Op 19 en 20 november 2022, tijdens defensieve gevechten in de richting van Kherson, brachten Russische eenheden de Oekraïense strijdkrachten (AFU) een zware nederlaag toe.

Een grote hoeveelheid militair materieel werd vernietigd en volgens verschillende bronnen 130 tot 220 AFU-soldaten krijgsgevangen genomen. Russische eenheden namen talrijke trofeeën in beslag, bericht Southfront.org.

Het Russische ministerie van Defensie meldt dat AFU-eenheden probeerden de verdediging van de Russische strijdkrachten in de richting van Novaja Kamenka – Tsjervony Jar in de regio Kherson te doorbreken, waarbij drie bataljons, waaronder een tankbataljon, in een smal segment van het front werden ingezet. De vijand slaagde erin de verdediging van Russische eenheden bij het dorp Sukhanovo in de regio Kherson binnen te dringen. Het inzetten van tankreserves en hinderlagen door het Russische commando leidde tot een belangrijke nederlaag voor de vijand, waardoor de Oekraïense eenheden in wanorde vluchtten. De positie langs de frontlijn van de verdediging is volledig hersteld.

Bij de gevechten in deze richting werden in de loop van de dag meer dan tweehonderd Oekraïense militairen, 14 tanks, 16 gepantserde gevechtsvoertuigen en 7 voertuigen vernietigd. Twee tanks, een infanteriegevechtsvoertuig en een UR-77 ontmijningsmachine werden als trofeeën buitgemaakt. Achttien Oekraïense militairen gaven zich over.

De video hieronder toont gevangengenomen Oekraïense militairen. Een Russische eenheid nam nog eens zeven militairen gevangen in de richting Beryslav, regio Kherson. Onder hen waren twee officieren, een compagniescommandant van het 28e Brigade Combat Team, de andere commandant van een tankcompagnie van de 4e Brigade.

Meer Oekraïense krijgsgevangenen uit dezelfde richting:

Ondanks zware verliezen geeft het AFU-commando zijn pogingen om door te breken naar Novaja Kakhovka en de hele Russische groepering bij Kherson te flankeren niet op. Daarom haasten Oekraïense formaties zich naar Berislav, waar de Russen zware, maar tot nu toe succesvolle, verdedigingsgevechten blijven leveren.

  Over energie, opnieuw

Kiev heeft grote troepen naar dit deel van het front getrokken – de 128e Bergbrigade, 17e Tankbrigade, 60e Infanteriebrigade en 28e Gemechaniseerde Brigade, evenals mobiele groepen van het 140e Regiment van de Oekraïense SSF. Zij beschikken over tienduizenden soldaten en honderden gepantserde voertuigen uit NAVO-landen.

Aan Russische zijde worden zij tegengewerkt door eenheden van de Russische luchtlandingstroepen, waaronder de 83e Afzonderlijke Garde Luchtlandingbrigade, alsmede de 126e Kustverdedigingsbrigade en andere eenheden van de Russische strijdkrachten.

De gevechten in de regio Kherson dreigen de bloedigste te worden sinds het begin van de Russische militaire operatie in Oekraïne.

Bonus:

Geavanceerde Russische Lancet-munitie heeft zware verliezen toegebracht aan de Oekraïense strijdkrachten(AFU)

ZALA Lancet gevechtsdrone

Op 20 oktober heeft het Russische ministerie van Defensie beelden vrijgegeven van een reeks recente aanvallen met Lancet-munitie die gericht waren op materieel van de AFU in de frontlinie.

De aanvallen vernietigden een Msta-B 152 mm getrokken houwitser, een Ural-4320 militaire vrachtwagen, een 36D6 langeafstandsradar voor bewaking en raketcontrole, een P-18 langeafstands VHF-radar, een T-64BV gevechtstank en wat lijkt op een SUV van Oekraïense special forces.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin heeft volop vuurkracht in zijn mouwVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa en de Verenigde Staten gaan voor Thelma en Louise
Volgend artikelHomo-echtgenoot van vaccinzeloot die ongevaccineerde mensen idioten noemde, sterft “plotseling en onverwacht”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Op mijn smartphone gisteren pushbericht dat de Ukrainers terrein hadden gewonnen in Kherson. Al Qaeda en Isis vormen een groot deel van dat Ukrainse leger. In Syrie geen droog brood voor hen te verdienen is het aanbod van een paar duizend dollar per maand lucratief. Het moreel onder hen zal bijzonder hoog zijn.

  2. Als ik het zo lees, zijn de Russen qua aantallen zwaar in de minderheid. We zullen zien hoeveel ze de Oekrainers kunnen “uitdunnen” tot aan de Dnjepr

  3. wow, in die laatste video scheert die drone langs die eerste en raakt de 2de wagen, die eerste wagen kwam voorlopig met de schrik vrij.

  4. Als je toch ziet hoe vandaag de dag de oorlog gevoerd wordt all high tech dan snap ie toch niet dat er uberhoud noch iemand daar zelf naar toe wil ???

  5. Berichten en uitspraken van de VS(NAVO) berust op ‘hoop van zegen’. Die Oekraïners maken geen schijn van kans. Er is geen veldslag maar een afslacht strijd met de moderne wapens van de Russen. De Oekraïners worden bij het starten van de motoren al gesignaleerd en wachten een raket artillerie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in