President Vladimir Poetin heeft dinsdag een decreet uit 2012 ingetrokken dat deels de soevereiniteit van Moldavië onderbouwde bij het oplossen van de toekomst van de regio Transnistrië – een door Moskou gesteunde separatistische regio die grenst aan Oekraïne en waar Rusland troepen houdt, schrijft Hal Turner.

Het decreet, dat een Moldavische component bevatte, schetste 11 jaar geleden het buitenlands beleid van Rusland dat uitging van nauwere betrekkingen van Moskou met de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Het besluit tot herroeping van het document uit 2012 is gepubliceerd op de website van het Kremlin en stelt dat het besluit is genomen om “de nationale belangen van Rusland te waarborgen in verband met de ingrijpende veranderingen die plaatsvinden in de internationale betrekkingen.”

Moldavië grenst aan het zuidwesten van …. Oekraïne. De kaart hieronder laat het zien:

De regio Transnistrië is een klein stukje land aan de uiterste oostelijke rand van Moldavië, grenzend aan Oekraïne. Transnistriëverschijnt in het geel op de vaste kaart hieronder:

De Russischtaligen in Transnistrië hebben zich in 1990, een jaar voor het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, afgescheiden van Moldavië, uit vrees dat Moldavië zou fuseren met Roemenië, waarvan het de taal en cultuur grotendeels deelt.

In 1992 woedde er een korte oorlog tussen het nieuwe onafhankelijke Moldavië en de separatisten. Maar in de afgelopen 30 jaar is er vrijwel geen geweld geweest, terwijl er nog steeds Russische “vredeshandhavers” zijn gestationeerd in het kleine stukje land, dat geen internationale erkenning geniet.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Moldavië zei het document “zorgvuldig te zullen bestuderen.”

  "Doe als Niger": Het Gabonese leger heeft de door Frankrijk gesteunde president ten val gebracht!

De Russische vredestroepen bevinden zich al tientallen jaren in Transnistrië. Nu lijkt het erop dat Rusland daar troepen gaat toevoegen, zodat ze kunnen oprukken tegen het uiterste zuidwesten van Oekraïne en zijn belangrijkste havenstad Odessa.

Nu de troepen al voet aan de grond hebben in Transnistrië, is het eenvoudig om troepen op te bouwen voor een aanval op het zuidwesten van Oekraïne. Als dit gebeurt – en het ziet ernaar uit dat dit zal gebeuren – zal “Oekraïne” volledig worden afgesneden van de hele Zwarte Zee.

De NAVO is hier al mee bezig. Vóór het begin van de speciale militaire operatie van Rusland (SMO) had Oekraïne een lease-overeenkomst gesloten met de NAVO/VS om daar een marinebasis te vestigen.

Als Rusland dat gebied van Oekraïne inneemt, zal de marinebasis van de NAVO er nooit komen.

Zonder een “thuishaven” in de Zwarte Zee kunnen marineschepen van de NAVO door Turkije worden tegengehouden bij het doorvaren van de Bosporusstraat, naar en vanuit de Zwarte Zee, als er oorlog uitbreekt. Het Verdrag van Montreux over de Straat, het verdrag dat de Bosporus en de Dardanellen door Istanboel in en uit de Zwarte Zee regelt, maakt duidelijk dat in een oorlog schepen van oorlogvoerende landen ZONDER thuishaven in de Zwarte Zee de doorgang door de Straat kan worden belet.

Media in de VS en Europa propageren het grote publiek al maandenlang over de situatie tussen Rusland en Oekraïne. Die media houden vol dat:

 • Rusland heeft geen raketten meer.
 • Rusland heeft geen tanks meer.
 • Rusland heeft geen troepen meer.
  De hele wereld is in de greep van een ernstige vorm van oorlogskoorts

Ze hebben ook gepropageerd dat de Russische president Vladimir Poetin ziek is:

 • Alvleesklierkanker.
 • Longkanker.
 • De ziekte van Parkinson.
 • De ziekte van Alzheimer.

AL DEZE BEWERINGEN ZIJN ALLEMAAL VALS. Ze zijn uit de lucht gegrepen, meestal door de Britse MI-6, die Oekraïne probeert af te schilderen als een land dat absoluut een kans maakt om te winnen van Rusland. Oekraïne heeft geen enkele kans. Die hebben ze nooit gehad. Oekraïne was verloren op het moment dat de Russische troepen hun grens overstaken.

Als/wanneer meer Russische troepen zich gaan verzamelen in de regio Transdnjestrië, zal het hele zuidwesten van Oekraïne bevrijd zijn van het naziregime in Kiev. Oekraïne zal worden afgesneden van de Zwarte Zee. De NAVO krijgt haar marinebasis niet, en Rusland wint.

… Tenzij de NAVO een excuus vindt om Oekraïne fysiek binnen te vallen — en dan … wordt het de Derde Wereldoorlog.

UPDATE 8:37 AM EST —

Premier Dorin Recean van Moldavië heeft gezegd dat hij denkt dat Rusland van plan is het vliegveld van Chișinău in te nemen om Russische militaire versterkingen in te vliegen.

President Zelensky verklaarde vandaag dat Oekraïne gelooft dat een dergelijk plan ook in de maak is. Oekraïne verplaatst zijn troepen nu naar de grens met Moldavië (Transdnjestrië). Foto hieronder:

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft gezegd dat Moldavië waarschijnlijk hetzelfde lot wacht als Oekraïne. Volgens een video die op twitter is gedeeld door de Oekraïense nieuwszender Nexta TV zegt de minister van Buitenlandse Zaken dat “nu ook Moldavië voor deze rol in aanmerking komt”.

