European Parliament from EU / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Vergeet deze hele “verkiezing” poppenkast en lijm gewoon de kroon op haar hoofd.

Ursula von der Leyen, de ongekozen voorzitter van de Europese Commissie, wordt in juni herkozen. Ze moet opnieuw worden voorgedragen door de meerderheid van de leiders van de EU-lidstaten en dan opnieuw worden bevestigd door de leden van het nieuw gekozen Europees Parlement. Ze moeten wel gek zijn om deze ultieme incarnatie van echte EU-waarden, zoals transparantie en vooruitziendheid (of liever het gebrek daaraan), te onttronen, schrijft Rachel Marsden.

Er schiet me een verhaal over koningin Ursula te binnen dat het punt perfect illustreert.

Tijdens Covid introduceerde de Europese Unie een QR-codesysteem voor het hele blok als bewijs van vaccinatie voor reizen, vrije tijd en in sommige gevallen als voorwaarde voor tewerkstelling – zelfs toen rapporten twijfels begonnen op te roepen over hoe betrouwbaar de prik echt was als het ging om het stoppen van infectie, overdracht en dood. Het is alsof Brussel er belang bij had om de vaccinaties zo snel mogelijk in de armen te sluiten en een digitaal identiteitssysteem op te zetten dat gekoppeld was aan de vaccinatiestatus, voordat de griezelige muziek ophield of de mensen er gewoon niet meer naar luisterden. Sceptische leden van het Europees Parlement hebben geëist te weten wat voor soort deal de leiding van het blok eigenlijk heeft gesloten met de fabrikanten van deze injecties. We hebben het over 11 contracten, 4,6 miljard vaccins en €71 miljard aan overheidsgeld dat is overgemaakt aan Big Pharma.

Tot nu toe zijn noch de burgers die voor dit alles hebben betaald, noch hun gekozen vertegenwoordigers in staat geweest om volledige transparantie over deze deals te krijgen. Volgens een onderzoek dat vorig jaar werd gepubliceerd door de Franse NGO Global Health Advocates en de Britse non-profit organisatie StopAids, heeft de Europese Commissie “ingestemd met uitgebreide geheimhoudingsvereisten met farmaceutische bedrijven die mogelijk niet volledig in overeenstemming zijn met de EU-wetgeving” en dat van de contracten die werden geanalyseerd met AstraZeneca, Pfizer en Moderna, “het contract met Pfizer het meest werd geredigeerd.” Ze merkten op dat de Europese Commissie “de meeste informatie over productveiligheid en schadeloosstelling in het contract met Pfizer en Moderna had bewerkt” en concludeerden dat “het erop lijkt dat het grootste deel van het risico werd gedragen door de EU in een wanhopige poging om toegang te krijgen tot deze vaccins.”

  “Op jacht naar vers vlees!” - Treiteren en seksuele intimidatie in het EU-parlement!

De rapporten vestigen ook de aandacht op het gebrek aan interesse aan de kant van bepaalde Big Pharma CEO’s als het gaat om het afleggen van verantwoording aan hun klanten – hun eindklanten die de spuiten kregen en er uiteindelijk voor betaalden: de gemiddelde EU-burgers. “We hebben Pfizer, AstraZeneca en Moderna de gelegenheid gegeven om te reageren op de beweringen… maar we hebben geen reactie ontvangen,” aldus de NGO’s.

Het blijkt dat Albert Bourla, CEO van Pfizer, ook dezelfde persoon is die privé-sms’jes uitwisselde met von der Leyen in de maand voordat er over het Pfizer-contract werd onderhandeld. Hoe weten we dat? Omdat ze dat zelf zei in april 2021 in een interview met de New York Times. Terwijl ze daarmee bezig was, rezen er vragen over de manier waarop Duitse defensiecontracten werden toegekend. Politico rapporteerde hierover in 2019, waarbij werd verwezen naar het toegenomen gebruik van consultants tijdens haar ambtstermijn, en uiteindelijk gaf ze toe dat er “fouten” waren gemaakt. Het zouden blijkbaar ook niet de laatste zijn.

In 2020, vertelde von der Leyen aan de New York Times, ging ze op het hoogtepunt van de pandemie een maand lang via sms over en weer met het hoofd van Pfizer, met als resultaat een “bestelling van 1,9 miljard doses bij Pfizer” (om precies te zijn een bestelling van 900 miljoen met nog een optie van 900 miljoen die niet is uitgeoefend) tot 2023, volgens de krant, met in totaal 4,6 miljard doses besteld bij alle geneesmiddelenfabrikanten. Waarom zoveel doses voor een EU-bevolking van slechts 448 miljoen? “Ik ben ervan overtuigd dat we hier voor de lange termijn mee bezig zijn,” vertelde ze de krant in april 2021.

  EU belooft "Poetins propagandisten" te bestrijden

Het is maar goed dat contracten ter waarde van 71 miljard euro (in het geval van Covid) niet grotendeels gebaseerd zijn op de grillen en gevoelens van freewheelende ongekozen bureaucraten en dat er transparantie en open debat en discussie is over alle voorwaarden in een poging om mogelijke toekomstige valkuilen te vermijden, toch? Oeps, te laat. Tegen december 2023 was von der Leyen’s “lange weg” ontspoord en werden doses over het hele continent gedumpt. Volgens Politico belandde er voor ongeveer 4 miljard euro aan Covid-vaccins op stortplaatsen in heel Europa.

