In tegenstelling tot ‘westerse’, politici probeer ik vooruit te denken over de gevolgen die een bepaald beleid op het gebied van buitenlandse betrekkingen kan hebben, schrijft Bernhard.

Op 9 maart 2022 voorspelde ik:

De sancties zullen het ‘Westen’ ertoe aanzetten de eisen van Rusland te aanvaarden

Jarenlang hebben de VS een beleid gevoerd dat veel landen heeft doen gruwen. Nu de VS steun nodig heeft om de gevolgen van het “straffen” van Rusland te verzachten, komt dat beleid terug. Hetzelfde geldt voor de secundaire effecten van de sancties die het “westen” aan Rusland heeft opgelegd.

De eerste [kaart] toont de landen die Russische vliegtuigen uit hun luchtruim hebben geweerd. Rusland heeft op zijn beurt zijn luchtruim geweigerd aan operatoren uit die landen. Dit zal de Amerikaanse en EU-luchtvaartmaatschappijen heel wat kosten, aangezien hun vluchttijden en -kosten van en naar Azië, die gewoonlijk door het Russische luchtruim vliegen, nu zullen toenemen. Luchtvaartmaatschappijen uit Aziatische landen zullen de Amerikaanse en Europese maatschappijen op deze routes nu gemakkelijk kunnen beconcurreren.

Een jaar later worden de Financial Times en Fortune eindelijk wakker:

Luchtvaartmaatschappijen zeggen dat Chinese maatschappijen een “oneerlijk voordeel” hebben nu China weer opengaat: Ze mogen over Rusland vliegen

“Als je een Chinese maatschappij hebt die over Rusland vliegt, hebben ze een oneerlijk voordeel ten opzichte van ons,” zei Ben Smith, CEO van Air France-KLM, vrijdag tegen de Financial Times. Smith klaagde dat het omzeilen van het Russische luchtruim “drie uur extra vliegtijd” opleverde voor een vliegtuig dat van Parijs naar Seoul reist.

Vóór de Russische inval in Oekraïne vlogen luchtvaartmaatschappijen vaak over Rusland om Azië te verbinden met bestemmingen in Europa of Noord-Amerika. Maar Rusland verbood afgelopen februari veel westerse luchtvaartmaatschappijen zijn luchtruim te gebruiken, als vergelding voor regeringen in Europa en Noord-Amerika die Russische luchtvaartmaatschappijen verboden over het westen te vliegen.

Europese, Canadese en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zijn dus gedwongen andere routes te vliegen om Rusland te vermijden. Langere vluchten verbranden meer brandstof, waardoor de kosten en de uitstoot toenemen. Langere vluchten kunnen ook de strakke vluchtschema’s verstoren en de beperkingen op de werktijden van het boordpersoneel doorbreken.

Toch blijven luchtvaartmaatschappijen uit verschillende niet-westerse landen, waaronder China, over het Russische luchtruim vliegen, waardoor zij snellere en goedkopere vluchten naar Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen kunnen aanbieden.

Europese luchtvaartmaatschappijen maken zich nu zorgen dat zij de bittere vruchten zullen plukken van de golf van teruggekeerde Chinese reizen, nu Beijing weer opengaat na jaren van isolatie uit het COVID-tijdperk. (Het Chinese toerisme kelderde nadat het land alle internationale aankomsten – ook terugkerende Chinese toeristen – verplichtte om wekenlang in quarantaine te blijven).

“Het zal erg moeilijk worden om secundaire steden in China rendabel te maken op het gebied van vliegen”, zei Topi Manner, CEO van Finnair, vorige week tegen de Financial Times. De sluiting van het Russische luchtruim heeft Finnair parten gespeeld en een streep gehaald door de inspanningen van de luchtvaartmaatschappij om van Helsinki een hub te maken voor vluchten tussen Noord-Azië en Europa.

Dit waren de meest winstgevende routes van Finnair voordat het land zijn nationale luchtvaartmaatschappij verbood ze te gebruiken:

Dit was gemakkelijk te voorspellen. De regering van Finland, die de meerderheid van de Finnair-aandelen bezit, heeft een behoorlijke verliezer in handen:

Beleggen op lange termijn is de aangewezen weg, maar dat betekent niet dat u elk aandeel voor altijd moet aanhouden. Wij zien niet graag dat collega-beleggers hun zuurverdiende geld verliezen. Iedereen die Finnair Oyj (HEL:FIA1S) vijf jaar lang in zijn bezit had, zal zijn metaforische wonden aan het verzorgen zijn, aangezien de aandelenkoers in die tijd met 95% is gedaald. En de koersdaling zette de afgelopen week door, met een daling van ongeveer 6,4%.

Het is grappig dat het nu “oneerlijk” is dat Chinese luchtvaartmaatschappijen nog steeds over Rusland mogen vliegen. Wie heeft die oneerlijkheid ingevoerd?

Hint: niet China of zijn luchtvaartmaatschappijen.

Hier is een actuele vlucht van British Airways van Londen naar Hongkong. De route ziet er een beetje vreemd uit, nietwaar?

Klik voor groot

Dit is de ideale route tussen Londen en Hongkong. Het is de route die BA vloog voordat de Britse regering sancties oplegde aan Russische luchtvaartmaatschappijen.

Klik voor groot

Ja. De hogere prijskaartjes en langere vluchten zijn volkomen “oneerlijk”. Wie zou dat kunnen veranderen?

