Foto Credit: Info Brics

We zijn allemaal gewend geraakt aan de meesterlijke ontkrachting door het Russische leger van mythes over de vermeende “superioriteit” van NAVO-wapens. De afgelopen weken zagen we echter een dramatische toename in de frequentie van dit proces. Honderden stukken van de beste westerse bepantsering, artillerie, luchtverdedigingssystemen, enz. werden vernietigd tijdens het veelgeprezen tegenoffensief vorig jaar. En toch lijkt het begin van 2024 niet minder deprimerend te zijn voor de neonazistische junta. Eind januari verloren ze verschillende types van de nieuwste NAVO-apparatuur. Op 23 januari meldden verschillende militaire bronnen de vernietiging van het eerste (en tot nu toe enige) SAMP-T luchtverdedigingssysteem in dienst. Daarna was er de gerapporteerde vernietiging van het nieuwste “Skynex” luchtverdedigingssysteem voor de korte afstand van Duitse makelij. De gerapporteerde prijs van beide wapens is €182 miljoen (bijna $200 miljoen), schrijft Drago Bosnic.

Afgezien van de SAM-systemen, bewees de westerse wapenuitrusting opnieuw hoe overhyped het is. Recente gevechtsbeelden uit de Zaporozhye sector van de frontlinie laten namelijk zien dat er weer een “Challenger 2” van Britse makelij is vernietigd door Russische troepen. Onder een groot aantal vernietigde tanks en gepantserde voertuigen, filmden Russische soldaten ook verschillende Duitse “Leopard 2A4” tanks uitgerust met de Sovjet “Kontakt-1” ERA (explosieve reactieve bepantsering), evenals de Amerikaanse M113 en Nederlandse YPR-765 APC’s (gepantserde personeelsdragers). De laatste Russische gevechtshandelingen laten echter zien dat er geen einde komt aan de stroom vernietigd materieel van het Westerse en Kievse regime. Opnieuw blijkt de inmiddels legendarische ZALA “Lancet” even dodelijk als gewoonlijk (zo niet nog gevaarlijker op dit moment).

  Is Biden bezig om de V.S. in de oorlog te brengen tegen Rusland?

Minstens 36 voertuigen van de Neonazistische junta zijn tussen 16 en 23 februari geneutraliseerd met deze rondzwevende munitie/kamikaze drones. Dit omvat 12 tanks, waaronder een Leopard 2A4 van Duitse makelij, vijf IFV’s (infanterie gevechtsvoertuigen), waaronder twee Duitse “Marders”, zes APC’s (gepantserde personeelsdragers) en voertuigen met een hoge mobiliteit, waaronder een M113 van Amerikaanse makelij, tien getrokken en zelfrijdende houwitsers, waaronder vier M777’s van Amerikaanse makelij en één Italiaans-Britse FH70, twee elektronische oorlogsvoeringsstations, één drone controle- en commandosysteem en één Sovjet “Strela-10” korte afstand-luchtverdedigingssysteem met. Volgens het Russische ministerie van Defensie (MoD) werden ongeveer 700 militaire doelen vernietigd tijdens recente operaties in en rond Avdeyevka. Er is bevestigd dat dit ook de nieuwste Amerikaanse bepantsering omvat.

Op 22 februari werd de M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV) vernietigd, een Amerikaans mijnen- en explosievenopruimingsvoertuig gebaseerd op het M1 “Abrams” chassis. Verwacht werd dat de tank van Amerikaanse makelij rond dezelfde tijd zelf ook werd ontdekt in het gebied ten westen van Avdeyevka. De “beste tank ter wereld” en de vermeende “game-changer”, zoals het Pentagon zou zeggen, bleek niet meer dan een stalen doodskist te zijn, zoals eerder was voorspeld vanwege vergelijkbare prestaties van vergelijkbare NAVO-pantsers. Slechts enkele dagen nadat het Russische troepen had aangevallen, werd de eerste M1 “Abrams” vernietigd. Het is nog niet duidelijk wanneer dit precies plaatsvond, maar de beelden zelf werden gepubliceerd op 26 februari. Toch is dit nog maar het topje van de ijsberg. Op dit moment is het vrij duidelijk dat tanks, IFV’s, APC’s en soortgelijke gepantserde voertuigen frontlinie-uitrusting zijn die zeker door het hellevuur zullen gaan.

