De politie in het Verenigd Koninkrijk bereidt zich voor op een wijdverspreide “ineenstorting van de openbare orde” als gevolg van de crisis in de kosten van levensonderhoud, indien de nieuwe premier Liz Truss niet voldoende overheidssteun goedkeurt, bericht Summit.news.

De politie in het Verenigd Koninkrijk bereidt zich voor op een wijdverspreide “ineenstorting van de openbare orde” als gevolg van de crisis in de kosten van levensonderhoud, indien de nieuwe premier Liz Truss niet voldoende overheidssteun goedkeurt.

Na een enorme verhoging volgende maand zullen de energierekeningen tegen april volgend jaar tot ongeveer 6.522 pond per jaar stijgen, een cijfer dat een derde van het land in de armoede dreigt te storten.

Uit een uitgelekt nationaal strategiedocument dat The Times in handen kreeg, blijkt dat politiechefs vrezen dat “economische onrust en financiële instabiliteit” tot een toename van “bepaalde soorten misdaad zouden kunnen leiden”.

Naar verwachting zullen winkeldiefstallen, inbraken en autodiefstallen, alsook onlinefraude en afpersing, explosief toenemen omdat de mensen wanhopig proberen de eindjes aan elkaar te knopen, en criminele opportunisten ook graag hun daden willen rechtvaardigen.

In het verslag van de Nationale Raad van politiechefs, die reeds een toename van sommige misdrijven heeft vastgesteld, wordt gewaarschuwd dat “een complexer en onvoorspelbaarder risico de mogelijkheid is van grotere onrust onder de burgerbevolking als reactie op de aanhoudende en pijnlijke economische druk”.

Een parlementslid dat door de lokale politie was ingelicht, zei dat als de nieuwe premier Liz Truss niet voldoende overheidssteun introduceert, dit “meer mensen in de criminaliteit zou drijven en tot onrust onder de bevolking zou leiden”.

“Als de steun niet aan de verwachtingen voldoet, zou men soortgelijke taferelen als in 2011 kunnen verwachten,” zei het parlementslid, verwijzend naar de rellen in Londen die zich naar andere delen van het land uitbreidden.

  Poetins minister van Buitenlandse Zaken: De "500-jarige dominantie" van het Westen loopt ten einde

“Een hoge ambtenaar bij een politiedienst in Noord-Engeland vertelde een lokaal parlementslid dat hij zonder ingrijpen van de regering vreesde voor een terugkeer naar de koortsachtige toestanden die in 2011 tot de rellen in Londen hebben geleid,” aldus het artikel.

Nu meer dan een miljoen mensen hebben gezworen hun energierekeningen niet meer te betalen, wordt ook gevreesd dat grote aantallen mensen bij benzinestations zullen wegrijden zonder te betalen.

Emily Spurrell, de commissaris voor politie en misdaad van Merseyside, heeft zelfs gesuggereerd dat mensen die melk, voedsel of luiers voor hun kinderen stelen, niet vervolgd zouden moeten worden – een aanpak die niet zo goed heeft gewerkt in grote Amerikaanse steden aan de oost- en westkust.

Intussen bereidt de regering zich ook voor op de mogelijkheid dat telefoonlijnen en computersystemen door black-outs uitvallen. Onder de codenaam “Noble Birch” werd een oefening gehouden om de operaties in Whitehall te handhaven tijdens een wijdverspreide uitval van het elektriciteitsnet.

Zoals wij al eerder berichtten, hebben leiders van de energie-industrie in het Verenigd Koninkrijk de regering gewaarschuwd dat het land massale onrust moet verwachten nu de mensen deze winter worstelen om hun verwarmings- en elektriciteitsrekeningen te betalen.

Een hooggeplaatste vertegenwoordiger van de industrie zei dat wanneer de mensen “beseffen hoe erg het gaat worden”, zij hun woede de straat op zouden kunnen brengen in de vorm van gewelddadige demonstraties.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse militaire analisten, inclusief CIA, verdwaasd en verbijsterdVolg Frontnieuws op Telegram

  De zaken rechtzetten; Dingen die u moet weten over Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelU zult nog veel hongerdood zien!!!
Volgend artikelIn video: Reden van de zware verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in de regio Kherson
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Ja, alles loopt naar plan. Elke gelegenheid zal worden misbruikt om de politiestaat noch meer te rechtvaardigen. We bevinden ons werkelijk in een no win situatie. In elke geval is het passief verzet de enige mogelijkheid welke noch over blijft. Alles wat aan cash geld kan worden gered uit de klauen van de banken veilig onder brengen en geen rekeningen meer betalen behalve aan kleine winkels en zelfstandigen. Eigenlijk alleen noch rekeningen betalen aan die mensen die werkelijk noch wat doen.

 2. Eerst zelf crisissen creëren om daarna met overheidssteun te compenseren, alleen maar om te laten zien dat u steun krijgt van uw overheid die het beste met u voor heeft. Wat zullen de mensen weer dankbaar zijn en zo werken ze gestaag de agenda 2030 af !!

  • De leiding van de politie is politiek verbonden…..verder zou het principe juist zijn, een regering die de grondwet schend en het land kapot maakt hoort …..ik zeg muur rechthouden….opgepakt te worden door de politie of het leger….

   Revolutie is nu wel zeker, onontkoombaar eigenlijk, de vraag is wanneer en is het een snel iets of een steeds meer escalerend gebeuren…

  • Wat daar gebeurt zal straks ook hier gaan gebeuren want wat de politie en rechters ons hebben aan gedaan daar zullen zij straks de klappen van terug krijgen wij laten het er niet bij zitten de afrekening zal komen vroeg of laat tuig politie wij zullen jullie niet ontzien.

 3. Ze kunnen geld uitdelen, maar energie die er niet is kan je ook niet kopen. En waarom zou de openbare orde instorten met autoinbraken, diefstallen en rellen? Gewoon die elite en politici wegschoppen, daarna kan je alle Russische energie kopen die je nodig hebt.

 4. Maar niet de engelsen zullen de straat op gaan, maar de moslims en vluchtelingen….zelfde in duitsland en frankrijk

 5. In Australia e.d. zijn ook leuke acties voor awareness om te beginnen en niet betalen van de hoge energie rekeningen vanaf 1 oktober (dan komt bv in NL een 3x verhoging van wat je nu betaald)

  bv I pay cash today because, dus mensen betalen alleen cash waar het kan en geven dan ook zo’n briefje af, zie voorbeeld>>

  https://globalwalkout.com/wp-content/uploads/2022/09/I-paid-cash-today-for-a-reason-.pdf

  en hun website ‘Global Walkout’

  https://globalwalkout.com/

  video van de eerste dag van de Global Walkout

  https://youtu.be/qyO34rzi5-U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in