Image by kjpargeter on Freepik

Minstens 12 mensen zijn dood gemeld in Matamoros, Mexico, nadat ze een dodelijke schimmelinfectie hadden opgelopen tijdens cosmetische ingrepen aan hun borsten en billen.

De mensen bezweken aan een dodelijke hersenvliesontsteking waarbij de schimmel na de operatie door hun bloedvaten at en hun hersenen aanviel. Allemaal hadden ze vlak voor hun dood borstimplantaten of een bilverhoging ondergaan, schrijft Ethan Huff.

In totaal werden ongeveer 24 mensen getroffen door de uitbraak, waarvan de andere 12 gevallen zich voordeden in de Verenigde Staten, waaronder in Texas. Het blijkt dat een besmette injectie de schimmel in hun ruggengraat heeft gebracht.

“Wat we uiteindelijk zagen is dat deze schimmel zich letterlijk door bloedvaten heen vreet en ook stolling veroorzaakt,” zei Dr. Louis Ostrosky van UTHealth Houston in een verklaring aan de media.

Meningitis is een soort infectie die het beschermende weefsel rond de hersenen en het ruggenmerg aantast. Het kan een dodelijke sepsis veroorzaken en resulteren in permanente hersenbeschadiging. Meestal treft het baby’s, jonge kinderen, tieners en jonge volwassenen.

Symptomen van meningitis zijn koorts, hoofdpijn, huiduitslag, stijve nek, gevoeligheid voor fel licht, slaperigheid, toevallen en een algemeen gevoel van malaise en ziekte.

Toename van medisch toerisme

In deze uitbraak deden alle infecties zich voor bij “jonge, verder gezonde patiënten” die vanuit de VS naar twee verschillende klinieken in Tamaulipas waren gereisd en ook naar andere delen van Mexico voor “medisch toerisme”, wat betekent dat ze naar Mexico reisden voor behandelingen die daar waarschijnlijk veel goedkoper zijn.

In elk meningitis geval kreeg de getroffen patiënt epidurale anesthesie, een injecteerbare pijnstiller die voor een operatie wordt toegediend. Alle gevallen deden zich voor tussen januari en mei vorig jaar.

  Amerikaanse deelstaten verbieden COVID-19-vaccinatievereisten

Negen van de 12 patiënten, of 69 procent, stierven uiteindelijk aan de meningitisinfectie die na de operatie optrad.

Hoewel een dergelijke uitbraak ongebruikelijk is, zal het waarschijnlijk niet de laatste zijn die veroorzaakt wordt door epidurale toediening tijdens medisch toerisme.

“Dit is waarschijnlijk niet onze laatste schimmeluitbraak,” zei Dr. Ostrosky.

Omdat medische zorg in de VS voor de meeste mensen onbetaalbaar is, wordt het voor Amerikanen steeds populairder om naar Mexico en andere landen zoals Turkije en Thailand te reizen, waar dezelfde procedures voor veel minder geld worden aangeboden.

Medisch toerisme naar Mexico is ook populair onder Amerikanen die op zoek zijn naar alternatieve behandelingen voor ziekten zoals kanker die in de VS niet legaal verkrijgbaar zijn vanwege beperkingen van de Food and Drug Administration (FDA).

Volgens onderzoek gepubliceerd in het New England Journal of Medicine (NEJM) werd deze laatste uitbraak van meningitis veroorzaakt door een schimmel genaamd Fusarim solani. Gemiddeld ontwikkelde elke getroffen patiënt de symptomen ongeveer 39 dagen na de operatie.

“Het belangrijkste bij elke vorm van chirurgie is veiligheid,” zegt Prof. Omar Khan, een consulent bariatrisch chirurg in het Ashtead Hospital in Surrey, Verenigd Koninkrijk.

