Boedapest Hongaars parlementsgebouw

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft de liberale ideologie met de grond gelijk gemaakt door te verklaren dat conservatieven de schoolkinderen moeten beschermen tegen de destructieve linkse propaganda.

In een schriftelijke verklaring stelt Orbán dat er “onverzoenlijke verschillen in onderwijsbeleid” bestaan tussen liberalen en conservatieven en zegt hij dat de conservatieven zich moeten richten op het helpen van kinderen “om patriotten te worden die onze beproefde tradities kunnen voortzetten”.

De Hongaarse minister-president reserveerde een aantal van zijn meest scherpe zinsnede om zich tegen de linkse drang naar gendertheorie op scholen af te zetten, meldt Breitbart.

Christelijke Democraten verwachten dat scholen de geslachtsidentiteit versterken die de Schepper aan elk kind bij de geboorte heeft toegekend, om meisjes te helpen fijne en bewonderenswaardige vrouwen te worden; en om jongens te helpen mannen te worden die in staat zijn om veiligheid en steun te bieden aan hun gezinnen, zegt hij.

“Scholen moeten het ideaal en de waarden van het gezin beschermen en minderjarigen weghouden van genderideologie en regenboogpropaganda”, voegt hij eraan toe, terwijl hij toegeeft dat zijn woorden schokkend zullen lijken voor de moderne liberale mentaliteit.

De liberalen zien dit als middeleeuwse achterlijkheid in het gunstigste geval, en als kerkelijk fascisme in het slechtste geval. Naar hun mening kan het doel van het schoolonderwijs alleen zijn om kinderen naar hun innerlijke zelf te leiden, hen in staat te stellen zichzelf te verwezenlijken, hen te laten kennismaken met de schoonheden van de universele politieke orde, en daarom de omhullende lagen van de traditie die ze van het leven van hun overgrootouders, grootouders en ouders hebben geërfd, van zich af te schillen, aldus Orban.

Centraal in het liberale verlichtingsproject staat het loslaten van de christelijke moraal en antropologie, gebaseerd op het bijbelse begrip van de menselijke persoon, stelt Orban vast.

De liberalen geloven dat de voldoende voorwaarde voor een rechtvaardig en moreel gegrond bestuur de algemene, universele rede is, en dat er geen enkele behoefte is aan absolute waarden die door God worden geopenbaard, en aan de religieuze en bijbelse tradities die daaruit zijn gegroeid.

In feite, zeggen ze, moet er een scheidingsmuur worden gebouwd tussen kerk en overheid, en de invloed van de religie moet worden verbannen uit de publieke sfeer.

Gezien hun relatieve isolement en hun openlijk christelijke nationale grondwet, weten de Hongaren weinig van de breedte, diepte en bittere strijd van dit debat dat zich over de hele westerse beschaving uitstrekt.

Het onverzettelijke en inzichtelijke basisprincipe in onze nationaal-christelijke grondwet, is dat de staat en de kerk functioneren op verschillende parallelle paden.

Met behoud van de autonomie van kerk en staat, probeert dit de scheiding te vervangen door de integratie van religie in het leven van de samenleving, met behoud van een geest van tolerantie voor religieuze opvattingen.

Christelijke Democraten geloven dat, om de rechtvaardigheid, de openbare zeden en het algemeen belang te versterken, de behoefte aan religie, bijbelse tradities en onze kerken vandaag de dag groter is dan eeuwenlang het geval is geweest, verklaart hij.

Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije zijn eilanden van rust naarmate het geweld zich in West-Europa uitbreidt

  Hongaarse politici: Clooney is een idiote Sorosmarionet
Vorig artikelProminente pedofielen in paniek nu Amerikaanse Procureur-Generaal eist alle namen in Epstein’s vluchtlogboeken openbaar te maken
Volgend artikelZweedse linkse staatstelevisiezender SVT krijgt € 10 miljoen extra – journalisten hebben lijfwachten nodig
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in