Wanneer de geschiedenis wordt geschreven van de poging van het Westen om het Rusland van Poetin te vernietigen, zou het me niet verbazen dat historici zich zullen baseren op de wijsheid van Pogo, schrijft Larry Johnson.

Pogo was een dagelijkse strip die werd gemaakt door cartoonist Walt Kelly en van 1948 tot 1975 in Amerikaanse kranten verscheen. Pogo speelt zich af in het Okefenokee moeras in het zuidoosten van de Verenigde Staten en volgt de avonturen van zijn antropomorfe dierenfiguren, waaronder het titelpersonage, een opossum. – https://en.wikipedia.org/wiki/Pogo_(comic_strip)

Een van Pogo’s iconische overpeinzingen – We hebben de vijand ontmoet en hij is ons – is relevanter dan ooit in het licht van de huidige terugslag als gevolg van de poging van het Westen om Oekraïne te gebruiken om Rusland tot onderwerping te dwingen. Het volgende filmpje zegt niets over Oekraïne. Maar het geeft u een indruk van de waarheid die Walt Kelly, de cartoonist, probeerde over te brengen aan het publiek.

Het Westen, met de Verenigde Staten voorop, faciliteerde het begin van de burgeroorlog in Oekraïne in 2014 en bleef in de acht jaar daarna de druk op Rusland opvoeren. De overmoed achter deze inspanning is werkelijk verbluffend. Conventionele academici, deskundigen die het militair-industrieel complex een warm hart toedragen en politici die het Pentagon willen financieren om wat buit voor hun achterban te winnen, trapten volledig in de propaganda dat Rusland een achtergebleven, falende staat was.

Sinds de staatsgreep van Maidan is er geen enkele oprechte poging tot eerlijke onderhandelingen gedaan, ondanks Minsk I en Minsk II. De daaropvolgende diplomatie was een afleidingsmanoeuvre. Het werkelijke doel van de Verenigde Staten en Europa was om het leger van Oekraïne te versterken en tegelijkertijd te proberen Rusland te verzwakken door een combinatie van sancties en propaganda.

  Scott Ritter: Een "gevaarlijk, bloederig en smerig spel"

Met uitzondering van geleerden als Stephen Cohen en Richard Sakwa, gaven de meeste academici een cartoonversie van Rusland die deed denken aan Boris Badenov, en de publieke opinie slikte dat:

Het Westen geloofde echt dat massale sancties tegen Rusland tot economische onrust zouden leiden, gevolgd door politieke beroering. Blijkt dat de politieke meesters van het Westen half gelijk hadden – de sancties hebben inderdaad economische onrust ontketend en er is politieke beroering gaande. Er is maar één piepklein probleempje: het gebeurt in de Verenigde Staten en Europa. Poetin en de Russische economie doen het prima. Het blijkt dat Rusland zelfvoorzienend is als het gaat om essentiële zaken als voedsel, kunstmest, energie en zeldzame aardmetalen. Het Westen niet.

Zoals Christopher Walken de faux Blue Oyster Cult percussionist aanspoort om voor “more cowbell” te zorgen, blijft het NAVO-bondgenootschap volhouden dat Rusland zonder raketten en andere essentiële wapens zit. Westerse mogendheden hebben duidelijk geen gevoel voor ironie, want het zijn hun wapenvoorraden die opraken. Neem bijvoorbeeld Duitsland:

De Duitse minister van Defensie, Christine Lambrecht, zei tijdens de laatste vergadering van het Duitse kabinet in augustus 2022 dat “er weinig ruimte is om wapens uit de voorraad van het Duitse leger naar Oekraïne te sturen. Ik moet toegeven dat we de grenzen hebben bereikt van wat we kunnen bieden. Ons leger moet de verdediging van de staten en de Duitse Bondsstaat kunnen garanderen. Ik zal ervoor zorgen dat dit zo blijft.” Zoals zij het uitdrukte, gaven deze verklaringen aan dat de Duitse militaire steun aan Oekraïne op het punt staat het maximum te bereiken; dit betekent dat Duitsland in dit opzicht de komende tijd beperkte mogelijkheden zal hebben, evenals een vertraging in het tempo van de steun aan Oekraïne. – https://www.politics-dz.com/interregional-strategic-analytics-how-has-ukraines-support-affected-western-armaments/

