De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft kritiek geuit op degenen die het Russische gas willen afschaffen. Hij zei dat het gemakkelijk is om dergelijke oproepen te doen zonder een plan te hebben om die verloren gegane energie te vervangen door een betaalbaar, betrouwbaar alternatief, bericht Breitbart.com.

Premier Orbán zei woensdag op zijn onlangs gecreëerde Twitter-account: “Ze zeggen dat Russisch gas slecht is. Ze zeggen dat we het niet meer moeten kopen. Maar niemand vertelt ons hoe we het Russische gas kunnen vervangen.”

“Niet over vijf jaar, maar morgen. We moeten onze economie draaiende houden, zo simpel is het,” voegde de Hongaarse leider eraan toe.

Hongarije is door belangrijke machten in de Europese Unie bekritiseerd omdat het Russisch gas blijft kopen. Onder hen bevindt zich ook het Duitse parlementslid Daniel Freund van de Groene Partij, die eind augustus kritiek had op de aankondiging van een Hongaarse overeenkomst met de Russische energiereus Gazprom.

“Orbáns politieke overleving hangt af van gastransporten van Poetin. Houd dat in gedachten de volgende keer dat de Hongaarse premier het gebouw van de EU-Raad betreedt,” schreef Freund.

Premier Orbán heeft zijn eigen kritiek gericht op de Europese Groene partijen. Vorige maand verklaarde hij dat de Europeanen de “fundamentalistische” Groenen, die kernenergie, steenkool en gas blokkeren, moesten bestrijden.

  Mainstream media geven zeldzame inkijk in hoe slecht het werkelijk gaat met de Oekraïense strijdkrachten

“We moeten de fundamentalistische Groenen en de bureaucraten die betrokken zijn bij geopolitieke spelletjes bestrijden,” zei hij en voegde eraan toe: “Ze moeten worden overreden, en dit argument is een echte strijd, zodat verschillende energiebronnen – kolen, kernenergie, gas – niet worden uitgesloten als mogelijkheden.”

Ook de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto verklaarde dat voorstellen om een bovengrens te stellen aan de gasprijs zouden kunnen leiden tot een stopzetting van de gastoevoer uit Rusland.

“Wij zijn niet bereid toe te staan dat iemand het Hongaarse volk laat betalen voor de oorlog. Het zal voor ons fysiek onmogelijk zijn om genoeg olie te kopen om ons land en onze economie te laten draaien,” zei Szijjarto.

Hongarije ontvangt ongeveer 80 procent van zijn aardgas uit Russische bronnen en fungeert ook als doorvoerland voor Russisch aardgas naar andere landen in de Europese Unie.

Premier Orbán hield eerder deze maand echter een toespraak waarin hij verklaarde dat Hongarije tegen het einde van dit jaar zijn buitensporige afhankelijkheid van Russisch gas zou beëindigen dankzij de geplande samenwerking met Roemenië en riep op tot meer inspanningen om meer aardgasroutes in de Balkan aan te leggen om energie uit Afrika te importeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hongarije eist herziening sanctieoorlog: “Europa bloedt dood”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAls het op Oekraïne aankomt, is de CIA een clowneske show
Volgend artikel95 Procent van de lijken had COVID-vaccinatie ontvangen binnen 2 weken vóór overlijden: Begrafenisondernemer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. Realiteit is gewoon dat Rusland de rest van Europa altijd voor een vriendenprijsje van gas heeft voorzien, wat de basis was voor ons concurrentie vermogen in de wereld, en dus voor onze welvaart.
  Een alternatief is er gewoon niet omdat, zelfs als het gas er was, niemand Europa van dat gas gaat voorzien aan de prijs waaraan de Russen dat deden.
  De EU heeft ons dus gewoon ten gronde gericht, door de kip met de gouden eieren te slachten.
  Het enige alternatief dat ons nog rest is de EU, en alle eurofiele Europese regeringen, uit de vergelijking te verwijderen, en daarna weer Russisch gas te gaan kopen.

   • ..en uit de Nato, UN, WHO. Maardan ben je er nog niet; herjaling kan alleen voorkomen worden met een ander politiek systeem, waarin beslissingen via referenda door de bevolking worden genomen; het parlement de macht heeft regering op staande voet te ontslaan als 25% van parlement dat wil, of als de bevolking dat wil.

