Links: terrorist Adel Abdel Bary, rechts: Amerikaanse ambassade in Nairobi na de aanslag in 1998 (uitsnede) © IDF Spokesperson's Unit photographer / Wikimedia (Free Cultural Works)

De man die wordt beschreven als Osama bin Laden’s woordvoerder in Europa is terug als een vrij man in Groot-Brittannië. Dit nadat hij uit de Amerikaanse gevangenis is vrijgelaten vanwege zijn overgewicht. Adel Abdel Bary, 60 jaar, werd gearresteerd na de terroristische aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998, waarbij in totaal 224 mensen omkwamen.

Bary werd in 1999 gearresteerd en in 2012 uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De gevangenisstraf bedroeg 25 jaar voor deelname aan de terroristische aanslagen. Het vonnis is nu met een volle 16 jaar ingekort nadat zijn advocaten beweerden dat Barry’s morbide obesitas en astma hem extra vatbaar maken voor het Coronavirus, meldt de Daily Mail. De rechter stemde ermee in om hem om humanitaire redenen vrij te laten, vanwege het risico dat Covid-19 met zich meebrengt, schrijft Metro.

De zwaarlijvige terrorist is sinds 1991 een Brits staatsburger toen hij in Groot-Brittannië asiel aanvroeg en kreeg. Hij komt oorspronkelijk uit Egypte. Bary heeft zes kinderen. Een van zijn zonen, Abdel-Majed Abdel, is een jihadist die naam heeft gemaakt als rapper. Hij staat ook bekend om het poseren op social media met lijken en afgesneden hoofden, schrijft The Sun.

De zoon werd zijn Britse staatsburgerschap ontnomen

Op een van de foto’s, genomen in Syrië, stond de morbide tekst “Chillin ‘with my homie or what’s left of him”. Abdel werd eerder dit jaar in Spanje gearresteerd nadat hij het land vanuit Noord-Afrika illegaal was binnengekomen. Groot-Brittannië heeft Abdel het Britse staatsburgerschap ontnomen.

Bary zat zijn straf uit in Colorado, in de ADX Florence Supermax Prison, en verhuisde naar New Jersey in afwachting van zijn terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens de informatie wordt zijn straf geacht te zijn uitgezeten en zal hij daarom niet onder toezicht worden geplaatst.

  Britse moeder van 6 kinderen kan niet meer praten na tweede dosis COVID-19 vaccin

Leeft in luxe en leeft van uitkeringen

Samen met zijn vrouw Ragaa, 59, woont Bary nu in een appartement met een waarde van ongeveer een miljoen Britse ponden (bijna 1,1 miljoen euro) in het welvarende gebied van Maida Vale, in het westen van Londen. Bronnen bij The Sun verklaren dat de terrorist waarschijnlijk de rest van zijn leven als begunstigde zal leven ten koste van de Britse belastingbetalers.

Priesters worden gewaarschuwd om geen priesterboord te dragen – kan woede opwekken van moslims

Vorig artikelDuizenden Italianen staan in de regen in de rij voor eten – asielzoekers gooien het weg
Volgend artikelNa meerdere gevallen van kinderverkrachting door asielzoekers is een burgerwachtgroep begonnen met patrouilleren in de straten van Oulu, Finland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. Vriend van mij had 6 maanden vast gezeten. Kwam uit de bajes, ondertussen was hij zijn huis kwijt omdat de huur niet betaald werd. Huisraad werd op straat gezet en buren gingen met de bruikbare spullen lopen. Stond hij daar buiten de gevangenispoort. Geen huis, geen spullen, dakloos en door zijn buren en vrienden bestolen.

  • En terecht.
   Om 6 maanden te moeten zitten heb je meer uit gespookt dan hard rijden of door het rode licht rijden.
   Had ie maar moeten nadenken voordat hij iets uit spookten waar gevolgen aan kunnen zitten.
   Of had de gemeenschap ook nog zijn huis moeten onderhouden en betalen.
   Onderdak en vreten had ie al , zonder te hoeven werken als beloning voor ze daden.

   • Je hoort dat vaker dat na afloop de maatschappij allerlei verwijten krijgt omdat ze niet geholpen worden.
    Wie betaald mijn huur als ik alles opzuip of spendeer aan de hoeren waardoor ik dakloos word.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in