© European People's Party / Flickr (CC BY 2.0)

In een lang geformuleerd artikel voor Magyar Nemzet waarschuwt de Hongaarse premier Viktor Orbán dat Europa in 2050 een enorme moslimbevolking zal hebben als gevolg van het streven naar multiculturalisme en massamigratie in West-Europa – een opstelling die Hongarije en Midden-Europa blijven afwijzen.

Een andere schatting was dat in 2050, 20 procent van de bevolking van Europa – Rusland niet meegerekend – moslim zou zijn. Vandaag de dag lijkt het waarschijnlijk dat we tegen 2050 een meerderheid van de moslimbevolking in de grote westerse steden kunnen verwachten. Het is niet verwonderlijk dat de Midden-Europese landen een andere toekomst hebben gekozen, vrij van immigratie en migratie. Het is ook niet verwonderlijk dat de focus van het V4-beleid ligt op het verbeteren van het concurrentievermogen, ook al wil Brussel precies de tegenovergestelde richting uitgaan: klimaatdoelstellingen die tot in het absurde worden nagestreefd, een sociaal Europa, een gemeenschappelijk belastingsysteem, een multiculturele samenleving, schrijft Orbán.

De bewering van Orbán wordt ondersteund door gegevens van Pew Research, waaruit blijkt dat de moslimbevolking van Europa in de komende 30 jaar kan verdrievoudigen tot 76 miljoen.

De grootste bedreiging voor de nationale zelfbeschikking is vandaag de dag het netwerk dat een globale “open society” [“open samenleving”] promoot en probeert nationale kaders af te schaffen. De doelstellingen van een George Soros-stijl netwerk, dat over onbeperkte financiële en personele middelen beschikt, zijn duidelijk: het creëren van open samenlevingen van gemengde etniciteit door de versnelling van de migratie, het ontmantelen van de nationale besluitvorming en het overdragen daarvan aan de globale elite, schrijft Orbán.

Orbán zegt dat het allemaal gaat zoals velen hebben voorspeld, en dat de dreigingen voor het Westen ongeëvenaard zijn, met migratie misschien wel het meest verdeelde probleem tussen conservatieven en liberalen. Hij schrijft:

Liberale en conservatieve politiek botsen ook – en voeren zelfs een strijd op leven of dood – over het migratievraagstuk. Volgens de geschifte liberalen is er geen reden voor vrees voor massa-immigratie, of zelfs voor een stortvloed van immigratie; en er is geen reden om te vrezen als zelfs de nationale en religieuze tradities van de ongenode gasten sterk verschillen van de onze – of zelfs tegengesteld zijn aan de onze. Ons wordt verteld dat terrorisme, criminaliteit, antisemitisme en het ontstaan van parallelle samenlevingen slechts tijdelijke onregelmatigheden zijn, of misschien de geboorte van een stralende nieuwe wereld die op het punt staat te ontstaan. Maar het conservatief-christelijke democratische kamp verwerpt zo’n onvoorspelbaar experiment op samenlevingen en individuen, omdat zij vinden dat de risico’s van chronische interculturele spanningen en geweld onaanvaardbaar groot zijn. Tenzij we de wetten van de wiskunde negeren, is het niet moeilijk om de realiteit van een zekere, langzame, maar versnelde bevolkingsvervanging te zien.

Midden-Europa gaat zijn eigen weg

Het is geen verrassing dat wat met een beetje gezond verstand te voorzien was, inderdaad is gebeurd. Het Westen heeft zijn aantrekkingskracht in de ogen van Centraal-Europa verloren en de manier waarop wij ons leven inrichten lijkt voor het Westen niet wenselijk. In de komende jaren moeten we Europa bij elkaar houden en tegelijkertijd erkennen dat er geen kans is op een verandering in deze historische trend. Zij kunnen ons hun wil niet opdringen en wij zijn niet in staat hen van hun huidige intellectuele en politieke koers te doen afwijken.

Orbán lijkt te verwijzen naar de trend in het Westen waar migranten steeds meer een groot deel van de bevolking uitmaken, met vaak dramatische culturele veranderingen tot gevolg.

  Orban - West-Europa is niet langer een voorbeeld: "Wij verdedigen onze grenzen en we geven ons land over aan onze eigen kinderen, niet aan immigranten"

Zweden, ooit bekend als het meest gastvrije land voor migranten in de wereld, heeft nu een groot aantal Zweden die oproepen tot een drastische vermindering van de migratie, omdat de toename van het aantal migranten gepaard gaat met een toename van gewelddadige criminaliteit en seksuele misdrijven, en omdat moslimgroepen fundamentele veranderingen in de Zweedse seculiere samenleving eisen. Soortgelijke ontwikkelingen doen zich ook in Duitsland voor, schrijft Remix.