Meer recentelijk moesten individuele EU-lidstaten de tango in rechtszaken met Pfizer zelf doen, omdat het bedrijf hen aanklaagde omdat ze niet betaalden voor doses die ze niet meer nodig hadden of wilden, nu ze de prik aan niemand meer konden opdringen of mensen bang konden maken om ze te nemen. Het oorspronkelijke contract tussen Pfizer en de EU werd vorig jaar gewijzigd om het oorspronkelijke aantal gekochte doses te verminderen, maar Brussel vertelde de lidstaten dat ze nog steeds annuleringskosten moesten betalen voor elke dosis die ze niet meer wilden. En in plaats van tegen 2023 de injecties in de armen te moeten pompen om de voorraad te liquideren, zou de EU nog drie jaar de tijd hebben om te proberen de interesse van haar burgers te wekken.

Niet dat iemand enig idee heeft wat het oorspronkelijke contract was. Misschien kunnen de sms-berichten van von der Leyen een aanwijzing geven. Maar ze zijn op magische wijze verdwenen en ze lijkt niet erg geïnteresseerd in een poging om ze forensisch te achterhalen. De New York Times spant een rechtszaak aan om ze in handen te krijgen en het Europees Openbaar Ministerie heeft onlangs het onderzoek overgenomen van de Belgische autoriteiten naar strafrechtelijke beschuldigingen van “inmenging in openbare functies, vernietiging van SMS-berichten, corruptie en belangenverstrengeling.”

Europese parlementsleden in de Covid-19 commissie van het blok hebben hun interesse geuit om von der Leyen persoonlijk te laten antwoorden in hun commissie over deze contractonderhandelingen, maar ze deelt die interesse niet. Bourla ook niet, wat ertoe leidde dat de commissie verzocht om zijn privileges voor toegang tot het EU-parlement in te trekken. Niet dat hij die nodig heeft als hij een directe lijn met koningin Ursula heeft.

  Hongarije eist herziening sanctieoorlog: "Europa bloedt dood"

Het is belangrijk voor de Europese democratie om “veilig en beschermd” te zijn, zei von der Leyen in februari toen ze aankondigde op haar troon te willen blijven zitten na de EU-parlementsverkiezingen van juni, waarbij ze weigerde zich kandidaat te stellen in haar eigen land ondanks dat ze daartoe werd aangemoedigd om kleingeestige redenen van democratische legitimiteit. “Veilig en beschermd” tegen wat precies? Rusland, natuurlijk. Het is eigenlijk wel verrassend dat ze Moskou nog niet heeft beschuldigd van het wissen van haar teksten met Bourla.

Von der Leyen heeft bewezen een onstuitbare tank te zijn als het aankomt op het verpletteren van vervelende formaliteiten en rolt over Pfizergate heen als een kleine verkeersdrempel.

Vorige maand nog werd ze schriftelijk geconfronteerd door EU-hoofddiplomaat Josep Borrell, commissaris voor Interne Markten Thierry Breton en enkele van hun collega’s over de selectie door haar commissie van de EU-gezant voor het midden- en kleinbedrijf, die toevallig een mede-Duitser is van haar eigen CDU-partij thuis, terwijl ze ook het laagst scoorde onder de kandidaten voor de baan. EU-wetgevers hebben ook geklaagd over het gebrek aan transparantie bij het selecteren van iemand voor een functie die 17.000 euro per maand waard is.

Ursula von der Leyen heeft de mond vol van transparantie, ondanks dat ze persoonlijk weinig vat heeft op het concept. Een beetje zoals de hele EU regelmatig doet. Deugdsignaleren over democratische waarden en er tegelijkertijd de spot mee drijven is wat deze koningin tot de perfecte weerspiegeling van haar Koninkrijk maakt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Von der Leyen belooft de Europeanen “veel leed” vanwege de hulp aan OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Amerikaanse elites slaan op hol. Onze machthebbers zien overal buitenlandse invloed
Volgend artikelHoe Biden de wereld liet zien dat de VS en de NAVO papieren tijgers zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. En volgens Wilders is er geen draagvlak meer onder de Nederlandse bevolking voor wat betreft NEXIT; vandaar dat ‘ie dit verkiezingsstandpunt heeft laten vallen. Tuurlijk Geert!

  Mark Rutte trekt nog steeds aan de touwtjes, en stevig óók!
  Wie houdt wie hier voor de gek

  • Ziokhazaarse mossadagent & in het bezit van een dubbele nationaliteit (IL + NL, net als z’n vrouw) Wilders heeft op 31.03.2022 in de tweede slaapkamer met zijn PVV-handpoppen geapplaudisseerd voor de door Zelensky gehouden toespraak.
   In 2010 was hij tijdens het CDA-PVV-minderheidskabinet o.l.v. Deep State-handlanger Rutte opeens voor verhoging van de AOW-leeftijd en dat was een flagrante schending van het PVV-verkiezingsprogramma, maar de politie ging dankzij Dion Graus wel meer het dierenwelzijn monitoren.

   • Ook Wilders’ PVV heeft nooit voor Edwin de Roy van Zuydewijn (1966) sinds zijn scheiding van Margarita de Bourbon de Parme & dochter van Irene van Lippe (1972) in 2006 voor hem een lans gebroken.

 2. sluit die pharma hoer gewoon op de bewijzen zijn al lang opgeruimd maar we weten het zeker dus opsluiten en wie deze bescherm mag ook gaan…

 3. ze staan boven de wet, dus eigenlijk is er geen wet. En wetteloosheid wreekt zich uiteindelijk altijd. En of ze wordt herverkozen daaraan heb ik grote twijfels, in ieder geval niet door mij.

 4. Like Ursula in 101 Dalmatians, who wore a coat made out of Dalmatian fur, we in the EU are the humans that she will sacrifice for her wealth….. CRUELLA DE VIL-VON DER LEYEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in