“Voor patiënten die naar het buitenland reizen voor een gewichtsverliesoperatie, kunnen er echte vraagtekens worden gezet bij de kwaliteit van de pre-operatieve beoordeling en het gebrek aan nazorg dat aan deze patiënten wordt geboden.”

Khan zegt dat de meeste complicaties ongeveer twee weken na de operatie optreden, in het geval van een gastric bypass operatie, een andere procedure waar patiënten uit “eerste-wereld” landen zoals het Verenigd Koninkrijk vaak voor naar het buitenland reizen om geld te besparen.

  12 van 13 meest gevaccineerde landen ter wereld nu door gezondheidsautoriteit CDC als reisrisico aangemerkt

“Iedereen die geopereerd is, moet door zijn chirurg kunnen worden gecontroleerd en behandeld, vooral in het geval van complicaties,” waarschuwt Khan. “Niet alleen dit, maar deze patiënten hebben ook langdurige follow-up nodig en iemand die hun zorg op de langere termijn coördineert – allemaal dingen die ontbreken bij patiënten die in het buitenland worden geopereerd.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Corona voorbij – Nu nieuwe waarschuwing voor “hersenetende amoebe”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Europese Unie wil reparaties aan auto’s ouder dan 15 jaar verbieden
Volgend artikelPatriot, NASAMS, Abrams, Archer, Paladin, CAESAR… Russisch leger heeft een geweldige tijd met de beste NAVO uitrusting
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. De Duitse dichter Heinrich Heine (1797 – 1856) zei ooit: ‘geld is de god van onze tijd en Rothschild is zijn profeet’.
  ‘Als de wereld vergaat, ga ik naar Nederland want daar gebeurt alles vijftig jaar later’ is ook van zijn hand.

 2. Borst en bilvergroting, lippen opspuiten, overtollig vet wegzuigen, faceliften, enz.enz.
  Zijn nogal eens mensen die hun lichaam niet accepteren zoals het is.
  Men probeert daarmee wellicht aantrekkelijker te worden voor anderen en/of de niet tegen te houden ouderdomsverschijnselen tegen te gaan.
  Het gevecht van mensen tegen aftakeling en de onherroepelijke dood.

  Een laag zelfbeeld kan desastreus uitpakken.
  Ieder mens heeft zijn/haar schoonheid. ( afhankelijk van hoe je daar tegenaan kijkt )

  • Juist Tygron. Volledig mee eens. Jezelf niet kunnen accepteren is echter wel een 21e eeuwse geesten ziekte die word opgelegd door talloze reclames, “shows” en tabloids. Mensen laten zich ziek praten.

   Zo ook met relaties. Het ging nog nooit zo slecht met de relatie voor het leven sinds al die dating apps. Lekker makkelijk postcode neuken en daarna geestelijk gefrustreerd de relatie niet aan willen gaan…

   Triest voor wie het ziet…

  • dat is een fijt ? zo denk ik ook hierover als je niet tegen het spiegelbeeld kunt ! kijk dan niet in de spiegel zie je ook niet ? wat er mis kan zijn met jouw EVENBEELD ik vind gewoon zielige mensen ( waar van de hersenen ) zsiek gelult zijn door anderen !

 3. GOED ZO ! Ik zie er nog veel te veel rondlopen , vooral Latinas met die redicule opgezette konten en tetten, meestal hoeren trouwens ….maar t werkt wel moet ik zeggen, ik ken er eentje die op enkele jaren tijd een klein fortuintje heeft verjaard (btw geen enkele Euro aan bijgedragen hoor !)

 4. Ook al worden ze daarvan niet ziek doch volgens mij beginnen die opvullingen na een tijdje te wiebelen en zitten dan niet meer op dezelfde plaats zeker door ouder te worden krijg je rimpels en een verslapte huid en gaan die dingen zich verplaatsen

 5. ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’

  Ik zou het er nooit voor over hebben; overdreven narcistisch gedrag leidt wel eens tot iemands ondergang, blijkt maar weer…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in