Vrees daar niet voor. De sanctie-onzin zal niet snel ophouden:

De Verenigde Staten peilen bij hun naaste bondgenoten naar de mogelijkheid om China nieuwe sancties op te leggen als Peking militaire steun verleent aan Rusland voor zijn oorlog in Oekraïne, aldus vier Amerikaanse functionarissen en andere bronnen.
Het overleg, dat zich nog in een voorbereidend stadium bevindt, is bedoeld om steun te krijgen van een reeks landen, vooral die van de rijke Groep van 7 (G7), om de steun voor eventuele sancties te coördineren.

Het was niet duidelijk welke specifieke sancties Washington zal voorstellen. De gesprekken zijn niet eerder openbaar gemaakt.

De eerste stappen van de Biden-regering om de Chinese steun aan Rusland tegen te gaan omvatten informele contacten op personeels- en diplomatiek niveau, waaronder het ministerie van Financiën, aldus bronnen die met de zaak bekend zijn.

Zij zeiden dat ambtenaren de basis legden voor mogelijke maatregelen tegen Peking met de kerngroep van landen die de sancties tegen Rusland na de invasie van Oekraïne een jaar geleden het meest steunden.

De rol van China in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zal naar verwachting een van de onderwerpen zijn wanneer Biden vrijdag in het Witte Huis een ontmoeting heeft met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Daarvoor zal de oorlog woensdag en donderdag in New Delhi worden besproken door de ministers van Buitenlandse Zaken van tientallen landen, waaronder Rusland, China en de Verenigde Staten.

Als onderdeel van een verwante diplomatieke actie, won Washington in een verklaring van de G7 van 24 februari ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de oorlog, een formulering die “derde landen” opriep om “geen materiële steun meer te verlenen aan de oorlog van Rusland, of daarvoor hoge kosten te betalen”.

Een van de uitdagingen waarmee de Verenigde Staten worden geconfronteerd bij het opleggen van sancties aan China, ’s werelds op één na grootste economie, is zijn verregaande integratie in de grote economieën van Europa en Azië, wat de besprekingen bemoeilijkt. Amerikaanse bondgenoten van Duitsland tot Zuid-Korea zijn terughoudend om China van zich te vervreemden.

Hoe dan ook. We kunnen er zeker van zijn dat Scholz en andere domme ‘leiders’ hierin zullen trappen. Ze zullen hun land ruïneren voordat ze de VS durven te zeggen dat ze moeten oprotten.

  Zelinsky's mislukkingen in Washington

Laten we hopen dat hun kiezers hen hiervoor zullen straffen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De VS vernietigen niet alleen Oekraïne, maar ook EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussisch-Oekraïense oorlog: Waar blijft het grote Russische offensief?
Volgend artikelOrban: Sommige westerse landen zouden binnenkort troepen naar Oekraïne kunnen sturen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Europa wordt heel bewust naar de donder gevoerd. Usa wil geen sterk Europa als concurrent. En zeker geen samenwerking met Rusland EN Europa. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor, onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
  En de regeringen in west Europa zijn de schoothondjes van usa ipv voor een sterk Europa te zorgen.
  Arm volk dat zulke lijders heeften een verarmd Europees volk is straks de pilot voor de waanzinnige ideeën van het wef. De proeftuin met de digitale rotzooi.

 2. Beste Mensen

  Niks oneerlijk
  Moet men maar geen Amerikaanse Hielenlikkers rol aannemen

  Dan is de kous er zo af
  Maar nee ….
  De staart van de ezel die steeds trappen geeft word maar stug stevig vast gehouden door de zogenaamde Europese Donkeys Shot leiders
  Super Egoïsten
  Het gedeelte van de Gespleten tong met Zoetigheid Honing van leugens erop gesmeerd
  Of dat God of Duivel is men mag zelf invullen
  Die bijden hebben toch als eind doel
  Dienaren van Shaytaan=Satan te zijn
  Iedereen en alles proberen te verdoemen naar de Hell
  Voor Hun heet dat PapsRadijsjes , Paradeijs of Paradijs
  Moordend bloed vergietend Sadistisch Kannibalistisch Barbaars de Lakens uitdelen
  Immers er bestaan naast de Satanische nazaten ; dus GodDuivel / DuivelGod dienaars ook nog andere levende Wezens die even veel recht hebben om te leven
  De Mensheid is helaas geen Almachtige maar stelt een Super klein onderdeeltje van het geheel voor
  Meer niet !
  Opend de ogen en kijk
  Zie wat de mensheid aanricht
  Zoals :
  Oekraïne Huizen in jaren opgebouwd
  Binnen een paar dagen alles naar de Filistijnen

  Dank U

 3. Bijna goed.
  Desancties an sich doen weinig in NL en hoeven niet voor problemen of prijsstijgingen te zorgen.

  Gas: is geen crisis.
  Russich gas kan nog steed; Nordstream 2 kan gerepareerd worden (dat zou een klap in de smoel van Biden zijn) en we hebben voor eigen gebruik genoeg in de Groningse velden. Export kan gestopt worden.
  Dus geen reden tot prijsstijging.

  Zouden we rechtse overheid hebben: excuses aanbieden aan RU voor sancties en die opheffen, en betalen conform Russische wens.

  De “crisis”is kunstmatig en opzettelijk door de linkse fascisten geschapen, en toch zijn er nog figuren die links stemmen……onbegrijpelijk.

  In feite zit er een kabinet van landverraders.

  • Wel voortaan meer Russisch gas importeren om te compenseren voor nu ingevoerd Noors gas, want die Noorse smeerlappen hebben met de VS samengewerkt om NS op te blazen.

 4. Als ge opeens naar de gleason map kijkt snapt ge beter het probleem en dan is die andere complot theorie opeens weer meer zinvol…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in