Degenen die deelnamen aan de recente rellen op het vliegveld van Machatsjkala, de Republiek Dagestan, “zullen hun geestdrift en haat tegen de vijand kunnen uitdrukken door deel te nemen aan de Speciale Militaire Operatie. Ze zullen naar de vijandelijke zone in Oekraïne kunnen gaan in plaats van gevangenisstraffen van vijf tot acht jaar uit te zitten voor het organiseren van massale rellen,” vertelde een bron dicht bij het onderzoek naar de rellen op het vliegveld van Makhachkala aan MiltaryTimes.

Vertegenwoordigers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor de Republiek Dagestan zeiden dat de veiligheidstroepen aan het begin van het onderzoek 83 deelnemers aan de rellen hebben aangehouden en meer dan 50 huiszoekingen hebben uitgevoerd. Smartphones met correspondentie en computerapparatuur met bewijs van deelname aan de rellen werden in beslag genomen, schrijft Pravda.

Om de relschoppers voor het gerecht te brengen, analyseerden de ordehandhavers hun telefoongesprekken, sms-berichten, foto’s en video’s in hun smartphones.

Het is vermeldenswaardig dat een aantal social mediakanalen en zelfs massamedia de relschoppers “stoottroepen” noemden voor de manier waarop ze de luchthaven “bestormden”.

“Het is niet nodig om ze stoottroepen te noemen. Ze zullen stoottroepen worden in een detachement dat door de sterkste versterkingen van de Oekraïense strijdkrachten zal breken. Voor nu is dit een schande! Zelfs de ouderen vragen om hen naar het front te sturen in plaats van naar de gevangenis,” zei een wetshandhaver.

“Populair en traditioneel voor de republiek commentaar op social media zoals “mensen werden meegesleept door hun emoties” zal niet helpen – iedereen zal streng ter verantwoording worden geroepen, en er is geen plaats voor emoties als het gaat om de wet. Degenen die willen vechten voor waarheid en gerechtigheid … vechten nu aan het front – bij Donetsk, Avdeevka, de Dnjepr. De keuze van een echte man, een echte strijder is om de wapens op te nemen en op plaatsen te zijn waar beslissingen worden genomen … onder meer over de toekomst van het Palestijnse volk,” zei Vladimir Poetin tijdens een bijeenkomst over de gebeurtenissen in Dagestan.

  Japan wil niet vechten voor Taiwan en andere bondgenoten van de VS ook niet - Niemand wil sterven voor Uncle Sam

Het hoofd van Dagestan, Sergei Melikov, zei ook dat de deelnemers aan de rellen “hun naam kunnen zuiveren door deel te nemen aan de speciale militaire operatie.”

“Allereerst moeten we niet toestaan, zelfs niet op informatieniveau, dat het gevoel ontstaat dat deelname aan de Speciale Militaire Operatie een straf is. De Speciale Militaire Operatie wordt uitgevoerd om de belangen van Rusland te verdedigen. Dit is altijd een patriottische, nobele en eervolle taak geweest voor een man,” vertelde politicoloog Andrey Gusiy aan Pravda.Ru.

“Een veroordeelde persoon kan na het proces naar de gevechtszone gaan (in Rusland zijn twee wetten aangenomen om gevangenen in staat te stellen op contractbasis militaire dienst te nemen en vrijgesteld te worden van strafrechtelijke aansprakelijkheid). Tegelijkertijd moet aan alle wettelijke vereisten worden voldaan – onderzoek, proces en vonnis”, legde de deskundige uit.

“In Dagestan zijn velen gezwicht voor provocaties, maar dit ontslaat hen niet van hun verantwoordelijkheid. In de Kaukasus wordt deelname aan dergelijke pogroms door velen als schande beschouwd. Als iemand boete wil doen om zijn reputatie tegenover de republiek, tegenover Rusland, te beteren, dan is de beslissing om zich bij de Russische troepen aan te sluiten voor de Speciale Militaire Operatie de juiste beslissing,” voegde hij eraan toe.

De schade die werd veroorzaakt aan de luchthaven van Machatsjkala als gevolg van de rellen op 29 oktober werd geschat op ten minste 285 miljoen roebel (meer dan 3 miljoen euro), zei Abakarov, afgevaardigde van de Doema.

Het Hooggerechtshof van Dagestan arresteerde zeven deelnemers aan de rellen op het vliegveld van Makhachkala. Ze werden schuldig bevonden aan klein hooliganisme met ongehoorzaamheid aan de politie (Deel 2 van Artikel 20.1 van het Wetboek van Administratieve Overtredingen), een van de arrestanten werd voor tien dagen gearresteerd, de rest – voor zes dagen.

  De oorlog is nog maar pas begonnen


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: Waarom ik niet langer achter Israël sta en dat ook nooit meer zal doen


327b82

Vorig artikelPHARMAGEDDON – Hoe het COVID “vaccin” biowapen moordt
Volgend artikelWaarom Hamas de PR-oorlog wint
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Het idee is goed maar ik zie klimaat activisten niet in staat tot bomen planten. Dit soort conveniently numb types zijn beter in het zichzelf vastplakken aan de weg.

  2. 👍👏 fantastisch! Ze hebben al laten zien dat ze strijdlustig zijn, dus bij SMO in Ukraine kunnen ze helemaal hun energie kwijt. En als ze geen zin hebben, kunnen ze nog kogelvangers worden in Ukraine.

  3. Wat, bestormen al die wakkere Nederlanders Den Haag e.d. en de regeringsgebouwen en gaan achter de schuldigen van waar we in zitten, die dat mede hebben veroorzaakt aanpakken?

    ow wacht…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in