Ook de Verenigde Staten zijn, zoals Jackson Browne zei, “running on empty”. Ze scharrelen naar wapens om naar Oekraïne te sturen omdat de Verenigde Staten niet langer de industriële kracht hebben om zichzelf te bevoorraden en buitenlandse hulp te bieden:

  Wij onderbreken het programma om u de brandende wereld te laten zien

De VS zijn van plan om 100.000 granaten te kopen van Zuid-Koreaanse wapenfabrikanten om aan Oekraïne te leveren, aldus een Amerikaanse functionaris, als onderdeel van een bredere inspanning om beschikbare wapens te vinden voor de hevige gevechten in Oekraïne. – https://www.cnn.com/2022/11/11/politics/us-artillery-south-korea-ukraine/index.html

Ondertussen heeft Poetin een Russische strategie geactualiseerd die na de Slag bij Borodino tegen Napoleon werd gebruikt. De Russen trokken zich terug van dat met bloed doordrenkte slagveld om hun wonden te likken en zich te hergroeperen, terwijl Napoleon triomfantelijk Moskou binnenmarcheerde. VICTORIE? Nee. De Russen staken uiteindelijk Moskou in brand, waardoor Napoleon en zijn troepen moesten proberen zich terug te trekken uit Rusland toen generaal Winter toesloeg. Begin 1800 was er geen elektriciteit om af te sluiten in Moskou. De mensen vertrouwden op houtvuren, brandende kolen en olie voor warmte en licht. Zodra er niet meer voldoende structuren overeind stonden van het razende inferno om hongerige Franse troepen te huisvesten, werd het tij van de strijd gekeerd en de rest, zo zeggen wij, is geschiedenis.

Poetin gebruikt een conventioneel wapen dat het effect heeft van een elektromagnetische puls (gewoonlijk geassocieerd met een nucleaire ontploffing) zonder nucleair te zijn. Het spervuur van raketten dat een groot deel van het vermogen van Oekraïne om elektriciteit, water en warmte te distribueren heeft vernietigd, heeft hetzelfde effect als het bevel van Fjodor Rostopchin om Moskou in brand te steken. Het maakt de steden onleefbaar en dwingt de legers zich terug te trekken.

Het misselijkmakende en trieste van wat zich in Oekraïne afspeelt, is dat dit te voorkomen was. Als de Verenigde Staten en de NAVO waren gestopt met het leveren van wapens aan Oekraïne, zich ertoe hadden verbonden Oekraïne niet bij de NAVO te betrekken en de Minsk-akkoorden hadden gehandhaafd, zou Poetin de “speciale militaire operatie” niet hebben gelanceerd.

  Poetin en Xi zijn wereldstaatsmannen terwijl de westerse elites de echte bedreiging voor de wereldvrede blijken te zijn

De terugslag van de onhandige poging van het Westen om Rusland tot onderwerping te dwingen, heeft een historische herschikking van de wereldorde in gang gezet en de ontmanteling van de internationale orde die in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog tot stand kwam in werking gezet.