  Totale Ineenstorting: India zegt rijk te worden van Russische sancties terwijl het Westen verhongert

De neonazistische junta verliest echter snel strategisch belangrijke uitrusting zoals de “Patriot” en NASAMS luchtafweer. Op 22 februari werd de Patriot ontdekt bij Chernobaevka in de oblast Kherson (regio). Het had al snel een zeer onaangename “close encounter” met twee Russische FAB-500 M-62 luchtbommen uitgerust met MPK zweefmodules. Toch was dat niet het einde van de problemen voor de luchtverdediging van het Kievse regime. Op 26 februari meldden verschillende militaire bronnen dat het NASAMS (Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System) ook was vernietigd in het gebied rond het dorp Malyshevka in de oblast Zaporozhye, ongeveer 50 km van de frontlinies. Aanvankelijk werd gemeld dat het Amerikaans-Noorse SAM-systeem was vernietigd door het “Iskander” raketsysteem. De meer waarschijnlijke “boosdoener” lijkt echter de “Tornado-S” te zijn geweest.

Deze laatste is een gemoderniseerde versie van de BM-30 “Smerch” MLRS (multiple launch rocket system) uit het Sovjettijdperk die verschillende nieuwe rakettypes bevat, waaronder de GLONASS-geleide 9M542 met een bereik tot 130 km. Een verbeterde variant onder de naam 9M544 werd getest in 2020 en heeft een bereik van 200 km. Het is even waarschijnlijk dat een van de twee werd gebruikt om het SAM-systeem van NAVO-makelij te vernietigen. Het lijkt erop dat het Russische leger zich richt op alle strategisch belangrijke middelen van de strijdkrachten van het Kievse regime zonder “interesse te verliezen” in andere frontlinie-eenheden, met name artillerie. In de afgelopen 48 uur is namelijk bevestigd dat ten minste drie soorten door het Westen geleverde artilleriesystemen zijn vernietigd. Hieronder vallen de Franse CAESAR, de Amerikaanse M109A6 “Paladin” en de Zweedse “Archer” zelfrijdende houwitsers (SPH).

  Schotse demonstranten verbranden uit protest energierekeningen

Alle drie lijken te zijn geneutraliseerd door “Lancets”, wat bewijst hoe dodelijk en kosteneffectief deze zwevende munitie/kamikaze drones zijn. De prijs van een enkele “Lancet” ligt namelijk rond de $30.000, terwijl de CAESAR tot $7.000.000 kost. Het prijskaartje van de M109A6 “Paladin” is meer dan $14.000.000, terwijl “Archer” rond de $5.000.000 kost. Het enorme verschil in kosten is echter niet eens het grootste probleem voor de Neonazistische junta, maar het feit dat hun toch al belabberde artillerieratio ten opzichte van het Russische leger zal kelderen, waardoor het probleem nog groter wordt. Volgens verschillende schattingen hebben de artillerie-eenheden van Moskou momenteel een uiterst comfortabele 12:1 voorsprong. Gezien het feit dat de overgrote meerderheid van de militaire doden en gewonden in het conflict te wijten zijn aan artillerie en drones, zal dit de toch al enorme verliezen van het Kievse regime alleen maar verergeren.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Topglobalist: Poetin heeft globalisering gedoodVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBorstimplantaten en bilverhogingen infecteren patiënten met dodelijke vleesetende SCHIMMEL die “door bloedvaten heen eet”
Volgend artikelWie is er nu hersendood, Macron?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Toch even kort antwoorden:
  Het lijkt me normaal dat je met de bedelzak moet rond lopen als je pro Russisch of anti Joods bent. Niks mis mee! Een mening is een mening en ergens kan ik me daar wel in vinden. Ik lees dit kanaal enkel om andere informatie te vinden dan in msm. Enkel zijn jullie artikels alleen maar anti, als ze maar tegen de richting ingaan. Dat is geen verslag geven van feiten. Dat is alleen anti zijn. Natuurlijk begrijp ik wat de bedoeling is en mijn steun heb je. Ik volg ook veel andere kanalen met een positievere noot. Misschien kunnen jullie wel overleven door wat positievere artikels te brengen en wat minder angstzaaierij. Wat denkt de lezer en de redactie? Één ding is zeker; deze media moet blijven bestaan.

