo worden de prijzen kunstmatig verhoogd voor de bevolking van land B. Omdat land B afhankelijk is van de goederen uit land A. Maar als de grote internationale aandeelhouders het gehele verloop van deze omslachtige c.q. verkapte boycot proces in handen heeft, kunnen ze zo veel meer winsten boeken en lijkt het net alsof de boycot werkt voor de gewone bevolking van land B. We worden gewoon weer eens een rad voor de ogen gedraaid door onze regeringen, die eigenlijk voor de grote internationale aandeelhouders werken. En hoe langer dit verrotte spel duurt, hoe machtiger en rijker deze aandeelhouders worden. Met hun geld uit het niets te laten ontstaan.

  • Hoe ging dat in Griekenland ook al weer met de EU steun? A heeft een schuld bij B,,,,, en B betaalt de schuld die hij van C krijgt aan A….. C die krijgt weer geld van D die weer geld krijgt bij E en zo komt A weer aan geld via via uiteindelijk blijft de laatste EU met een berg schuld zitten die het geld geleend heeft aan de schuldenaren en die het hen vergeven wordt dat ze allen schuldenaren zijn en die beginnen weer met een schone lei om wederom schulden te maken Zo ook de Eu die met de schuld wederom blijft zitten en die verhaalt op de niet schuldenaren genaamd het schapenvolk Van de rijkere EU landen…………….

 5. Dat voorspelde ik al tijden.
  Die sancties zijn een initiatief van een demente pedo, met dito zoon.
  Die gekkies begrijpen niet, dat handel machtiger is dan een leger

 6. Zal het nog een keertje uitleggen hoe simpel het is.
  Een Rus vestigt een brievenbus bedrijf in India of waar dan ook.
  Dat bedrijf maakt twee setjes documenten: eentje voor koop van olie in Rusland en eentje voor verkoop aan pakweg NL.

  Dan wordt een tanker gestuurd om te laden en die gaat rechtstreeks naar NL met de verkoop documenten.
  Voila; simpeltjes niet?

  • Of hoe ons “fijne” landje diesel leverde (Shell) aan de Duitsers om….
   Of hoe onze koninklijke cocaïne fabriek haar troep leverde aan…
   Deze familie zit nog steeds vuistdiep in deze cocaïne business…

   En de schaapjes blijven maar vlagjes wapperen met koningsdag/prinsjesdag…
   En staan te klappen bij alle besluiten van onze freaking overheid…

   Damn, waar ben ik in beland?
   Wat een freak-show…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in