Pixabay

De Canadese organisator van een hockeycompetitie voor volwassenen in Newmarket is op zoek naar antwoorden nadat een van zijn spelers overleed en 14 anderen die allemaal volledig gevaccineerd waren in een paar dagen tijd geïnfecteerd raakten met COVID-19, schrijft Toronto.ctvnews.ca.

“Waarom konden we dit scenario niet vermijden,” zegt Craig Adlam, die de Midas 3-on-3 League leidt.

York Region Public Health heeft 15 bevestigde gevallen gelinkt aan wedstrijden gespeeld op 27 september, 30 september en 4 oktober op de National Training Rinks.

“Het gebeurde op drie verschillende avonden met verschillende jongens, dus het is niet zo dat één jongen binnenkwam, de donderdagavond terugkwam en de maandag daarop weer terugkwam,” zegt Adlam, die net als de spelers verbijsterd is over wat er gebeurd is. “Hoe kan dat nou?”

Garry Weston, 75, uit Oro-Medonte stierf op 21 oktober in het ziekenhuis, twee weken nadat hij het virus eind september had opgelopen terwijl hij speelde in de 50+ hockeycompetitie voor mannen.

Weston stierf nadat hij een zware beroerte had gekregen terwijl hij vocht tegen een longontsteking veroorzaakt door COVID-19, volgens zijn familie.

“Toen ik het hoorde, kon ik het niet geloven,” zegt Adlam, die zich de laatste sms’jes herinnerde die hij met Weston uitwisselde. “Hij stuurde me een sms dat hij snotterde, ik stuurde hem een sms terug: ‘je bent sterk Garry, je komt hier wel doorheen’ en hij antwoordde niet.”

Spelers moesten een bewijs van vaccinatie overleggen en gezondheidsfunctionarissen hebben bevestigd dat het allemaal doorbraakinfecties waren bij volledig gevaccineerde spelers.

“Het is zeker ongebruikelijk om een cluster als deze te zien, omdat de vaccins over het algemeen effectief zijn. Je kunt wat overdracht krijgen en vooral in situaties waar mensen geen masker dragen, zijn ze erg actief en ademen ze zwaar, dus dat verhoogt de kans op blootstelling,” zegt Dr. Richard Gould, de waarnemend medisch medisch functionaris van gezondheid voor York Region.

  We zijn nu allemaal truckers!

Dr. Gould merkte op dat spelers niet verplicht zijn om maskers te dragen als ze op het ijs spelen of op de bank zitten, waardoor de kans op overdracht toeneemt.

“Ik denk dat één van hen (speler) geïnfecteerd was toen ze begonnen te spelen. Het is ook mogelijk dat als ze gevaccineerd waren en de infectie hadden, ze geen symptomen hadden,” zegt Dr. Gould.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention waarschuwt in een rapport uitgebracht in oktober 2020 dat recreatief ijshockey de juiste omstandigheden heeft voor een “superspreader event” van COVID-19 in.

“De ijsbaan biedt een locatie die waarschijnlijk goed geschikt is voor COVID-19 overdracht als een indoor omgeving waar diepe ademhaling plaatsvindt, en personen in elkaars nabijheid zijn,” stelt het CDC-rapport.

“Koude lucht is beschermend voor COVID, met andere woorden het is een beetje gevaarlijker voor ons, dus als je een situatie hebt met nauw fysiek contact en mensen die op elkaar hard uitademen zonder maskers klinkt het als een perfecte storm,” zegt Dr. Colin Furness , een expert in besmettelijke ziekte epidemiologie van de Universiteit van Toronto.

Tegelijkertijd uitte Furness zijn bezorgdheid over de uitbraak in Newmarket.

“Ik zou overdracht verwachten tussen twee teams, niet tussen een hele competitie.”

Gezondheidsfunctionarissen benadrukken dat het COVID-19 vaccin zeer effectief is, maar dat doorbraakinfecties mogelijk zijn.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Canada: Gezondheidsautoriteit kon bestaan van virus niet bewijzen – Beklaagde vrijgesprokenVolg Frontnieuws op Telegram

  Canadees bedrijf verbiedt COVID-19 gevaccineerden hun pand te betreden
Vorig artikelIedereen die “valse informatie” over vaccins in het VK plaatst, kan twee jaar gevangenisstraf krijgen
Volgend artikelNeurenberg Code Overtredingen – Nederlands ondertiteld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Wat bedoelt men toch met “zeer effectief” en wat bedoelt men met “doorbraak infecties”. Allemaal van die kreten die ergens op geplakt worden om het een soort van betekenis te geven. Maar het betekent geen zak.

 2. Gezondheidsfunctionarissen?
  Door big pharma goed betaalde robots.
  Ja liegen en bedriegen is politiek correct.
  Truitje trudeau is hier geweest om die trutjes in den haag nog eens de weg re wijzen. Moest wel want zelfstandig denken hoort niet tot hun capaciteiten.

 3. Wát een idioten toch ook he. Wat is vanaf dag 1 de grote constante in het verhaal? De pcr test. De test die niks, maar dan ook helemaal niks zegt over wel of niet ziek zijn. Zonder die test was er niks, niks, niks aan de hand. En maar blijven roepen over besmettingen hier, besmettingen daar. Lazer toch op. Nu is er een tweede constante bijgekomen. Waar de test overal positief uitslaat zonder enige aantoonbare reden, vallen er nu mensen om, maar mét aanwijsbare oorzaak! Die genocidespuit die al die mensen lekker in de arm hebben laten jassen! Waarom zien zoveel volgzame idioten toch niet dat ze enorm in de zeik worden genomen en hoordoor met hun gezondheid en hun leven spelen?

 4. “- hard uitademen zonder masker-“. Dus als je een masker opzet is dat virus opeens weg? Of hoopt dat op in dat masker? Welke ‘wetenschap’ zit hierachter?

 5. Ik heb zo’n idee dat als de ‘shit hits the fan’ er vele (die de vaccins gepromote hebben), kunnen gaan onderduiken en mogen gaan vrezen voor hun leven.
  Maar dat hebben ze dan aan hunzelf te danken, net zoals de vele die de beslissing hebben genomen om de spuit te nemen, je kunt een ander niet de schuld geven.

  “Your future depends on what you do today.” – Gandhi –

 6. niet te geloven dat er nu nog steeds mensen zich afvragen , “hoe kan dat nou ” ??? , als je op café of restaurant gaat weten ze direct of je gevaccineerd bent , maar als er een dode valt is het telkens ” het is niet zeker dat de persoon in kwestie al dan niet gevaccineerd was” , of nog zo’n goeie , “he tis niet zeker dat het met de vaccinatie te maken heeft” …het word met de dag belachelijker…kijk , het is geen vaccin , het is vergif…als men daarmee akkoord gaat om dat ik uw lichaam te laten spuiten is er met die mensen iets serieus mis….

  • Nou, dat viel me ook het meest op aan dit stukje, die hele “hoe kan dat nou?” vraag. Ja, hoe zou DAT nu kunnen? Vooral iedereen die dit kon ‘voorspellen’ door simpelweg naar de wetenschap te kijken een wappie noemen en je dan afvragen hoe precies DIE verschijnselen, die ‘voorspeld’ waren, tot stand komen. En dan vooral die gifspuit in je blinde hoek blijven zetten want DAT is het ZEKER niet.
   How many times must a man look away
   Before he ignores what he sees?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in