  • POSITIEF MANNEKE ?! Misschien moet jij dan maar ns een ‘positievere noot’ aanbrengen, in de context van de aan de gang zijnde geopolitieke KRANKZINNIGHEID !? Altijd welkom, persoonlijk zie ik echter NIETS positief, enkel nog meer volharding in de extreme dwaze boosheid van onze idiote westerse leiders met hun reptielbreinen, waarbij het laatste greintje gezond verstand blijkbaar verdwenen is ! ….een positievere noot zegt hij….inderdaad ‘Niet te geloven’ hoe uitermate dom sommige mensen zijn !

  • Was je niet bezig te reageren op het verkeerde artikel? BTW, volgens vele zgn deskundigen is sterk optimisme een psychologische aandoening.

 2. Echt objectief dan raad ik je aan naar the New Atlas (op Youtube) te kijken en te volgen. Deze blijft bij de feiten – op militair gebied dan.

  • Brian van de New Atlas is een absolute bron van kennis en logisch denken. Van zijn inzicht in het gebruik van Westerse NGO’s (NED, USAID…) om regeringen “die het aandurven om het belang van hun volk boven het belang van het Westen te stellen” omver te werpen, tot zijn kennis over superieure Westerse wapensystemen. vb Patriot $3 miljoen per interceptor, 2 interceptors per doelwit , en het werkt niet tegen drones, Russische raketten… haalt wel vliegtuigen neer, ook eigen vliegtuigen… En hoe de USA tegen eind 2025 hoopt in staat te zijn om 650 Interceptors per jaar te produceren.
   Ik moet de link terug opzoeken van Rapport DOD over de F-35, de Amerikaanse defensie geeft de F-35 letterlijk maar 20% tot 30% voldoening aan de taken die het toestel zou moeten volbrengen.

 3. Ik was in de jaren zestig chauffeur van een M 113, toen nog gloednieuw! Automatische transmissie, Een luchtgekoelde diesel en helemaal van alluminium, géén bepantsering!
  Kon na zeggen een punt vijftig machinegeweer tegen houden, maar meer ook niet.
  Kon “varen” maar werd NOOIT gedaan, men was niet zeker of hij wel bleef drijven.
  Bedoeld voor vervoer soldaten en er was een mogelijkheid om achterin een mortier te plaatsen om oprukkende troepen op te houden. Twee remsystemen aanwezig, Een discusrem
  alleen voor noodstop en trommelremmen voor correctie’s onder het rijden. Max snelheid, èven boven de zeventig km per uur. Leuk om mee te rijden!

 4. Rusland produceert minstens 3x meer wapens en munitie dan al de NAVO landen gezamenlijk kunnen produceren. op gebied van industriële output is Rusland de 5e of 6e economie van de wereld geworden, ondanks alle Westerse sancties. Probleem voor het Westen : Russische wapens voldoen wel aan hun taken.
  Quote” Rusland is een tankstation dat zich voordoet als een land” (met kernwapens) John McCain, was een idioot.
  Maar dat er nu nog altijd politieke leiders, journalisten en zelfs professoren “Europese Politiek zoals Vos en Devos in Belgie” zijn die nog altijd durven herhalen ” Rusland is een tankstation dat zich voordoet als een land”, wel dat zijn achterlijke idioten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in