Sorry dat ik u lastig val met filmreferenties, maar deze iconische scène uit Thelma and Louise lijkt de huidige tijdgeest te vatten die Europa en de Verenigde Staten infecteert:

Ik laat het aan u over om te beslissen of Europa Thelma of Louise is. Hoe dan ook, dit is een zelfmoordpact dat de Verenigde Staten en Europa samen uitvoeren zonder de tijd te nemen om na te denken over de uiteindelijke gevolgen van hun huidige acties, schrijft Larry Johnson.

Zowel de Verenigde Staten als Europa hebben openlijk hun doel uitgesproken om Vladimir Poetin uit de weg te ruimen. Poetin is in hun juvenile wereld, de bron van alle leed en alle kwaad. Nogal een machtige kerel volgens de westerse mythologie. Maar ironisch genoeg zijn het de leiders in het Westen die ten val worden gebracht. De partij van Joe Biden wacht een enorme afstraffing bij de komende verkiezingen in november. Italië gaf de teugels van de premier in handen van een uitgesproken conservatief – een duidelijke afwijzing van de traditionele politieke zakkenvullers die het in Italië voor het zeggen hadden. En het Verenigd Koninkrijk is in de greep van een ongekende ineenstorting van zijn politieke orde. Voor het eerst sinds het ontstaan van het parlement (we hebben het over driehonderd jaar) moest de premier na 40 dagen aftreden. Terwijl de Tories lippenstift op dit situatievarken proberen aan te brengen en het Marilyn Monroe noemen, is het een totale clownsshow. Het Verenigd Koninkrijk zal lippendienst blijven bewijzen aan het steunen van Oekraïne, maar de economische realiteit zal voorschrijven dat de steun moet worden teruggeschroefd om de paraatheid van het Britse leger op peil te houden, of dat het Britse leger moet worden ingekrompen ten gunste van de bewapening van Oekraïne. Het Verenigd Koninkrijk kan niet beide doen.

  Uit nieuw onderzoek blijkt dat reeds een kwart van de Europeanen aan de rand van de afgrond staat

Ondanks de economische onrust die Europa teistert, blijven de politieke leiders lippendienst bewijzen aan het steunen van Oekraïne, terwijl hun vermogen om daadwerkelijk financiële en militaire steun te verlenen, afneemt. Duitsland is een goed voorbeeld, dat bijvoorbeeld discussieert over het al dan niet sturen van tanks. Neocon Anne Appelbaum (vrouw van de voormalige Poolse minister van Defensie Sidorski) heeft uit de eerste hand verslag gedaan van de Duitse schizofrenie in deze kwestie:

Afgelopen februari, drie dagen nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen, stond kanselier Olaf Scholz op in de Bondsdag, het Duitse parlement, en hield een opmerkelijke toespraak. Scholz, een sociaaldemocraat zonder grote staat van dienst op militair gebied, vertelde dat zijn land, sinds de jaren negentig geconditioneerd om te geloven dat het niet langer een echt leger nodig had, dit jaar 100 miljard euro aan het defensiebudget zou toevoegen. Duitsland, zei hij, heeft “gevechtsvliegtuigen nodig die vliegen, schepen die de zee op kunnen en soldaten die optimaal zijn uitgerust voor hun missies”.

En dit is waar we nu zijn: sinds de toespraak maken de Duitsers ruzie over wat hulp aan Oekraïne werkelijk betekent, welke wapens kunnen worden gestuurd en welke niet, welke een soort extreme reactie van Rusland kunnen uitlokken en welke kunnen helpen de oorlog te winnen. Zelfs nu er steeds meer Duitse wapens naar Oekraïne zijn gegaan, blijft de discussie daarover in Duitsland veel meer omstreden dan elders…

Duitsland heeft tanks die het aan Oekraïne zou kunnen aanbieden, maar doet dat niet. De Duitse regering heeft voorkomen dat andere Europese landen die tanks van Duitse makelij bezitten, die ook sturen. Toch heeft Duitsland veel andere zware wapens gestuurd, waaronder enkele die op tanks lijken (de luchtafweer Flakpanzer Gepard heeft geschutslopen en de zware metalen loopvlakken die de meeste mensen met tanks associëren, en is al in Oekraïne). – https://www.msn.com/en-us/news/world/germany-is-arguing-with-itself-over-ukraine/ar-AA13bWTG

Wat Anne niet begrijpt, is dat het mengen van NAVO-tanks met tanks uit het Sovjettijdperk niet werkt. Vervangende onderdelen zijn niet uitwisselbaar. Monteurs die zijn opgeleid om een NAVO-tank te repareren, zijn niet automatisch gekwalificeerd om een Sovjettank te repareren. Raad eens? Voertuigen gaan kapot en moeten gerepareerd worden. Tanks raken waarschijnlijk beschadigd in de strijd en moeten worden gerepareerd. Oh, heb ik al gezegd dat de soldaten moeten worden opgeleid om die tanks te bedienen? Weten hoe je een tank van een NAVO-bondgenoot moet besturen, richten en beschieten is geen overdraagbare vaardigheid op een Sovjettank.

  Rusland verandert nucleair beleid om "preventieve" eerste aanval mogelijk te maken - noemt VS-bases in Europa en "continentale Verenigde Staten"

In feite is een Duitse tank anders dan een Franse tank. Er doen zich dezelfde logistieke en onderhoudsproblemen voor die het moeilijk, zo niet onmogelijk maken om van een NAVO-tank over te stappen op een Sovjettank en omgekeerd.

Dezelfde problemen doen zich voor bij andere wapensystemen. Het feit dat Duitsland vier van zijn eigen luchtverdedigingswapens naar Oekraïne heeft gestuurd, betekent niet dat die apparatuur (d.w.z. IRIS-T) gemakkelijk kan worden geïntegreerd in de luchtverdedigingswapens van Oekraïne, d.w.z. de S-300 en de BUK, die wapens uit het Sovjettijdperk zijn. Ze hebben andere software en elektronica. Oh ja, en dezelfde onderhouds- en reparatieproblemen die ik aangaf met het gebruik van tanks uit verschillende landen en van verschillende fabrikanten.

Net als Thelma en Lousie bewapenen de Verenigde Staten en Europa hun motoren en gooien ze in het wilde weg materiaal naar Oekraïne. Ik denk dat ze hopen dat er iets blijft plakken. Het valt nog te bezien of de NAVO-landen dezelfde harde landing maken als Thelma en Louise op de bodem van de Grand Canyon.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe de komende wereldwijde hongersnood in Rusland wordt gemeldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMedia Blackout: ‘Grote hoeveelheid onwelwordingen’ tijdens marathon Amsterdam
Volgend artikelOverzicht militaire situatie in Kherson op 20 oktober: Oekraïens offensief blijft bloedig steken (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in