  Als Oekraïne oorlog verliest, zal dat 'einde van de westerse hegemonie' betekenen, waarschuwt Boris Johnson uit het VK

Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Britse luitenant-kolonel: “Het Westen heeft niet de capaciteit voor een grootschalige oorlog”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChina verklaart de oorlog aan de Verenigde Staten (Gonzalo Lira)
Volgend artikelHoe de VS (en het VK) de vrede in Oekraïne saboteerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. “Zonder een “thuishaven” in de Zwarte Zee kunnen marineschepen van de NAVO door Turkije worden tegengehouden bij het doorvaren van de Bosporusstraat, naar en vanuit de Zwarte Zee, als er oorlog uitbreekt. Het Verdrag van Montreux over de Straat, het verdrag dat de Bosporus en de Dardanellen door Istanboel in en uit de Zwarte Zee regelt, maakt duidelijk dat in een oorlog schepen van oorlogvoerende landen ZONDER thuishaven in de Zwarte Zee de doorgang door de Straat kan worden belet.”

  NATO heeft echter al marinebasissen in de Zwarte zee….Turkije is immers NATO land….

  Begint erop te lijken dat er een meer fronten oorlog op komst is, zowel in noordoostelijk Europa als Zuidoostelijk. Amerika is al bezig aan troepenopbouw in Roemenie, maar het zullen de Roemenen zijn die ze laten sterven…hetzelfde bij Polen….de Poolse soldaten zullen worden geofferd…..er is een wereldoorlog gaande die gaat uitbreiden…..

  • Turkije is NOG NATO-lid, maar voor hoelang nog?
   De US of A ligt constant overhoop met Erdogan en er is nogal wat te doen om de TurkStream pijpleiding waarvan de US of A vindt dat die zou moeten worden dichtgedraaid.
   Als de US of A haar zin niet krijgt en het in haar hersens haalt om ook die pijpleiding te saboteren dan is het over en uit met de aanwezigheid van de Yanks en andere NATO vazallen in Turkije. Erdogan zal hen direct het land uitflikkeren om vervolgens ook nog eens uit de NATO te stappen.

   • Uit de NATO stappen staat nu al vast, Erdogan wacht gewoon op een volgende kleine of grote gebeurtenis, provocatie of een ongewenste officiële onthulling van Turkse of internationale wetenschappers over HAARP en de recente aardbevingen.

   • Goed gezien. Ook de EU heeft Turkey jarenlang aan het lijntje gehouden.
    Gezien de opstelling van Turkije van toetreding tot de NAVO van Zweden en Finland geeft aan dat Turkije de hele toetreding bewust frustreren en ook Hongarije is tegen de toetreding van deze twee landen.
    Het zou mij niet verbazen als Hongarije het lidmaatschap van de EU en van NATO op gaat zeggen.

    • Neem daarbij dat Turkije miljoenen onderdanen versprijd heeft over heel Europa. Duitsland heeft de grootste gemeenschap Turken. Bij een afscheiding heeft Europa al een paard van Troye binnen.
     Als dan Hongarije er ook uitstapt ligt de Navo op apegapen. De rest is wel lid maar heeft hoe langer hoe minder de steun van de bevolking. Enkel de politiekers zijn nog geïnteresseerd in het lidmaatschap, en dan enkel voor hun eigen postje…

 2. Kijk kijk,
  De vazalstaten mogen 1 voor 1 hun mannen door de vleesmolen halen.
  Dat ruimt lekker op.
  Mij valt wel op dat alleen maar blanke mannen worden geofferd.
  Wilt satan geen andere?
  Vind ik niet erg woke en BLM.

 3. Rusland heeft inmiddels gezegd dat zij verwachten dat de oorlog misschien wel 3 jaar kan gaan duren, ze zijn op alles voor bereid, laat de VS hen maar niet onderschatten, de VS heeft alle grenzen overschreden voor Rusland, denk zelf voor veel meer volkeren en landen, ook al hoor er niks over in de gewone media, maar de wereld is groter dan de gewone media.
  Geloof echt dat de VS toch eens moet beseffen dat hun tegenstander [ met anderen die zeker steun geven aan Putin ] dat er een enorme verandering gaat plaatsvinden, iets waar ik al zolang op hoop, eindelijk komt er een einde aan die fucking despoot de VS, ik haat hun buitenlandse politiek al zolang, kan het benoemen vanuit mijn hart maar dat ga ik niet schrijven. A change is gonna come!!!

  • De oprichting van de USA in 1776 was in feite een machtsgreep van vrijmetselaars zoals George Washington om met de USA als voertuig de wereldregering te vestigen. Het schijnt na 2 wereldoorlogen nog niet gelukt te zijn, welaan dan nog maar een pandemie en een proxy oorlog met Rusland ertegenaan, alles voor die Nieuwe Maçonnieke Wereldorde, NMW..

 4. “In 1992 woedde er een korte oorlog tussen het nieuwe onafhankelijke Moldavië en de separatisten.”

  Gezien Transnistrië zich al had afgescheiden nog voordat Moldavië zich had afgescheiden kun je moeilijk over separatisten praten…
  Het is net zo’n gevalletje als de Krim, die zich ook al vóór Oekraïne onafhankelijk had verklaard, om later, na de Oekraïense onafhankelijkheidsverklaring, door dat nieuwe Oekraïne geclaimd te worden.
  Je kunt geen gebeid claimen omdat dit onderdeel uitmaakte van een entiteit die je zelf niet meer erkend.
  Die gebieden hebben namelijk dezelfde rechten op zelfbeschikking als jijzelf hebt.
  Zou trouwens een spannend verhaal worden, zo’n luchtbrug naar Transnistrië…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in