In Frankrijk, het land met het grootste aandeel moslims van alle Europese landen (5 miljoen), heeft nu één op de vijf kinderen een Arabisch-islamitische naam.

In Denemarken wil 76 procent van de moslimmigranten daar kritiek op de islam juridisch laten vervolgen en in Noorwegen wordt verwacht dat etnische Noren deze eeuw een minderheid in hun land zullen worden.

Daarentegen blijkt uit de peilingen dat de Midden-Europese landen zich nog steeds krachtig verzetten tegen massamigratie, waarbij de burgers van de Tsjechische Republiek het meest tegen gekant zijn.

Europa moet een manier vinden om door zijn impasse heen te komen

Ondanks de extreme verschillen tussen Oost en West is Orbán van mening dat Europa een manier moet vinden om “samen te werken in deze impasse”. Hij zegt dat het verlies van Groot-Brittannië in de EU de posities van nationale soevereiniteit, anti-migratie en concurrentiebevorderende economieën heeft teruggeschroefd, maar er zijn nog steeds tekenen van hoop, met de Poolse christen-democraten in de vorm van Recht en Rechtvaardigheid (PiS) die het recht in dat land stabiliseren.

Bovendien zijn er in landen als Slovenië, Kroatië en Servië sterke rechtse bewegingen, en Orbán schat de kansen van de Bulgaarse regeringspartij en haar premier om aan de macht te blijven hoog in.

  Hongaarse minister van Justitie: "De EU wordt de Sovjet-Unie"

Orbán schrijft ook dat de Tsjechische premier Andrej Babiš en Orbán’s partij Fidesz in Hongarije “zich staande houden”, en meldt dat de nieuwe Slowaakse regering het kamp van de Visegrád 4 niet heeft verlaten.

De minister-president wijst ook op de strijd van Hongarije en Polen in de EU over de rechtsorde, en zegt dat “het systeem van chantage, dat de rechtsorde wordt genoemd, niet werkte”.

Hij waarschuwt dat ook Nederland zich verwijdert van de EU en dat de situatie steeds meer doet denken aan die van voor het vertrek van Groot-Brittannië, maar zegt dat de EU Nederland voorlopig op zijn plaats heeft weten te houden.

De EU staat ook voor andere uitdagingen die verder gaan dan interne problemen.

De dollar heeft de euro uitgeschakeld, we sluiten ons met sancties af van de Russische markt en we kopen belangrijke technologieën van onze concurrenten, schrijft Orbán, die sancties tegen Rusland in een ander licht lijkt te zien dan zijn Tsjechische en Poolse bondgenoten.

Uiteindelijk schrijft de Hongaarse premier dat Hongarije vecht voor zijn soevereiniteit, wat al meer dan 1000 jaar het doel is van Hongarije.

Degene die zijn eigen beslissingen kan nemen, is vrij. De centrale kwestie van de meer dan 1.100 jaar oude geschiedenis van de Hongaren in het Karpatenbekken is altijd geweest om een vrij en onafhankelijk Hongarije te behouden of te herwinnen. We hebben elke dag moeten worstelen om onze eigen beslissing te kunnen nemen krijgen of te herwinnen. Dit idee is doordrongen van de Hongaarse geschiedenis, deze gemeenschap van vrijheid verbindt de mensen die in het Karpatenbekken wonen.

Voor Orbán’s gedachten over Soros en de globalistische elite, die hij in hetzelfde artikel verkent, kunnen lezers dat onderwerp hier vinden.

Hongarije waarschuwt dat Europa zijn identiteit verliest – islam penetreert zonder verzet

Vorig artikel200 nieuwe emojis in uitvoering: ras-gemengde koppels en bebaarde vrouwen
Volgend artikelMerkwaardige bevinding: immuniteit tegen Covid-19 reeds in 2015
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Wat moet het voor de Hongaarse bevolking een geruststellende gedachte zijn dat hun premier , Orbán, een premier voor de Hongaren is en niet een kontenlikker van de EUSSR; die zoals de idiote Rutte, alle eisen van die EUSSR inwilligt en braaf kwispelend achte de EUSSR-“leiding” aan glibbert.
    Waarom heeft idiote Rutte niet een héél klein beetje het karakter van de heer Orbán ? Wij zitten opgescheept met een half debiele figuur, die zich óók nog de “premier van álle Nederlanders” durft te noemen ; gemakshalve rekent hij daaronder óók al de “vluchtelingen”en de parasieten met twee paspoorten !
    (Sorry hoor Rutte , ik had deze woorden NIET moeten gebruiken)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in