Als u op zoek bent naar een uniek kerstcadeau voor de leiders van de NAVO, stel ik een exemplaar voor van Walt Kelly’s boek, We Have Met The Enemy and He Is Us!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“De toekomstige wereldorde wordt gebouwd op de ruïnes van Europa”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBlackout in de Oekraïense strijdkrachten: Rusland bombardeerde NAVO-Oekraïense knooppunten voor gegevensuitwisseling – 200 Poolse militairen dood in Kharkiv! (Video’s)
Volgend artikelDe EU is boos: De VS profiteren van de oorlog ten koste van de EU
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Ik word schijtziek van mensen en journalisten die alles framen zodat gewone mensen dit allemaal hebben gecreëerd. De 99% is volledig gehersenspoeld en misleid. NIEMAND VAN DE 99% WIL OORLOGEN EN MOORDEN EN DICTATUREN… slechts een handjevol psychopaten misleid en bedriegt iedereen. Ik word er schijtziek van dat wij onszelf maar blijven beschuldigen. Dit is hetzelfde als zeggen dat het je eigen schuld is dat je wordt verkracht omdat je een te leuk blousje draagt. Of dat het je eigen schuld is dat je wordt bedrogen omdat je je partner vertrouwde. Pfff… niemand wil al deze ellende en wij zijn massaal bedrogen en misleid op een schaal die niet te bevatten is. Als je kinderen opvoed om te geloven dat misbruik normaal is, is het dan hun eigen schuld dat ze worden misbruikt??? Pfff… ik ben zo kwaad en velen met mij. WIJ WILLEN DEZE HEL OP AARDE NIET… Er is een ienieminie klein groepje dat een hel op aarde wil zodat ze ons kunnen gebruiken, verkrachten en vermoorden zoals ze maar willen. DE 99% WIL ALLEEN MAAR VREDE… DAAROM GRIJPT DE 99% NIET NAAR WAPENS EN STELLEN ZE GEWELD UIT. Omdat de 99% gewoon vrede en harmonie wil. WIJ ZIJN HELEMAAL NIET DE VIJAND… wij worden gek gemaakt en een minuscuul klein groepje demonen maakt ons al duizenden jaren wijs dat WIJ (de 99%) het probleem zijn zodat we met onszelf gaan ruziën en vechten. Pfff… wat een shitzooi… we worden gek gemaakt en er wordt ons door wat psychopaten wijsgemaakt dat alles onze eigen schuld is. De slaven van het geld, van de elites, weten niet eens dat ze slaven zijn. Onwetende mensen worden gewetenloze mensen. WIJ ZIJN ZO GEMAAKT… heer vergeef ze want ze weten niet wat ze doen.

  WIJ WILLEN EEN NIEUWE WERELD… EENTJE WAARIN IEDEREEN DOORKRIJGT DAT DE PSYCHOPATEN ALTIJD EN OVERAL ZWAAR ZWAAR ZWAAR IN DE MINDERHEID ZIJN. Een wereld obv liefde ipv angst. De natuur is overvloedig, wij worden in kunstmatige schaarste bedrogen en gek gemaakt.

 2. Mooie woorden, werkelijk, ik ben ook voorstander van een vredige samenleving. Helaas bereiken we dat niet door stil af te wachten maar moeten we dat tuig, die 1%, verjagen uit onze wereld. Dat gaat helaas niet met liefde maar louter met geweld. Helaas is de 99% te laf omdat te doen. Er zal niets veranderen.

  • U vergist zich. Dat zou wel zonder geweld kunnen gaan maar op dit moment is het collectief bewustzijn nog te laag. Deze oorlog wordt wederom gebruikt om ons collectief bewustzijn naar beneden te brengen maar het lukt ze steeds moeilijker. Verkiezingsuitslagen moeten worden vervalst en steeds minder mensen luisteren nog naar MSM. Ze beraden zelfs een verbod op een vreedzame, democratische partij in Nederland. Zo groot is de paniek bij deze gasten.

 3. Voortdurend heeft de FvD het over onderhandelen en diplomatie maar bij al die oorlogshitsers in Den Haag is het aan dovemansoren besteed.

 4. Voor hen die weten,hoeft niets verklaard te worden.
  Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
  Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
  Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.(of schuldig)

  Zodra het gros van de mensen dreigen te verzuipen willen ze leren zwemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in