 2. Rvian dit is inderdaad de realiteit . Het is Russisch gas of armoede voor de messte van ons. Ik hoop dat de mensen het gaan beginnen in te zien dat EU ons naar de bedelstaf drijft

 3. Orban heeft gelijk.
  De voorzitter nog wel van van europeesche unie is de meest ongeschikte “leider “ in Europa die dit baantje heeft ; legt ons een verbod op om RUSSISCH gas af te nemen maar waar is haar alternatief.❓
  Zij brengt op deze manier Europa aan de bedelstaf‼️
  En het jaloerse Amerika doet daar nog een schepje bovenop.
  Speelt zij onder een hoedje met Amerika ❓Je zou het bijna denken…..
  Biden zei ‘ Als Rusland de Ukraine binnenvalt dan is er geen noordstream 2 meer”
  En deze seniele president is een kwaadaardige oude baas die het nog uitvoerd ook.‼️
  Hij laat ,met een vliegtuig de pijpleiding BOMBARDEREN nadat er eerst springstoffen zijn aan gebracht tijdens een zogenaamd NAVO oefening.

  Wat een MISDADIGE HYPOCRIET……..ZIJN DIT ONZE vrienden
  EEN NAVO LAND WAT EEN ANDER NAVO LAND DE ECONOMISCHE OORLOG VERKLAARD.
  En vervolgens proberen om vloeibaar gas te verkopen tegen een vier keer hogere prijs dan gebruikelijk is……❓
  Dit is HOOGVERRAAD aan je mede NAVO LEDEN❗️
  Ik begin meer vertrouwen in Putin te krijgen dan in deze smerige kliek in Amerika. ‼️

  Het filmpje met bewijs van het bombardement van de pijpleiding is te zien op BLCKBX TV een paar dagen later dan de explosie plaats vond.
  Het is afkomstig van een vliegtuigspotter en de jounalisten aan tafel verbazen zich erover dat het nog zomaar open en bloot te zien is.
  Het is ook bijn ongelooflijk, dat je door “ bondgenoten EEN ANDER NAVO LAND “ indirect wordt AANGEVALLEN. En dat “ je vrienden “ jou economie zomaar straffeloos naar de verdoemenis kan brengen.
  DAT IS NU HET WARE GEZICHT VAN AMERIKA‼️‼️

  Ik heb het filmpje met mijn telefoon gefilmd vanaf de uitzending omdat ik denk dat het snel verdwenen zal zijn. Ik weet alleen niet hoe ik dit hier weer kan geven anders zou ik hier plaatsen ( computer analfabeet sorry )

 4. Realiteit hoeft niet zover gezocht worden. De EU heeft het ”fit for 55” plan openlijk getoond. 55% minder CO2 uitstoot tegen 2023. Dit alles past prima in het plan (wat de elite niet treft want die zijn in het plan uitgezonderd waaronder de in het oog springende uitzondering voor prive jets en super jachten).

  Ze stellen het openlijk en de meute stemt er voor. Tja, eerlijk gezegd, de meute verdient de halvering van kun levensstandaard want ze kiezen er zelf voor. Lang leve de democratie. De meute stemt voor hun eigen ondergang en gaan dan klagen. Stumpers.

  Ik hoop eigenlijk dat de injecties eindelijk eens hun werk gaan doen. Dan houden we nadenkende mensen over en kan er eindelijk weer eens gewerkt worden aan vooruitgang.

  Groeten,
  Hugo

  • Geen slechte uitleg maar jammer dat je denkt dat niet gevaccineerden kunnen nadenken.
   Veel geven een achterlijke uitleg waarom ze de spuit weigeren… zelfs de platte aarde heeft daar soms iets mee te maken.
   Denk je echt dat we dan vooruit zullen gaan? Ik ben niet echt overtuigd.
   Ik dacht dat je wist wat er echt aan de hand is want het is vrij simpel!
   Wat we ook doen of denken, we zijn steeds de grote verliezers…
   Het is allang te laat om nu nog in gang te schieten.
   Enige wat je nog kan doen is je vel duur te verkopen…
   Maar ik wil graag van je horen hoe we vooruit kunnen gaan, dat lijkt best interessant en hoop doet leven.

 5. Amerika streeft sinds ww2 een nieuw romeins rijk na . En net als de romeinen gaat dat ten koste van alles en iedereen.
  Rusland is notabene de meest betrouwbare handelspartner die euopa heeft gehad. De eu met amerika voorop breken om de haverklap contracten en verdragen. De eu landen onder elkaar zijn geen steek beter.

  • @ K oktober 22, 2022 at 16:56,
   Amerika en Europa waar het Angelo Zionisten Rijk heerst, wat vanuit Washington DC inc, City of Londen Inc. en het Vaticaan geregeerd wordt door deze stadstaten. Deze club die het fiatgeld geïntroduceerd hebben. Dat uit het niets ontstaat en met niets gedekt is. En waar ze het in oneindige hoeveelheden kunnen aanmaken. Zo hebben ze de wereld met alles erop en erin toegeëigend. Inclusief de mens. Zij hebben het zelf gedachte plan om 94% van de mensheid uit te roeien, daar zijn ze al ruim 500 jaar mee bezig. Zodat er meer voor hen over blijft. Logica en vooruitdenken kunnen zij niet, maar wat wil je als zij geestelijk zijn blijven staan bij hun kleuter jaren. Waar de ” ik ” de hoofdrol nog speelt als kind. Maar elk wereld rijk heeft maar een houdbaarheid van maximaal 540 jaar. Nu hun macht aan het verdampen is in een rap tempo, terwijl zij het kosten wat het kost willen behouden. Daar psychopaten en sociopaten altijd liever alles vernietigen, dan het over te dragen aan de volgende of samen werken met andere. Zodat iedereen er voordeel aan heeft. Maar dat kennen zij niet, zij denken zwart/wit. Alles of niets. En als zij het niet mogen hebben, zal alles vernietigd worden en daar zitten we nu midden in.

  • Zoals ik het bezie, is dit een zwarte lijst waarop ook Frontnieuws is geplaatst. Dit is geen website van Antifa, maar een site waar Antifa en inherente clubs aan de kaak worden gesteld. Rommel heeft wat uit te zoeken? Sterkte!

   • Ik denk, nader bezien, dat het nog iets anders in elkaar steekt. Maar eh, ik laat het even los. Mijn vertrouwen in FN wordt hiermee iig niet geschaad. Ik lees het wel…

    Overigens wel een goede vondst en dit hier te melden aan FN.

    • Je weet wat antichrist is maar niet wat Antifascisme is?
     Die zijn vooral tegen alles wat Rechts is en geloof mij die – Rommel – is een clubje extreem linkse babyboomers die jullie ook extreem willen maken.
     https://nl.wikipedia.org/wiki/Antifascisme
     De media zal nooit één slecht woord schrijven over Antifa maar wel dat jullie op FN extreem gevaarlijke Rechtse debielen zijn.
     Jullie zijn goed bij de neus genomen en dat moet pijn doen.

     • Geen website is nog serieus te nemen. Zie het gewoon als uitlaatklep waar je wat rond kunt bazelen. Je eigen mening of die van een ander kunt verkondigen. Advokaat van de duivel spelen is ook leuk.
      Het maakt nog weinig uit. Ik neem niks meer serieus en voel me nooit beledigd. Leg alles naast me neer wat een ander me toewenst.

 6. Orban vindt dat de europese regeringsleiders ‘overreden’ moeten worden. Ik hoop dat hij bedoelt: ‘overreed’ moeten worden. Anders zal het er bloedig aan toe gaan. Zover moeten we het niet laten komen.

 7. @spooked.
  Ben benieuwd of we daar antwoord op krijgen, want het is toch wel vreemd.
  Het feit dat het zo is, zegt namelijk wel iets….

  • Lol, verwacht je echt een antwoord? Hij hoeft ook niet te antwoorden Antifa zijn extreem linkse idioten met mentale ziekte. En de media verklaren jullie als gevaarlijke Extreem Rechtse wilde dieren.
   Of moet Rommel en ik een tekening maken?

  • Bedankt voor de info. Echt om te kotsen. Eerst cojona terror met dna spuitjes, besmettelijkheid, je besmet opa en oma en stokken diep in je neus, naar woke indoctrinatie, insecten eten en nu dit. Ik hoop dat ouders dit niet gaan pikken.

 8. Ik vraag mij af waar de westerse wil tot collectieve zelfmoord vandaan komt.
  Hoe komt het dat wij onszelf zo haten dat wij ons dood wensen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in